Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

"Doktorlar Yarın İş Brakıyor" Bu da Yeni Moda oldu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #81
    siyanoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2019
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haftalık 45 saat calısma süresine sahip doktorlar ocak ayı itibari ile min. 10.100 Tl, temmuz ayı itibari ile 13.400 tl maaş alacaklar.

    Şahsi fikirlerimden dolayı öncelikle doktorlardan özür dilerim (en azından iyi yapanlardan)

    Bu ülkede doktorlara karşı bir şiddet var doğru, kabul edilir birşey değil. Ancak bu "doktora şiddet" değil "şiddet" olarak tüm meslek gruplarında olması gerekir.

    Birkaç haftadır hastanelerde oldugum için biraz değerlendirme yapmak istedim.

    Bu gözlemlediğim %60 orana göre yazıldı, %40 üstüne alınmasın.

    Bu doktorlar çöp. Egoist. Kendilerini kral sanıyorlar. Canları sıkıldıgında hastane güvenliklerini arayıp askeri darbe yapar gibi ortalıgı birbirine katıyorlar. Mesela X bey dediğinde tepki verip Doktor X Bey diyeceksin kadar da tırrekler.

    Yogunbakımda olan hastamız var, ilk gittiğimiz hastanede 50 yaşına gelmiş artık üstad olması gereken bir doktor ezbere iş yaptıgı için hastayı ondan kurtarmak için helikopterle başka ilçeye sevke zorladık. Eğer doktoru dinleseydik su an hastayı kaybetmiştik. Üstelik yaptıgı korona testi bilgilerini sisteme işlemediği için acil kırmızı servisteki hasta 18 saat sonuc bekledi.

    Yeni gittiğimiz hastanedeki doktorlar da ek farklı değildi.

    Açıkçası bu tecrübelerden sonra doktorları zerre savunmam.

    Öğretmenlerinde haftada 18 saat calısıp ayda 9 bin tl aldıgını ögrendıgımden beri onları da savunmuyorum
    Şimdi aynı parayı sen alsan bu zırvaları yazmayacakmıydın. Hadi okuyup bunlardan biri olamadın o zaman tüpraşa işçi olarak gir doktorun iki katı maaş al.Özel sektördeki teknik elemanlardan da şu an doktordan yüksek alanlar var. Aynı öfkeni hakim savcı asker ve polisede göstersene. Mesleğin kutsallığı senin gibi hiç bir kutsal değeri olmayan insanlara sorulmaz zaten. Başında ki adam hak arayışını para sevdası gibi gösterirse senin gibiler de aynı ak koyunlar gibi inanır. Sürekli akp lilere laf atıyorsun ama sen de çok farklı değilsin. Hastanı o hastaneden alıp sanayiye mi götürdün yine bir doktora götürdün
    drtayfun, espresso, xtrafrozen ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #82

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alıntı siyanoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hastanı o hastaneden alıp sanayiye mi götürdün yine bir doktora götürdün
    Bu iyiymiş, daha önce aklıma gelmemişti.

  3. #83
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir isi para icin yapiyorsan kutsal filan degildir bana gore, ister ogretmen ol ister doktor. Bir seyi kutsallastirarak dokunulmaz (sadece fiziken demiyorum) hale getirmeninin anlami yok.

    Isveren benim tecrubeme ve tecrube ile birlikte sorun cozmede hizli tepkime para veriyor, kas gucume degil. Biri gelipte "yan gelip yatiyorsun, arada bir calisip gunde 10 saat kas gucu harcayan adamdan fazla aliyorsun" dediginde agzina vururum. Tum mesleklerde bu ayrimi yapmak mumkun, o yuzden hic insanlarin "X meslegindekiler Y mesleginden fazla niye aliyor?" demesine acayip gicigim.

    Milletvekilleri haric, onlar umarim ac kalir, kuru ekmege talim olurlar.
    Bu işte. İşveren size az para veriyor diye, ayrılsanız veya grev yapsanız, işveren de size "Eee, iş ne olacak?" derse ne dersiniz? "Benim ücretim bu, ya ver, ya da işi nasıl hallediyorsan et." dersiniz.

    Doktor da işveren olan devlete şu an aynını diyor, yaptığım işin ücreti, bu iş için istediğim şartlar şunlar diyor. Kutsal meslek değil diyenler, bu durumda konuyu mesleğin kutsallığına getirip mağdur edebiyatı yapmasınlar (burada yok ama dışarıda var bu tipler).

    Merak etmeyin, hakettiklerini düşündükleri parayı almak için banka soymayacaklar, veya acil tedavi gerektiren hastayı ortada bırakmayacaklar. Yılda 52 kez olan haftasonu gibi olacak bu 3 gün.
    drtayfun ve mattiadestro bunu beğendiler.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  4. #84
    AzÇok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2018
    Şehir
    İstanbul-İzmir
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En son hastanede başıma gelen şeyi yazdım ama eleştireiblmek için utanmasanız tıp fakültesine gitmem gerektiğini söyleyeceksiniz.
    Benim de yakın zamanda hastaneye işim düştü. Bir anda bütün hastane güvenliklerinin toplanmasına neden olacak bir olayın içinde buldum kendimi. O kadar tahrik oldum ki olay daha da büyüyebilirdi.

    Neyse uzatmayayım; Danışmadaki memura bir şey sormaya çalışıyordum. Bir kadın araya dalıp memuru azarlamaya başladı. "Siz çalışmıyorsunuz. Yatarak maaş alıyorsunuz" vs.vs. Memur sakin kalıp kadına izahat vermeye çalışıyordu. Ama nafile. Randevu almış bir saat geç gelmiş. Bir yere yetişeceği için hemen muayene olmak istiyormuş. Fakat doktorun yanında bir hasta vardı. Kadın memura hakaretleri bitince doktor odasının önünde doktorlara saydırmaya başlamıştı. Memura soracaklarımı soramadığım için biraz kızmıştım. Fakat, artık asabım bozulmaya başlamıştı. Muayene sırası bekleyen bir hasta sessiz olması gerektiğini söyleyince bu sefer ona bağırmaya başladı. Artık benim fünyem patlamıştı. Kadına öyle bir bağırdım ki bütün muayene odalarını kapıları açıldı insanlar dışarı çıktı. Ağzımdan çıkan kelimelerden benim arızaya geçtiğimi anlayan insanlar beni sakinleştirmeye çalışırken güvenlikler de geldi. Hakaretlere uğrayan memur müdahale etti. Güvenlikler beni sakinleştirmekle yetindi.

    Doktorlar çok maaş mı alıyor? Buna doğru karar vermek için bir insanın nasıl doktor olduğuna bakalım. Bir öğrenci düşünün bütün arkadaşları bahçede top oynarken o tenefüste bile test soruları çözüyor. Onun da eğlenmeye ihtiyacı var ama... 32 kişilik sınıfta tıp fakültesini kazanacak tek kişi. Arkadaşları eğlenirken o köle hayatı yaşıyor. Bir sınıfta tek kişiye kısmet olan bir okulu kazanıyor. Tıp fakültesindeki zorlukları artık siz tahmin edin. "Ben doktor olsaydım". Bu kelimeyi herkes söyler. Ama yok öyle bir dünya. Tamam doktor olundu. Bizim insanımıza hizmet vermek çok zor. Doktor olsaydım hastane güvenliğinin işi benimle uğraşmak olurdu. İnsanımız kendi dilini bilmiyor. Derdini doğru anlatamıyor. Hak, sıra kavramlarını bilmiyor. Milletvekilinin 3 katı maaşı olmalı doktorun. Doktorlara sahip çıkmayanlar başlığın ilk mesajına gidip linki tıklasın. Oradaki tedavi şekillerini öğrensin. Bence lazım olacak.
    tommygun, Alpbatur, mattiadestro ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #85
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Randevuya belli bir süre içinde gitmeyince randevu düşüyor diye biliyorum. Yani o kadın 1 saat geç gitmişse hekimin bakma zorunluluğu ortadan kalkmış bile olabilir. Bir de millet, vekili, müsteşarı, danışmanı görmez, gider kendi gibi vatandaşa yatıp para alıyorsunuz der.

  6. #86
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı Alpbatur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet biz bu ülkenin aydınlık yüzüyüz. Bu ülke okuyan kalifiye yetişmiş insanına, sanatcısı'na, bilim insanlarına değer vermediği sürece bu şekilde geri kalmış bir ortadoğu ülkesi olmaya mahkum olacak. Bu üstün görme muhabbetine hele hiç girmeyin, bu toplumda ki aşşağılık kompleksinin tezahür'un dan başka bir şey değil. Üstün görmek ayrı hakkettiği değeri görmek ayrı bunların ayırımını iyi yapmak gerekir. Hekimliğin kutsallaştırılması konusuna gelince bunu hekimler değil halk yapıyor ve hekimlerden anne şevkati ve ilgisi bekliyor. Umarım yaşamazsınız ama bir gün göğüs ağrısı ile bir acile gittiğiniz de yada çocuğunuz febril konvülziyon geçiriken acile gittiğiniz de anlarsınız meslek kutsal mı yada ne kadar önemli. Sözün özü şunu hiç unutmayın bu ülkede hekime verilen değer eşittir insana verilen değer.
    Bende sizi 10 yıl sonra ülkede "değer verilenler listenize" almadıgınız çiftçiniz olmadıgında göreceğim. O zaman da "çiftcilik kutsal" dersiniz kesin.
    Siz sözleri carpıtıyorsunuz, ben doktorların hepsinde sorun var mı dedim? Kutsal değildir sadece saygı duyulmalıdır diyorum. Siz tapacak insan arıyorsunuz ben ise insanları mesleği yüzünden yüceltmeme tarafındayım.
    Anne şevkati bekliyor diyorsunuz, size diyorum ki doktor hatalı teşhis koymuş sevk etmesek ölecekmiş . siz şefkatten bahsediyorsunuz.
    Ben cok doktora gittim de belli ki siz sizi tersleyen, dinlemeyen, sallayan doktorlara denk gelmemişsiniz. Sanırım ki o kadar tapmışsınız el pençe durmuşsunuz ki adamlar size tanrıcılık oynamış, istediğinizi yapmış.

    Alıntı Alpbatur adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Yani kusura bakmayın ama ortalama herkesin yapacağı bir iş olduğuna kesinlikle inanmıyorum.
    Bu cevabı yazdığınız adam doktor, adam kutsallaştırılmamaya calıstıkta siz hala kendi mesleğini yapan adama karşı çıkıyorsun.
    Kardeş git bir inek al ona tap cok tapacak canlı bir varlık arıyorsan.
    Saygı duyduğumuz bir meslek grubunu sizin gibi insanlar insanüstü gördükçe aralarındaki çıbanların bir yerleri kalkıyor.

    Alıntı siyanoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi aynı parayı sen alsan bu zırvaları yazmayacakmıydın. Hadi okuyup bunlardan biri olamadın o zaman tüpraşa işçi olarak gir doktorun iki katı maaş al.Özel sektördeki teknik elemanlardan da şu an doktordan yüksek alanlar var. Aynı öfkeni hakim savcı asker ve polisede göstersene. Mesleğin kutsallığı senin gibi hiç bir kutsal değeri olmayan insanlara sorulmaz zaten. Başında ki adam hak arayışını para sevdası gibi gösterirse senin gibiler de aynı ak koyunlar gibi inanır. Sürekli akp lilere laf atıyorsun ama sen de çok farklı değilsin. Hastanı o hastaneden alıp sanayiye mi götürdün yine bir doktora götürdün


    Cok basit bir soru soracacağım, mesajımın hangi kısmında "doktorların aldıgı paranın azlıgı ya da coklugu" üzerine cümle kurdum?
    Orada min. maaşı ve calısma saati yazıyor. Az alıyorlar ya da fazla alıyorlar yazıyor mu?
    Sen bir mesleğe kutsal diyorsan yukardaki arkadaş gibi tapacak bir inek ara. Doktorluk kutsal değildir doktorluk saygın bir meslektir. Şu birilerinin peşinden koşmaktan vazgeçin.

    AKP ile ne alakası var konunun? Demediğim şeyleri demişim gibi zırvalayıp ötüyorsun, kafanda hayal dünyasında yaşıyorsun sonra bir de bana saydırıyorsun.

    yazdıgım mesajda bile tüm doktorlar üstüne alınmasın belli bir kesimi böyle diye özellikle belirtiyorum ancak o zeki beynin hala "o doktordan alıp sananiye mi götürdün" tarzı bir cümle kuracak kadar sığ. yazdıgımı okumamışsın.

    Demek ki neymiş, okumadan yazmayacakmışsın. .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:36 ----------

    Alıntı AzÇok adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim de yakın zamanda hastaneye işim düştü. Bir anda bütün hastane güvenliklerinin toplanmasına neden olacak bir olayın içinde buldum kendimi. O kadar tahrik oldum ki olay daha da büyüyebilirdi.

    Neyse uzatmayayım; Danışmadaki memura bir şey sormaya çalışıyordum. Bir kadın araya dalıp memuru azarlamaya başladı. "Siz çalışmıyorsunuz. Yatarak maaş alıyorsunuz" vs.vs. Memur sakin kalıp kadına izahat vermeye çalışıyordu. Ama nafile. Randevu almış bir saat geç gelmiş. Bir yere yetişeceği için hemen muayene olmak istiyormuş. Fakat doktorun yanında bir hasta vardı. Kadın memura hakaretleri bitince doktor odasının önünde doktorlara saydırmaya başlamıştı. Memura soracaklarımı soramadığım için biraz kızmıştım. Fakat, artık asabım bozulmaya başlamıştı. Muayene sırası bekleyen bir hasta sessiz olması gerektiğini söyleyince bu sefer ona bağırmaya başladı. Artık benim fünyem patlamıştı. Kadına öyle bir bağırdım ki bütün muayene odalarını kapıları açıldı insanlar dışarı çıktı. Ağzımdan çıkan kelimelerden benim arızaya geçtiğimi anlayan insanlar beni sakinleştirmeye çalışırken güvenlikler de geldi. Hakaretlere uğrayan memur müdahale etti. Güvenlikler beni sakinleştirmekle yetindi.

    Doktorlar çok maaş mı alıyor? Buna doğru karar vermek için bir insanın nasıl doktor olduğuna bakalım. Bir öğrenci düşünün bütün arkadaşları bahçede top oynarken o tenefüste bile test soruları çözüyor. Onun da eğlenmeye ihtiyacı var ama... 32 kişilik sınıfta tıp fakültesini kazanacak tek kişi. Arkadaşları eğlenirken o köle hayatı yaşıyor. Bir sınıfta tek kişiye kısmet olan bir okulu kazanıyor. Tıp fakültesindeki zorlukları artık siz tahmin edin. "Ben doktor olsaydım". Bu kelimeyi herkes söyler. Ama yok öyle bir dünya. Tamam doktor olundu. Bizim insanımıza hizmet vermek çok zor. Doktor olsaydım hastane güvenliğinin işi benimle uğraşmak olurdu. İnsanımız kendi dilini bilmiyor. Derdini doğru anlatamıyor. Hak, sıra kavramlarını bilmiyor. Milletvekilinin 3 katı maaşı olmalı doktorun. Doktorlara sahip çıkmayanlar başlığın ilk mesajına gidip linki tıklasın. Oradaki tedavi şekillerini öğrensin. Bence lazım olacak.

    Benzer bir durumu gittiğim öteki hastanede yaşadım. Kadının birisi sonuclarını gösterecekmiş doktor yerinde yokmuş, doktora buradan gitmeyeceksin tuvalete yemeğe gitmeyeceksin hasta var acilde falan diyordu. bu tipler tabi doktorları delirtiyor. o kısım için savunulacak birşey yok.

    Dipnot size de belirteyim ben hiç doktorlar az alıyor cok alıyor diye bir cümle kurmadım yukardaki geri arkadaşlar algı operasyonu yapıyor.
    pea bunu beğendi.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  7. #87
    Alpbatur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    BMW F800GS, Tracer 9 GT, Triumph Tiger 1200 GT Pro
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende sizi 10 yıl sonra ülkede "değer verilenler listenize" almadıgınız çiftçiniz olmadıgında göreceğim. O zaman da "çiftcilik kutsal" dersiniz kesin.
    Siz sözleri carpıtıyorsunuz, ben doktorların hepsinde sorun var mı dedim? Kutsal değildir sadece saygı duyulmalıdır diyorum. Siz tapacak insan arıyorsunuz ben ise insanları mesleği yüzünden yüceltmeme tarafındayım.
    Anne şevkati bekliyor diyorsunuz, size diyorum ki doktor hatalı teşhis koymuş sevk etmesek ölecekmiş . siz şefkatten bahsediyorsunuz.
    Ben cok doktora gittim de belli ki siz sizi tersleyen, dinlemeyen, sallayan doktorlara denk gelmemişsiniz. Sanırım ki o kadar tapmışsınız el pençe durmuşsunuz ki adamlar size tanrıcılık oynamış, istediğinizi yapmış.



    Bu cevabı yazdığınız adam doktor, adam kutsallaştırılmamaya calıstıkta siz hala kendi mesleğini yapan adama karşı çıkıyorsun.
    Kardeş git bir inek al ona tap cok tapacak canlı bir varlık arıyorsan.
    Saygı duyduğumuz bir meslek grubunu sizin gibi insanlar insanüstü gördükçe aralarındaki çıbanların bir yerleri kalkıyor.





    Cok basit bir soru soracacağım, mesajımın hangi kısmında "doktorların aldıgı paranın azlıgı ya da coklugu" üzerine cümle kurdum?
    Orada min. maaşı ve calısma saati yazıyor. Az alıyorlar ya da fazla alıyorlar yazıyor mu?
    Sen bir mesleğe kutsal diyorsan yukardaki arkadaş gibi tapacak bir inek ara. Doktorluk kutsal değildir doktorluk saygın bir meslektir. Şu birilerinin peşinden koşmaktan vazgeçin.

    AKP ile ne alakası var konunun? Demediğim şeyleri demişim gibi zırvalayıp ötüyorsun, kafanda hayal dünyasında yaşıyorsun sonra bir de bana saydırıyorsun.

    yazdıgım mesajda bile tüm doktorlar üstüne alınmasın belli bir kesimi böyle diye özellikle belirtiyorum ancak o zeki beynin hala "o doktordan alıp sananiye mi götürdün" tarzı bir cümle kuracak kadar sığ. yazdıgımı okumamışsın.

    Demek ki neymiş, okumadan yazmayacakmışsın. .

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:36 ----------




    Benzer bir durumu gittiğim öteki hastanede yaşadım. Kadının birisi sonuclarını gösterecekmiş doktor yerinde yokmuş, doktora buradan gitmeyeceksin tuvalete yemeğe gitmeyeceksin hasta var acilde falan diyordu. bu tipler tabi doktorları delirtiyor. o kısım için savunulacak birşey yok.

    Dipnot size de belirteyim ben hiç doktorlar az alıyor cok alıyor diye bir cümle kurmadım yukardaki geri arkadaşlar algı operasyonu yapıyor.
    Cevabı yazdığım adam dr sa bende dr um kimsenin tapınmasına da ihtiyacım yok. Zaten beni anlamanı da beklemiyorum anlayabilecek olsaydın mevcut konuşmaların hiç birini yapmazdık inan. Toplumun genel seviyesi bu.
    Dip NOT: Ne kadar geri olduğunun farkın da olsan o geri dediklerinin aslında sana tur bindirdiğini anlardın......
    siyanoz bunu beğendi.

  8. #88
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı Alpbatur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cevabı yazdığım adam dr sa bende dr um kimsenin tapınmasına da ihtiyacım yok. Zaten beni anlamanı da beklemiyorum anlayabilecek olsaydın mevcut konuşmaların hiç birini yapmazdık inan. Toplumun genel seviyesi bu.
    Dip NOT: Ne kadar geri olduğunun farkın da olsan o geri dediklerinin aslında sana tur bindirdiğini anlardın......
    Tur bindirmek , sen hangi hayal aleminde yaşıyorsun yav :D abi valla yazık. Sana ayrı ailene ayrı sana gelen hastalara ayrı üzüldüm.

    Tez zamanda mesleği bırakırsın ya da mecbur kalırsın umuyorum. Egon ve sana iyi forumlar.

    D
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  9. #89
    Alpbatur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    BMW F800GS, Tracer 9 GT, Triumph Tiger 1200 GT Pro
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tur bindirmek , sen hangi hayal aleminde yaşıyorsun yav :D abi valla yazık. Sana ayrı ailene ayrı sana gelen hastalara ayrı üzüldüm.

    Tez zamanda mesleği bırakırsın ya da mecbur kalırsın umuyorum. Egon ve sana iyi forumlar.

    D
    Sen ve senin gibiler yüzünden bu ülkeye, hepimize yazık oluyor üzülmekte haklısın. Sana meram anlatmakla geçirdiğim zaman için bana ayrıca yazık. Nato kafa nato mermer devam et. Mesleğimi bırakmamla ilgili ettiğin dua ile de insani kaliteni ortaya koydun. Ailenle ilgili olarak benim duam inşallah çocuğun varsa onlardan birisi de hekim olur yada emeği ile iyi bir meslek sahibi olur belki o zaman bugün yazdıklarını hatırlar biraz utanırsın....
    siyanoz bunu beğendi.

  10. #90
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı Alpbatur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen ve senin gibiler yüzünden bu ülkeye, hepimize yazık oluyor üzülmekte haklısın. Sana meram anlatmakla geçirdiğim zaman için bana ayrıca yazık. Nato kafa nato mermer devam et. Mesleği bırakmakla ilgili ettiğin dua ile de insani kaliteni de ortaya koydun. Ailenle ilgili olarak benim duam inşallah çocuğun varsa onlardan birisi de hekim olur yada emeği ile iyi bir meslek sahibi olur belki o zaman bugün yazdıklarını hatırlar belki utanırsın....
    Sana 2 soru soracagım, cünkü belli ki bir noktada anlaşamıyoruz. Su an bu tartışmayı ben bu sorulara hayır dediğim için yapıyoruz.

    1) Doktorluk Kutsal Bir Meslek midir?
    2) Tüm Doktorlar işini düzgün yapan, egosu olmayan, hiç yanlış teşhis koymayan doktorlar mıdır?
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  11. #91
    siyanoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2019
    O söylediği mi çarpıtıyor bu yazdığımı yanlış anlıyor .Arndiol bu kadar adam sana cevap verdiğine göre ,aklından geçeni yazamayan sen olabilirmisin . Paradan bahsetmedim diyorsun ilk cümlen doktor maaşı son cümlen öğretmen maaşı ,maaşlarını öğrenince öğretmenlere olan nefretini de kusuyorsun.
    Demekk ki neymiş şizoaktif bozukluk gösterince eleştirdiğimiz o hekime gidilmeliymiş
    Alpbatur bunu beğendi.

  12. #92
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı siyanoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O söylediği mi çarpıtıyor bu yazdığımı yanlış anlıyor .Arndiol bu kadar adam sana cevap verdiğine göre ,aklından geçeni yazamayan sen olabilirmisin . Paradan bahsetmedim diyorsun ilk cümlen doktor maaşı son cümlen öğretmen maaşı ,maaşlarını öğrenince öğretmenlere olan nefretini de kusuyorsun.
    Demekk ki neymiş şizoaktif bozukluk gösterince eleştirdiğimiz o hekime gidilmeliymiş
    birisi kendı mesleğini savunuyor diğeri de sensin zaten.

    Bu konunun başlıgı doktorların iş bırakması, doktorların iş bırakması. Neden iş bırakıyorlar? Ücret ve calısma sartları. İlk mesajımda bunların ne oldugunu yazıyor.

    Paradan bahsetmedim mi yazıyor? bi sektör allah aşkına. Paranın azlıgından coklugundan bahsetmedim yazdım paradan bahsetmedim diye bir cümlem yok..

    Allah aşkın a o doktora kendın git, hala yazmadıgım şeyleri uyduruyorsun kafandan.

    Sizin probleminiz bu, birşeyi eleştirmek nefret söylemi oluyor. Öğretmenleri savunmuyorum dedim, nefret ediyorum mu dedim? Eleştirmenin ne oldugunu bilmiyorsunuz ancak gerçekten ruh hastası gibi denilmeyen cümleleri uyduruyorsunuz.

    Yazık.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  13. #93
    Alpbatur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    BMW F800GS, Tracer 9 GT, Triumph Tiger 1200 GT Pro
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sana 2 soru soracagım, cünkü belli ki bir noktada anlaşamıyoruz. Su an bu tartışmayı ben bu sorulara hayır dediğim için yapıyoruz.

    1) Doktorluk Kutsal Bir Meslek midir?
    2) Tüm Doktorlar işini düzgün yapan, egosu olmayan, hiç yanlış teşhis koymayan doktorlar mıdır?
    Kısa ve son bir cevap vereceğim.
    1) Hekimlik kutsal bir meslekmidir diye sormuşsun ancak kutsal kelimesinden senin tam olarak neyi anladığını bilemem. Gecenin üçünde göğüs ağrısı ile acile gitmişsin soğuk soğuk terliyor ve şiddetli bir ölüm korkusu yaşıyorsun. Acildeki dr damaryolunu açtırıyor bazı ilaçlar vererek seni rahatlatıyor. sonra gece üç buçukta kardiyoloğu arıyor o kardiyolog saat dörtte sıcak yatağını bırakıp geliyor ve seni acil anjiyo ya alıyor el bileğindeki damardan girip kalbine kadar gidiyor ve kalbindeki tıkalı damarı açıyor ve hayatını kurtarıyor. Şimdi sen söyle bana o kardiyoloğun yaptığı iş kutsal mıdır değil midir? Senin o an hayatını kurtaran adam sabah dokuz da tekrar poliklinik yapıyor o polikliniğe gelen hasta da doktor bana gülümsemedi yüzüme gülmedi diye trip atıyor ( Bu hasta kim onu da sen tahmin et )
    2)Doktorlar da bu coğrafyadan bu toplumdan çıkmış insanlar hepsi mükemmel hepsi iyi diye bir genelleme yapılamaz. Bazı hekimlerin dürüst olmaması yada işini düzgün yapmaması hekimlik mesleğini bağlamaz. Sap la samanı birbirine karıştırmamak lazım.
    siyanoz, espresso ve haluk23 bunu beğendiler.

  14. #94
    siyanoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2019
    Bence eylem ,grev, talepte bulunmak için iş bırakma; insanın, çalışanın hak ettiği bir eylemdir. Migros çalışanlarını da desteklerim sağlık çalışanlarını da. Hatta türkiye ceo lar derneği olsa fabrika patronları bizi köle gibi görüyor dese haklı olabilirler deyip onları da desteklerim. Bu ,bukadar adamın ne talep ettiğinden ziyade bir taleplerinin olması ile ilgili.

    https://youtu.be/BWPNXdCWVjo
    drtayfun, espresso, gurcanozturk ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  15. #95

    Üyelik
    20 Temmuz 2020
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    250r
    Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

  16. #96
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı Alpbatur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kısa ve son bir cevap vereceğim.
    1) Hekimlik kutsal bir meslekmidir diye sormuşsun ancak kutsal kelimesinden senin tam olarak neyi anladığını bilemem. Gecenin üçünde göğüs ağrısı ile acile gitmişsin soğuk soğuk terliyor ve şiddetli bir ölüm korkusu yaşıyorsun. Acildeki dr damaryolunu açtırıyor bazı ilaçlar vererek seni rahatlatıyor. sonra gece üç buçukta kardiyoloğu arıyor o kardiyolog saat dörtte sıcak yatağını bırakıp geliyor ve seni acil anjiyo ya alıyor el bileğindeki damardan girip kalbine kadar gidiyor ve kalbindeki tıkalı damarı açıyor ve hayatını kurtarıyor. Şimdi sen söyle bana o kardiyoloğun yaptığı iş kutsal mıdır değil midir? Senin o an hayatını kurtaran adam sabah dokuz da tekrar poliklinik yapıyor o polikliniğe gelen hasta da doktor bana gülümsemedi yüzüme gülmedi diye trip atıyor ( Bu hasta kim onu da sen tahmin et )
    2)Doktorlar da bu coğrafyadan bu toplumdan çıkmış insanlar hepsi mükemmel hepsi iyi diye bir genelleme yapılamaz. Bazı hekimlerin dürüst olmaması yada işini düzgün yapmaması hekimlik mesleğini bağlamaz. Sap la samanı birbirine karıştırmamak lazım.

    1) Kutsal değildir görevini yapıyordur. Saygıyı hakeder. Hastaya gülümseme olayını sen cıkardın ben onunla ilgili de birşey demedim. Zaten problem burda ben yazımı yazarken tüm doktorlar üstüne alınmasın dediğim halde genel konusuyormuşum gibi yorumluyorsun.
    Kutsallık belli bir kelime anlamı olan kelimedir. Kişiden kişiye farklılık göstermez, yani bu soruma cevap vermek yerine tamamen kelime oyunu yapıyorsun. Ben sana basitçe "evet mi hayır mı" diye sordum. Cevap ne peki? Upuzun cümleler.

    2. cevabına gelirsek O zaman ben daha ilk mesajımda asagıdaki cümleyi kurmuşken neden üstüne alındın? O zaman sen iyi olanlardan değilsin ki şu an bu cümleyi hiç kurmamışım gibi konusuyorsun.

    Hiç kusura bakma objektif değilsin. Ben sadece kötü doktorları eleştirirken sen konuyu başka yerlere cektin. Eğer hepsi iyi diye bir genelleme yapamayız diyorsan ben neden kötü olanları eleştirince sanki doktor düşmanıymışım gibi cevap yazdın?

    Üzgünüm, bu sana son mesajımdır. Belli ki canın sıkılmış saldırmak istiyorsun.

    İşini iyi yapan, görev bilincinde olup kendilerini hastalarından üstün görmeyen saygın doktorlara saygımı , kötü ve kendini kutsal ve herkesten üstün sanan doktorlara küfrederek konuyu kapatıyorum.


    Bu da bu tartışma cıkmadan önce yazdıgım uzun mesajın ilk cümlesi, görmeyenler için kenarda dursun.

    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Şahsi fikirlerimden dolayı öncelikle doktorlardan özür dilerim (en azından iyi yapanlardan)
    pea bunu beğendi.

  17. #97
    Alpbatur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    BMW F800GS, Tracer 9 GT, Triumph Tiger 1200 GT Pro
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1) Kutsal değildir görevini yapıyordur. Saygıyı hakeder. Hastaya gülümseme olayını sen cıkardın ben onunla ilgili de birşey demedim. Zaten problem burda ben yazımı yazarken tüm doktorlar üstüne alınmasın dediğim halde genel konusuyormuşum gibi yorumluyorsun.
    Kutsallık belli bir kelime anlamı olan kelimedir. Kişiden kişiye farklılık göstermez, yani bu soruma cevap vermek yerine tamamen kelime oyunu yapıyorsun. Ben sana basitçe "evet mi hayır mı" diye sordum. Cevap ne peki? Upuzun cümleler.

    2. cevabına gelirsek O zaman ben daha ilk mesajımda asagıdaki cümleyi kurmuşken neden üstüne alındın? O zaman sen iyi olanlardan değilsin ki şu an bu cümleyi hiç kurmamışım gibi konusuyorsun.

    Hiç kusura bakma objektif değilsin. Ben sadece kötü doktorları eleştirirken sen konuyu başka yerlere cektin. Eğer hepsi iyi diye bir genelleme yapamayız diyorsan ben neden kötü olanları eleştirince sanki doktor düşmanıymışım gibi cevap yazdın?

    Üzgünüm, bu sana son mesajımdır. Belli ki canın sıkılmış saldırmak istiyorsun.

    İşini iyi yapan, görev bilincinde olup kendilerini hastalarından üstün görmeyen saygın doktorlara saygımı , kötü ve kendini kutsal ve herkesten üstün sanan doktorlara küfrederek konuyu kapatıyorum.
    Bende sana harcadığım zamana acıyıp kendime kızarak konuyu kapatıyorum.Sonuç dönüp dolaşıp coğrafya kaderdir'e geliyor....

  18. #98
    furkantrojka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2021
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar NS200
    Evet doktorlar inanılmaz yüksek paralar kazanıyorlar. 10 bin, 15 bin bunlar inanılmaz yüksek rakamlar.
    Dün birlikte çalıştığımız aylık 800-900 USD civarında kazanan, kaldığı yer, 3 öğün yemeği ve yolu karşılanan ve "Bu para hiçbir şey, yeni mezun olduğum için kabul etmiştim ama is bakacağım' diyen Lübnanlı garson çocukla karşılaştırınca hele astronomik miktarlar.
    Alpbatur, xtrafrozen ve Mr.wind bunu beğendiler.

  19. #99
    xtrafrozen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Temmuz 2019
    Motosikleti
    CBR 1000RR (2018) & Nmax 155 (2022)
    İnsan yaşamından, saglıgından daha degerli birşey var mı şu hayat dedigimiz simülasyonda ?

    Ithal bugdaya ses çıkarmayan kesimle , ithal doktora onay vereBİLECEK kesim aynı kesim..

    Bu adamlar bu kadar özverili çalışmaya mecbur bırakılmışken bir de kalkıp aldıkları kuş kadar maaşı mı tartısıyoruz ? Kutsalmış, değilmiş.. Yahu dudagında uçuk çıksa randevu hattını kilitliyorsun, Google a telaşla veri giriyorsun..

    Sonucta burası özgür bir ülke , rahatça doktor da dövebiliyoruz.

    Dip not : Gidiyorsanız/gidebiliyorsanız gidin abicim.. Aldıgınız egitimin de , çürüttüğünüz dirsegin de bir kıymeti yok bu memlekette.
    Alpbatur, Mr.wind, siyanoz ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    “I never saw a wild thing sorry for itself. A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself.”.

  20. #100
    Alpbatur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    BMW F800GS, Tracer 9 GT, Triumph Tiger 1200 GT Pro
    Alıntı xtrafrozen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsan yaşamından, saglıgından daha degerli birşey var mı şu hayat dedigimiz simülasyonda ?

    Ithal bugdaya ses çıkarmayan kesimle , ithal doktora onay vereBİLECEK kesim aynı kesim..

    Bu adamlar bu kadar özverili çalışmaya mecbur bırakılmışken bir de kalkıp aldıkları kuş kadar maaşı mı tartısıyoruz ? Kutsalmış, değilmiş.. Yahu dudagında uçuk çıksa randevu hattını kilitliyorsun, Google a telaşla veri giriyorsun..

    Sonucta burası özgür bir ülke , rahatça doktor da dövebiliyoruz.

    Dip not : Gidiyorsanız/gidebiliyorsanız gidin abicim.. Aldıgınız egitimin de , çürüttüğünüz dirsegin de bir kıymeti yok bu memlekette.
    Teşekkürler kardeşim. Ama biz değil gitmesi gerekenler gidecek eninde sonunda......
    siyanoz ve haluk23 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)