Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tck152 ve Tck265 değişiyor.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Ahmet Abi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Aralık 2013
    Motosikleti
    Subaru Xv


    Hükümet bu konuda kapsamlı bir paket hazırlayarak Meclis'e göndererek seçim öncesinde yasalaşmasını sağlayacak. Pakette polisin yetkilerinin arttırılması ve tutukluluk sürelerine ilişkin de düzenlemeler olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK yandaşlarının son günlerde tırmandırdığı şiddet olayları karşısında yeni yasal değişikliklere işaret etmişti.

    Hükümet yeni güvenlik paketi hazırlama konusunda düğmeye bastı. Terörle Mücadele Yasası'nda yapılacak değişiklikle polisin olaylara müdahale konusundaki yetkisi arttırılacak. TCK'nın 152 (mala zarar verme) ve 265. (görevi yaptırmamak için direnme) maddeleri değiştirilecek.

    Meydanlarda olay çıkaran, yakıp yıkan, Vandalizm yapanlara karşı güvenlik kuvvetleri sert önlem alabilecek. Kamu malına zarar verilmesi halinde cezalar arttırılacak. Eylemlere katılanlar tutuksuz değil, tutuklu olarak yargılanacak. Eylemlere katılan kişilerin yüzlerini kimlik gizlemek amacıyla örtmesi, özel üniforma vs giymesi durumlarında cezaların arttırılması sağlanacak.

    Teröre karşı sert yasa geliyor

    Hükümet, Kobani krizinden sonra yaşanan eylemlerin ardından polisin yetkilerini artıran paketi yeniden gündemine aldı.

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Meclis gündemine getirileceğini açıkladığı 'güvenlik paketi'nde 'tutuklu yargılamanın genişletilmesi' ve 'polise önleyici gözaltı yetkisi' gibi daha önce de tartışma yaratan düzenlemeler yer alıyor. İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan güvenlik paketi taslağı, kamuoyunda 'polis devleti' eleştirilerine hedef olmuştu. TBMM'de bekleyen Silah Tasarısı'nın içindeki bazı maddelerin de yeni pakete taşınması planlıyor. Genelkurmay, MİT çalışanlarına getirilen yasal zırh benzeri bir düzenlemenin Askeri Ceza Kanunu'na eklenmesini istiyor. Bu talebe sıcak bakan hükümetin, yeni düzenlemeye buna ilişkin hüküm koymayı tartıştığı bildirildi.

    TUTUKLU YARGILAMA

    Polisin toplumsal olaylardaki yetkisini artırmayı öngören düzenlemenin önümüzdeki hafta TBMM'nin çalışmaya başlamasıyla yeniden tartışma konusu olacağı belirtiliyor. Çalışmada, "Polisin yetkilerinin artırılması, polise mukavemet ve kamu malına zarar vermenin cezasının yükseltilmesi ile 2 yılın altında olan bazı cezalarda da tutuklu yargılanma" gibi başlıkların bulunduğu kaydediliyor. Çalışmada, daha önce taslak olarak hazırlanan ancak çok tartışılan, halen hakim ve savcı talebiyle uygulanan önleme gözaltılarını 12-24 saate kadar polisin yapmasına ilişkin düzenlemenin de yer alacağı ifade ediliyor. Polise, 'Eylem yapma ve olay çıkarma olasılığı olanları' doğrudan gözaltına alma yetkisi veren bu düzenlemenin uygulanma olasılığı bile tartışma yaratmıştı. Mevcut uygulamada önleyici gözaltı için hakim veya savcının talebi gerekiyor.

    CEZA ARTTIRIMI

    Düzenlemeyle, polise mukavemet ve kamu malına zarar vermenin cezaları da artırılacak. Türk Ceza Kanunu'nun "Mala zarar vermenin nitelikli halleri" başlıklı 152'nci maddesiyle, "Görevi yaptırmamak için direnme" başlıklı 265'inci maddesi yeniden düzenlenecek. Bu maddelerde öngörülen cezalar artırılacak.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Hoşgeldin polis devleti. Polis artık toplumun huzuru ve güveni için değil AKP iktidarının selameti için çalışacak. Kanunda emeği geçenler için aklıma gelen tüm bedduaları ediyor ve kendilerini dillerinden düşürmedikleri Allah'a havale ediyorum.
    Adventure58 bunu beğendi.

  3. #3
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2009
    Motosikleti
    DL1000-Nmax155
    Kısacası ; ''Polis kahramanlık destanı'' yazmaya devam edecek yani?

  4. #4
    Adventure58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2014
    Şehir
    Zeytinburnu
    Motosikleti
    haojue 135S
    Sizi allah bile affetmeyecek
    Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik

  5. #5

    Üyelik
    15 Aralık 2010
    Bizim gibi topluma mustehak dove dove terbiye edecek padisahimiz bizim
    kurubuz bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)