Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Ve hayat,

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2013
    Şehir
    Antalya / Alanya
    Motosikleti
    Bmw s1000rr
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ailem düze çıksın diye çabalıyorum falan demişsin. Valla aga yanlış anlama ama gün gelir ailen de basarsa tekmeyi sana iyice psikolojin bozulur.
    Olmaz deme... O yüzden keni hayatına kendi zevklerine bak. Boşver işi gücü evi barkı. Al bi bisiklet çık yola. Nasıl çalışcam karnımı doyurcam dersen, alırsın incik boncuktan kolye bileklik yapar satarsın turistik bölgelerde, köylerde günlük işler yaparsın ne biliyim bi şekilde hayatını sürdürürsün işte. Her kim olursa olsun, başkası için canını sıkmaya değmez. Git çevreni değiştir özetle
    Onlar sana tekmeyi basmamış ama sen onlara tekmeyi bas diyosun yani... O zaman ailesini yalnız bırakan insanlardan ne farkı kaldı...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    XJ6
    Ne demiş Musab Bin Umeyr
    Rızâ yolunda biraz cefâ gördük diye, Rahmân’a naz mı edeceğiz?

    Her şeyi dine bağlama diyebilirsiniz ama her şeyin başı din.Kul der işlerime halledeyim Rabbime yöneleyim,Rabbim der sen bana yönel işlerini halledeyim.Biraz rabbine yönelmeni tavsiye ederim.Maddi olarak bir şey beklemesen de manevi olarak sana çok faydası olacak eminim.Bu arada vakıa suresi var faziletleri çok güzel.sürekli okuyan kişiler yorum yazmış çok kişiye fayda sağlamış.Bu taraf imtihan yeri.Allah bizi sağlığımızdan etmesin.Sana bu cümlelerden başka verecek bir şeyim yok kusuruma bakma umarım halin vaktin düzelir.

    http://www.onlinekuran.net/kuran-hak...e-sirlari.html
    07mehmet07 bunu beğendi.

  3. #23
    Nathan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha MT07
    Sevgili arkadaşım,

    Madem buraya yazıp derdini bizimle paylaşmışsın, iki kelime de ben yazmak isterim belki bir yol bulmanda faydası dokunur.

    Benim kronik bir hastalığım var. Hastalığımın tanısı konduğunda 21 yaşımda üniversite hayatımın ortasındaydım. Hastalığım beni yatağa düşürmüştü, yürüyemez, elimle gömleğimin düğmesini ilikleyemez duruma gelmiştim. Bütün bu kaybettiğim yetileri yeniden geri kazanabilecek miyim konusu bile büyük bir soru işaretiyken, hayatım boyunca içten içe beni kemiren başarılı olma kaygısı, maddi konular, kız arkadaşım, ailevi sorunlar vs. gibi dertlerim o kadar geride kalmıştı ki; aylar geçip de bu savaşı kazandığımda kendi içimde uzun bir yolculuğa çıkmıştım. Herkesin aman dediği ve hayatım boyunca taşıyacağım bu kötü görünümlü hastalık aslında hayatımı bana geri vermişti.

    Sevgili dostum. Maalesef bireyler olarak o kadar büyük bir toplum baskısı altında yaşıyoruz ki hayatın odağını çoğu zaman kaçırıyoruz. Ve yine maalesef ki bizler ancak sadece adım atmak, ayakkabının bağcığını bağlayabilmek gibi en temel yeteneğini ve gücünü kaybettiğinde para, iş, eş gibi kavramların baskısının farkına varabiliyor ve kendimizi bundan sıyırabilecek düşünce olgunluğuna erişebiliyoruz. Sağlığını kaybettiğinde veya kaybetme riski ile karşı karşıya kaldığında... Biliyorum herkesler sana önce sağlık diyor ve bu seni tatmin etmiyor ama bana kulak vermen senin için en büyük dileğim.

    Hayatı en doğal haliyle kabul etmek ve ona karşı bir sevgi beslemekte yatıyor aslında mutluluğun sırrı. Gökten yağan yağmura kollarını açmak, toprak bir zeminde ayakkabılarını çıkarıp doğayı hissetmek, şehir hayatının hiç bulaşmadığı bir yerdeki doğallıktır hayat. Gözlerini kapatıp, o hiçbir şeyin olmadığı yere götür kendini. Rüzgarın sesini dinle, soğuk havayı hisset ve o karanlıkta ne kadar da bir hiç olduğunu fark et. Şu an canını sıkan bütün meselelerin bu yerde hiç önemi var mı bir düşün.

    Para, pul, iş, ev, araba, motosiklet bunlar insanoğlunun kendi eliyle yarattığı ve sonrasında kendi eliyle yarattklarının tutsağı olduğu metalardır. Tabii ki bunlar hepimizin hayatında dilediğimiz gibi olsun, bunlar hayatlarımızı güzelleştiren şeylerdir. Ancak onların tutsağı olduğumuz zaman da hayatımızı zehir eden şeylerdir.

    Ne olursa olsun, zincirlerini kırıp çok daha huzurlu yaşayabileceğin bir hayatın br yerlerde var olduğunu unutma. Hayatını bugüne kadar kurmuş olduğundan ibaret görme, her zaman başını alıp çok daha sakin bir hayata doğru çekip gidebilirsin. Hayata böyle bakarsan, sorunlar şu anda göründüğü kadar büyük olamazlar hiçbir zaman, çünkü büyük değillerdir aslında. Ve sen de bunların üstesinden gelecek gücü kendinde bulacaksındır.

    Yolunun açık olmasını diliyorum.
    GB79, oluroyle, efendy06 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #24

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    "..Gökten yağan yağmura kollarını açmak, toprak bir zeminde ayakkabılarını çıkarıp doğayı hissetmek, şehir hayatının hiç bulaşmadığı bir yerdeki doğallıktır hayat. Gözlerini kapatıp, o hiçbir şeyin olmadığı yere götür kendini. Rüzgarın sesini dinle, soğuk havayı hisset ve o karanlıkta ne kadar da bir hiç olduğunu fark et. Şu an canını sıkan bütün meselelerin bu yerde hiç önemi var mı bir düşün.

    Ne olursa olsun, zincirlerini kırıp çok daha huzurlu yaşayabileceğin bir hayatın br yerlerde var olduğunu unutma. Hayatını bugüne kadar kurmuş olduğundan ibaret görme, her zaman başını alıp çok daha sakin bir hayata doğru çekip gidebilirsin. Hayata böyle bakarsan, sorunlar şu anda göründüğü kadar büyük olamazlar hiçbir zaman, çünkü büyük değillerdir aslında. Ve sen de bunların üstesinden gelecek gücü kendinde bulacaksındır..."

    Özellikle de şu kısım insana sonu açık bir yol gösteriyor.Farklı bir pencereden bakıp,içini ferahlatıyor,çıkış kapısı aralıyor.
    Tesekkürler Sn. NATHAN.

    Başınızdan geçenleri samimiyetle yazıp,bizlerle paylaşmıssınız.Bende bir sorunla karşılaştığımda,sırtıma ağır geldiğini,baş edemeyeceğimi hissettiğimde şöyle bir düşünüyorum.Diyorum ki,lütuf..Bu da bir lütuf.. Üstesinden gelemeyecek olsam, bu dert bu sıkıntı beni bulmazdı,bana gelmezdi..Demekki bu kadar büyük gördüğüm dert,bu kadar büyük gördüğüm içinde bulunduğum üstesinden gelemeyeceğimi düşündüğüm sıkıntılı durum,gözümde gördüğüm büyüklüğü kadar güçlü biriyim ki,bu bana lütuf..

    Sizede lütufdur,gücünüzü keşfedebilmeniz.Zorlukların üstesinden gelebileceğinizi görmeniz ve daha sonrasında orta sekerli kahvenizi içerken "vay be nelerin üstesinden geldim " diye iç geçirmeniz içindir.

    Güzel günleriniz olsun
    Nathan bunu beğendi.
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

  5. #25
    antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul sarıyer / tarabya
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    valla dostun durumun kotu allah kolaylik versin buna benzer bi olay basimiza gelmisti 2006 yili gibiydi amcam 300 bin euro takmisti bize isini yapnistik paramizi odemedi ve battik dukkani kapadik babam o sinirle emekli biz ise issiz kaldik . he ne oldu ustune 8 sene gecmis o borcu coktan odedik belki o borc olmasaydi sirketi buyutup holding yapnistik ama iste bazen olmuyo cok sukur elimiz ayagimiz tutuyo ac degiliz acikta degili en kotu biyere girer asgari maasla calisir gecnirsin herkes luks yasamak ister allah sabir versin kendini okadar sikma

  6. #26
    Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2014
    Şehir
    İzmir
    Evet hayat bazen istediğimiz fibi gitmiyor karşımıza engeller çıkıyo istemesekte ama dayanmak katlanmak zorundayız önemli olan isyan etmemek sabretmek ve dua etmek ben 20 yaşındayım bugüne kadar 3 şehir değiştirdim gurbette yaşadım ve en son 3 ay önce ağır farenjit geçirdim o kalp zarı iltahabına çevirdi sonra çarpıntılar tıkanmalar ve en son nefes darlığı başkadı dün doktordan öğrendim ki astım başlangıcıymış üzüldüm mü evet üzüldüm çok üzüldüm hemde daha 20 yaşındaayım ve hastalıklar peşimi bırakmıyo ama isyan etmicem dua ve sabır ve en önenlisi güçlü olmak güçlü olfuğunu hissetmek ve her şeyin düzeliceğine inanmak.

  7. #27

    Üyelik
    16 Nisan 2013
    Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    2000 yıllarında bizede amcam hatta 2 amcam iyi bir borç takmışdı senetleri gelene geçene kesmiş kaç kişiye kesmiş belli değil ortak dükkan olunca zaten böyle oluyor kime gidersen git ortak amca dayı varsa hepsi aynıdır.sonra biz bunları öde babam öde öde babam öde öyle durumlara düştükki öyleki: Kırılan camı tamir ettiremediğimiz için(bizim ev bahçeli müstakil bir evdir ) kırılan camın kırık bölümüne yastık tıkardık sabah uyandığımda ayak ucumda her uyandığımda bir kedi görürdüm :D ve bu 1 ay devam etmişdir. Birde kriz zamanları iş yok Babamla sokaklarda hurdacılık yapmaya başladık pazarda limon satmaya başladık anlatsam roman gibi olur amma Elhamdülillah o günler geride kaldı şimdi kendi yağımızda kavruluyoruz kapımızada borçlu kimse gelmiyor. Tabi o hallere ilerki zamanlarda düşermiyiz insan bunu bilemez Allah düşürtmesin demekden başka çaremiz yok ne oldum değil ne olacağım demeli. Bunların hepsi bir sebeptir o olaylardan ne kadar çok dersler çıkardık. Rızkı,parayı,malı,mülkü,canı verende Allah alan da Allah
    [Sizi mutlaka biraz korku ve açlık, biraz da mallardan, canlardan ve mahsûllerden bir noksanlık ile imtihân edeceğiz. (Ey Resûlüm!) O hâlde sabredenleri (Cennetle) müjdele!. Onlar ki, kendilerine bir musîbet geldiği zaman: 'Muhakkak ki biz, Allah’a âidiz ve muhakkak ki biz, ancak O’na dönücüleriz!' derler.] Bakara suresi 155 156. Derdi de veren Allah çareyide veren Allah unutma imtihan dünyasındayız inşaAllah sıkıntın çözülür
    EneS_Turker bunu beğendi.

  8. #28
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Dostum öncelikle geçmiş olsun, Allah sağlık sıhhet versin tez zamanda.

    Konuya dönecek olursak 3 ay yatar çıkarsın hırsızlık yapmadın namussuzluk yapmadın altı üstü kira ödeyemedin düşmeş kalkmaz bir Allah herkesin başına gelir, geçen seneye kadar bende sağlık sorunları yüzünden beş parasızdım, neredeyse 6 yıl boyunca çalışamadım, bazı günler yüzümü yıkayamıyordum o denli hasta oluyordum ama en kötü günümde bile isyanın eşiğine gelsem de etmedim benim için de hayırlısı vardır dedim ve cidden oldu, önce azim ettim kafama koydum çok yerde şifa aradım ve sağlığıma büyük ölçüde kavuştum, üstüne kendi mesleğim üzerine güzel bir firmada iş buldum şimdi sevdiğim bir de kız arkadaşım var ve de burda sizinle olmama vesile olan yeşil bir motorum bunların hepsini daha 2 sene öncesine kadar hayal bile edemezken şimdi geldiğim noktaya ben bile şaşırıyorum.

    Umudunu kaybetme sadece en kötü günüm böyle olsun de daha iyi günlerin de gelecek emin ol, 4 bin euro para değil öneli olan sağlığın takma kafana biraz dertsiz ol bu hayatta elinden düzeltebilmek için bir şey gelmiyorsa dahi en azından sürekli düşünüp kalbine yük bindirme boş ver her şey olacağına varır, her işte bir hayır vardır.


    Allah yardımcın olsun.
    Sepetçioğlu bunu beğendi.

  9. #29
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    adam içini dökmüş yorumları okudum içim kıyıldı
    ben de sana naçizane fikrimle öğüt vereyim;
    Türkiye'de şu anda senin durumunda olan yüzbinlerce insan var.
    senin çok etkilenmenin tek sebebi daha önce varlıklı olman çok kazanman yoksa çok ta üzülecek bir durumun yok gördüğüm kadarıyla.
    kafana takma
    Allah yardımcın olsun.
    07mehmet07 bunu beğendi.

  10. #30
    Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2014
    Motosikleti
    Yzf r125
    Bu arkadaşımız hergün aktif olarak foruma girip yorum yazardı 2-3 gündür göremiyorum içerimi aldılar acaba?
    Adventure58 bunu beğendi.

  11. #31
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    hayat acımasız ama yaşamaya değer... pes etmemek inatla hayata gülmek lazım...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  12. #32
    ftkrblt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2014
    Şehir
    kütahya
    Motosikleti
    Tracer 900
    Rabbim kimseye taşıyamayacağı yükü yüklemez,bende esnafım benimde işimin kötü gittiği zamanlar oldu,iyi gittiği zamanlarda kazandığımız parayı başka işe yatırdım ve batırdım,borca girdim,ödedim,işlerim tekrar yoluna girdi bu kez benim alacaklı oldum,kiminden aldım kiminden alamadım,tüm bunlar olurken yanımda bitanecik eşim vardı,beraber herşeyin üstesinden geldik Rabbime şükür,tabi bu arada namaza başladık her ikimizde,oruç zekat kurban bunları zaten yapıyoduk,namazda kılıyodum ama sürekli deil,şimdi sürekli kılıyorum,bu süreç içerisinde birde çok samimi bi dostum hep yanımdaydı,Allah ondan razı olsun,ne kadar çok kazanırsak kazanalım para bi şekilde uçup gidiyo,eşimle beraber gidip geliyoruz işyerimize,hanım yardımcım saolsun,hep der hep de diyo ben satıyom parayı topluyom sen de gidip dağıtıyon diye,dağıtmak dediğide işyerinin olağan sermayesini mal olarak yerine geri koyuyom,bazen sermayeden yiyoz,zaten şu an trkiyedeki bi çok esnafın duurumu kötü,Allah sabır versin ama unutmayın;Rabbim kimseye taşıyamayacağı yükü yüklemez,yükünüz ne kadar ağırsa siz aslında o kadar güçlüsünüzdür,herkese selamlar

  13. #33
    Adventure58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2014
    Şehir
    Zeytinburnu
    Motosikleti
    haojue 135S
    İstanbula geldik tam iş buldum 3 ay oldu maaşlı meslek edindik Zurnanın son deliği geldi çattı.

    Yarın teslim olmaya gidiyorum. Bulup da ödeyemedik. Kiraladığımız dükkan sahibi banane ödeseydin diyor, 14 bin olmuş 20 bin.

    3 ay hapis cezam kesinleşti. Yarın öglen Ümraniye karakolundan teslim olucam.

    Hee bu zaman zarfında bulup ta borcu öderlerse ödediğim gün çıkıcam.
    borçda benimde değil benim adıma olunca dükkanlar ben çekiyorum.

    En yakın zamanda görüşmek dileği ile hoş kalın Dostlar.
    sezerh bunu beğendi.
    Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik

  14. #34
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Allah kolaylık versin

  15. #35
    beyefendi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Aralık 2014
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    CB125e
    Allah sabır versin abi, borç yiğidin kamçısıdır derler, gir içeride kurtul şu kaos ortamından içerisi daha dertsizdir eminim ki

  16. #36

    Üyelik
    14 Şubat 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha Ybr esd 125
    Oncelikle geçmiş olsun hapis cezası nerden çıktı anlamadım. Bir avukatla görüşseydiniz keşke işe başlamışsınız gelirinize haciz konabilirdi yada en kötü aciz vesikası alırdınız. verilen taahhütü yerine getirmemek Icradan mal kaçırmak mal beyanında bulunmamak hallerinde hapis cezası verilebilir. Görüşmediyseniz bir avukatla görüşün.

  17. #37
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Alıntı 07mehmet07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ah be Engin'im keşke motoru satmasaydım inan zerre düşünmez al sat parasını kullan eline geçince ödersin derdim çünkü aynı şeyleri bende yaşadım, bak herşeyde bir hayır vardır derlerya bu söze inan çünkü benim hayrımda böyle başladı, 2006'da Kemer'de açtığım butiki 2008'e kadar tutabildim 2 sene üst üste sezon kötü gitti, ailem dışında kimseden borç isteyemedim çünkü hiçkimsenin al kardeşim olunca ödersin demeyeceğini biliyordum, mecbur kaldım kapattım, tası tarağı toplayıp Antalya'ya ailemin yanına döndüm inan varya yediğim yemek boğazımdan geçmiyodu, çoğu gece uyumazdım hatta ağladığım zamanlar bile oldu, en kötü olanıda şeytan intiharı bile hatırlatıyodu ama her hatırlatmasında da aklıma Kur'an'da geçen "Sakın bizden ümit kesenlerden olma" ayeti geliyordu ve sürekli "Allah'ım bana tez zamanda bir çıkar yol göster, işimi kolaylaştır" diye dua ediyordum derken "madem ben Allah'tan istediklerim olsun istiyorum o halde önce onun bende görmek istediklerini yerine getirmeliyim, belki de bu onun işaretidir" deyip namaza başladım, arapça da bildiğim için Kur'an-ı Kerim'de okuyordum inan bana bir kaç gün içinde sıkıntı dert keder kalmamaya başladı, bana yakın insanlar bu olayın canlı şahididir, 10 gün içinde maaşı gayet iyi bir iş buldum ve daha 1 ay geçmeden babama hiç ama hiç olmayacak hesabı bırak akılda bile olmayan bir yerden para geldi, daha önce bana kredi vermeyen bankanın birisinin kredi veresi tuttu ve ben bir anda piyasaya olan borçlarımı kapatmıştım, olanlara ben bile inanmıyordum ve işim sayesinde o kredileri ve elden aldığım ufak tefek borçları çalışarak tek tek ödedim, çok şükür hala namazımı kılar Kur'an'ımı okurum borcumu geçen sene bitirdim tam 5 yılımı aldı, hatta geçen sene bir daha keyfi kredi çekip motor aldım sonra faiz ödeyip helal lokmama haram kattığım için pişman olup sattım ve krediyi kapattım, diyeceğim sakın ümitsiz olma iyi bir arkadaşa benziyosun kılabiliyosan namazını kıl, özelliklede Kur'an okumasını bilmiyosan bile interneti aç dinle sana yemin ediyorum öyle bir etkisi oluyor ki sen dahi tahmin edemezsin, ben edememiştim çünkü... Allah yardımcın olsun demekten başka elimizden birşey gelirse söyle yapalım, ben üstüme düşeni seve seve yaparım...
    Noktasına kadar katılıyorum. Benzerini ben de yaşadım... bitirdikçe başa dön oku.. her yeni başladığında bambaşka yükseleceksin...
    Allah yardımcın
    Muhammed şefaatçın
    Ali yoldalın olsun...

    Gönlünü geniş tut; Rabbin sınıyor...
    A
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  18. #38
    Adventure58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2014
    Şehir
    Zeytinburnu
    Motosikleti
    haojue 135S
    Kurtuldum Dostlar şükürler olsun.

    Baya zarar ettirdi ama ben rezil olacağıma malım rezil oldu.
    Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik

  19. #39
    serkanksk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2014
    Şehir
    karşıyaka - foça
    Motosikleti
    c800 intruder-honda nc750x
    Mağlesef bu ülkede esnaf isen 10 binlire kazanıcam diye 100binliranın altına yatıyorsun.E kolay değil çok şey gidiyor hayattan.Ailede ekonomi endexli bir olgu.Attan in eşşeğe bin kolay kolay kimse kaldıramaz.Kolay değil yükler allah yardımcın olsun..
    crxforever bunu beğendi.
    Ölmek için değil ölene kadar Sür..

  20. #40
    Adventure58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2014
    Şehir
    Zeytinburnu
    Motosikleti
    haojue 135S
    Aminn. Allah razı olsun. Attan indik ama daha binecek eşşek yok Bir ben mtoro aldım canıma tk etti oda 1500 tl lık ayda bir arıza yapıyor 100 200 yiyor cbf parasını geçti valla.

    Babamlarda yavaştan sektör değiştirmeye başladı artık dericiliğin geldiği ve götürdüğü yer belli kazandırmıyor 2 aile ekmek yiyordu artık geçindirmiyor.
    umuterdogdu bunu beğendi.
    Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)