Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

1925'te çıkarılan yaz saati uygulaması,26 Ekim Pazar günü sona erecek

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Ahmet Abi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Aralık 2013
    Motosikleti
    Subaru Xv


    2014 yılı için kış saati uygulaması belli oldu. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 31 Mart Pazartesi günü 03.00'ten itibaren 60 dakika ileri alınan saatler, bu kez 26 Ekim Pazar günü 04.00'ten itibaren 60 dakika geri alınacak. Her yıl tartışılan bu uygulama bu yılda çok konuşulacak gibi. Yaz uygulamasının sona ermesiyle 26 Ekim'de 04.00'ten itibaren saatler 60 dakika geri alınacak.

    Türkiye'de bu uygulama ilkbaharda başlıyor ve sonbaharın ortasında bitiyor. Böylece 7 ay süresince bu uygulama yapılıyor. Bu uygulamadan beklenen fayda ve tasarruf yaz uygulamasında gerçekleşiyor. Bütün bu değişimler, AB'deki düzenlemesine paralel yapılıyor.

    lİk baharda başlayıp sonbaharın ortasında biten 7 aylık uygulama ile 800 milyon-1 milyar kilovatsaat arasında elektrik tasarrufu yapıldığı tahmin ediliyor. Bu tasarruf miktarı orta ölçekli bir hidroelektrik santralin yıllık üretimine karşılık geliyor.
    500px.com/importantphotogalleryblogspot


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    saatler hep ileride kalsa bence daha fazla tasarruf edilir. Bir ara kış saatine geri dönüş olmayacağı söyleniyordu ama yine aynen devam ediyor.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)