Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Arda Kural'ın hazin sonu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2011
    Üzüldüm bu habere.İyi oyuncuydu,inşallah önümüzdeki yıllarda yükselişe geçer...



    'Yerli Leonardo' lakaplı genç oyuncu Arda Kural'ın hüzünlü hikayesi...

    Ünlü yıldız; şizofreni başlangıcı teşhisiyle hastaneye kaldırıldı!

    'Emret Komutanım' dizisiyle milyonlarca genç kızın kalbinde taht kuran Arda Kural'dan üzücü haber! Sabah'tan Başak Çokan'ın haberine göre, her şey, Kural'ın yakın bir arkadaşının, onu tanıyanlara attığı şu SMS'le ortaya çıktı: "Arda Kural, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatmıştır. Onun için manevi desteğinizi ve dualarınızı eksik etmeyin!"

    ŞİZOFRENİ BAŞLANGICI TEŞHİSİ
    Kural'ın bir süre önce bunalıma girdiği öğrenildi. Ünlü oyuncu, son olarak maden ocağından çıkardığını iddia ettiği taşları bir kuyumcuya satmaya çalışınca polis tarafından tutuklandı. Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi altına alınan ünlü oyuncuya, şizofreni başlangıcı teşhisi kondu.

    Kaynak


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Hazin sonu diyince ben de öldü sandım, olsun abd'de de ne oyuncular var ne hastalıklar geçirdiler çoğu iyileşti sonra.

  3. #3
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900
    geçmiş olsun...

  4. #4
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Bu kadar aptalca habercilik...

    Şizofreni nedir, nasıldır, nasıl kontrol altına alınır en ufak fikri olmayan adama haber yazdırırsan bu olur.

    Şizofreni çoğu zaman ilaçlarla kontrol altında tutulabilen bir hastalık. Ne demek "sonu" arkadaş?

    Bu cahilleri gördükçe sinirleniyorum...

  5. #5
    lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Motosikleti
    GV 250
    Hazin son diye başlık atılması gayet saçma sapan bir durum. Bizzat tanıdığım dönem dönem ağırlaşabilen ama geri kalan zamanlarda hayatına gayet rahat devam edebilen insanlar var. Ayrıca şizofreni de bir hastalık değildir aslında, iletişim bozukluğu demek daha doğru olur. Arda'nın durumunda da şizofreni başlangıcı teşhisi konulmuş, sosyal çevrede iyileştirme ve terapi özellikle şizofreninin başlangıcında etkilidir ve uzun dönem iyi sonuç almak mümkündür. Ülkemizdeki psikiyatriye pek güvenmiyorum, durum içler acısı maalesef. Herhangi başka bir çaba göstermeden sadece ilaç tedavisiyle bişeyler elde edilmeye çalışılıyor genelde; ki şizofrenide de aslında çok az ya da hiç antipsikotik ilaç kullanılmadan daha iyi sonuçlar alındığına dair çalışmalar var fakat bunlar hasıraltı ediliyor haliyle milyar dolarlık ilaç endüstrisi tarafından. Daha iyi olur umarım en kısa zamanda.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2011
    Arda'nın annesi: Oğlum şizofren değil
    Arda Kural şizofreni başlangıcı teşhisiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yatıyor.


    Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra oyunculuğa yönelen ve Lise Defteri, Emret Komutanım gibi dizilerde rol alan 'Yerli Leonardo' lakaplı oyuncu Arda Kural'ın 3 yıl önce depresyona girdiği öğrenildi. 26 Aralık tarihinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılan Kural için hastaneden bir yetkili "Evet, Arda Kural 5 gündür burada ve K2 servisimizde tedavi görüyor" dedi.

    BENİM EVİME TAŞINDI
    Arda Kural'ın annesi Gülnur Kural ise oğlunun hastalığı ile ilgili şunları anlattı;

    Arda en son Kubilay filminde oynamıştı. Yapımcısından aşağı yukarı 22 bin dolar alacağı vardı ancak alamadı. Yapımcıyla yönetmenle çok büyük bir münakaşalara girdi. Oğlumun hayatında her şey üst üste geldi. Ortaköy'deki evini boşaltıp benim Büyükçekmece'deki evime taşındı.

    - Arda'daki değişim 4 yıl önce başladı. Melek gibi oğlum gitti, sinirli, agresif bir insan geldi. Son filminden parasını da alamayınca daha da sinirli oldu. Hatta bir keresinde kardeşinin üzerine yürüdü ki bize çok düşkündür. O zaman 'Hadi oğlum gel seni doktora götürelim' dedim. Ama oğlum hastalığını kabul etmedi. Hatta bana "Sen hastasın anneciğim, sen şizofrensin' dedi.

    ÇALIŞMAYI REDDETTİ
    - 2-3 yıl önce de tamamen içine kapandı. Çok az konuşuyordu. Çok güzel iş teklifleri geliyordu ama kabul etmiyordu. Her şeyden kaçmaya başladı. Hastaneye yatırmak istedik, yine kabul etmedi. Son günlerde ise olmayan şeyleri oldu gibi göstermeye başladı. 'Oğlum hayal mi kuruyorsun' dediğimde "Hayır anne bunlar beynimden geçenler" diyordu. Sürekli 'Bana kazık attılar, bunları mahvedeceğim' diyordu.

    - İlerleyen zamanlarda "Ben altın arayacağım, madenci olacağım" gibi şeyler söylemeye başladı. Son zamanlarda sahile inip, taş topluyordu. Evimiz Büyükçekmece'de, sahil kenarında. Hava almak için sahile inip, elinde taşlarla geliyordu. Taşların en güzellerini toplayıp, eve getirip bana "Anne bunlar altın olabilir mi?" diye soruyordu. Ben de ona 'Oğlum bunlar taş, denizin dibinde altın olmaz' diyordum.

    ARDA ŞİZOFREN DEĞİL
    - Oğlum ikna yeteneği çok yüksek bir çocuk. O taşların değerli olduğuna kendini öylesine inandırmışki kimseye kulak asmıyordu. Hatta evimizin orada tanıdık kuyumculara taşları götürüp "Abi bunlar değerli olabilir mi" diye sormuş. Onlar da 'Hayır Ardacığım, onlar taş' diye karşılık vermiş.

    - Geçen gün ziyaretine gittim. Sarıldı bana, konuştuk. İlk önce çok aklı başında, mantıklı konuştu. Aradan yarım saat geçti ki yine bana 'Anne ben de taşlar var. Onları benim için saklar mısın' dedi. Bildiğiniz çakıl taşlarından bahsediyor.

    - Oğlum bir dönem alkol kullanıyordu ama 1 yıl önce bırakmıştı. Uyuşturucu testi de yaptılar, tahlilleri temiz çıktı.

    - Hastaneye kendi isteğiyle yattı. Ömer diye çok samimi bir arkadaşı vardı o da çok uğraştı yatırmak için. Kız arkadaşları da Arda'daki değişimin farkındaydı. Onlar da bana 'Arda'ya ne oldu' dediler. Ama şunu söylemeliyim; Arda'ya şizofren teşhisi konulmadı. Doktoru bana psikonevroz dönemi dedi. İnşallah 2-3 aylık tedavi sonrası oğlum eski sağlığına kavuşacak.

    K2 KOĞUŞUNDA
    Akıl hastalığı bulunan tutukluların cezalarını çektiği ve aynı zamanda tedavi gördüğü kapalı tür cezaevi. Yüksek duvarlar ve geniş güvenlik önlemleri ile korunan bu cezaevlerinde azılı katillerin de bulunduğu onlarca tutuklu bulunuyor. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi içerisinde de bu tip mahkumların kaldığı bir K2 koğuşu mevcut. Arda Kural'ın da burada yattığı öğrenildi.

    Kaynak

  7. #7
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Allah şifa verir inşallah, haber saçma olmuş gerçekten.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  8. #8
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    Hazin son başlığı çok yersiz. Çok yanlış

    Bu kişinin eğer bir süredir bunalımı ve şizofreni başlangıcı varsa medyada hakkında çıkan bu tur bir başlığı görmesi kişiyi çok olumsuz etkiler, iyileşme sürecini yavaşlatır, belki hastalığının atak yapmasına bile sebep olabilir.

    Ayrıca doktor hasta arasında gizlilik sözkonusudur kişiye bu tarz teşhis konulduysa sayet, ilgisi olmayan kişiler bilgilendirilmez. Keşke medyaya bu şekil sızmasaydı kendi halinde tedavisini görseydi...

    Arda kuralın zaten son 4-5 yıldır oyuncu olarak yaptığı işler çok yetersiz yer aldığı projeler çok az bulunuyordu. demek ki bir sebebi, bir rahatsızlığı varmış. Allah acil şifalar versin...

  9. #9
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000
    Niye k2 ye koymuşlar?..
    Haberin saçmalığından çok buna takıldım...
    Katil değil terörist değil....
    İşallah iyileşir...
    Yazık, üzüldüm..
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)