Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

AMERİKALILAR şaşırmışlar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    Arkadaşlar günlerdir izlediğim bir belgesel tv knalında hazırlıkçılar diye kendilerini adlandıran amerikalı ailelerin yaptıklarını ve sebeplerının ne olduklarını kısa aktarmaya çalışacağım bunun bana çok ilginç gelmesi sebebi ile paylaşıyorum sizlerın fikirlerınıde merak edıyorum açıkçası .
    başta sebepleri şunlar
    Ekonomık krizin cıkmasından dolayı yağmacılara karşı hazırlıklar
    Güneş patlamasına karşı dünyada elektiriğin yok olacağına ve yağmacıların coğalacağına karşı hazırlıklar
    Nükleer patlamalara karşı çıkacak kaosa karşı alınan hazırlıklar
    temel sebepleri bunlar ve sayıları oldukça fazla
    aldıkları önlemler ise şaşırtıcı nitelikte ve abartılı yada bana öyle gelıyor .Aile bireyleri çocuklar dail olmak üzere inanılmaz tatbıkat ve eğitimler yapıyorlar .
    Aldıkları önlemler .
    inanılmaz sığınaklar hazırlanıyor etraflarında çeşıtli sağlam tuzaklar var .
    on yıllık yiyecek stoğu yapıyorlar ve en önemlisi yiyecekleri tükendiğinde yenılebılecek 100 ceşit böceği nasıl yenır ve pişirilir bunu çocuklarına yediriyorlar tatbıkat ve hazırlığını yapıyorlar .
    silah stokları var hemde ne stok bızım askerımızde bile böyle silah çesitlerı sanırım yoktur .
    benzin stoklar yapıyorlar ve onları 2 yıl koruyacak ilaçlar eklıyorlar
    dışardan yaprak ve gazete toparlayıp onları suda karıştırıp sonra kalıplara koyup pres yaparak kütleler halinde saklayıp yakacak olarak hazırlıyorlar
    dövüş sanatları pratik olanlarını öğrenıyorlar
    ve komşular ile guruplaşıp örgütlenıp silahlı eğitimler yapıyorlar
    olaki onlar dıye bahsettıklerı kendı halkından olan yağmacılar evlerını ele geçırdiğinde ve bu durum gece olduğunda arka kapıdan çoçuklarını kaçırarak gece ormanda nasıl yaşanır bunun provasını yaptırıyorlar çoçuklarına
    en çok ekonomık krızın çıkacağına ve yağmacıların çoğalacağına iananların sayısı fazla ve köpeklerıne bıle yıyecek stoğu yapıyorlar
    çişlerini içmeyi öğrenıyorlar
    araç sorunu yaşarlarsa ve enflasyon fırlarsa benzın fiyatları ve marketlerde yağmalanırsa düşüncesi ile kimileri 16 ila30 km re arasındakı sığınaklarına varmak için at arabaları hazırlıyorlar bisikletler hazırlıyorlar
    ve her seyden önemlisi bu konuda ticari hazırlık marketleri açılmış ınanılmaz malzeme stoğu yapıyorlar .
    büyük koruma santralleri kurarak tarlalar inşa edıyorlar es kaza tarlaya gıren yabancı elk. tellerını aşsa mermiden delik deşik olur seyretmenız lazım
    elektirik kesıntileri olduğunda hapısanelerden kaçan hükümlülerin vahşice saldırı ve yağmalar yapacağına ınanıp evlerının etrafına üstüne gözlem kulelerı çukurlar ve tünelleri açıp savaşmaya hazırlanıyorlar .
    bir aile çocuklarına tatbıkat yaptırıp ormanda nasıl yaşanır hangı böcekler yenır onlar bulup nasıl yenır bunun provasını yapıyorlar
    son olarak kendılerınle aynı düşünceye sahıp aileleri bulup eyalet değiştirip işini gücünü bırakıp evlerını terk edip yenı yaşamlarına adepte olmak için hazırlanıyorlar .

    bizim ülkemızde böyle kanunlar elbette yok ama böyle organıze olup silahlanılsa yenı bır örgüt kuruldu dıye alayı hapse atılır.
    bana bıraz paronayaklıkmış gıbı gelsede bunlar açlıktan ve fakırlıktan korkuyorlar bizler geçmışte cok elektırıksız yaşadık tarhana ile büyüdük anlatımım hafıf kalmış olabılır gercekten seyredılmesı gerek bence bunlar çok uç korkular ve hazırlıklar bırakın on yılı on haftalık bır hazırlık yıyecek stoğu mantıklı olabılır ama bunları seyreden bunlara deli der başka bır seyde demez sanırım


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Hükümete güvenmiyorlar. Ve çokta haklılar. Bu dünyada sizi kendinizden ve ailenizden başka kimse korumaz. Akıllı olan onlar, biz değiliz, paranoyak demeyi tercih etmem ben.

    Size en basitinden bir örnek vereyim. 17 Ağustos depremi olduğunda sular kesildi. O gün ve ertesi gün(17-18) İstanbul'un göbeğinde Bostancı'da su yoktu, insanlar bakkaldan pet şişeyle su alıp kullandılar. Bakın içtiler demiyorum, kullandılar. Kullanacak su yoktu. Ki o deprem İstanbul'da olmadı. Deprem sabahı abim ve babam yola çıktı, yakın bir akrabamızın akıbeti için Gölcük'e gittiler. Orası ve diğer deprem bölgelerinde şahit oldukları vahameti hiç anlatmayayım.

    Şimdi anneme diyorum ki "anne en azından kullanmalık içmelik bir miktar su olsun evde, ola ki deprem olur da bina yıkılmassa bir süre idare edecek su olsun". Kimse su bulamayacak. Annem de diyor ki "herkes nerede bulursa biz de oradan buluruz" Bu hükümet deprem ihtimaline karşı hiçbir şey yapmadı. Koskoca 10 sene. 15+ milyonluk şehirde deprem sonrası kaosta kimse su bulamayınca neler olabileceğini düşündünüz mü hiç ? Devletin canınıza ne kadar değer biçtiğini anlayın.

    Şimdi soruyorum. Onlar mı şaşırmış, yoksa biz mi

  3. #3
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    onlar ekonomılerinin çökeceğine ınanmışlar bizim burda kaç defa dibe vurduk ve ülkemızın malesef neresınden tusan ekonomisi pek düzgün değil dedıklerınız de doğru deprem felaketi yaşasak tekrar ve bu ihtımal var ve onlar bızım ülkemızde olsalar kendı ülkelerınden daha fazla sebep var hazırlanmak için peki ya biz günlük yaşamımızı zor gecındırıyoruz onlar buyuk paralar harcıyorlar ama bızım de kendimize göre belkıde hazırlıkçı olmamız lazım herhalde

  4. #4
    6PaTLaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Şubat 2010
    Şehir
    İstanbul Beylikdüzü-Izmir
    Motosikleti
    Asya AS 150T-19A, Lifan LF200 GY6, Hero Karizma R
    Hazırlıkçıların kendilerine göre bir hazırlanma nedeni vardır(terör,iç isyan,tsunami,güneş patlaması,teknolojik çöküntü...neden çok). Ana tema hayatta kalmak. sen iç isyan için hazırlanırsın bir deprem olur hazırlıkların hayatta kalmanı sağlar. bu çok ileri bir görüş ve çok profesyonelce yapıyorlar.

    Dünya ticaret merkezine uçaklar çarptığını biliyorsunuz 11 eylül: o saldırıda çok insan hayatını kaybetti ve Amrerikalılar bu olaydan çok etkilendi(daha öncesinde 1999 dan 2000 e geçişte de kıyamet kopacağını sanıyorlardı bir sürü organizasyon yaptılar yılbaşında).

    Bir de orası çok kalabalık ve herkeste sürüyle silah var,güven ortamı yok.
    Ben de hayatımı düzene oturttuğumda hazırlananlardan olabilirim.

  5. #5
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Panık yapmayın tıger sımdı konuya el atar
    Onun yorumunu merakla beklıyorum .

    Konu ıcınde nerede cokluk ........

  6. #6
    fabrisio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    YAMAHA TRACER 700
    bence bu insanlar "the walking dead" filminden çok etkilenmişler.

  7. #7
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Doomsday preppers..
    Geçen yıl bulgar tv lerinden izlemiştim.
    Haksız da değiller. Herkesde silah var, çoluk çocuk bile ağır makinalı rahatça edinebiliyor.. Ee sen napıcan? Sen de alıcan. Orada bazı eyaletlerde bahçene bağına girene sıkmak yasal. Detroit metroit falan çökmeye başladılar zaten.. Şu olursa bu olursa polisi arayana kadar bi kaç şarjör boşaltıp başımın çaresine bakarım, çok çok karışırsa sığınağım var, elektrik jeneratörü, telsiz, radyo... konserveler, tohumlar, su arıtma sistemleri, güneş enerjisi ve daha akla hayale gelmedik neler neler..
    Bize bişi olmaz..
    Pirinç gemilerinin çinden gelişini limanda oturur bekleriz. Aç kalmayız..
    1924 lerde amerikan heyeti geliyor.. Ya diyorlar ne uğraşıyonuz demir çelik yapmaya? Bak bizde var, tonu 100 kağıttan doldurup yollayalım.. O zaman baştakiler pijamayla satarım kafasında değiller, bunlara hadi bakın işinize deyip yolluyorlar geriii..
    1929 da bir kriz, bir buhran. Şak demirin tonu yüzlerce dolar oluyor, onu da veren bulabilirsen.. Taa 1950 ye kadar bu böyle..
    Şimdi hacılar diyolar ya İsmet paşaya, ekmeği karneyle verdi diye.. İşte onların 2. dünya savaşında insanların nasıl yollardan açlıktan savaştan kırılmış, kurumuş cesetleri toplayıp, kamyonlara doldurup dozerlerle toplu mezarlara gömüldüğünden haberleri yok.. Ya da mahsusçuktan salak ayağına yatıyorlar.. Fransasından tut, yunanistana kadar durum böyle, tüm avrupa kırılıyor.. 20 den 50 ye kadar japonyaya, okyanusyaya, çine kadar hep insan kırımı..







    Sonunda da diktatörler bir şekilde layığını bulur:



    Bu da yakın gelecekten çavuşesku.

    Shrieker bunu beğendi.

  8. #8
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Biz şaşırmış olmayalım...
    Shrieker bunu beğendi.

  9. #9
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Panık yapmayın tıger sımdı konuya el atar
    Onun yorumunu merakla beklıyorum .
    Konu ıcınde nerede cokluk ........
    2. dünya savaşı büyük bir buhranın ardından geldi
    özellikle amerikada işler kötüleşince dünya savaşı çıkıyor
    şuan büyük bir buhrana daha yol alıyoruz
    kapitalist sistemde ekonomi belli bir büyüklüğe ulaştığında çöküyor ve düzelmesi için savaşa ihtiyaç var
    yalnız savaşların seyri daha çok direk saldırıdansa iç karışıklıkları tetiklemek şeklinde oluyor artık, daha ekonomik
    kaosa sürüklenen ülkelerin kaynakları talan ediliyor şirketlerce, ölen insanların malına el konuluyor eski usule göre tarif edilirse
    ama çok bilinmeyenli denklemler haline geldi bu durum
    yani kaos büyüdükçe kendi içinde de başka kaotik ve kontrol edilemeyen yapılar ortaya çıkıyor
    yani nerde çokluk orda ... sözü burda anlam kazanıyor

    abd ve ab devletlerinin (haçlının) ciddi kaynaklara ihtiyaçları var, alıştıkları bolluk devri sona eriyor; winter is coming
    ve bugün yine hedeflerinde ortadoğu var 1000 yıl öncesinde olduğu gibi. kaynaklar bol, insanları birbirine verecek kadar ısıtılmış ortam
    yalnız yukarıda da bahsettiğimiz gibi çıkarılan kaos çok kontrollü değil
    suriyenin durumu işi fena zora soktu, acilen Türkiyenin devreye sokulması için uğraşılıyor
    o da olmuyor bir türlü
    amerikada ve avrupada işler gitgide zorlaşıyor
    bu iş öyle bir şey ki kaos patladığı anda amerika ve avrupa başaşağı gider ve biribirlerini talan ederler
    bu dönem, dünyanın sonuyla veya kaosla ilgili bir sürü dizinin peydah olmasını tesadüfi bulmuyorum o sebepten
    ama belki de kapitalizmin yavaşlayan dişlilerini harekete geçirmek içindi bunlar
    yalnız bu kadar tehlikeli bir oyun oynarlar mı diye de düşünmeden edemiyorum

    bunun yanında ufak tefek hazırlıklar yapmak akıllıca
    her çeşit felaket durumunda kullanılmak üzere evde bir miktar su(adam başı 5 litre), para(adam başı 100 tl), ilaç, acil yardım ekipmanı, hazır gıdanın(konserve ve bisküvi) bulunması her zaman gerekli zaten
    açıkçası yakın dönemde, olabilecek toplumsal olaylar için 1 ay yetecek kadar yiyecek stoğu yaptım geçen. adam başına 50 tl lik bir alışveriş gerekiyor. 2 yıl ila 4 yıl arası raf ömürleri olan pişirilmeye gerek duymayan veya çok kolay pişen malzemeleri tercih ettim. hatta konusunu açacaktım herkes ufak çaplı hazırlığını yapsın diye
    sanırım biz, daha mütevazi düşünüyoruz amerikalılara göre
    askon ve drumstar bunu beğendiler.

  10. #10
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Eyvallah ...

    Su zamanda savas ısı elı sılahlı ıkı kısının bırbırıne sunı bır saygı gostermesı gıbı .
    Takı bırı dıgerının sılahının kuru sıkı oldugunu anlayana kadar .
    Yoksa dedıgın gıbı alı cengız oyunları ...

  11. #11
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    ufak capta da olsa stok yapmaya başladım ben ama bu olası sebeplerden ziyade kendı kaosumla alakalı yanı mevsımlık iş yaptığım için kışın zorlanıyorum bence en azından yıllar içinde alışkanlığı olan hazırlığa dönüsen bu ilk adım olur

  12. #12
    onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Haziran 2009
    Şehir
    İzmir/Çeşme
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    yaşadıkları ortamın,olasılıkların ne olduğunu bilmediğimiz için bize biraz uç noktada görünebilir ama bence hazırlık yapanların sayısı azımsanmayacak kadar da olabilir.işi belgesellere kadar döktülerse vardır bir keramet!aslında bazı senaryolara hazırlıklı olmakta fayda vardır dediğiniz gibi gıda,ilaç,su vb kolay stok edilebilir şeyleri elde bulundurmak gerekir.bizde bile reklamda çıkıyor 'deprem olsa sığınacağınız kim,neresi var?' diye bu da bir ipucudur.biz bazı şeylerden kafamızı kaldıramıyoruz ki (sanırım böyle olmamızı isteyenler var)bazı senaryoları gözümüzde canlandırıp hayal bile edemiyoruz.bize bişey olmaz mantığı hepimizde sınırsız!bence ufaktan da olsa hazırlıklı olmak en basiti bir fikir, bir planımızın olması bile bazı şeylerden etkilenmememizi sağlayabilir.

    ---------- Post added at 14:13 ---------- Previous post was at 14:07 ----------

    bu son zamanlarda adamların filmlerinde bile başlarına gelebilecek en kötü senaryoları,olabilecekleri filan filme çekiyorlar olimpus has fallen vb gibi filmlerin sayısı arttı gibi

  13. #13
    Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Dünya
    Bu programı bende takip ediyorum. Elbette programdakiler kadar abartı olmasda kendimce bende 6 aydır hazırlanıyorum. savaş , doğal afet vs vs sebeplerden yaşadığım yeri terk etme durumunda kalırsam , taşıması kolay , raf ömrü uzun ve hazırlaması basit gıda stoğu yapıyorum. Zaten kötü br olay olmasa da bu gıdaları öylede böylede tüketeceğim. Oturduğum bina haricinde 2 farklı alternatif ikamet edebileceğim yer belirledim. Buralarını yaşabilecek hale getirdim.

    Amerikan ekonomisi çökemeye yakın bir savaş ile desteklenmezse etkisi uzun yıllar sürecek şekilde çöküyor. Dünya genelinde savaşacak bir yer bulamazlarsa kendi içlerinde karışıklık çıkartılıyor. Halkın korkuları besleniyor. Hükümetin yönetim şekli ve uygulamalarından çok , kendisini düşünmesi ve hazırlık yapma sürecine yoğunlaşması dolaylı olarakta olsa sağlanıyor.

    Amerikada nerdeyse herkezin bir silahı var. ( kanunlar buna izin veriyor ) Çocuklarına bile silah kullanmayı öğretiyorlar. Çünkü olası bir kaos ortamında , kanun , toplum kuralları anında çöküyor ve yağmalamalar başlıyor. İnsan aç kalırsa herşeyi yapar, Silahlı bir insan aç kalırsa elindeki silahı kullanmaktan çekinmez. Ayrıca üreten yerine tüketen bir toplum oldukça , yetiştirmek yerine hazır alma alışkanlıkları artınca , Gıda stoklamak ve olası yağmacılara karşı önceden tatbikat yapılmasına "şasırma " olarak bakmamak lazım.
    askon bunu beğendi.

  14. #14
    chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2011
    Şehir
    D-100
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    The walking dead izlemeyi azaltın arkadaşlar Ülke öyle karışsa eve sığınıp oturacak halimiz yok doğru cepheye.
    kanbayrak1 bunu beğendi.

  15. #15
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Deprem olunca hangi hastaneye gideceksiniz, hangi doktoru bulacaksınız? Yaşlı ve bakıma muhtaç hastaları kim; nereye nakledecek?
    Bu sorulara cevap veremiyorsanız zaten yaşayan ölüsünüz demektir..

  16. #16
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    sizi bilmem ama ben 17 ağustos depreminden sonra sürekli acil durum çantamı hazır ve ilk ulaşacağım yere koyuyorum
    ve 23 eylül depreminde inanamayacağınız kadar işime yaradı yardımlar yetişene kadar hem kendimi hem ailemi idame ettirdim
    ne mi var çantamda
    1 haftalık 3 kişilik yiyecek
    su geçirmez yedek giysiler
    termal battaniyeler
    çadır uyku tulumu
    fener telsiz çok amaçlıu birkaç bıçak
    ateş başlatıcı ve termal jel
    birkaç 1.5 litrelik su
    güneş pili şarj aleti
    ve herhangi bir suyu içme suyuna çevirmeye yarayan basit bir aparat
    halen çantam hazır ve her hafta sonu kontrol ederim
    malzemeler sürekli yenilenir

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:36 ----------

    Alıntı ilkerabi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Deprem olunca hangi hastaneye gideceksiniz, hangi doktoru bulacaksınız? Yaşlı ve bakıma muhtaç hastaları kim; nereye nakledecek?
    Bu sorulara cevap veremiyorsanız zaten yaşayan ölüsünüz demektir..
    ilkercim sen yaralanırsan söz sana ben bakacam
    o konuda sıkıntın olmasın türkiyede ki acil yardım sistemi çok gelişmiş durumda 17 ağustos depreminden sonra çok iyi organize oluyorlar
    ve 23 eylül erciş depreminde bunu birebir gördüm
    çok çalıştım çok çalıştık ve diğer şehirlerden gelenler çok çalıştı
    depremlerde en çok çalışan grup sağlıkçılardı ve çalışmaya da devam ediyorlar
    özellikle 112 de çalışan tüm türkiyedeki sağlıkçı arkadaşlara ayrıca teşekkür ediyorum
    Acil112 bunu beğendi.
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

  17. #17
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Eyvallah tayfurum.. Van'dan edirneye atlar gelirsin..
    Gerçi Van'da deprem olduğunda belki bizim bir hayrımız dokunmamıştır ama gönüller bir olsun.
    İstanbulda yaralıları yığacak yer bulunmayacak diyorum ben yine de..

  18. #18
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    ilker abi benim için farketmez her felaket benim başıma gelmiştir felaketlerde yaralanan açıkta kalan ve hayatını kaybeden herkes benim ailemdir farklı şehirlerde olmak acımızı paylaşmayacaz yardım eli uzatmayacağımız anlamına gelmez bi lakis daha çok yardım etme nedenidir
    ilkerabi ve Acil112 bunu beğendiler.

  19. #19
    kanbayrak1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2012
    Motosikleti
    X-Treme MAX
    Alıntı chemical adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    The walking dead izlemeyi azaltın arkadaşlar Ülke öyle karışsa eve sığınıp oturacak halimiz yok doğru cepheye.
    Savaş oldumu denilen doğru biryere saklanmayacağız. Doğru savaşa gideceğiz.

  20. #20
    AsyMeTRiQue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2013
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    kuyrukta PCX yazıyor, yanına da NS200 yanaştı...
    Yok hocam bunlar çok fazla Revolution ve walking death izlemişler ondan böyleler Bizdede böyle ya bi kurtlar vadisi çıktı çakırın ardından cenaze namazı kılındı bu ülkede... Onların ki de bu hesap


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)