Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Telefon'da Dolandırıcılık ve Türk Telekom TTNET' teki Müşteri Bilgileri.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul / Silivri
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Herkese Merhaba. Cep telefonundan aranarak insanların nasıl dolandırıldığı hakkında haberiniz mutlaka olmuştur. Bende başımdan geçen enteresan olayı anlatmak istiyorum. Aslında enteresan olan telefon edip dolandırmak istemeleri değil, enteresan olan TTNET. Evimde TTNET ADSL internet kullanıyorum. Ev telefonu babamın üzerine kayıtlı. İnterneti o hat üzerinden aldığımız için ADSL aboneliğide babamın adına kayıtlı. Babam 67 yaşında. Fakat internet aboneliği sırasında babamın soyadı şahin olmasına rağmen şamil olarak kaydedilmiş. TTNET müşteri bilgilerinde kayıtlı ceptelefonu ise benim numaram. Biz bu soy isim yanlışlığını sıkıntı yapmadık. Bir defa teknik servis için TTNET i aradığımda yanlışlığı belirttim düzeltildi dendi ama kayıt hala aynı. Neyse gelelim konuya.

    1-2 yıl kadar bir süredir belirli aralıklarla ilk önce başka internet servislerinden X.Şamil ile mi görüşüyoruz diyerek kendi servislerini pazarlamak için aranmaya başladılar. Buda sorun değildi. Fakat son bir kaç aydır bariz olarak dolandırıcı oldukları belli olan kişiler tarafından aramalar başladı. Yetim, öksüz çocuklara yardım, yetim çocuklar için tiyatro yardım kampanyası, bu günde yetim kız öğrenci kuran kursu için yardım vs. detayı tahmin edersiniz. İlginç olan konu bu dolandırıcıların aradıklarında X.Şamil ilemi görüşüyoruz demesi. Benimde jeton bu gün düştü. Babamın ismi ve benim cep telefonum o şekilde sadece TTNET aboneliğinde kayıtlı. Bizi bu şekilde başka bir yerden bilgi alarak arama imkanları imkansız. 4440375 TTNET i arayarak bu durumu anlatıp müşteri bilgilerinin başkaları tarafından nasıl ele geçtiğini ve bu duruma karşı bir çalışmalarının ilgilenen birimlerinin olup olmadığı üzerine epey sıkıştırdıktan sonra müşteri temsilcisi sadece şikayet kaydı oluşturabileceğini söyledi. Bir süre sonra TTNET ten telefonuma şu şekilde bir mesaj geldi . (Değerli müşterimiz şikayetiniz sonuçlanmıştır. Detaylı bilgi almak için 4440375 i arayınız.) Açıkçası şahsi fikrim olarak Beni zırt pırt internet aboneliği GEÇİRME seçenekleri için arayan TTNET ciddi olduğunu düşündüğüm bu konu için bana ister ara ister arama şeklinde mesaj atmayı uygun görmüş. Açıkçası bu bilgilerin dağıtılması ile TTNET in bilgisi olduğunu düşünüyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Bu bilgiler para ile satılan bilgilerdir, yasadışı olsa da demek ki oradan da vurgun yapıyorlar.

  3. #3
    kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    imzaladığın formda bilgileri paylaşma hakkı ttnetindir tarzı bi madde varsa yaparlar. hatta uçuk fiyatlara telefon ve kişisel bilgiler satılıp reklam firmalarınca kullanılıyor.
    Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
    Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.

  4. #4
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    avrupa yakası
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    benide sigorta ve alarm şirketleri arıyor.

    hatta bir ara bana tatil çıkmıştı hiç birşey yapmadığım halde.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    01 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Evet telekom bilgi satma işini yapıyor ama kesinlikle eminim ki yapmıyoruz diyecek. Aradığında da bunun tesadüf olduğundan bahsedecekler. Ben ttnetle alakalı o kadar ilginç tesadüf! lere denk geldim ki bu normal sayılır.

  6. #6

    Üyelik
    08 Aralık 2011
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Benelli trk 502 & tvs neo x3i
    bende bu aranmalardan bıktım usandım. ayda bir istanbul kuran-ı kerim dagıtım merkezinden aranıyorum. en son arandıgımda bana nasıl ulaştınız diye sordugumda karşımdaki bay an kem küm edip bir yakınınız bırakmıştır numaranızı diyerek geçiştirmeye çalıştı. kim bu yakınım derhal im oldugunu söyleyin dedigimde ise sizinle bu bilgileri paylaşamayız deyince benim kayış koptu. dünya yüzü görmemiş küfürleri yiyince telefonu kapatan yine onlardı.

    açıkçası sizi kim ararsa böyle abzürüt yerlerden basın kalayı dökün içinizi.

    bu arada evimde kuran-ı kerim vardır ve yenisine ihtiyacım olsa temin edecek gelirimde vardır.

  7. #7
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Yenisini temin için gelire gerek yok, ücretsiz veren tonla yer var ;)

  8. #8
    drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2010
    ben telefon eden adamlara sordum nasıl buldunuz diiye adam ttneet ten aldık dediler. yani ttnet müşterisi iseniz telefonuz sıradan bir kişinin eline rahatça geçiyor.

  9. #9
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Bu rezillikler her nedense TTNET(TürkTelekom) adı etrafında dönüyor. Bu firmaya bağlı internet sağlayıcılar o kadar yoğun bir arama bombardımanı uyguluyorlar ki artık kaç tane numarayı engellediğimi ben de unuttum.
    Onlar asla vazgeçmeyecekler bugün de 0850 275 18 46 numaralı hattan arandım Turk-Net tarafından aradıklarını söylediler. Adım ve soyadımı biliyorlardı. Numarayı kontrol etmeden görüşmeyeceğimi söyleyip kapattım. Kontrol ettiğimde tahmin ettiğim gibi arayanın Turk-Net olmadığını yalan söylediklerini öğrendim.
    Bunlardan korktum. Kafama silah dayayıp "Ya bizim interneti alacan. Ya da ölecen" derler mi acaba?

    Ne söyleyeceğimi bilemiyorum.

    - "Bütün dolandırıcılar internet servis sağlayıcı işine girmişler" mi desem?

    - "Helal olsun adamlar çalışıyor. Ne kadar da başarılılar" mı desem?

    Bilemedim. Siz ne dersiniz?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)