Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

SGK Genel Sağlık Sigortası [Önemli]

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    İnsanların algılarıyla oynamak demişim yukarıda.

    Algılarla oynanınca insanlara ak kara kara ak diye sunulabiliyor.

    Kim gönüllü hasta olmak ister, var mı aramızda gönüllü hasta olmak isteyen hı?

    Platondan bu yana insanlar devleti tartışıyor, devletin sosyal yanının kuvvetli olması gerektiğinde artık herkes hemfikir. (Kazançlarından koklatmak istemeyen varsıllar hariç.)

    Estetik kaygılar dışında tüm ama tüm sağlık hizmetlerini ücretsiz yaparsınız kavga gürültü biter.

    Ancak devletin adil olmayan vergi sistemiyle yani çok kazanandan az aldığı vergiyle bu sağlanamaz.

    Kaynak için varsılın kapısını çalacak totosuda yok, eeeee ne yapmak lazım?

    Nüfusun % 90 ını oluşturan orta ve alt gelir grubunun içerisindeki sağlıklı olanlar ile hasta olanları kavgaya tutuşturup bölersiniz.

    5000 TL aylık geliri olan adam ile 700 tl geliri olanı işsiz ile işçiyi memur ile küçük esnafı dövüştürürsünüz.

    Aynen mahalle dedikodusu gibi kavga ettirirsiniz, aaa ayol ben hastalanmıyorum bana ne bu kadar sigorta ödüyorum o da ödesin diye diğerine kızdırırsınız.

    Devletin varlık temeli vatandaşı için güvence olmalıdır.

    Hastasına, yoksuluna, düşkününe el uzatamayan devlet yerin dibine batsın diye düşünülmeye, alacak mafya ile iş dayı yandaş ile görülmeye başlar.

    Kısacası bu devlet kimindir kim için vardır? Bu sorunun cevabını net olarak ortaya koyamazsanız durumu anlamakta zorlanırsınız.


    Not: Ya da komşunuz hastalandığında onun devlet tarafından tedavi edilip sağlığına kavuşması neticesinde içiniz fesat mıdır?

    Vay namussuza bak hastalandı devlet benim vergimle onu tedavi etti, gebereydi iyi olurdu diye düşünen var mı aramızda?

    Çok soru sordum sıkıldım ben mutfağa gidiyorum ev ekmeği yapmıştım kabarıp taşmasın bakayım bir.
    Shrieker bunu beğendi.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    allpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2007
    Şehir
    Bartın
    Motosikleti
    Hero xpulse 200
    Yarın bu konuyla ilgilenmeyi düşünüyorum. Muhtardan aldığımız gelir testi formu bu mudur?

  3. #43
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Geldim mutfaktan ekmek güzel şişmiş elime sağlık.

    Algılarla oynamak, birbirine düşürüp kavga ettirmek demiştim ya.

    Ahan da örnek:

    Hatırlarsanız adam Mersedesle hastahaneye geliyor yeşil kartıyla tedavi oluyor para vermiyor dediler para ödeyenlerin dikkatini oraya çektiler.

    Bir Allahın kulu da çıkıp yahu bizden de para almayın demedi ondan da alın dedi.

    Aynen köprülerin paralı olması, trafiğin sıkışması ve çözüm için ortaya bir öpücü daha konulması konuşulurken kimsenin ücret almayın dememesi gibi.

    Benzeri iş hayatında yaşanıyor, 2000 TL maaş alan adamın grev yapmasına asgari ücret alan, daha neyi beğenmiyorlar ben asgari ücret alıyorum sesim çıkmıyor diye söylenip karşı çıkıyorlar.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  4. #44
    Benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2012
    "Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar, yılbaşında hayata geçen genel sağlık sigortası ile 18 yaşını dolduranlara gelir testi yaptırma mecburiyeti geldiğini söyledi. 18 yaşın üstünde olan ve üniversite eğitimini devam ettirenlerin primlerini devletin karşılayacağını söyleyen Acar, "18 yaşın üzerinde okumaya devam etmiyor veya 25 yaşın üzerinde ise bu kişiler de sadece kendileri için gelir testine müracaat edecek. Geliri 295 liradan az ise primini devlet ödeyecek. Üzerindeyse prim yatıracak." dedi.
    GSS ile bütün vatandaşların sisteme alınacağını ifade eden Acar, '18 yaş üzerinde olanlar ortada kaldı' açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. 18 yaşın üstünde ve okulları devam edenlerin sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edeceğini açıklayan Acar, "18 yaşın üzerinde okumaya devam etmiyor veya 25 yaşın üzerinde ne olacak? Bu kişi de gelir testine müracaat edecek. Geliri yoksa, asgari ücretin üçte birinden az ise (295 liradan düşük) primini devlet ödemek suretiyle sağlık hizmetlerinden yararlanacak. Bir işte çalışıyorsa zaten kendisinin sigortası olacak. Mağduriyet söz konusu değil. Çalışmıyorsunuz geliriniz yok devlet priminizi ödemek suretiyle sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edecek. Geliri olmayan bir kişinin mutlaka prim ödemesi yapacak diye sonuç çıkarmak yanlış ve vatandaşı yanıltmaya dönük açıklama olur. Geliri 295 liranın üzerinde olanlar ise 35 lira prim ödeyecek." diye konuştu.

    GELİR HANE HALKINA BÖLÜNECEK
    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeşilkartlılara gelir testi yapacağını söyleyen Acar, gelirin 295 liradan az yada çok olup olmadığına bakıldığını dile getirdi. 13 ayrı kurumdan 28 ayrı parametrenin, bilgilerin sorgulanacağı sisteme geçildiğini kaydeden Acar, "Tapu, mernis kayıtları, arabası, mal varlığı, geliri nedir?. Harcamalarını da ilgilendiren puanlama formülü uygulanacak. 295 liranın altındaysa geliri sağlık hizmetinden yararlanacak. Hane halkı kavramı çok önemli. Bir hanede 4 kişi varsa. Bu 4 kişinin geliri 700 lira ise 4'e bölünecek. 4'e bölündüğünde 295 liranın altındaysa sigortası devlet tarafından ödenecek. 295 liranın üzerinde geliri olanlar 35 lira prim ödemek suretiyle sağlık hizmetlerinden yararlanacak. Asgari ücretin iki katı ise 106, asgari ücretin iki katından fazla ise 212 lira ödeyecekler." dedi.

    GELİR TESTİ YAPTIRMAYAN 212 LİRA PRİM ÖDEYECEK
    Yeşilkart vizesi dolanların 1 aylık süre içinde müracaat edip gelir testi yaptırmalarının çok önemli olduğunun altını çizen Acar, yaptırmayanların gelirlerinin asgari ücretin iki katı olarak hesaplanacağını ve bu kişilerin 212 liralık üst seviyeden prim ödeyeceklerini dile getirdi.

    "ALINTIDIR"
    -------------------------------------------------------------------------------------



    Aklına , bundan daha güzel bir uygulama gelen varsa yazsın lütfen ! , onuda tartışalım . "Devlette devlet diye tutturmuşuzda bizler ne yaptık (çoğumuz) !!?? yeterince "vergimi verdik !!! yeterince siğortalılığa önem mi verdik !!
    Özel sektördeki "bazı zenginimizin durumu geçenlerde bir konuda tartışılıyordu , bırakın sigorta yı maaşları bile tam ödemiyorlar hep indirmeye sonunda da iflas göstermeye alışmışlar , hırsızlık diz boyu devam !! en iyi olanları bile çalışana bir süre sonra fazla maaş vermesin diye "sindirip , kaçırtmıyor mu !!?? vicdansız , merhametsiz şeyler ! , "neymiş kriz yönetimiymiş !! , onlarca gayrimenkulleri var hala maaşları ödeyemiyorlar !!, yazıklar olsun.

    Bunları görmek nedense işimize gelmiyor !! "sanayi sitelerinde hala çalışanın %70 sigortasız , "işsizsen kapat kardeşim !! ,bu işsizlikten değil hırsızlıktan mütevellid.
    Devlet ne yapsın !? yıllarca yeşil kart vermedimi ? aylık 10 bin tl geliri olanlar bile koşturup yeşil kart almadılar mı ? sağlık çalışanlarının üstüne üstlük "kafasını gözünü kırmadılar mı !!?? kırmıyorlar mı ?
    " Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.

    BİLGİ GÜÇTÜR

  5. #45
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Örnek: 18 yaşına gelmiş liseyi bitirmiş Ahmet evin en küçük oğludur. Annesi ve emekli babasıyla beraber oturmaktadır, üniversiteyi kazanmış yerleştirme için kayıtların açılmasını beklemektedir. Babasının 950 TL emekli maaşı vardır bir gün postacı borçlu olduğuna dair evrak getirir kapıya gelir testi yaptırması gereklidir çünkü haziranda okul bitip üniversiteye kayıt olana kadar geçen 3-4 ayda GSS primi tahakkuk etmiştir.
    Gelir testi yaptırsa dahi babasının emekli maaşı sanki onun cebine de giriyor varsayılıp 1/3 hisse oranı 295 TL den fazla olduğu için bir yerlerden para bulup GSS primi ödemek zorundadır.
    Şu an sokaklarda yatan bimekan işsiz kağıt toplayan dilenen vs onbinlerce kişi devlete borçludur.
    Bir gün sokakta kalp krizi vs acil bir durumla karşılaşsalar acil müdehalesi yapılacak ancak hastahaneye alınmayacaklardır.

    Özalın da istediği gibi küçük Amerika olduk.

    Aşağıdaki film 12 parça halinde, izlemenizi öneririm.

    Mengu16 ve Shrieker bunu beğendiler.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  6. #46
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Alıntı Benli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devlet bu yöndeki kanun değişikliğini resmi gazeteden , medyadan defa kere açıkladı . Bildiğim kadarı ile öğrenciden almıyorlar üzerine herhangi bir mal bulunmayan dan ise 30 tl gibi çok cüzi prim , istiyorlar .

    Borcu olan devlete düşman oluyor !! bu nedir yaa ! , yıllar önce benim de vardı , yapılandırdık ve adam gibi ödedik , ilerleyen zaman zarfında , eşim 5 sefer ameliyat geçirdi , belki ödediğimiz prim , aldığımız hizmeti karşılayamadı !! bir de böyle düşünün bakalım !!.
    Devletin şu an , aktif sigortalılardan aldığı prim tutarı , emekliye ve sağlık harcamalarına malesef yetmiyor !! kimse bunu düşünmüyor
    Hep ver , hep ver !! nereye kadar , devleti kötülemesi en basiti tabiy ki !.
    25 yaş üzeri öğrenciysen her halikarda ödüyorsun.
    Daha iş bulamamışsan ödüyorsun.
    5 parasızsan ödüyorsun.
    Üzerine herhangi bir mal bulunmasına gerek yok.
    Gelir testinde ailenin geliri dikkate alınıyor.
    Bir de çalışan kardeşleriniz varsa 30tlyi unutun.

    Millet çatır çatır borçlanıyor, kimsenin haberi yok.
    Belgelerini gönderen bile borçlanıyor.
    Sanal borçmuş, yanlışlık yapılmış, kayıt alınamamış vs.
    Bakın siz görün daha kimse farkında değil.
    Millet borcunun bir farkına varsın da...
    Büyük şehirlerde yine bir nebze, tarladaki adama ne olacak?
    Mengu16, Shrieker ve GP500-1st bunu beğendiler.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  7. #47
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Fransaya okumaya gidicem ermeni soykırımı vardır desem mülteci kabul ederler mi malum orda inkar edersen para cezası var. bıktım bu ülkeden
    Shrieker bunu beğendi.

  8. #48
    Benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2012
    "Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar , 18 yaşın üstünde olan ve üniversite eğitimini devam ettirenlerin primlerini devletin karşılayacağını söyleyen Acar, "18 yaşın üzerinde okumaya devam etmiyor veya 25 yaşın üzerinde ise bu kişiler de sadece kendileri için gelir testine müracaat edecek.

    '18 yaş üzerinde olanlar ortada kaldı' açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. 18 yaşın üstünde ve okulları devam edenlerin sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edeceğini açıklayan Acar,,


    Gerekli açıklama , gerekli kişilerden "net bir şekilde yapılmış , Haa !! kanunun yürütülmesinde problemler çıkabilir tabiy ki !! fakat bunlar aşılır !.
    25 yaşın üzeri olayına gelince , yasa açıklamış bunu , "geliri yoksa ödemiyecek" ayrıca geliri olmayanda ödemiyecek !!! nereden ödesin ki !!??
    Ne istiyoruz anlamıyorum ! yani hiç ödemiyelim mi veya kafamıza esincemi ödiyelim (şimdiki gibi) nasıl yapalım , fikri olan yazsın ! bakın örneklerini videoda izledik dışarıda millet sgk borcu için evini barkını satıyor !!

    Geliri yoksa, asgari ücretin üçte birinden az ise (295 liradan düşük) primini devlet ödemek suretiyle sağlık hizmetlerinden yararlanacak.

    Çalışmıyorsunuz geliriniz yok devlet priminizi ödemek suretiyle sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edecek. Geliri olmayan bir kişinin mutlaka prim ödemesi yapacak diye sonuç çıkarmak yanlış ve vatandaşı yanıltmaya dönük açıklama olur. Geliri 295 liranın üzerinde olanlar ise 35 lira prim ödeyecek." diye konuştu.
    " Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.

    BİLGİ GÜÇTÜR

  9. #49
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Ayrıca çoğunuzun haberi yok, bir işyerinde çalışıyorsanız ve bir şekilde patron sizi 30 günden az sigortalı göstermişse,
    O ayın 26 sı ile 30 arasında gidip gelir testi yaptırmalısınız.
    Arada eksik gösterilen günlerin sağlık primini sizin yatırmanız gerekiyor.

    Siz siz olun 18 yaşını geçmiş liseyi bitiren çocuğunuzun yaz tatilinde gelir testini yaptırın.
    Haziranın 15 inde okul kapandığı an kayıdı düşüyor öğrenciliği bitiyor diploma almış oluyor.
    Taaa ki üniversiteye kesin kayıt yapana kadar öğrenci sayılmıyor bilginize.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  10. #50

    Üyelik
    25 Kasım 2005
    İşin ilginci işyerimden aktif sigortam var.
    1600 küsür lira borc cıktı bana da

  11. #51
    Benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2012
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fransaya okumaya gidicem ermeni soykırımı vardır desem mülteci kabul ederler mi malum orda inkar edersen para cezası var. bıktım bu ülkeden
    Diyorsunuz zaten !!! problemde orada !!! senin gibileri ediyorlardır , yolun açık olsun !
    " Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.

    BİLGİ GÜÇTÜR

  12. #52
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Üniversitede okuyan kızım parttime iş bulmuş çalışmak istedi ben de ona firma ile konuş ayda 15 gün mü sigortalı gösteriyorlar yoksa yarı zamanlı 30 gün mü diye (30. maddeye göre bildiriliyorsa GSS çıkmaz).

    Geldi baba 15 gün gösteriyorlarmış , senin anlatıklarını söyledim müdür bilmiyormuş dedi.
    Ben de otur kızım evinde dersini çalış bari dedim.
    Yani arkadaşlar çooook kişinin canı yanacak bu işten ama uyku derin rüya tatlı uyanası gelmiyor milletin.

    Bu Ali TEZEL'in yazısı.

    http://www.haberturk.com/yazarlar/al...odemek-zorunda
    Shrieker ve Mengu16 bunu beğendiler.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  13. #53
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Sayın Benli;

    Gelir nasıl tespit edilecek?
    Genel sağlık sigortası uygulamasının püf noktasını gelir tespiti oluşturuyor. Çünkü, yapılacak tespit sonucunda bulunan aylık gelir, prim ödenip ödenmeyeceğini, ödenecekse ne kadar prim ödeneceğini belirliyor.

    Özetle; gelir tespiti şu şekilde yapılıyor:
    Aynı evde yaşayan aile bireylerinin aylık gelirleri, harcamaları, malları ile bunlardan doğan haklar da dikkate alınarak, 13 ayrı kurumun 28 farklı harcama ve gelir kalemine göre puanlama usulüyle geliştirdiği gelir tespit ölçütleri kullanılarak aile içinde kişi başına düşen aylık gelir bulunacak.

    - Gelir tespitinde aynı ev içinde yaşayan eş, evli olmayan çocuk, büyük anne ve büyük babanın gelirleri toplama dâhil edilecek.
    -Öğrenim nedeniyle aynı evde yaşamayan 25 yaşını doldurmamış çocuklar, öğrenimleri süresince aynı evde yaşıyor gibi, gelir tespitinde dikkate alınacak.
    -Aynı evde birden fazla ailenin yaşaması halinde, her bir aile için ayrı gelir tespiti yapılacak.
    -Gelir tespitinde aynı evde yaşama kriteri esas. Aynı evde yaşayan aile bireylerinin gelirleri toplanıyor. Gelir testi yapılan kişi ile aynı evde yaşamayan anne ve babası, bakmakla yükümlü olunan kişi statüsünde olsalar dahi, anne ve babaya ayrı gelir tespiti yapılacak.
    -Kendisine kanuni temsilci atanan kişilerin gelir tespitinde aynı evde yaşayan eşi evlenmemiş çocuğu ve anne ve babasının geliri toplama dâhil edilirken aynı evde yaşasa dahi kanuni temsilcinin geliri dikkate alınmayacak.
    Sgk Başkanı "18 yaşın üzerinde okumaya devam etmiyor veya 25 yaşın üzerinde ise bu kişiler de sadece kendileri için gelir testine müracaat edecek." demiş ama gelir testinin nasıl yapıldığı konusunu da atlamış.
    Sadece kendi için gelir testine müracaat edecek tabiki başka kimin için etsin?
    Orada "adamın maaşı yoksa zaten ödemeyecek" gibi bir kıvırmaya gitmiş kendileri.
    Yok öyle birşey.


    Sen neden işsizden çalışmayandan para kesiyorsun arkadaş?
    "Sosyal Güvenlik Kurumu kar etmiyor!"
    Diyanet de kar etmiyor ama yıllık bütçesi ile Marsa gidebiliyoruz!
    Shrieker ve Mengu16 bunu beğendiler.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  14. #54
    clemenze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Eylül 2007
    Önceki yıllara ait sorgulama yaptığımda Kendisi veya yakınları üzerinden provizyon için müstehaklığı yoktur. Provizyon verilememiştir ibaresi mevcut.

    Ama yılı 2012'ye vurduk mu Müstehaktır, provizyon alabilir yazıyor!!!!

    İlkini anladıkta 2.si nasıl bir cümledir. Nasıl bir sorgu sonucudur? "Her an sakata gelebilirsin olum" diye iç geçirmeden edemedim...

  15. #55
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    bu daha iyi günler arkadaşlar sağlık sigortasında yapmayı düşündükleri değişiklikleri bir görseniz
    adamlar ölün kardeşim yeter diyolar resmen
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

  16. #56
    Benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2012
    Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sayın Benli;



    Sgk Başkanı "18 yaşın üzerinde okumaya devam etmiyor veya 25 yaşın üzerinde ise bu kişiler de sadece kendileri için gelir testine müracaat edecek." demiş ama gelir testinin nasıl yapıldığı konusunu da atlamış.
    Sadece kendi için gelir testine müracaat edecek tabiki başka kimin için etsin?
    Orada "adamın maaşı yoksa zaten ödemeyecek" gibi bir kıvırmaya gitmiş kendileri.
    Yok öyle birşey.


    Sen neden işsizden çalışmayandan para kesiyorsun arkadaş?
    "Sosyal Güvenlik Kurumu kar etmiyor!"
    Diyanet de kar etmiyor ama yıllık bütçesi ile Marsa gidebiliyoruz!
    Bu gelir testine niçin takılıyoruz ki !? 25 yaşında okuyan bir kişi gidip yaptıracak ,( Bir hanede 4 kişi varsa. Bu 4 kişinin geliri 700 lira ise 4'e bölünecek. 4'e bölündüğünde 295 liranın altındaysa sigortası devlet tarafından ödenecek. 295 liranın üzerinde geliri olanlar 35 lira prim ödemek suretiyle sağlık hizmetlerinden yararlanacak. ) Nesini anlamıyorsunuz ben anlıyamadım ? şayet ailenin durumu yoksa ödemiyecek yazıyor işte !!! Bir de siz ne istediğinizi beyan ederseniz daha iyi olacak !.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:38 ----------

    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu daha iyi günler arkadaşlar sağlık sigortasında yapmayı düşündükleri değişiklikleri bir görseniz
    adamlar ölün kardeşim yeter diyolar resmen
    Kötü günlere düşülmesin , sokaklarda "dilencilik çoğalmasın diye uğraşılıyor !!!
    " Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.

    BİLGİ GÜÇTÜR

  17. #57
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Benli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kötü günlere düşülmesin , sokaklarda "dilencilik çoğalmasın diye uğraşılıyor !!!
    Dilenecek adamın cebine haftada 100 lira koysan yine dilenir, insanoğlu doymaz.

  18. #58
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Sayın forumdaşım Benli,

    Bu GSS çıkmadan evvel herhangi bir sağlık sigortası olmayan insanlar hastalanınca muayene ve tedavi olamıyordu.
    Ancak borç harç veya hayrına konu komşu yardımıyla tedavi olabiliyordu.

    Şimdi ise sigortası olmayanın muayene olamamasına ilaveten birde üzerine borçlanıyor.
    Konu komşu doktora götürse bile TC kimlik nosu üzerine borç göründüğü için tedavi olamıyor.
    Yarın öbürgün iş bulup çalışsa ve sigortalı olsa bile eski borcundan dolayı provizyon alamıyor.
    Mengu16, Shrieker ve GP500-1st bunu beğendiler.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

  19. #59
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Alıntı Benli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu gelir testine niçin takılıyoruz ki !? 25 yaşında okuyan bir kişi gidip yaptıracak ,( Bir hanede 4 kişi varsa. Bu 4 kişinin geliri 700 lira ise 4'e bölünecek. 4'e bölündüğünde 295 liranın altındaysa sigortası devlet tarafından ödenecek. 295 liranın üzerinde geliri olanlar 35 lira prim ödemek suretiyle sağlık hizmetlerinden yararlanacak. ) Nesini anlamıyorsunuz ben anlıyamadım ? şayet ailenin durumu yoksa ödemiyecek yazıyor işte !!! Bir de siz ne istediğinizi beyan ederseniz daha iyi olacak !.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:38 ----------

    Kötü günlere düşülmesin , sokaklarda "dilencilik çoğalmasın diye uğraşılıyor !!!
    Ne ben sizi anlayabiliyorum , ne siz beni anlayabiliyorsunuz.
    4 kişilik bir aile ve 700tl gelirleri olsun demişsiniz. Sizin verdiğiniz örnek tamamen uç bir örnek.
    Açlık sınırı 4 kişilik ailenin mutfak giderleridir.
    Bir de bunun kirası var vergisi var.
    Örnek verdiğiniz kesim (açlık sınırının altının da altı) zaten prim ödemiyordu, şimdi de vermeyecek.

    4 kişilik bir aile düşünün.
    Baba 900tl emekli maaşı alıyor.
    Kadın çalışmıyor.
    1. oğulları 2000tl maaş alıyor.
    2. oğlu 25 yaşını doldurmuş üniversite öğrencisi, veya işsiz.

    2900/4=725 kişi başına düşen gelir.
    Çocuk her ay 35 ödemeli değil mi?
    Hayır.
    Çünkü gelir testi sadece maaşa değil mal/mülke de bakıyor.
    Lcd televizyon, otomobil vs de puan olarak ekleniyor.
    E noldu, şimdi o çocuğa her ay 106tl borç.

    Ee ailenin 2900 geliri var 106'cık da ödesin oluyor.
    Ama nerede bunun kirası, suyu, elektriği, doğalgazı, çocuğun üniversitesi vs?
    Orta kesim gittikçe borç batağına batıyor.
    Fakir zaten fakir, yazık daha fakir nasıl olsun.

    Bu hesap böyle yapılmıyor başka türlü yapılıyorsa da anlatınız öğrenelim.
    Shrieker bunu beğendi.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  20. #60
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Ayrıca şöyle bir konu daha var gelir testi yaptırmak çözüm olmuyor, şöyleki iki yetişkin çocuk ana baba dört kişilik bir aile, baba 1000 tl maaş alıyor.

    Ancak test sonucu evde internet var mı, televizyonun tipi sayısı cep telefonu sayısı dökükte olsa bir araba dededen kalma 10 M/2 arsa tapusu çocuğun kullandığı telefonun
    kontürünü ninesi dayısı bile alsa bunlar hayatın olağan akışına aykırı diye kabul edilmiyor. (ancak bazı şartlar yerine gelirse kaymakamlıktaki bu işler kolaylaşıyor)

    Not: Geçen hafta gazete manşetlerinde iktidar partisinin 7 milyondan fazla üyesi muhalefet partilerinin hepsinin toplam üye sayısı 2 milyonu bulmuyor.
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)