Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Masaüstü Bilgisayar Tavsiyesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    29 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul-Florya
    Motosikleti
    SYM GTS 250İ evo
    Forumda bitane donanımdan anlayan adam yokmuş olanlarda susuyorlarmış. Ben sana onu al bu iyidir şu güzel dir demicem sen karar verceksin anlattıklarımla.
    Şimdi madem paraya kıyacaksın 3500tl ye süper 3D destekli makina toplanır ama gereklimidir bence hayır şuan nvidia ve ati 3D desteklerinde hala driver sorunları yaşıyorlar bence monitöre sırf 3D desteği var diye okadar para bayılma alırsan artısı olur ona laf yok ilerdede kullanırsın sorunsuz ama şuan ar-ge parasını ödemiş olursun söyleyeyim. Monitörde dikkat edilecek en önemli husus contrast değeri ve gecikmesidir. milisaniye cinsinden gecikme yazar

    Kasa
    kasaya gelince internet üzerinden multi oyun oynuyorsan kesinlikle özel üretim anakartlara yöne çünkü network girişlerinde E2200 killer denilen özellik var bu internetten gelen anlık verinin çeşitli kontrollerden geçirilmeden doğrudan işlenmesini sağlayarak ping i düşürür yani server olma ihtimalin yükseklir vurduğun mermi rakiplerine göre önce gittiği için öldürmen kolaylaşır. Multi oyunlarda en çok dikkat edilecek internetin geçikmesidir pro bir oyuncu türkiyede kesinlikle fiber kullanır hızından dolayı değil pinginden gecikmesinden dolayı. Ayrıca yüksek dpi lı yani çzöünürlüklü oyuncu mauseları var logitech in g serisi gaming anlamına gelir oyuncu serisi bir mouse ve ona uygun güzel bir mause pad i öneririm. Şimdi gelelim hard diske artık sata modası bitti ssd bellekler çıktı hatta iki ssd bellek alıp raid yaparsan veri transferinde uzay mekiği hızına erişirsin. İşlemcide dikkat edeceğin cache yani bellek miktarı çünkü her işlemde okadar veriyi işler sadece işlemcinin hızına aldanma ve işlemci alırken en üstününü tavsiye etmem optimum bi çözüm işini görür mesela en iyi 3. ve 4. işlemcci fiyat bölü performans oranı en iyisidir. Zurnanın zort dediği yer ekran kartıdır en çok bütçeyi ona ayırmalısın ekran kartı alınırken dikkat edilecek en önemli husus veriyolu genişliğidir. 256bit ekran kartları demode oldu artık 2X384bit veriyollarına ulaşıldı bfiyatı 2binlira tavsiye etmem o ayrı ama 256bit yerine 384 bit veya 512 bit olanları tercih etmeye çalış. 3GB veya 10GB olması önemli değil çünkü anlık taşıyabildiğin önemlidir şimdi okyanus kadar belleğin olsun ama elinde plaj kovası varsa ancak 5lt su taşırsın. zaten dikkat et fiyatlar veriyolu miktarı arttıkça uçuk düzeye yaklaşır. Baktın ikiside aynı miktar belleğe ve veri yoluna sahip bu sefer gpu yani grafik işlemcisinin hızına bak fiyatı uygun olanı al. Zaten kasayı aldığın yer sağlam bir güç kaynağı ayarlar sana. Güç kaynağının giriş gücü Watt cinsinden yazar insanları aldatmak için giriş güçleri yazılır aslında önemli olan 12V da kaç amper verdiğidir. 550Wattlık bir tagan güç kaynağı 1200Wattlık başka markaya eşit güç çıkışı sağlayabilir. Çünkü elektronik devresi verimlilk üstüne tasarlanmıştır güç kaynağına vereceğin fazla para sana muhakkak elektrik faturasıyla döner. Ayrıca tagan ve bazı markalar siynal bozunumlarından daha az etkilenmek için altın kaplama uçlara sahip sınırlı sayıda güç kaynaklarıda üretmiştir.

    Ekran kartlarına dönersek sapphire veya power colorun aynı seriye sahip ati ekran kartlarının his veya asus amd den ucuz olmasının sebebi elektronik kart tasarımından kaynaklanır yani benchmark gibi testlerde ucuz olan kartın foyası ortaya çıkar.

    Sana çok çok ayrıntılıda anlatırdım jonksiyonların oluşumundan tut üretim tekniklerine kadar ama inan bu dünya ayrı bi dünya yarı iletken dünyası ve verilen her para karşılığını gramı gramına geri veriyor. Sadece sana tavsiyem yeni çıkan ürünlere paran olsa dahi direk saldırmaman tüm ar ge parasını alırlar ilk kullanıcılardan.

    bide sık sık oc yani overclok türkçe hızaşırtımı diye kavramlar duyarız buna yatkın donanımlar kullanırsan ileride bi nebze daha şansın olur zorlamalı daha fazla güç tüketerek hız aşırtımı yaparak bilgisayarı biraz daha hızlandırabilirsin.

    ısınma deyince ne kadar güzel tasarımlı bir kasa alsanda illa bilgisayarının işlemci fanı ve ekran kartının fanı toz kaplanacaktır ayrıca yonga setlerinin ve işlemcilerin üzerindeki termal macunların ömürleri vardır. Bunlar temizlenmeli ve macunlar gerekli aralıkla yenilenmelidir.

    Ben ve arkadaşlarım bu dünyaya çok alakalı bir insanlarız. Okul günlerimizi Multiplayer Call of duty mw mw2 mw3 oyunlarında geçirdik dünyanın en iyi 1000 oyuncusu içine giren arkadaşlarım dahi oldu ama inanın yetenek bi yere kadar ondan sonrası ekipmana ve donanıma kalıyor herşeyi ping olarak görüyorsunuz anlık gecikmelere dahi tahamülünüz kalmıyor. En üst düzey oyuncu ekipmanlarına para sayıyor en iyi ses sistemine milyar veriyorsunuz. Sadece ama sadece saniyenin yüzde biri kadar daha hızlı olmak ,sesin ne taraftan geldiğini kesinlikle duymak için.Sonra bir bakıyorsun oyun saatin binlerle ifade edilir olmuş aradan yıllar geçmiş 2700 oyun saatine gelmişsin yaş almış başını gitmiş.

    Eğer böyle bi amacın yoksa kampanyalardan gamer serisi güzel bi latop almanı öneririm hiç uğraşma masa üstünle 2 sene boyunca çıkacak oyunları son düzyde oynarsın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Shiria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2012
    Motosikleti
    Yakında ...Honda :)
    adam ufak tefek bişeyden bahsetmiş siz coşmuşsunuz ((: yok i7'ler vs (:
    git bi mağazaya,iyi bi satış temsilcisini bul,fazla abartılı olmadan sana tavsiye etsin,
    i7vs ne gerek (: i5 bile işini fazlasıyla görür,2gb ekran kartı falanda gerek yok..ama alcağın ekran kartını kesinlikle iyi araştır ;)
    bi tavsiye daha vatan bilgisayarın %25 indirimlerini takip et ( : iyi toplamalar
    [Hotel|Oscar|November|Delta|Alpha] [Charlie|Bravo|Romeo]

  3. #43
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2011
    Risale okuyorum sanki yazdıklarınızı okurken,yanımda sözlük bulundurmam gerekiyor.

    Konu beni aşmış krallar savaşına dönmüş.

    Takibe devam ediyorum...

  4. #44

    Üyelik
    27 Şubat 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    Sırf bu yazıyı okumak bile Mac almaya sebep ya olaya bak :D al Mac kurtul bu nedir ya bunlarla uğraşan kaldımıki hala :D yok termal Macunmuş mesir macunuymuş çekomastikmiş
    En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.Kötü motorcular bu günleri asla göremez.

  5. #45
    astorojna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2012
    Şehir
    kırıkkale
    Motosikleti
    Yamaha Mt09
    Alıntı Shiria adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    adam ufak tefek bişeyden bahsetmiş siz coşmuşsunuz ((: yok i7'ler vs (:
    git bi mağazaya,iyi bi satış temsilcisini bul,fazla abartılı olmadan sana tavsiye etsin,
    i7vs ne gerek (: i5 bile işini fazlasıyla görür,2gb ekran kartı falanda gerek yok..ama alcağın ekran kartını kesinlikle iyi araştır ;)
    bi tavsiye daha vatan bilgisayarın %25 indirimlerini takip et ( : iyi toplamalar
    işte benim dediğimde tam bu anlatamıyorum arkadaşlara ezer arkadaşda öyle bi yazmışki uluslar arası pc savaşına giricek görende yahu şu adamın konuyu açarken ilk yazdığını bidaha okuyun adam bütçem var diyo demesinede iyi bütçesi var diye illa böyle sistemlermi önermek lazım oynuyacağım arada bir oyun internet müzik diyor maşşallah adam alacağı pc dende soğudu
    kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...

  6. #46
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Ezer nikli arkadaş
    forumda bilgisayardan anlayanlar var ama zamanında bol bol para dökmüş, en pahalı konfigürasyonları toparlayabilmiş olman seni bilgisayardan iyi anlayan bir adam yapmaz
    yapmamış ta, bolca saçmalamışsın
    sen hiç motor geçmişi olmayıp 1000cc race almış adam gibisin
    motor duayeni olmuş gibi konuşuyorsun
    bak burada yanlış fikir verenler de oldu bu konuda
    ama hiçbiri diğerlerini aşağılamadı, hiç anlamıyorsunuz da ben anlıyorum havasına girmedi
    derse ihtiyacın var
    vaktim yok ama üstelersen zaman ayırıp rezil ederim seni, yukarıdaki mesajını değiştirme şansın da yok artık
    denemesi bedava
    ero__ bunu beğendi.

  7. #47
    overrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2008
    Şehir
    istanbul/beylikdüzü
    Motosikleti
    Honda wave 110i
    dostum bu monitore bulasma, kore'den yari fiyatina, imac ile ayni panele sahip cok daha iyi cozunurlukte bir monitor getirtebilirsin.

    Ben bunu kullaniyorum, cok memnunum :
    http://www.ebay.com/itm/280924828123...84.m1439.l2649

  8. #48
    ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ekim 2008
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    Alıntı overrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum bu monitore bulasma, kore'den yari fiyatina, imac ile ayni panele sahip cok daha iyi cozunurlukte bir monitor getirtebilirsin.

    Ben bunu kullaniyorum, cok memnunum :
    http://www.ebay.com/itm/280924828123...84.m1439.l2649
    panel, herşey değildir. aydınlatmadan kasa malzemesine ve şekline, kullanılan malzemeden güç kaynağına kadar herşey kullanım ömrü ve ergonomiyi etklier.
    her pahalı şey için geçerli olmasa da, çoğu ucuz şey için geçerli bir özlü söz var:
    pahalıdır vardır hikmeti, ucuzdur vardır illeti.

    tiger abi sakin ol adamın niyeti nickinden belli zaten
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

  9. #49
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tiger abi sakin ol adamın niyeti nickinden belli zaten
    sakinim de elemanın ilk cümlesi bile mantıksız ne yapayım
    uzun uzadıya yazmış bir de, okuyup anlamak 10 dakikamı aldı
    hadi dedim bu kadar iddialı, bir bildiği vardır
    meğer yokmuş pek
    o halde bu kibir, bu tepeden bakmak niye?
    hep tecrübesizlikten, çok genç bir aradaş sanırım
    acımasızca davranıyorum sanmayın, iyilik yapıyorum
    el yumruğu yemeden çeki düzen versin diye

  10. #50
    overrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2008
    Şehir
    istanbul/beylikdüzü
    Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    panel, herşey değildir. aydınlatmadan kasa malzemesine ve şekline, kullanılan malzemeden güç kaynağına kadar herşey kullanım ömrü ve ergonomiyi etklier.
    her pahalı şey için geçerli olmasa da, çoğu ucuz şey için geçerli bir özlü söz var:
    pahalıdır vardır hikmeti, ucuzdur vardır illeti.

    tiger abi sakin ol adamın niyeti nickinden belli zaten
    Kasa malzemesinin imac kalitesinde oldugunu soyleyebilirim. Ustelik monitor portrait modunda da kullanilabildiginden daha ergonomik. Dunya genelinde isi bilenler bu monitorleri tercih ediyorlar. Ucuz olmasinin da cok makul nedenleri var. Bu nedenler de kesinlikle kalite degil. Ihtiyaciniz olmayan bir cok ozellik icin para vermek zorunda kalmiyorsunuz. Ek ozellikler isterseniz fiyat artiyor ama hic gerek yok. Bundan once samsung 22" ips monitor kullaniyordum, gecen o monitoru tekrar bagladim goruntu resmen camur gibi geldi. 27 inc monitorde 1920 x 1080 cozunurluk facia olacaktir adeta paranizla rezil olursunuz. 24 inc uzeri icin uygun cozunurluk en az 2560 x 1440tir.

  11. #51

    Üyelik
    29 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul-Florya
    Motosikleti
    SYM GTS 250İ evo
    Ben insanlara genel fikir vermek istedim isteyen açar donanım haberin sitesinden her türlü bilgiyi öğrenir bolca kaynak var bir ikincisi kimseyi aşağılayıcı tek bir kelime yazmadım. Ayrıca konuşma tavrınıda beğenmedim. Bilgine yakışır şekilde hareket etmiyorsan cahilden farkın yoktur. İnsanlarla hiç ben çok daha biliyorun diye yarışa girmedim girmemde. Ben ne öğrenirim diye bakarım. Burası bir tavsiye niteliğinde açılmış başlıktır bunuda hatırlatayım.

  12. #52
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Alıntı Ezer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben insanlara genel fikir vermek istedim isteyen açar donanım haberin sitesinden her türlü bilgiyi öğrenir bolca kaynak var bir ikincisi kimseyi aşağılayıcı tek bir kelime yazmadım. Ayrıca konuşma tavrınıda beğenmedim. Bilgine yakışır şekilde hareket etmiyorsan cahilden farkın yoktur. İnsanlarla hiç ben çok daha biliyorun diye yarışa girmedim girmemde. Ben ne öğrenirim diye bakarım. Burası bir tavsiye niteliğinde açılmış başlıktır bunuda hatırlatayım.

    Alıntı Ezer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Forumda bitane donanımdan anlayan adam yokmuş olanlarda susuyorlarmış.
    Dimi ama ya
    Ezer bunu beğendi.

  13. #53
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı Ezer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben insanlara genel fikir vermek istedim isteyen açar donanım haberin sitesinden her türlü bilgiyi öğrenir bolca kaynak var bir ikincisi kimseyi aşağılayıcı tek bir kelime yazmadım. Ayrıca konuşma tavrınıda beğenmedim. Bilgine yakışır şekilde hareket etmiyorsan cahilden farkın yoktur. İnsanlarla hiç ben çok daha biliyorun diye yarışa girmedim girmemde. Ben ne öğrenirim diye bakarım. Burası bir tavsiye niteliğinde açılmış başlıktır bunuda hatırlatayım.
    güzel kardeşim
    ilk mesajının ilk cümlesi olmasa okur geçerdim muhtemelen
    basit bir mevzu
    parasıyla alınan bir eşyadan bahsediyoruz
    __________

    neyse konuya dönelim
    bilgisayar işi çok bilinmeyenli denklem, tek çözüm hiç bir zaman olmaz
    ideal çözümler ise fiyat/performans kriteriyle üretilir
    şahsen ihtiyacım olan maximum performansı 1500 tl ye toplayacağım bir bilgisayarla sağlayabilirim
    gamer mantığıyla mı hareket edeceğiz
    arma 2 oynuyorum, var mı ötesi? yok
    2gb ram ve 4850 ekran kartım var, yetiyor (şu anki sistemim 1000 tl ediyor yaklaşık)

    piyasada bilgisayar donanımı üreten onlarca şirket olması sizleri yanıltmasın
    işlemci üreten 2 firma var: intel, amd (aslında ibm gibi firmalar da üretiyor ama bizimle ilgili değil)
    gpu (ekran kartının işlemcisi) üretenler de 2 tane: nvia, ati(amd satın aldı)
    gpu yu hangi firma alırsa alsın, daha hızlı ram modüllleri kullanmadığı sürece ortaya hatırı sayılır bir fark çıkaramaz
    yani bu motorların hepsi rotax
    hevesle biz de aldık extreme ürünler, abit fatality anakartım vardı mesela
    tamamen gereksiz şeyler

    bu işte kaliteli ama muhakkak uygun fiyatlı ürünlere yönelmek en akıllıcasıdır

  14. #54

    Üyelik
    29 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul-Florya
    Motosikleti
    SYM GTS 250İ evo
    "bu işte kaliteli ama muhakkak uygun fiyatlı ürünlere yönelmek en akıllıcasıdır "

    zaten optimum nokta bu fiyat/performans oranı en iyi olan sistem onuda yazdım. Ama multi oyun oynayacaksa internet üzerinden inan gerekli öyle ürünler onu anlatmaya çalıştım. Fatality anakartım vardı diyorsun muhakkak faydasını görmüşsündür. Birgün karşılaşırsak elektronik dünyası üzerine uzun uzunda sohbet ederiz o önemli değil ben bildiklerimi anlatır senide dinlerim. hiç sinirlenmeye tartışmaya gerek yok. Bilgi paylaştıkça çoğalır.

  15. #55
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    evet, kavga döğüş asıl önemli olan 3 kelimeye kadar indirgedik işi sonunda
    "fiyat/ performans oranı"
    ero__ bunu beğendi.

  16. #56
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Tigermbz ben de onu demek istemiştim zamanında ekran kartına para saydım derken. Aldığım kartın tüm muadili dandik diyebileceğim markalar gddr3 kullanırken bu kartta gddr4 vardı. Zaten onlar olmasa halen bir çok oyunu (DX 11 donanım desteği isteyenler hariç) şuan oynuyor olamazdım.

  17. #57
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı ero__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tigermbz ben de onu demek istemiştim zamanında ekran kartına para saydım derken. Aldığım kartın tüm muadili dandik diyebileceğim markalar gddr3 kullanırken bu kartta gddr4 vardı. Zaten onlar olmasa halen bir çok oyunu (DX 11 donanım desteği isteyenler hariç) şuan oynuyor olamazdım.
    bazı markalar yapıyor bunu
    ama illa kaliteli malzeme kullanan üreticiler değil
    ekran kartı üreticilerinin en vasatı sanırım palittir
    onun bile böyle farklı modelleri olabiliyor bazen

    daha önce de belirttiğim gibi bunların hepsi yüksek teknoloji şirketleri
    asusun yaptığı her şeyi palit te yapar pekala, çünkü ikisi de aynı gpu yu (işlemciyi) aynı firmadan alıyor ve bunu ekran kartı haline getiriyorlar
    ama onun kadar reklamı olmadığı için onun kadar pahalıya satamıyor
    pazar kapmak için malzemede ucuza kaçıyor, daha ucuza satıyor
    biri ram modullerini samsungtan alırken diğeri hynix ten alıyor; biri full katı kondansatör kullanıyor, diğeri eski tip kondansatör basıyor devreye
    malzemeki fark, dayanıklılık ve stabilite olarak ortaya çıkıyor
    anakart firmaları için de aynı şeyler geçerli
    çünkü chipset üreticileri belli: amd, intel, nvidia, via (son ikisinin pazar payı gittikçe azalıyor)

  18. #58
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    İşte ben de tam bu saydıkların sebebiyle marka ürün alınması taraftarıyım.

    safirin kaliteli kartı diye birşey yok değil elbette. Ama bir asus'un fiyatının çok daha fazla üzerine çıkabiliyor kimi zaman. Hele ki kart modeli yeni çıkmışsa! 2000 lira ekran kartına para veren de var bu memlekette...

  19. #59
    viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2011
    Şehir
    İzmir
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bazı markalar yapıyor bunu
    ama illa kaliteli malzeme kullanan üreticiler değil
    ekran kartı üreticilerinin en vasatı sanırım palittir
    onun bile böyle farklı modelleri olabiliyor bazen

    daha önce de belirttiğim gibi bunların hepsi yüksek teknoloji şirketleri
    asusun yaptığı her şeyi palit te yapar pekala, çünkü ikisi de aynı gpu yu (işlemciyi) aynı firmadan alıyor ve bunu ekran kartı haline getiriyorlar
    ama onun kadar reklamı olmadığı için onun kadar pahalıya satamıyor
    pazar kapmak için malzemede ucuza kaçıyor, daha ucuza satıyor
    biri ram modullerini samsungtan alırken diğeri hynix ten alıyor; biri full katı kondansatör kullanıyor, diğeri eski tip kondansatör basıyor devreye
    malzemeki fark, dayanıklılık ve stabilite olarak ortaya çıkıyor
    anakart firmaları için de aynı şeyler geçerli
    çünkü chipset üreticileri belli: amd, intel, nvidia, via (son ikisinin pazar payı gittikçe azalıyor)
    Sıvı kapasitörmü kaldı ya
    Asusunda kötü ürünleri var palitinde. Model de çok önemli.
    Asusta kullandım palitte. Bu kadar ince ayrıntıya girerseniz hiçbirşey alamazsınız.
    Monitöre 1500 tl kasaya 2000 tl verilmez. Böyle sistem mi olur ? Diye yazamadan geçemeyeceğim.
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

  20. #60
    lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2009
    Motosikleti
    GV 250
    Al 1000-1500 üstüne ortakarar bişey işini görsün yeter. Ben oyun oynarım film izlerim diye aldım bir laptop 1500'e, her oyunu da oynatıyor. Sen arada oynuycam demişsin, masaüstü de daha ucuza bulunur bu kadar teknolojik ıvır zıvır zımbırtılarda 3dymiş şuymuş buymuş kafayı bozmaya gerek yok. Al gitsin vatan bilgisayardan güzel hesaplı şeyler var. İş için kullanacaksan o kadar aşmış bilgisayara gerek yok, 3d modelleme gibi bir işe gireceksen bilemem tabii. Yok oyun oynamak için de sağlam olsun diyorsan da oyun konusunda o kadar kafayı bozmaya gerek yok bir dünya oyun var sonuçta amaç eğlence, oyun amaç olmamalı. Burda okuduklarım da genelde boş muhabbetler, vaktinizi daha yapıcı şeylere ayırın arkadaşlar boş işler bunlar.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)