Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Adami zorla asker kacagi yapacaklar yav

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    saykoshey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-12R, Hayane?
    Senelerdir erteledigim askerlik olayini sonunda yapiyim dedim (Turkiyeye donus yapiyor bildiginiz gibi). Basvuru yapdim, bildiginiz gibi yurt disinda kalanlara bedeli askerlik yaptiriyorlar 5118 euro veriyorsun, 3 hafta acemi birligi yapiyorsun olay bitmis. Bedelli olayi yurtdisinida aile, is, guc sahibi olanlara kolaylik olsun diyerek cikardirlar. Ben zaten turkiyeye donuryorum, bekarim yani bedelli askerlik beni cekmiyor, istersem yaparim ama gorevimi tam olarak yerimi getiriyim diye, boyle ucuzdan para verip pacayi siyirmayim diye.

    Neyse, muracat ettim, ben burda universite mehzunu oldugum icin (yuksek lisans) beni ya kisa donem (6 ay) yada as. teymen (12 ay) olarak alirlar. Ben as. teymen olarak yapmak istiyorum sonra belki teymen sinavina girip askerde kalirim, kisa donem cikarsa en azindan 5118 euro cebimde kalmis oluyor. Ben hayatimda herseyi en azindan birkez tatmak istiyorum ve boylece asker olmak neymis ogrenirim.

    Her neyse muracat ettim, sanki adamlar zorla beni asker kacagi yapmak istiyor yav. Konsoloslukda randevu aldim gitdim konusdum, adamlar (af edersiniz) donumun lastiginin belgesine kadar istyorlar. En buyuk sorunda bu belgeleri sadece Turkiyede cikartira bilirim.

    En buyuk problemde YOK Egitim denklik belgesi, telefon actim bir bayan cikti, kardesim benmi anlatamiyorum hanimefendi anlamakmi istemiyor artik bir sasdim kaldim. Ben diyorum yurtdisinda dogdum ve buyudum, hanimefendi diyor OSYM numarasi ve pasportda giris cikis damgalari.

    Yani artik pes ettim, bedelli yapacam kardesim. 5118 euro verip hepsinden kurtulacam. Yine konsolosluga telefon actim, olayi anlattim ve vazgecdigimi soyledim simdi oyle birsey yapamazsiniz cunku lisans uste okuyanlarin: "Başkonsolosluğa başvurarak askerliklerine yedek subay adayı olarak karar aldırmaları gerekmektedir".

    Bizimkiler artik su yolsuzluk olayini Avrupaya kadar tasimislar. Benim kadar sabarli olmayan simdiye kadar "bana ne kardesim, yapmiyorum" diyerek, birakip gitmisdi. Neyse, OSYM'de calisan bir akrabamiz var ona telefon acdim ve bir care bulmasini diledim, hadi hayirlisi.
    HER TÜRK ASKER DOĞAR


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Belki polemiklere yol açacak ama dayanamadım.

    Askerden taze dönmüş birisi olarak sana söyleyeceklerimin özeti.


    GELMEEEEE !!!
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

  3. #3
    saykoshey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-12R, Hayane?
    Ne olarak ve nerde yaptin ogrenebilirmiyim?
    HER TÜRK ASKER DOĞAR

  4. #4
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Kısa dönem.(303)

    Şırnak. (Şenoba, Bağlıca, Uludere, Beytüşşebab gibi görülmesede olur memleket köşelerinde)
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

  5. #5
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2003
    Şehir
    MUGLA
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Gel ve gör. Sonra askerde kalmak istermisin bilmem.Malum davul sesi uzaklardan hoş duyulurmuş.

  6. #6
    saykoshey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-12R, Hayane?
    Sizin deginiz bir miktar dogru, bunlarin hepsi dagitimda nereye yolladiklarina bagli. Yani sirnak veya hakgari gibi yerlere yollasalar bende zor derdim. Dedigim gibi oda sansina bagli. Mesela benim dayimin dagmadi. Yeni nisanlandi, kizda Ankarada. Cocuga sansdan Ankara cikmazmi, birde sans ustune sans bakanliklar ve onun ustune bir sans daha sofur, cocuk butun gun 0 (klimali) arabalarla yuksek rutubeli komutanlari gezdiriyor. Arabasinda birde askeri hatli ceptelefonu var, komutan beklerken nisanlisiyla konusuyor. Gel keyfim gel, vallah bana oyle ciksa askerlik nekadar rahatmis diye tartisirdim sizinle ama askerligimi yapmadim ve oylesi cikmiyacagini biliyorum.

    Birde su var, birincilikle ben As. Teymen olarak yapmak istiyorum ve ikincilikle benim uzmanligim matematik/fizik ve bransim elektronik, yani beni kolay kolay oyle hakgari veya sirnak gibi yerlere yollamazlar.

    Fiziksel agir yukleniyorlar, zaten subaylarin acemi birligi 3 aydi galiba, ama ben sporcu adamim ve kosmayi cok severim. Sirtima 15/20 kiloluk canta verip beni kostururlarsa yaparim, gunun sonunda hal kalmaz ama yine yaparim. Ben zaten ogrenciken her sabah sirtimda 8 kiloluk (bir gun arkadaslarla konuya girdik ve tartdik) canta ile 15km kosuyordum.

    Ankarada boluk komutani olarak yapan arkadaslar var. Beni askeriyeye sokdular kendim gordum ve sizin abartdiginiz kadar yok.
    HER TÜRK ASKER DOĞAR

  7. #7
    catma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    HONDA PCX 150 & YAMAHA MT 07
    Arkadaşım bende 305 KD olarak tekirdağ da yaptım askerliği... valla şimdi cennette gibiyim... bazen günün stresini yaşarken bunalıyorum hemen askerliği düşünüyorum allaha şükrediyorum.. ne kabus günlerdi onlar ya... şimdiler de cennettesin oğlum diyorum... yeni motor aldım yaklaşık bir ay oldu... insan oğlu doyumsuz tabiii.. cbf 500... bir sene veya 10bin km tecrübe yapıp spor bir motora geçerim diye düşümdüm ama hemen değiştirmek aklıma geliyor bu sıralar.. sonra askerliği aklıma getiriyorum... bu motoru askerdeyken hayal bile edemeyeceğim düşüncesi inananın beni frenliyor ve motoruma bir kat daha ısınıyorum... ama askere gidecek arkadaşlara karamsar bir tablo çizmek istemem ve bir genelleme yapılamaz.. Askerliklerini çok güzel yapan ve özlemle anan arkadaşlarımda var... ama benim için bir askerden önce bir de sonra var Hayırlısı şimdiden askere gidecek arkadaşlara hayırlı teskereler

  8. #8
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    askerliği zor şartlarda yapmış (ben askerken amerika ile savaş gündemdeydi (yaa bilmiyordunuz değilmi) ve tahmin edin kuzey ırağa kimin taburunun görev emri geldi ) biri olarak söylüyorum askerlik insana acı verir ama çok şey kazandırır. hayat hep neşe içinde geçecek değil acıya da alışmak lazım. askerliğini dilediğin gibi yap saygı duyarım sonuçta gurbet eldesin, fakat yök ile uğraşma.

    emin ol oradaki insanlar sana bikaç günde daha çok zarar vereceklerdir. adamlar devlet içinde devlet şikayet te edemiyorsun ...... ları veya leri (boş alanı keyfiyetinize uygun doldurunuz) santrale bakmayan memur mu ararsın umursamaz muhataplar mı artık işini nasıl yaparsın bilmiyorum Allah yardımcın olsun.

  9. #9
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    benim uzmanligim matematik/fizik ve bransim elektronik, yani beni kolay kolay oyle hakgari veya sirnak gibi yerlere yollamazlar
    Hah işte tam yerine geldin , ordumuzun en teknolojik ve en karışık sistem ve ekipmanları hep doğu ve günaydoğu bölgemizde

    Yanlız şöyle birşey söyleyeyim bende, gitmeden önce ve yapıp geldikten sonra askerlik insana kolay ve heveslendirici bir olaydır. Ama içindeyken Allah yardım etsin.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  10. #10
    HAYALBUYSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2005
    Motosikleti
    YZF - R6
    Alıntı Akira adlı üyeden alıntı
    Kısa dönem.(303)

    Şırnak. (Şenoba, Bağlıca, Uludere, Beytüşşebab gibi görülmesede olur memleket köşelerinde)
    Güzel yerlerdi oralar , çakırsöğüt te pide ayran partileri.... besler -dereler in soğuk ayazı.... ver elini hakkari kato.... skorsky den aşağının görünüşü değme portrelere taş çıkartırdı valla...

    Hey gidi günler beee.... ( Efeler Jand. özel harekat C timleri - 2002-2003 )
    FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......

  11. #11
    Mr.Wish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2006
    Şehir
    Cağaloğlu-Kısıklı
    Motosikleti
    :(

    Askerlik tatil gibide görünebilir insana...

    Bu gibi durumlar aslında insanın bulunduğu yere ve göreve göre değişiyor. Kimisi pişman oluyor kimi ise dönmek istemiyor. Önemli olan bulunduğunuz yerde rahat olup olmadığınız. Ben acemi birliğinden sonra teslim olduğum yerde 12 ay boyunca 3 gün çarşıya çıktım ve teskerem elimde olmasına rağmen (perşembe öğlen aldım-pazar günü birlikten ayrıldım) 3 gün fazladan kaldım. Sivillerle gezdim, Birlikte yedim içtim. Kedimde vardı onuda aldım yanıma, geldim İstanbula
    Uçurumları sevenlerin kanatları, rüzgarı sevenlerin ise motoru olmalıdır...

  12. #12
    akalteke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tiger
    Gel koşarak coşarak gel belkide yaşamın boyunca pişman olmayacağın "ama her halükarda pişman olmayacağın" duygular yaşamak, ilerde torunlarına anlatacağın birşeylerin olabilmesi için gel. Gelki şehit olursan peygambere . gazi olursan Eyyüp el ensariye arkadaş olmak için bunlar olmasada ilerde üç beş arkadaş oturduğunuzda seninde iki çift lafın olması için gel. Gelki memleketinde uludağ dan erciyesten kaz dağından başka dağlarda (gabar cudi tendürek ) olduğunu öğrenmek için gel. Gel saykosey malazgirtte, niğboluda, istanbulun fethinde, çanakkalede, kurtuluş savaşında, daha dün kıbrısta ve hala bugün yurdunun toprağının kan kırmızısında bende varım demek için gel.

    Övünün mehmedim başlar yüksekte
    Ölsekte sevinin eve dönsekte
    Sanma bu tekerlek kalır tümsekte
    Yarın elbet elbet bizimdir
    Gün dğmuş gün batmış ebed bizimdir..

    N. F. Kısakürek
    Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler