Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Masaüstü Bilgisayar Tavsiyesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    27 Şubat 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM Duke 125 ve CBR 250R
    yapılan testler sonucunda windows'u en hızlı ve akıcı çalıştıran sistemler pc'ler değil Mac'lerdir bu hatta forumlarda çok dalga konusu olmuştur ve Microsoft'ta sunumlarında windows kurulu macbook pro'lar tercih etmektedir o yüzden ufak bir bilgi. ;)
    Donanımda tamamen aynıdır sadece intel Apple için bazı modellerde özel işlemciler üretmektedir boyutları farklı ( ufak mesela kasaya sığsın diye ) olan ama tabiiki işlemci dışında bütün donanım aynıdır. iMac ramleri laptop rami diye tabir ettiğimiz ramlerdir hard disk çoğu iMac'te 2,5'' HDD falan gibi şeylerdir.
    Şuanda ev işleimde 24 inc 2 gb ramli 256 mb ekran kartlı ve 320gb hardiskin sadece 3 gb'si boş olan iMac'im var 2007 model 5 senedir format atmadım 10 saniyede kapanır 0 saniyede açılır ve en ufak kasılmasını görmedim sadece bazen render'da baya baya beklerim ama onuda hakkıyla yapar. Sinema TV sektöründe olarak tüm fotoğraf makinalarına uyumluluğu şapka çıkatır. Son yapılan osx86 denemelerinde de pc'de amd işlemci olsa bile Mac OS X kullanılabilmektedir. Eskiden sırf intelli pc'lere kurulabilirdi ama kurup Mac'ten soğumanın anlamı yok o performansı hayatta vermez.
    Barış Şuşut bunu beğendi.
    En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.Kötü motorcular bu günleri asla göremez.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    i7ye ihtiyacınız yok. amd fx6100 işlemci,
    asus m5a97pro anakart,
    8gbx2 1600 mhz corshair vegneangce ram,
    OCZ vertex 4 120 gb. ssd,
    seagate 5400 rpm 1 tb hdd,
    ekran kartı olarak ati radeon 6870,

    kasa konusunda da, hoşunuza giden bir psu suz kasa,
    250 lira civarı veya daha pahalı bir 600-650w power supply. kasa ve psu ayrı alınmalı, çünkü kasa üzerinde gelen psu ların %90ı ucuz ve bilindik marka bile olsa genellikle çok iyi olmayan ürünler.

    bir de, thermaltake marka, uygun bir model (örneğin frio), thermalright veya noctua marka işlemci spğutucusu. (sessiz ve serin bir sistem için)

    aslında, ne alırsanız alın ama bence intel almayın. çünkü teknoloji üssü bile israilde, üstelik bu işte tekelleşmeye başladı ve açıkçası ben ve çevrem bundan endişe duyuyoruz ve rahatsız oluyoruz. (bilgisayar öğretmenliği okuyorum)
    ayrıca faiş fiyatlara satışlar yapıyor, her ne kadar teknoloji satsa da 3 yılda orta boyutta bir 3. dünya ülkesinin dış borcunu kapatacak kadar kâr etmesi durumu ortaya koyuyor.

    bir de, ssd konusunda sandforce kontrolcülü ssdlerden ve asenkron ssdlerden uzak durunuz...
    anakart konusunda da gerek zamanında çıkan ve çok kolay yüklenen bios güncellemeleri, gerek yetkili servisi, gerek distribitörü, gerek malzeme kalitesi beni herzaman asus a yönlendirmiştir.
    son olarak, psu bilgisayarın en önemli parçasıdır bu yüzden kaliteli seçilmelidir. marka tercihim coolermaster oldu. corshair ya da xigmatek de olabilirdi. 700w üstü psu ev kullanıcısı için boşa elektrik sarfiyatı olacağı gibi(unutmayalım ki elektrik üretimi=CO2 gazı), ve boşuna masraf olacaktır.
    pek cok kullanıcı ssd nin ne oldugunu bilmez anlatsam anlıyamaz flash diskin gelişmişi vs die anlatırım burdada cogu bu durumda
    pc topluyacak arkadaşlar vay hard diskin 1.5 terabayt süper der ama ben isterse 10tb olsun saniyedeki okuma yazma hızına bakarım
    ve senelerdir bu işin içindeyim hep hard disk beni hayal kırıklıgına ugratmıştı cünkü bir bilgisayarın en geride kalan teknolojisi bu yada dierlerine ayak uyduramıyan ram in hep arkasına saklanan bir kalıcı bellek bunları biliyosunuzdur evt farkındayım bi başkasın okurken bilgi edinsin diye degindim.ama madem güzel bi sistem toplucak arkadaş nie ssd hard diskine işletim sistemi kurup saniyede 550 mb dosya tıransferi yapmasın gidip 1.5 tb hdd ye 250 tl verip saniyede 110mb aktarıcak belkide daha az alır canavar gibi ssd 120 gb 230tl ye yanınada 1 tb mı alıyo yedik bi hdd alır.
    işlemciye gelince ben hep amd ciyim sempati duyuyorum benim biraderde intelci özel bi pc si var onda matematiksel zorlamalar yapınca dedim abi intel boşuna pahalı degil.şuanda amd eline su dokemiyo malesef ama fiyat konusunda ben gene amd alırdım.büttcem olsa yüzüne bakmam.
    ssd hakkında sanırsam sıkıntıların olmuş ama yeni teknoloji herşey güncelleniyo onlarda düzelir birde bios güncellemesi kolay olur demişsin.
    sanmıyorumki bu arkadaş bios güncellemeye ihtiyac duysun yada ya ben biosu güncelledimki diye düşünsün haftada bir pcye oturup alışveriş yapıcak biri iken !
    Motosiklet mucidi

  3. #23
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Mart 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Transalp
    Kasa çok önemli.Madem güzel bi sistem toplanacak kasaya en az 350 TL ayırmalısınız.Kasanın önde 120 cm fan olursa havayı emer ve arkada da bi 12 cm'lik fan içerdeki havayı emip dışarı atar.Bi kaç tane daha fanla desteklenirse içerde sürekli hava sirkülasyonu olur.Böylece makina hiç bi zaman hararet yapmaz.İşlemci olarak yıllardır amd kullanıyorum.Çok memnunum.AMD'nin 8 çekirdekli işlemcisi 350 TL gibi bi fiyatı var.İntel'in İ7'sinin yarı fiyatına.AMD yakın performans verir ama yarı parası cebinde kalır.Uyumlu bi anakartla 8 gb ddr3 ram almanı tavsiye ederim.Hard disk arkadaşların dediği gibi ssd harddsikler hız olarak uçuyo.Ekran kartı olarak da directx11 destekli gddr5 ram'li 1920*1080 Full HD destekleyen bir ekran kartı almanı tavsiye ederim.

  4. #24
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Adam 1500 TL ye monitör alacağım diyor siz safir ya da power color öne sürüyorsunuz ya garip gerçekten.

    4 ya da 5 yıldır (artık o kadar çok uzun zaman oldu ki hatırlamıyorum bile) Asus EAH 2600 XT kullanıyorum. Daha önceleri diğer markalar ile deneyimim oldu. Zamanında bu kartın muadil özellikli kartlar safir vb. markalarda 150 - 190 TL iken 363 TL ye bu kartı almıştım. Halen oyunlarda bence yaşına göre inanılmaz bir performans sunuyor. Kesinlikle asus ya da daha iyi bir marka kart alın, safir vs boşverin onları.

    kaanklky'in dediği çok doğru. Fark yok diyen varsa bana bir açıklasın neden sony dizüstü bilgisayarlar yıllarca hiç sorunsuz çalışıyor? Neden apple dizüstü bilgisayar pilleri çok uzun yıllar aynı performansı veriyor? Ya da aynı bire bir özellikli asus bilgisayar ile sony bilgisayar (dizüstü) arasında özellikle kullanırken bariz fark var?

    Ben kendi adıma eminim bilgisayar bileşenleri üretilirken kullanılacak komponentlerin bile kalitesine göre yapılıyor/ yaptırılıyor. Sony malum dandik mal kullanmaz. Pahalı ama kaliteli. Core 2 Duo dizüstü bilgisayarı 5 sene sonra bile halen 2 saat kullanım imkanı sunuyorsa çüş derim başka ne denir ki?

  5. #25
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı ero__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4 ya da 5 yıldır (artık o kadar çok uzun zaman oldu ki hatırlamıyorum bile) Asus EAH 2600 XT kullanıyorum. Daha önceleri diğer markalar ile deneyimim oldu. Zamanında bu kartın muadil özellikli kartlar safir vb. markalarda 150 - 190 TL iken 363 TL ye bu kartı almıştım. Halen oyunlarda bence yaşına göre inanılmaz bir performans sunuyor. Kesinlikle asus ya da daha iyi bir marka kart alın, safir vs boş verin onları.
    asusa 2 kat para vermiş olman sana az daha kaliteli malzeme dışında bir şey kazandırmaz
    hepsinde ati veya nvidianın ürettiği ve onlardan satın aldıkları aynı gpu kullanılıyor (model numaralarına göre: 2600xt, 3650 vs.)
    safir ve powercolor ati nin partneri olan şirketlerdir ayrıca, hadi safiri geçtim de powercolor yıllardır atinin en büyük partneri, his ve gecube vardı eskiden
    yüksek teknoloji şirketlerinden bahsediyoruz, üstlerini çizmek o kadar kolay değil
    mesela msi ın esamesi okunmaz, ta kt133 lerden bu yana amd nn en büyük anakart üreticisidir halbuki, çok ta güzel anakartları ve notebookları vardır uygun fiyatlara, notebookların anakartları kendi üretir, büyük oranda kendine aittir yani
    ama sony anakart üretemez
    o notebookun üzerindeki ekran ve dvd-rom dan ziyade sony e ait parça yoktur, tamamını başka şirketlere yaptırıyorlar
    sözün özü:
    bilgisayar piyasasında marka fanatizmi cüzdanınızı hafifletmek dışında işe yaramaz

  6. #26
    Faruk.UZN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Eylül 2011
    Şehir
    Dünya
    Ben Alacak olsaydım Eğer bütçemide geniş tutsaydım

    ANAKART
    İŞLEMCİ
    RAM
    EKRAN KARTI
    POWER
    BLURAY FİLM İZLİÇEĞİNİ VARSAYARSAK 2TB HDD ÖNERİRİM

    geriye eksik bir tek kasa kaldı onuda kişisel zevkine göre belirlersin diye düşündüm umarım faydası olur.
    Asayiş berkemal

  7. #27
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    asusa 2 kat para vermiş olman sana az daha kaliteli malzeme dışında bir şey kazandırmaz
    hepsinde ati veya nvidianın ürettiği ve onlardan satın aldıkları aynı gpu kullanılıyor (model numaralarına göre: 2600xt, 3650 vs.)
    safir ve powercolor ati nin partneri olan şirketlerdir ayrıca, hadi safiri geçtim de powercolor yıllardır atinin en büyük partneri, his ve gecube vardı eskiden
    yüksek teknoloji şirketlerinden bahsediyoruz, üstlerini çizmek o kadar kolay değil
    mesela msi ın esamesi okunmaz, ta kt133 lerden bu yana amd nn en büyük anakart üreticisidir halbuki, çok ta güzel anakartları ve notebookları vardır uygun fiyatlara, notebookların anakartları kendi üretir, büyük oranda kendine aittir yani
    ama sony anakart üretemez
    o notebookun üzerindeki ekran ve dvd-rom dan ziyade sony e ait parça yoktur, tamamını başka şirketlere yaptırıyorlar
    sözün özü:
    bilgisayar piyasasında marka fanatizmi cüzdanınızı hafifletmek dışında işe yaramaz
    Zaten demek istediğim de buydu. Kaliteli parça. Sony elbette parça üretmiyor yazdığıma bakarsan sony üretiyor ya da ürettiriyor didim. Şöyle düşün yurtdışına giden portakal ile ülkemizde yetiştiği halde masamıza koyduğumuz portakal aynı kalitede mi? Verdiği vitamin miktarı aynı mı? HİÇ SANMIYORUM ;)

  8. #28
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı ero__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten demek istediğim de buydu. Kaliteli parça. Sony elbette parça üretmiyor yazdığıma bakarsan sony üretiyor ya da ürettiriyor didim. Şöyle düşün yurtdışına giden portakal ile ülkemizde yetiştiği halde masamıza koyduğumuz portakal aynı kalitede mi? Verdiği vitamin miktarı aynı mı? HİÇ SANMIYORUM ;)
    portakal aynı ama kabuğu farklı
    kabuğunu yemediğimize göre?

  9. #29
    Jubaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2008
    Şehir
    Amerika,CA
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    asusa 2 kat para vermiş olman sana az daha kaliteli malzeme dışında bir şey kazandırmaz
    hepsinde ati veya nvidianın ürettiği ve onlardan satın aldıkları aynı gpu kullanılıyor (model numaralarına göre: 2600xt, 3650 vs.)
    safir ve powercolor ati nin partneri olan şirketlerdir ayrıca, hadi safiri geçtim de powercolor yıllardır atinin en büyük partneri, his ve gecube vardı eskiden
    yüksek teknoloji şirketlerinden bahsediyoruz, üstlerini çizmek o kadar kolay değil
    mesela msi ın esamesi okunmaz, ta kt133 lerden bu yana amd nn en büyük anakart üreticisidir halbuki, çok ta güzel anakartları ve notebookları vardır uygun fiyatlara, notebookların anakartları kendi üretir, büyük oranda kendine aittir yani
    ama sony anakart üretemez
    o notebookun üzerindeki ekran ve dvd-rom dan ziyade sony e ait parça yoktur, tamamını başka şirketlere yaptırıyorlar
    sözün özü:
    bilgisayar piyasasında marka fanatizmi cüzdanınızı hafifletmek dışında işe yaramaz
    HIS hala var su anda bu modeli var bende.
    Tek kelimeyle inanilmaz bi ekran karti.
    2 yildan fazla bi sure once cikmasina ragmen hala inanilmaz performans sergiliyor.
    Zaten ozelliklerine bakarsaniz zamaninin ne kadar ilersinde bi kart gorebilirsiniz.
    Ama yakin tarihte yeni bi ekran karti alicam.
    ero_ benim ekran kartinin HIS olani ve orjinalinin benchmark testlerine bi bak istersen.
    Bu kartlar hakkinda soylenecek tek eksi sey fiyat.
    Su anda ikinci elde bile HIS olanlar digerlerinden nerdeyse 2 kat daha pahali.
    http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_no...s=ati+his+5870


    Bu arada i7 yi bosuna verilmis para gibi gostermenin manasi yok.
    Adamlar paranin hakkini veriyor.
    Benchmark testleri.
    We are many...

  10. #30
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı Jubaa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada i7 yi bosuna verilmis para gibi gostermenin manasi yok.
    Adamlar paranin hakkini veriyor.
    Benchmark testleri.
    standart bir kullanıcı için tamamen gereksiz masraflar
    nerde 250tl nerde 750 tl
    sentetik benchmarklar işlemci içerisindeki optimizasyonları ve bazen de kimin daha çok yazılımı yazan firmaya arpa yedirdiği mevzularını baz alır
    masaüstü performansı ve saf matematik işlem gücünü kale alan yok
    onu kale aldığımızda i7 nin fx e herhangi bir üstünlüğü kalmıyor, gözümüzle gördük te söylüyoruz
    core 2 duo nun performans olarak zamanın athlon işlemcilerini benchmarklarda geride bırakmasına anlam verememiş ve saf matematik işlem gücüne dayalı 2 tane test programı yazmıştım
    birinde athlon bariz öndeyken diğerinde core2duo lar daha hızlı çıktılar (bir donanım sitesinde bir çok kullanıcıyla test edildi)
    bu da aslında intel işlemcilerin optimizasyonlar konusunda daha iyi olduğunu ortaya çıkarmıştı
    nvidia ve ati de de durum böyle
    nvidia her zaman yazılım açısından atiden bir adım önde oldu
    nvidia tnt yi çıkardığında aslında vodoo3 ten daha iyi bir kartı yoktu (bu sebepten vodoo batmıştır ki buradan kinim var )
    yazılımsal hile yaptılar
    yıllar sonra vodoo3 ün aslında poligon hesaplama gücünün tnt den çok daha ötede olduğunu daha güçlü işlemcilerle bizatihi tst ettik

    hülasa:
    satandart bir kullanıcıysanız asla yüksek meblağlar vererek konfigürasyon toplamayınız, paranız boşa gider
    amd fx ve ocz nin 500 mbps ssd siyle ihtiyaç duyulan hıza ulaşılır

  11. #31
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    standart bir kullanıcı için tamamen gereksiz masraflar
    nerde 250tl nerde 750 tl
    sentetik benchmarklar işlemci içerisindeki optimizasyonları ve bazen de kimin daha çok yazılımı yazan firmaya arpa yedirdiği mevzularını baz alır
    masaüstü performansı ve saf matematik işlem gücünü kale alan yok
    onu kale aldığımızda i7 nin fx e herhangi bir üstünlüğü kalmıyor, gözümüzle gördük te söylüyoruz
    core 2 duo nun performans olarak zamanın athlon işlemcilerini benchmarklarda geride bırakmasına anlam verememiş ve saf matematik işlem gücüne dayalı 2 tane test programı yazmıştım
    birinde athlon bariz öndeyken diğerinde core2duo lar daha hızlı çıktılar (bir donanım sitesinde bir çok kullanıcıyla test edildi)
    bu da aslında intel işlemcilerin optimizasyonlar konusunda daha iyi olduğunu ortaya çıkarmıştı
    nvidia ve ati de de durum böyle
    nvidia her zaman yazılım açısından atiden bir adım önde oldu
    nvidia tnt yi çıkardığında aslında vodoo3 ten daha iyi bir kartı yoktu (bu sebepten vodoo batmıştır ki buradan kinim var )
    yazılımsal hile yaptılar
    yıllar sonra vodoo3 ün aslında poligon hesaplama gücünün tnt den çok daha ötede olduğunu daha güçlü işlemcilerle bizatihi tst ettik

    hülasa:
    satandart bir kullanıcıysanız asla yüksek meblağlar vererek konfigürasyon toplamayınız, paranız boşa gider
    amd fx ve ocz nin 500 mbps ssd siyle ihtiyaç duyulan hıza ulaşılır
    2 kere okudum kendimden utandım hiç bişey anlamazmı insan ya Allah bizi nasıl bilirse öle yapsın
    bas düğmeye açılsın bas kapansın .. adam bilgisayarı yemiş yutmuş
    baba ben kasmam madem ekran dahil 3500 tl bütçen var al bi imac kurtul şu lanet pcden .. ben öle yapacam ..kullanıpta memnun olmayanı görmedim ..
    ne dersin tiger ??
    Ama anlayacağım dilden anlat dalarım valla
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  12. #32
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı Barış Şuşut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    baba ben kasmam madem ekran dahil 3500 tl bütçen var al bi imac kurtul şu lanet pcden .. ben öle yapacam ..kullanıpta memnun olmayanı görmedim
    ne dersin tiger ??
    Ama anlayacağım dilden anlat dalarım valla
    güncel intel tabanlı bilgisayarlara rahatlıkla macosx kurulabiliyor abi (amd ler sorunlu, ben kurana kadar epey uğraştım)
    iş uyumlu donanımı seçmekte
    ekran hariç 1000-1200 lira verip mac ile aynı özellikte bir bilgisayar toplamak mümkün
    biz hep macosx e geçtik arkadaşlarla, windows geride kaldı
    çok istiyorsan bizim arkadaşa mac kurulabilen bir kasa toplatayım istersen

  13. #33
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güncel intel tabanlı bilgisayarlara rahatlıkla macosx kurulabiliyor abi (amd ler sorunlu, ben kurana kadar epey uğraştım)
    iş uyumlu donanımı seçmekte
    ekran hariç 1000-1200 lira verip mac ile aynı özellikte bir bilgisayar toplamak mümkün
    biz hep macosx e geçtik arkadaşlarla, windows geride kaldı
    çok istiyorsan bizim arkadaşa mac kurulabilen bir kasa toplatayım istersen
    valla kırma bişi istemiyorum safkan olsun .. işte kullanıyorum biliyosun photoshop, corel falan kullanacam ..
    sana şunu sorayım imac mi yoksa macmini mi?
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  14. #34
    drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2010
    kullandığım bilgisayar
    i7 3770K işlemci
    16 gb 1600 mhz ram
    nvidia gtx ekran kartı 256 bit
    2 tb hard disk ssd almak isterdim ama şirket muhasebesinden geçmiyor.
    750 w kasa.
    2 adet 22" lg monitor
    sana tavsiyem
    bu sistemde ekran kartını nvidia gtx serisi veya quadro serisi 256 bit veya 512 bit ekran kartı olmallı.
    sistem yağ soğutmalı olmalı ana kartı buna göre alman gerek.
    ben tek monıtore 1500 vereceğime iki monitor alırdım daha kulanışlı oluyor.
    muhakkak ssd disk+hdd
    ssd işletiöm sistemini ve oyunları yukleyeceğin yer. hard disk ise mp3 video film leri yukleyeceğin yer.

  15. #35
    astorojna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2012
    Şehir
    kırıkkale
    Motosikleti
    Yamaha Mt09
    bilgisayarla arası iyi olan biri olarak adam office proğramları ve bir kaç oyundan bahsetmiş bence bu kadar profosyönel değilde işini görecek pc alması bence daha hayırlı bende yeni bir pc topladım i5 4gb ram kodunu hatıırlamıyorum i7 destekli anakart 500w power vs vs buda senin işini görebilir hız sevmiyorsan ferrari almanında bence bi anlamı yok gibi bi alt model arabada işini görür anlatabildimse ne ala
    kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...

  16. #36
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı Barış Şuşut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla kırma bişi istemiyorum safkan olsun .. işte kullanıyorum biliyosun photoshop, corel falan kullanacam ..
    sana şunu sorayım imac mi yoksa macmini mi?
    bu konuda hiç bir fikrim yok abi, kullanmadım
    sunduğu donanım ve fiyat özelliklerini karşılaştırmak gerek

  17. #37
    drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2010
    arkadaşım adam oyun oynayacağım diyor ama oyunun zevkini alacağım diyor. yani full 3d oynayacak. 4gb ram bence yeterli gelmeyecektir. misal ben şirkette bu bilgisayarı kitletebilecek kadar zorluyorum. render olayında. son frekansına kadar kullanıyorum. oyun oynamak zevkine bağlı ben bu kadar para harcarsam ps den daha iyi bir performans isterim. dediğin bilgisayalarda bu iş olmaz.

  18. #38
    astorojna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2012
    Şehir
    kırıkkale
    Motosikleti
    Yamaha Mt09
    tamam sende haklısında adamın ilk mesajına karşın yazdım bende film izlicem müzik dinlice bide çok zorlasam arada bide oyun oynarım diyo demiyoki atom parçalıcam benim verdiğim araba örneğini bir daha oku benim gibi oyun manyağı olsa eywallah dicem ama anladığım kadarı ile sade bir kullanıcı
    kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...

  19. #39

    Üyelik
    24 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kara Şimşek..
    Paşa sadece monitör parasına ben Kendi Casper Marka bilgisayarımı aldım
    Özellikleri
    22'inç monitör 1680 e 1050 özelliğini pek bilmiyom yalan söylemiyim ama 480 tl
    Kasa İntel İ5 Turbo destekçili , 6 GB Ram ,2 GB Ekran kartı ,640 Gb hard disk ,1 TB la arasında 50 tl vardı ama ben tercih etmedim 3.86 GHZ
    İşletim Sistemi 128 bit olması lazım +Klavye + Fare + 2+1 Hoparlör Bide Hiç ses yok PC de Çok düşük desibelde çalışıyor ve Işık sensörlü
    Bunların hepsi Casper marka Ve Sadece 1400 tl ye mal oldu Yaklaşık 2 sene önce Ama daha Monitör ve kasada Jelatini üstünde duruyor o kadarını söylim
    Allaha şükür Hiç bir şekilde bir arıza vermedi Dahası 20 ye yakın sekme açtığım +Oyun oynadığımda bile Kasmadı
    Hani çok iyi birşey istiyorsun galiba ama Hani çok aşma derim ben
    İntel Core i7 8 gb ram Normal bi Monitör yeter gerisi teferruat diye düşünüyorum.
    Sado

  20. #40
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    portakal aynı ama kabuğu farklı
    kabuğunu yemediğimize göre?
    Vitamini kabuğunda ;)


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)