Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Otomobil seçimime yardım edin.Kararsızlık içindeyim.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    hocaseko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2009
    Şehir
    muğla
    Motosikleti
    2011 XJ6 , 2014 MT 07 abs , 2018 cbr 650 FA
    hocam 3 gün önce albea dizelimi verip linea dizel aldım...çok geniş bir araç,yol tutuşu harika...activ plus stil paketli...2011 model,22000km...30500TL....hiç düşünme al...emotion modelinde gereksiz elektronik var...en güzelide vergisi düşük...sıfır alma...git fiat'a ekspertiz yaptır 50-150 arası istiyorlar...gereksiz değer kaybından kurtulursun...

    başka sorun varsa sorabilirsin...
    her fırsat elinde vardı,o ise sadece milletini düşündü.....


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Zippo's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2011
    Motosikleti
    2011 600F ABS
    Kesinlikle toyota.Söylediğin araçlarla kıyaslanamaz .Neden c4 1.6 dizellere bakmıyosunuz ? arkadaşım kullanıyo accent dizel den daha az yakıyo.

  3. #43
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    Kia Venga modelinide bir araştır istersen.Kia ve Hyundai son 5 yıl içinde kendini ve standartlarını çok geliştiridi ve avrupa pazarında hatırı sayılır bir yer edindi...
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

  4. #44
    DNGe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Kesinlikle ford focusun dizelini tavsiye ederim ,ekonomik güçlü, yol tutuşu sınıfının en iyisi ,..üstündeki motor volvo S40 tada kullanılıyor...

    bu ankettede öne çıkmış http://forum.donanimhaber.com/m_21073299/tm.htm

  5. #45
    KeaSH-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2012
    Şehir
    Antalya/Manavgat
    Motosikleti
    yamaha bw's 100-honda cbr 250 r-(sym joyride 200i)
    bir ford kullanıcısı olarak ford focus derim 2. secenekte tabiki toyota.aslında toyota 1. secenek kalite olarak ama adamlara ayarım çünkü sunroof olmuor bu corollalarda
    Yalnızlkık diye birşey yoktur ,daha çok sigara vardır , alkol vardır , küfür vardır...

  6. #46
    aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Çalıştığım şirkette 2011 Linea var. Mimarımız her gün toplamda 80 km. yol yapıyor. Adam her akşam pelte gibi geliyor. Gördüğüm kadarıyla benim Clio II hatcback daha konforlu ve uzun yol arabası. Aile arabası olarak 307 SW dizel ya da Megan II SW düşünüyordum. 307'lerin kronik elektrik ve arka amortisör ses sorunu bu arabayı elememe sebep oldu. Gözüm hala Megan II SW'de.

  7. #47
    Cgty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2012
    Şehir
    Kocaeli-Uşak-Edirne
    Motosikleti
    Kırmızı-Mavi-Beyaz
    Yabancı forumları da az çok karıştırın diyeceğim , ancak oradaki station modeller ya ülkemizde yok , ya da ülkemizde 2. el pazarı ve çok kullanıcısı yok .

    Verilen seçenekler arasında ben de en uygun ve sizi en az üzecek aracın focus c-max olduğunu düşünüyorum . Geniş iç hacim , iyi bir güvenlik donanımı , kullanımına da yaygın değil denilemeyecek bir model . Yakıt sarfiyatının sedan modellerden çok da fazla olduğunu düşünmüyorum . Zaten bu verilere de herhangi bir forum sitesinden ulaşabilirsiniz. 2. Seçenek de corolla veya , corolla verso olabilir bence . Toyota iyidir , gayet iyidir .

    Vw'nin bu segmentte tutulan bir aracı olsaydı eğer , onu da dikkatle ele almanızı tavsiye ederdim . Ancak touran ve sharan pek tutulmuyor . Umarım kendiniz ve aileniz için en iyi sonuca varabilirsiniz .
    "Sağlığında nice ehli hünerin,bir tutam tuz bile katmaz iken aşına,öldürüp evvel onu açlıktan, sonra bir türbe dikerler başına."

  8. #48
    search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Aralık 2009
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Alıntı aquarist4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çalıştığım şirkette 2011 Linea var. Mimarımız her gün toplamda 80 km. yol yapıyor. Adam her akşam pelte gibi geliyor. Gördüğüm kadarıyla benim Clio II hatcback daha konforlu ve uzun yol arabası. Aile arabası olarak 307 SW dizel ya da Megan II SW düşünüyordum. 307'lerin kronik elektrik ve arka amortisör ses sorunu bu arabayı elememe sebep oldu. Gözüm hala Megan II SW'de.
    80 km yol gitme ile adam pelte gibi oluyorsa 80 yaşında falan heralde. Benim dede şahinle 150 km gidiyor ne çabuk geldik diyor. Adam yorgunluktan pelte oluyordur.
    turbocharge bunu beğendi.
    Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.

  9. #49
    dtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC 700 S 2013 / Pcx 2019
    Gecen hafta arkadasim 2012 fluence business modelini pert'e cikardi ve bir tane bile havayastigi acilmadi. Ustelik arac 8 takla atmis vaziyette. Guvenlik ilk tercih olmali. Corolla bu konuda oldukca iyidir. Saygilar

  10. #50
    Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2011
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    lagunayı dşün derim

  11. #51
    no_name - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2008
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    cbf 150
    1-2 bin lira daha üzerine eklenildiğinde full donanınmlı astra clasic sedan alınabilir motor olarak 1.3 6 vites 90 beygir fiat motorlu vergisi düşük ömrü uzun tek sıkıntısı alt devirlerde cansız şehir dısı hız sabitleyici 110 ile klima açık 4.9 tüketimi var
    Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...

  12. #52
    askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    istanbul-gaziosman paşa
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    bu benzın pahalılığında ve trafik hatta en önemlisi her tarafı istila etmiş ispark gıbı işkenceler varken bu memlekette araba alınmaz
    evinizin önünde park sorunu varmı yılda ne kadar km yaparsınız aracınızla aylık bütçeniz ne kadar gibi sorunlar hangı arabayı alayımda önce gelecekler elbette bunların hesaplarını yapmışınızdır .Yinede ben artık 18 ad araba sahıbı olduktan sonra bu ülkede sermayenın dışarı akmaması için ve bana fuzulu geldiğinden arabaya cok para vermem fıkırlerim garıp gelebılır ama arabayı amaç ve ihtıyaç için kullanacak gözüyle ancak suziki MARUTİ MARKASINA PARA SAYARIM EVET hiç lüks değil konforlu değil ama bı okadar ekonomık ve ucuz onun harıcınde kasko sıgorta ve yukarda saydığım sorunlar olmasın dıye paşa paşa taksime binerim olmadı 3 gun lazımsa gıder kıralar ve yerıne bırakırım

  13. #53

    Üyelik
    12 Mart 2012
    Şehir
    burdur
    Motosikleti
    YAMAHA NMAX 155
    Alıntı Whitehair adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Uzun süredir devam eden motosiklet hayatıma biri kız diğeri erkek 2 çocuğum olması nedeniyle geçen sene virgül koydum ve işimi görsün diye 2004 model dizel bir albea aldım işimide oldukça fazla gördü saolsun

    Her neyse, şu ara kaşıntım devam ediyor ki aslında kaşıntı değil bu fakat çocukların ayaklanıp ihtiyaçlarınında artması sebebiyle çıktığımız yolculuklarda araç bize küçük gelmeye başladı. E biraz da konfor ve donanım istiyorum.

    Bu bağlamda nacizane araştırmalarım sonucunda 30 bin liralık bütçemle aklımdaki araçları değerlendirmeye çalışıyorum ama içinden çıkamadım.
    Aşağıda bana göre eksi ve artılarını yazdığım konularda bu araçları mutlaka kullanan siz değerli dostlarımdan değerli fikirlerinizi almak isterim lütfen benden kullanan arkadaşlar yardımlarını esirgemesin.

    1. Fiat Linea => 1.3 Emotion Plus 2010 modelinine bakıyorum çünkü tam donanımlı ( 6 airbag, far, yağmur sensörü, Abs, EBD , ASR, digital klima vs vs) fakat fiat için çabuk dökülür imajı korkutuyor. Yüksek model olsun ki enaz 5 sene kullanmayı düşünüyorum.

    2. Renault Fluence=> Biraz daha kasarak bu modelin basic donanımını alabilirim (2010) ancak nasıl bir araç bilmiyorum. Sadece tipi Eşimin çok hoşuna gidiyor.

    3. Totota Corolla => 2008 - 2009 model basic, 1.4D Class modelini alabilirim ama 2 airbagden başka bir donanımı yok klima dahi manuel. Comfort ve elegance modelleri harika ama fiyat yükseliyor, bütçemi aşıyor.

    4. Renault Megane 2=> 2009-2010 modellerinin fullerini sanırım alabilme gücüm var (Max:30.000 TL) ama aracın tipi eski kaldı diye düşünüyorum.

    Arkadaşlar bu araçların dizel seçeneklerine bakıyorum ve yukarıda yazdığım eksilerine rağmen bana tavsiyeniz ile karar değiştirebilirim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

    Saygılar,

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------

    Ayrıca, Yakıt+Konfor+Yeni olması = Yani klasik türk zihniyetiyle "Az yaksın çok kaçsın" (nasıl olacaksa ) bir araç düşündüğüm için 1.3 motordan 1.5 dci ye kadar en düşük motor seçeneklerini düşünmekteyim (Malum vergi durumları). Daha düşük yada yüksek değil ideal aralık bu bence.
    sayin abim verdigin tercihlere saygi duymakla beraber
    uzerinde ARACİN AİLEME YETMEYİSİ seklinde yorumladigi bi cumle yuzunden size baska bi model oneriyorum
    wv touran beence 2006-2007 model civari bu arac size birda araba kullandirmayacak uzun yoldaki rahatligi ic hacim genisligi ve yukaridan yola baktigi icin hersey gozunuzun onunde ve kolay ariza yapan bi arac degil tabiki bakimlari zamaninda ve gerektigi sekilde yapildiginda
    karar sizin ve kesinlikle pisman olmazsiniz
    saygilarimla

  14. #54
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    coq iyi güzel diyorsunda bu saydığın araç sınıfının Türkiye de pek pazarı yok. Fiyatlarıda çok yüksek otomobillere göre.

    Almak istersen sıfır alabilirsin çünkü sıfırı pek satılmadığı için ikinci eli yok.

    Yani o bahsettiğin aile arabası kültürü bizde yok maalesef.
    .
    O kultur kolaylikla yerlesir aslinda ama bizde herhangi bir araci daha satin almadan nasil satilacagi dusunuldugunden bu isler zor oluyor.
    Biz de binek otomobilleri kullandik yillarca.
    Daha sonra monospace rahatligini gorunce vazgectik.
    Su an cocuklarla rahat yolculuk yapabilmek icin bahsettigim modelleri inceledik ve picassoda karar kildik.
    Alirken mercedes B ile ikisi arasinda kararsiz kalmistim.
    Aslinda daha ucuza geldigi icin ben B istiyordum ama yengeniz picassoya bindikten sonra mercedesi begenmedi.
    Mecburen aldik.
    Bugun binek otomobil olarak hosuma giden modeller var tabi ki.
    Mesela fiesta cok hos bir otomobil.
    Yine C3 veya C4 Ds modellerine de bayiliyorum.
    Reno icin fransizlarin bir lafi vardir.
    Tam cevirirsem anlamsiz olacak,bu nedenle kisaltip uyarliyayim.
    «Alirsan Reno, binersin velo»

    velo;fransizcada bisiklet anlamina gelir.

  15. #55
    CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    şahsen aynı durumda idim bende snein gibi 4 ay önce focus lara baktım içi dardı, mondeoya baktım dizeller 40 bin den aşagı değildi cruzeye hiç bakmadım çok yakıyor arkadaşımda var.
    toyoya almaya niyetlendik iç kısmı hoşumuza gitmedi.
    bütün bu degerlendirme elimdeki 30 bin ve az da üzeri bir araç için araçtırdım.
    ve megane 2 ile kıyasladım baktıgım arabaları.
    yakıtı olsun konforu olsun diye megane 2 seçtim
    4 ay önce megane 2 previlege araç aldım 32000 tl ye sanruf olanını çok aradım adapazarına kadar gittim almaya araç 4000 tl masraflı çıktı servise sokunca
    1.5 ay hem megane 2 üzerinde durdum artık yolda görsem hangi model oldugunu aynalarından jantlarından anlarım.
    ve aradıgım arabayı buldum 2008 model 89 bin km de idi orjınaldi bütün servis kayıtları var.
    alalı 3.5 ay oldu 12 bin km yol yaptım, aracı iki kişi abim ile beraber kullanıyoruz, 6 kere memlekete gittik geldik ben 4 abim 2 kere diger km ler istanbul içinde ya akşamları yada hafta sonları bir depo 55 litre alıyor 11065 km yol gidiyorum genellikle yani 100 km de 5.2 yakıyorum bu da km de 20 kuruşa denk geliyor,
    aracın içi bütün koltuklarına oturdum hepsi çok rahat şöför koltugunda orjınal kol dayama var hız sabitleyici dijital klima 100 beygir 1.5 dizel sessiz ve kartlı çalıştırma. 4 cam otomatik kumandadan kapatma özelligi aynalar otomatik açılıp kapanır deri döşemeli torpido yarı siyah yarı bej rengi.

    benim de 1.5 yaşında kızım 4 yaşında oğlum var
    arac megane 2 nin previlege modeli oldugu için içi yarı deri yarı kumaş döşeme bej rengi.
    şuannki fiyatları takip ediyorum 30 binden başlıyor 36 bine kadar var temizine göre.

    eger megane için soracağın soru varsa yardımcı olabilirim.



    98 Beygir.....

  16. #56
    c90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2009
    Şehir
    salihli
    Motosikleti
    CBR 500R 2014 HONDA
    Fiat ı kapına sokma da ne edersen et
    Önce Toyota
    sonrada Renault
    ............
    .................
    ....................
    .....................
    ......................
    belki
    fiat
    KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
    Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
    Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest

  17. #57
    ÜmitDURA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Şubat 2009
    Şehir
    İSTANBUL/EYÜP
    Motosikleti
    GSX1300 R HayabusA
    35 yaşımdayım.Gerek iş gerekse özel kullanımımda birçok farklı marka ve model araç kullandım.Fluence dışarıdan görüneni içeride sunamayan bir araç.Eski megane yol tutuş ve ve yakıt olarak daha iyi diyebilirim.Focus yol bilgisayarına güvenirsen yolda kalırsın.iç malzeme kalitesi kötü(heleki 55,000 tl verip o kalitede araç almak mantıksız-sıfırı için konusuyorum-dizel seçenek).Şirketimizde filo araçları olarak focus ve citroen c4 kullanıyor.Citroen focusa gore daha ıyı dıyebılırım(tabı bu soyledıklerım 2010+ modeller için geçerli.Sizin bütçenizi aşıyor).
    Arkadaşın birisi size volvo tavsiye etmiş.Kesinlikle katılıyorum,birde olay güvenlik olduğunda diğer saydığınız modelleri direk eleyebilirsiniz.Üztelik vagon kasasını butcenızın 3/2 kısmıyla çok rahat alırsınız.LPG uygulaması ile yakıttan tasarruf edebilirsiniz.
    Amacınız araba almak, lakin otomobil almak isteseydiniz size tavsiyem 2000-2001 BMW 5,28-5,30 olurdu.Geçen yıl sattığım aracımda şehiriçi 9,8lt/100-şehirdışı 7,1lt/100km yakıt tükemini görmek normaldi.Yuksek torku sayesınde gaza sadece ayakkabının agırlıgıı vermenız aracın burnunu kaldırmasına neden oluyordu.Güzel bi LPG uygulaması ile dizel ortalamasında bir yakıt bedelini tutturmanız mumkun.Üstelik güven konfor vs vs vs saymama gerek yoktur.

    Allah gönlünüze göre versin lakin ailenizi taşıyacaksınız, verdiğim linkteki volvoyu bir inceleyin hatta etrafınızda varsa bir gidin içine oturun.Sonra zaten bir daha linea vs deöiyeceksınızdır.http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...94573339/detay

    Son olarak vergiyi düşünürken,sistemdeki kasko değerinin %5'ini aşamaz maddesini hatırlatmak isterim.İsterse aracınız V12 8000cc olsun.sigorta reasürans kurumu aracın değerini 25000 tl olarak veriyorsa, ödeyeceğiniz maksımum vergi 1250tl(yıllık) olacaktır.Bu segmentte vergi varsa ödersiniz yoksa,bir alt kategoriden yani 1200 tl odersınız.Bugun olacaganız 1,6 2010 model arac içinde fazla bir fark olmaması gerekıyor.

    Yine belirttiğim gibi Allah gönşünüze göre versin,aldığınız araçta aileniz ve size hayır getirsin.

  18. #58
    Whitehair - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul/Levent
    Motosikleti
    CBF 600 SA
    Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şahsen aynı durumda idim bende snein gibi 4 ay önce focus lara baktım içi dardı, mondeoya baktım dizeller 40 bin den aşagı değildi cruzeye hiç bakmadım çok yakıyor arkadaşımda var.
    toyoya almaya niyetlendik iç kısmı hoşumuza gitmedi.
    bütün bu degerlendirme elimdeki 30 bin ve az da üzeri bir araç için araçtırdım.
    ve megane 2 ile kıyasladım baktıgım arabaları.
    yakıtı olsun konforu olsun diye megane 2 seçtim
    4 ay önce megane 2 previlege araç aldım 32000 tl ye sanruf olanını çok aradım adapazarına kadar gittim almaya araç 4000 tl masraflı çıktı servise sokunca
    1.5 ay hem megane 2 üzerinde durdum artık yolda görsem hangi model oldugunu aynalarından jantlarından anlarım.
    ve aradıgım arabayı buldum 2008 model 89 bin km de idi orjınaldi bütün servis kayıtları var.
    alalı 3.5 ay oldu 12 bin km yol yaptım, aracı iki kişi abim ile beraber kullanıyoruz, 6 kere memlekete gittik geldik ben 4 abim 2 kere diger km ler istanbul içinde ya akşamları yada hafta sonları bir depo 55 litre alıyor 11065 km yol gidiyorum genellikle yani 100 km de 5.2 yakıyorum bu da km de 20 kuruşa denk geliyor,
    aracın içi bütün koltuklarına oturdum hepsi çok rahat şöför koltugunda orjınal kol dayama var hız sabitleyici dijital klima 100 beygir 1.5 dizel sessiz ve kartlı çalıştırma. 4 cam otomatik kumandadan kapatma özelligi aynalar otomatik açılıp kapanır deri döşemeli torpido yarı siyah yarı bej rengi.

    benim de 1.5 yaşında kızım 4 yaşında oğlum var
    arac megane 2 nin previlege modeli oldugu için içi yarı deri yarı kumaş döşeme bej rengi.
    şuannki fiyatları takip ediyorum 30 binden başlıyor 36 bine kadar var temizine göre.

    eger megane için soracağın soru varsa yardımcı olabilirim.

    http://g1209.hizliresim.com/11/9/cu05s.jpg

    http://g1209.hizliresim.com/11/9/cu0c4.jpg
    Çok teşekkürler, Şuan tavsiyeler üzerine Sırasıyla Megane 2, Focus Sedan, Laguna, Focus CMax dizel modelleri arasındayım yazdıklarınızı takip ediyorum.
    Görebildiğin en uzak yere git, oradan daha uzakları göreceksin.

  19. #59
    Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2011
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    Alıntı Whitehair adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkürler, Şuan tavsiyeler üzerine Sırasıyla Megane 2, Focus Sedan, Laguna, Focus CMax dizel modelleri arasındayım yazdıklarınızı takip ediyorum.
    bizde 2001 Laguna var süper yeni model laguna 1.5 süper valla konfor dersen konfor bizm akrabada var hem geniş hem az yakıyor iç dış çok şık arabaa

  20. #60

    Üyelik
    02 Ağustos 2012
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Toyota ve Renault dizel motor konusunda iyiler fluenceyi öneririm piyasada çok tutulan bir araç.Eşinizde begenmş hem


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler