Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

baz istasyonlarıyla tv ve radyo verici istasyonlarıyla ilgili sorularım var

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    27 Haziran 2013
    1. baz istasyonları mikro dalgalarla iletişimi sağlayan gsm aygıtlarıymış ama internette okudum baz istasyonları mikro dalga prensibiyle çalışmaz diye okudum ama çoğu yerde baz istasyonları ilgili mikro dalgalar yazıyor ve baz istasyonlarının ve tv ve radyo verici antenlerin ışınlaması varmış ışınlaması derken göremediğimiz ışınlar yayıyorlarmış ama bir yerde baz istasyonları hakkında okudum baz istasyonları ısıma da yapar diyordu ve ısımadamı yapıyor ısıma derken bu ışımayımı kasdeten bir terim acaba
    2.ve mikro dalgalar mor ötesi ışınlar kızıl ötesi ışınlar ve diğer göremediğimiz ışınlar bu ışınlar gerçekten var mı ve bu ışınların gerçek renkleri neler ve bu ışınları biz neden göremiyoruz ve bu ışınların gerçektende görünmeyen ama bir renkleri var mı
    Kaynak: Dusler Forum, Forumlar http://www.duslerforum.org/showthread.php?t=516706
    3. frekans dalga mıdır ve biz cepten birisine mesaj yolladığımızda ve cepten aradığımızda insanları kameralı ceplerden foto video gönderdiğimizde gökyüzünde onlar dalgaya mı dönüşünerek baz istasyonlarına iletiliyor ve nasıl oluyorda bunlar hemen karşı tarafa iletiliyor ve baz istasyonlarıyla uzaydaki yapay uydular arasında iletişim var mı ve yapay uydular baz istasyonlarına sinyal gönderiyor mu veya frekans denilen şeyden ve baz istasyonlarıda yapay uydulara sinyal ve frekans gönderiyormu ve sinyallar ve frekansları biz göremiyoruz ya insanlar sinyallerin ve frekansların tv ve radyo vericilerinede baz istasyonlarınada gönderildiğini nasıl biliyorlar ve sinyallar demi dalga dalga yayılıyor ve sinyaller ne yapıyor tv verici istasyonlarına baz istasyonlarına ve nasıl o smsler karşı tarafın cepinde okunuyor aynen yazdığımız yazı ve videolar ve fotolar nasıl gidiyor ve hemen karşıdakinin telefonunda görünüyor ve baz istasyonları ve tv ve radyo verici antenler sinyalleri ve frekansları nasıl topluyorlar dalga dalgamı geliyor sinyaller ve frekanslar
    4.televizyonlar televizyon yayınını nasıl tv verici ve radyo verici antenlerle yapıyorlar ve televizyonlaradamı tv verici ve radyo verici antenleri sinyal ve frekens gönderiyor
    5.baz istasyonlarının görünmeyen ışınları yaydığını insanlar nasıl bulmuş ve gerçektende baz istasyonları ışınmı yayıyorlar göremediğimiz ışınları kasdettim ve ısımayı nasıl yapıyorlar ve göremediğimiz ışınlarıda nasıl yapıyorlar
    6.yüksek gerilim hatlarının çok yakınınında da bulundum ben ve yüksek gerilim hatlarından sesler geliyordu neden sesler geliyor yüksek gerilim hatlarından

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:06 ----------

    insan okur dimi


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Yok kardeş, radyo ve tv lerin içinde küçücük adamlar var, onları izliyoruz, dinliyoruz biz..
    oknglr, drtayfun ve memduhb bunu beğendiler.

  3. #3
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Baz istasyonlarını karıştırmasaydın araya diğerlerinin basit açıklamaları vardı.

    Bütün uşık, ışıma, ses, radyo, miro dalgalar, DALGADIR. SES, hava partküllerinin dalgalarından, radyo ve mikro dalgalar, manyetik alanlardan, ışık ise fotonlardan oluşur. Ayrıca başka parçacıklar da vardır: Radyoaktif ve güneşten gelen atomik-manyetik parçacıklar.
    Radyo ve ışık dalgaları, atomik ve atomaltı parçacıklar boşlukta gidebilirken ses yol almak için hava, su veya katı maddeler gibi taşıyıcıya ihtiyaç duyar.

    Görünen ışık 7 renkten oluşur, Bizim görebildiğimiz aralık aslında çok dar bir bölgedir. Bunun altı üstü görünmez, UV kör edicidir, yakıcıdır. Deniz kenarında cildimizi bronzlaştıran, çok kalırsak da tavuk gibi kızartan budur. Bazı organik maddeler uv ışıkta parlar, bu sayede kelebekler eş, yılanlar fareleri bulur.

    Yüksek gerilim hatlarından gelen ses izolatörlerden toprağa akan kaçak akımın çıkardığı sestir. Yağmurlu-sisli havalarda daha iyi duyarsınız.

    Ayrıca diğer parçacıklar atmosferdeki gazlara çarptığında ışık oluşturur. Dünyanın manyetik alanının kuvvetli olduğu kuzeyde aurora borealis, güeyde aurora australis adını alır. Oksijen, yeşil ışık hidrojen kırmızı parlama yapar bu bölgelerde.

    Diğer konular radyo-tv yayıncılığı, mikrodalga, cep telefonu konuları çok geniş merakınız varsa kitaplarını alıp okuyabilirsiniz.

  4. #4
    muhittinKaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ekim 2007
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Tracer900
    Sorular, Bir Kafa Karışıklığı Olduğunu belirtiyor.
    ayrıca ışığın dalga mı parçacık mı (foton) olduğu hala tartışma konusu (görecelilik teorisi, kuantum) allahtan konumuz braya ulaşmaz.

    Ses nedir ?
    Ses, atmosferde canlıların işitme organları tarafından algılanabilen periyodik basınç değişimleridir (wiki tanımıdır)

    yani bir olaya ses diyebilmemiz için basınç değişiminin duyulması gerekir. bu basınç değişimi gaz,sıvı yada katıda olabilir. Malum katıda ses daha hızlı gider. (tren rayı ses deneyi)

    normal bir sesin havada alacağı mesafe bellidir.
    "Ses hızı havada, deniz seviyesinde ve 21 °C sıcaklıkta 343.2 m/s (343.2 metre/ saniye) (yaklaşık 1224 km/saat) olarak alınır."
    Bu sesin şiddeti ulaşacağı uzaklığıda belirler.

    Peki biz uzaktaki bir kişinin konuşmasını araçlarla (radio örneğin) nasıl duyuyoruz ?

    insan kulağının duyacağı ses frekans aralığı (20hz ile 20.000 hz arası) nı duymayacağımız bir ses ile birleştirerek gönderilmesidir ki buna MODULASYON denir. Çok çeşitleri olması yanısıra bilinen FM (frekans modulasyonu) yada AM (Amplitute Modülasyonu) dur.

    mikrofona konuştuğumuzda, verici tarafında bir modulaor tarafından konuşma frekansı gönderme frekansına (örneğin tam 90.0 imbat fm) bindirilerek gönderilir. alıcı yani radyo da bu frekansa ayarlayarak konuşmayı module taşıyıcı sinyalden ayırarak (demodulasyon) duymamızı sağlar.
    Çevremizdeki radyo frekansının hızı ise ışık hızı olarak kabul edilir.
    Cep telefonunun sistemide neredeyse buna yakın çalışır (sayısal kodlamalar vb durumları saymaz isek)

    Peki bu Duymadığımız Yapay sinyaller (Raadyo, Tv, GSM, Telsiz) in ne kadarı bizi etkiler ?
    insan vucudunu etkilemeyen sinyal yoktur. Ama dalga boyu küçüldükçe nüfuz edeceği yer artar. dolayısıyla mikro dalgalar zararlıdır diyebiliriz.(insan bedenine nufuz edeceği için.) Ama bunu sadece "Frekans" veya dalga boyuyla değil çıkış gücü ile de tanımlamamız gerekir.
    (Mikrodalga frekansları genel olarak 300-300.000 MHz frekans aralığını kapsar. Mikrodalgalar elektromanyetik dalga olarak yayılırlar, radarlarda, mikrodalga fırınlarında, cep telefonlarında, kablosuz Internet erişiminde, Bluetooth kulaklıklarda, mağaza güvenlik sistemlerinde, mikrodalga frekansları kullanılır. "Mikrodalga" sözü elektromanyetik dalganın dalga boyunun 1 metreden kısa olduğu frekansları tanımlar. Dalga boyunun 1 cm'den kısa olduğu frekanslara (30-300 GHz aralığı) "milimetrik" dalga ismi de verilir. Dalga boyunun 1 mm'den kısa olduğu frekanslara (300-3000 GHz) "submilimetrik" dalga ismi verilir.
    )
    Cep telefonları 900mhz yada 1800mhz de çalışmakta Dolayısıyla mikrodalga sınıfına girmektedir. Ama Cep telefonlarımızın gücü o kadar düşük ki Mikrodalga Fırın Gibi işlem yapmaz, beynimizi pişirmez. Bu açıdan Cep telefonu yapısı gereği, ne kadar çok baz istasyonu ile bağlantı kurarsa (baz istasyonları aktarıcı gibi çalışır) o kadar az güçlü çıkış verir, bu da sağlığımız için iyidir. Yani Ne kadar Çok baz istasyonu o kadar iyi. (bilinenin şehir efsanelerinin tersine)

  5. #5

    Üyelik
    27 Haziran 2013
    teşekkür ederim

  6. #6

    Üyelik
    27 Haziran 2013
    birisi yazmış o ışınların renkleri vardır ve o ışınlar renkleri beyaz değildirama biz o ışınları göremiyoruz dedi ve hiçmi ışınların renkleri yok göremediğimiz ışınların radyo frekans nasıl bir şey radyo frekans da ne oluyor nereye gönderiliyor radyo frekansları baz istasyonlarına tv ve radyo veridi antentelerine ve o ışımaların var olduğunu keşfetmişler göremiyoruz onları biz o zaman nasıl anlamışlar o ışınların var olduğunu ve o ışınlar televizyon ve radyo ve baz istasyonlarına nasıl gönderiliyor nasıl ulaşıyor onlara ve televizyon ve radyo antenleri daha da zararlıymış biz insanların da sağlığına baz istasyonlarındanda daha zararlıymış neden ve gerçekten baz istasyonları kansere neden oluyormu ve radyo frekans nedir onlarda ışın ve radyo frekanslar nasıl gidiyor baz istasyonlarına tv ve radyo antenlerine ve baz istasyonları ve tv ve radyo nasıl yakalıyorlar o ışınları ve radyto frekanslarını

  7. #7
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Az kalsın ciddi ciddi ışıkların dalga boyları, renk isimleriyle adlandırılmalarının sebepleri hakkında bir şeyler yazacaktım...

    Hep Japon teknolojisi bunlar, senin Miyamoto Musashi falan ne diyor bu işe? Lee Jun-Hyuk da bilir gerçi
    bykemik bunu beğendi.

  8. #8
    ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2007
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Göremediğin şeyin rengini naapçan?
    Gorunmuyo iştee..

    Bu arada ciddi olarak japon bilim adamlarının yapay FOTOSENTEZ konusunda başarılı olduklarını da yazalım.
    Yapsa ne olcak demeyin, CO2 yani karbondioksit giren mekanizmadan O (oksijen) ve C (karbon) çıkıyor. Beleşş enerji kaynağı..
    Uyumayalım..

  9. #9

    Üyelik
    10 Nisan 2013
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Ramzey Qm-250
    Alıntı Olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az kalsın ciddi ciddi ışıkların dalga boyları, renk isimleriyle adlandırılmalarının sebepleri hakkında bir şeyler yazacaktım...

    Hep Japon teknolojisi bunlar, senin Miyamoto Musashi falan ne diyor bu işe? Lee Jun-Hyuk da bilir gerçi
    Bende bildiğim seyleri yazcaktım da.. MT'de ne alaka dedim sonra... Senin dediklerin bi ara dalga gecmek içi konu açan birileri vardı onlara gönderme mi abi.. ?

  10. #10

    Üyelik
    16 Eylül 2011
    Şehir
    üsküdar/İSTANBUL
    Motosikleti
    Honda pcx
    olm. sen formları filanmı karıştırdın?üye olduğun gün sorduğu sorulara bakın bunun kafası karışmış yada kafa buluyor arkadaşlarda ciddi ciddi cevap vermişler.

  11. #11

    Üyelik
    27 Haziran 2013
    ben erkek değilim lee jun hyuk japon mu onu tanımıyorum ve formları filan karıştırmadım sadece bunları merak ettim

  12. #12
    mehmettayfur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Artık yok
    Belginusta,ne diyorsun motor hususunda ? Bildiğimiz yerlerden sor ki söyleyelim .

  13. #13
    Pangea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Aralık 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha WR 125 X
    Bu dalga boyları görevildiğimiz dalga boylarının dışında kalıyor o yüzden göremiyoruz. [URL]http://www.yildiz.edu.tr/~bayram/sgi/saygi_files/sayisa7.gif [URL]

    görebildiğimiz aralık çok küçük bir miktar,ayrıyetten televizyonlardan ziyade decoderlerde alıc vardr decoder havadaki bilgiyi bilgiyi alıp görüntüye dönüştürür.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)