Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Atatürk'ün ölüm Nedeni

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    Atatürk'ün ölüm nedeni.

    Hafta sonu Ceyhan Mumcu' yu dinledim. Konu AB' nin Kemalizme bakisiydi. Konusmasina Attila Ilhan' i anarak basladı. Onun aydinlanma etkinliklerine editörlük yaptigindan söz etti. "Parola vatan, isareti namus" sözünü yeniden gündeme getirisini anlatti. Bu söz Izmir' de sehitlik anitinin tasinda Arapça harflerle yazilmis biz sözdü. Attila Ilhan o yazinin tozlarini parmaklariyla silmis, yeniden gündeme tasimisti. Konusmasinin sonunda sorular-yanitlar bölümüne geçildi. Ceyhan Mumcu' ya Attila Ilhan' in bir dergide yayinlanan kendisiyle yapilan röportajda "Atatürk' ün nasil öldügü arastirilmalidir" dedigini animsattim.
    "Bu sözünü onun vasiyeti kabul etmek gerekir. Sizin bu konuda bir bilginiz var mi?" diye sordum. Aldigim yaniti okurlarimla paylasmak istiyorum:
    Bir deniz tabip albayin bu konuda yaptigi doktora tezi vardir. Orada Atatürk' e yanlis tedavi uygulandigi anlatilmaktadir. Atatürk sanildigi gibi siroz hastasi degildi. Atatürk' e sitma tedavisi yapilmis, asiri "kinin" yüklenmis ve karacigeri bu yüzden iflas etmis, siroza dönüsmüstü. Tedaviyi yapan doktor mason locasi üstadi azamlarindan doktor Mim Kemal' dir. Durumu iyice fenalastiktan sonra Celâl Bayar' in israri ile disaridan bir doktor getirilir. Yanlis tedavi yapildigini, karaciğerinin bu yüzden iflas ettigini rapor eden bu yabanci doktordur. Istirahat için 2 ay kadar kaldigi Savarona' da nemli sicaktan durumu daha da kötülesmis, son günlerinde Dolmabahçe Sarayi' na götürülmüstü.
    Peki, nasil oldu da sirozdan öldügü açiklandi ve bütün yazili kaynaklara da böyle girdi?
    Büyük Millet Meclisinde ölüm raporu gündeme getirildi. Mason localari 1935' de kapatilmasina ragmen Mecliste hala mason milletvekilleri vardi.
    "Efendim, gençlerimize terbiye olur, onun alkol ve sigaradan öldügünü duyuralim" denir ve kabul edilir. Arkasindan Yesilay icad edilir, tarih kitaplarina da böyle girer.
    Ceyhan Mumcu' dan bunlari duyduktan sonra ne yapmam gerekir diye düsündüm. Ilk isim bu bilgiyi okurlarimla paylasmak. Simdi bu bilgiler elimizde ve biz çocuklarimizi terbiye edecegiz diye, yüce önderimiz hakkindaki bu yalanla O' nu halkimizin gözünde küçültmeye devam edecek miyiz?
    Okul kitaplarindan Atatürk' ü çikartmak için elinden geleni yapan AB, bu düzeltmeyi yapmamiza izin verir mi? Demek ki kendi kitaplarimizi kendimiz yazmak zorundayiz.
    En çok satilmakta olan "Su Çilgin Türkler" kitabi belli ki bir boslugu dolduruyor. Demek ki; halkimiz siddetle kendi tarihiyle ilgili dogru bilgilere ulasma ihtiyaci duyuyor.
    Neyse ki Türk ulusu ATATÜRK' ünü hâlâ çok seviyor, hiçbir yalan O' nu gözden düsüremiyor!

    Mahiye Morgül 16.10.2005 DEN ALINTI

    Belki bilmeyenler vardır dedim bir daha tazelensin istedim,ulu önderimizi rahmetle anıyoruz.
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Bu tarz komplolarla akıl bulandırmak gereksiz. Eğer Mim Kemal Öke Atatürk'ün ölümüne sebep olduysa ve bu biliniyorsa neden cezalandırılmadı? antemperyalizm.org gibi bir site kaynaklı bu tarz yazılara güvenmek bence doğru değil. Bu insanlar Masonları ve Yahudileri tanrı gibi göstermeye çalışıyorlar, kim bilir neleri gizlemek amacıyla.

    Bu hayat hikayesine sahip bir insan Atatürk'ü öldürecek?

    Mim Kemal Öke

    Cerrahi profesörü, operatör. 1884 yılında İstanbul'da doğdu. Ortaöğrenimini Askeri Rüştiye'de ve Tıbbiye İdadisi'nde tamamladıktan sonra Mektebi Tıbbiyei Şahane'ye (Askeri Tıp Okulu) girdi. Hekim Yüzbaşı rütbesiyle bu okulu bitirdi (1910). Gülhane Hastanesinde (Askeri Tıp Akademisi) stajını tamamladıktan sonra Cerrahi ihtisasına başladı. Türk-İtalyan savaşında gönüllü olarak Derne Cephanesinde görev aldı. Savaş sonuna kadar orada cerrah olarak çalıştı. Dönüşünde Gümüşsuyu Askeri hastanesinde operatör ve röntgen uzmanlığına atandı. Bir ara Çanakkale'de 5. Ordu Sağlık Başkanı yardımcısı ve menzil müfettişliği başhekimi oldu. Savaş sırasında kurulan bulaşıcı hastalıklarla mücadele kuruluna başkanlık etti. Savaş sonunda Gülhane Askeri Tıp Akademisinde Prof. Dr. Weiting'in yerine cerrahi hocası oldu (1918). Kurtuluş savaşında Ankara Cebeci Merkez Hastanesi binasında görevini sürdüren M. Kemal, Gülhane Askeri Tıp Akademisi 1. hariciye kliniğini yönetti. Sakarya savaşı sırasında Isparta'da ağır yaralılar için Hilaliahmer (Kızılay) Hastanesini kurdu. M. Kemal Öke, Atatürk'ün güvendiği hekimlerdendi. Ölümüne kadar Atatürk'ün sağlığı ile yakından ilgilendi. Cerrahide, özellikle karın cerrahisi alanında yaptığı yeniliklerle (Mim Kemal Usulü) haklı bir ün kazandı. Cerrahi alanında birçok incelemesi ve kitabı bulunan M. Kemal Öke 1955 yılında öldü. Başlıca eserleri: Karın Cerrahisi (1935), Diyabet ve Şirürji (1939).

  3. #3
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    benim bildiğim seneler önce okuduğum iki cümle
    "Atatürk sigarayı çok severdi..Bu yüzden siroz oldu ve vefaat etti..."
    türk milletinin zor günlerinde dualarının karşılığı idi o

  4. #4
    tata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    @MoToR, yazıyı paylaştığın için teşekkürler. Ulu önderimizle birlikte, Attila İlhan'ı da rahmetle anıyoruz.

    @Khutuck, bu yazıdan Atatürk'ün ölümünden Dr.Öke sorumludur anlamı çıkabilir. Yanlış tedavi uyguladığının farkında olmadığı için sorumludur da denebilir. Fakat bunun kasıtlı olduğu anlamı çıkmaz. Ama bunu "akıl bulandırıcı bir komplo" olarak değerlendirmek bilimsellikten uzak, taraflı bir yorumdur. Konunun kapatılması ve fazla kurcalanmaması tarafında yer alan bir görüştür.

    Görüşünüze saygı duyarım, ama konu önemlidir ve T.C. halkının gerçeği bilmesi zorunludur.

    Saygılarımla.

  5. #5
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    @tata

    Mim Kemal'in mason kimliğine yapılan vurgu, olayın hatalı tedaviden çok bilinçli yapılan bir hata şeklinde algılanması amaçlı. Can Dündar'ın Sarı Zeybek belgeselinde (linki vardı ama kırılmış, bulunca konu açacağım) Atatürk'ün hastalığının son safhalarına kadar teşhis edilemediği anlatılıyor. Ayrıca Atatürk'ün içki ve sigarayla arasının iyi olduğunu bir çok kaynaktan görebiliriz, ki bu ikisinin de iyi ölüm sebepleri olduğu konusunda eminim hemfikirizdir. Maalesef ülkemizde "herşeyin ucunu masonlara/komplolara/yahudilere/ABD'ye bağlama hastalığı" çok hızlı ilerliyor.

  6. #6
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Nezihe ARAZ ın bir kitabı var Mustafa KEMAL "le 1000 gün isminde tam 9 sene önce okumuştum genelde okuduğum kitapları başkasına veririm onlarda okuyup başka bir arkadaşına versin diye ...ama bu kitabı vermemişim ...Eşim geçen gün kitaplığı boşaltıyo bu kitap çıktı aradan yine ..Aldım tekrar okudum ..bazen gözümden akan yaşlara engel olamadan okudum çok akıcı anı-roman tarzında bir çok kaynak ve kişiden alıntılarla yazılmış sürükleyici bir kitap elinize aldığınız anda sonuna kadar okuyosunuz Atatürkü sevin sevmeyin ama bu kitabı okuyun mutlaka okuyun..çok okurum eğer bana bu güne kadar okuyup en çok etkisinde kaldığınız kitap hangisi derseniz saniye düşünmem bu kitap derim..
    benim çevremde çok alkolik var eğer Atatürk alkolden öldüyse bu adamların yaşaması bir mucize insan sabah saat sekizde mezesiz rakı ile başlayıp hiç ama hiç bişey yemeden yattığı saate kadar içermi hemde günde en az 2 tane 70 lik ..içen var hemde akrabam yıllardır sorunsuz yaşıyo tabi her ne kadar yaşamak denirse ona ...Atatürk hakkında çok ama çok yazılı ve bizzat onla tanışan insanların anıları mevcut evet içermiş ama kararında ....yani siroz olup ölecek kadar değil
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  7. #7
    mastergenie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Bunun yazılı olduğu bir komplo teorisi sitesi görmüştüm.
    Bu teorinin devamında, konudan İsmet İnönü ve şu anda adını hatırlamadığım Atatürk'ün bir çok komutanınında bu işten haberdar oldukları yazıyordu!!! Her okuduğunuza inanmayın.
    Ben tıp uzmanı değilim, ama yanlış tedaviden ölmüş olsaydı herhalde duyardık, hemde doktorlarımız, tarihçilerimizden duyardık, sadece internette yayılan bir yazıdan değil.
    Ayrıca Atatürk'ün ölümüyle ilgili bir tek bu değil, daha çoook komplo teorisi var.
    Ama ne yaparsınızki, özellikle son zamanlarda ülkemizde komplo teorileri çok prim yapıyor.
    Eh ne demişler? Çamur at izi kalsın!!!

  8. #8
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    bu arada hatırlatması sirozun tek sebebi alkol değildir...
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  9. #9
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Bu yaz internette dolaşan bu tarz teoriler hakkında bir kitap yazmayı planlıyorum, bunu da ekleyeyim bari

    Siroz
    #10 cesitli nedenlerle olen karaciger hucrelerinin noduller ve lifimsi bir doku olusturmasi, ve bir sure sonra karacigerin gorevini yapamamasi seklinde kendini gosteren hastalik. hastaligin sebebi icin tek birsey soylemek mumkun degil, ama cesitli olasiliklar sunlar:
    asiri alkol tuketimi, kronik hepatit b ve c, metabolizmayi etkileyen cesitli hastaliklar, parazitler yuzunden olusan enfeksiyonlar, safra kesesi rahatsizliklari, uzun sure toksin, ilac ya da uyusturucuya maruz kalma...
    siroz denine akla ilk olarak alkol tuketimi gelse de, her alkolikte siroz ortaya cikmaz, ya da siroz olan herkes alkolik degildir. bu da akla genetik ya da daha baska faktorlerin de onemli oldugunu getiriyor. bu hastaligin kesin bir tedavisi yok su anda bildigim kadariyla. hastaligin ilerlemesini engelleyici ve hastayi rahat ettiren tedaviler kullaniliyor. ileri derecedeki siroz hastalari icin ise karaciger nakli bir cozum olabilir...
    (seyedra, 29.04.2004 04:35)
    #4136154 !?


    #15 hepatik siroz, fibrozun aksine geri dönüşümsüzdür. fibröz hale gelmeye başlayan stern hücreleri sirozlu karaciğerde kontrolden çıkar, hepatositler fibröz dokunun içine hapsolduğundan dolaşım aksar, metabolizma aksar.
    sirozda portal hipertansiyon, ascites (seröz sıvıların abdomende birikmesi), biyotransformasyon ve biyosentez bozuklukları, organ yetmezliği, pıhtılaşma faktörerinin sentezlenememesi sonucu kanamalar, amonyağın metabolize edilemeyip beyinde birikmesi sonucu hepatik ensefalopati ve karsinom görülebilir.
    shunt ve by-pass gibi geçici önlemlerin dışında organ nakli son zamanlara kadar tek tedavi yöntemiyken günümüzde kök hücre transplantasyonu, karaciğer reaktörleriyle karaciğer diyalizi gibi yeni yöntemlerin çıkmasıyla tedavide büyük aşamalar kaydedilmiştir.
    (superjesus, 25.05.2005 08:31)
    #7573656 !?

  10. #10
    tata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    @Khutuck ve @mastergenie, Dr.Öke'nin mason kimliğine yapılan vurgu konusunda hemfikirim. Adres gösteriliyor, bu yanlıştır, tek kişi ile sınırlı kalabilecek bir durum bir gruba yönlendirilmemelidir.

    İçki ve sigara iyi birer ölüm nedenidir, doğru. Ancak Ataürk'ün ölüm nedeninin yan faktörleri olabilirler. Günde 3-4 saat uyuyan, aşırı kinin nedeniyle karaciğeri yorulmuş, üzerinde binbir sorumluluk ve bunun stresi olan Atatürk'ün dinlenmek yerine sürekli çalışması, bence esas ölüm nedenleridir.

    Ben, Dr.Öke'nin bilinçli olarak Atatürk'ün hayatına kast etmiş olacağına inanmıyorum. Muhtemelen sıtma'dan ölmesinin önüne geçmeye çalışıyordu. Bu tedaviyi uygularken, o günün koşullarında Atatürk'ün karaciğerinin durumunu tesbit etmek mümkün müydü, bunu bilmek lazım.

    Vurgulamak istediğim şu: Atatürk'ün ölüm nedeni tarafsız olarak araştırılmalı, ve bunun üzerindeki şüpheler giderilmelidir. Okullarda bize öğretildiği gibi içki-sigaradan öldü şeklindeki dinci-irticai mesaj içeren nedenlerden gerçek nedenlere geçilmelidir. Böylece, belki de masum olabilecek kişiler de tarih önünde aklanacaklardır.

  11. #11

    Üyelik
    23 Şubat 2006
    bence bu masonlar yapmıstır.iddia da dogrudur.kesin yaparlar.bulasmadıkları numara yok.bugunku organ mafyasını bile onlar yonetiyo.

  12. #12

    Üyelik
    14 Aralık 2005
    Motosikleti
    kanuni 125 T
    beni TÜRK hekimlerine emanet ediniz.
    bu söz her şeyi açıklar.
    nice savaşları yönetti ve kazanılmasında büyük rol oynamıştır.
    savaşta yenemeyenler bu yolla yenmişlerdir.
    BEN BUNA İNANIYORUM.
    yanlış teşhis ve tedavi.

    şu anda bizim durumumuzda o
    ekonomileri teknolojileri ile bize ne yaptıkları belli.
    Atamızın kemikleri sızlıyordur.
    TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN.
    bizde sadece öğünme işi var .çalış,çalış,çalış

  13. #13
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Khutuck@ sırf içinde masonlar yahudiler dış mihraklı üçler:p var diye de her teoriyi görmezden gelmemekle edemeyiz.10 yıl daha yaşaması ile şimdiki günlerimizin çok daha refah geçeceği gerçeği bir yana,M.Kemal dünya tarihi açısından da araştırılası bir kişiliktir.Buna saçma sapan bir komplo teorisi diyorsunuz,son yüzyıldaki tarihi olayların serilişine bakarsanız hep benzer şekilde irrasyonel bulgulara rastlarsınız.Bana kalırsa tarih onu araştıran insanlar ileriye dönmediği müddetçe muğlak kalacaktır;fazla kafa patlatmaya gerek yok o yüzden-50 yıl önce kalmış bitmiş bir mevzu.Ama araştıranlara da empati ve saygı duyalım.Kitabınızı da bekliyorum

  14. #14

    Üyelik
    23 Şubat 2006
    bu masonlarla ittihatcılar aynı teskilat ve dertleri belli amacları belli,kafadan bi sey yapamayınca boyle bi yol izlemis olmaları kuvvetle muhtemel.

  15. #15
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Atatürk içkiyi fazla içerdi sonra uykusuzluk hastalığı da vardı. ölümü sirozdan dır bu doğru ama Atatürk ün bi özelliği daha vardı masonları sevmezdi.
    locaları kapatmak istese de ömrü vefa etmedi.
    masonların bu memleketi ne hale koyduğu ortada Atatürke de böyle birşey yapmışlar şüphesi kolaylıkla desteklenebilir, çakalın işi çakallıktır arkadaş.

  16. #16
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı sarapci adlı üyeden alıntı
    bu masonlarla ittihatcılar aynı teskilat ve dertleri belli amacları belli,kafadan bi sey yapamayınca boyle bi yol izlemis olmaları kuvvetle muhtemel.
    Atatürk de İttihat ve Terakki üyesiydi

    İçinde yahudiler/masonlar avr diye her teoriyi görmezden gelmek doğru değil, ama her teoriye de meson/yahudi eklemek, her yahudinin/masonun mutlaka kötülük yapmaya çalışacağını düşünmek ve hatta her kötü işte mason parmağı aramak hiç doğru değil.

  17. #17
    nightwatcher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ağustos 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    kawasaki ER-6N
    kardeşim siroz hastalığından dolayı vefat etmiş. merhum'un arkasından hala yok soyle oldu yok boyle oldu ne manası var. bırakın daha cıddı mevzularla ugrasın
    live to ride, ride to live

  18. #18
    kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Aralık 2005
    Şehir
    Karşıyaka/İZMİR
    bu konuları konuşmak tartışmak bilgi alışverişi yapmak ve bilmeyenleri bilgilendirmek açısından çok önemli ve tabiki olmalıdır, fakat.
    bir diğer konu ve çok daha önemlisi.
    - ULU ÖNDERİMİZİ rahatsız ediyoruz.
    - ve bu günün türkiyesi şöyle bir bakın ve geçmişe bir bakın, bir arpa boyu yolu nerelerde almışız ve gidişatın ne kadar vahim olduğu,
    - hadi bakalım bundan sonra ne yapabiliriz .

    sevgi ve saygıyla kalın.

  19. #19
    hondaxl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf600
    Atatürk bizler gibi bir insandı onu Peygamber haline getirmek kadar akıldışı ve anti Atatürk çü bir yaklaşım olamaz..
    Atatürk fazla içkiden siroz olmuş ve ölmüştür bu kadar basit..
    ayrıca Mim kemal öke Sabetayist idi...
    [B][I]Dayak nedir ? Kime atılır [/B]??[/I]


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler