Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

kosgeb????

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    anaconda84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ocak 2011
    Şehir
    Akhisar/Manisa
    Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    arkadaşlar ben kendi işimi kurmak istiyorum ama bu kosgeb ile ilgili pek bir bilgim yok. kosgeb'e nasıl başvurabilirim başvuru için ne yapmam gerekiyor? benden ne istenir? bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımız varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.
    NOT : konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. (motosiklet sitesinde kosgeb ne alaka diyen olacaktır :D ) ama kosgeb'in kendi sitesinden pek bişey anlamadım. kusura bakmayın.
    TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2009
    Şehir
    Alanya/ANTALYA
    Motosikleti
    en kısa zamanda olacak inş.
    kardeş bulunduğun yerdeki ticaret odasına git orada kosgep bölümü var oradaki yetkililerle konuş oradan sana istediklerini yazan bir kağıt verirler onları yapar gider verirsin evraklarını ve haber beklersin

    ben böyle biliyorum :D
    SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE

  3. #3
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900

  4. #4
    anaconda84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ocak 2011
    Şehir
    Akhisar/Manisa
    Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    bu sefer cevaplar çok hızlı oldu fat 280 ve erro üstadlar ikinizede çok teşekkür ederim. bu arada bende biraz dikkat dağınıklığı var galiba okuduğumu pek anlayamıyorum biraz okuduktan sonra yukarıdakileri unutuyorum. onun için erro hocam siteden pek bişey anlamadım. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
    TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU

  5. #5
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Kısaca kosgebden faydalanabılmen ıcın cebınde paran olması lazım. Bunun dikkatınden kacmayacagına emınım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

    KOSGEB Kredisi Alma Şartları Nelerdir?

    Devlet işsizler için iş kurmaları amacıyla bir kredi veriyor. Çoğunuz bu krediyi duymuştur. İşte size bu kredinin nasıl alındığına dair süper bir yazı. Başka hiçbir yerde bu detaylı bilgiyi bulamazsınız. İnşallah işinize yarar ve bol kazançlar elde edersiniz.

    Bu hibe krediden yararlanabilmek için işsiz ve işkura kayıt yaptırmanız gerekiyor. İşkurdan size çağrı geliyor, mülakat sonrası kurs başlıyor. Kurs süresince iş planı hazırlamayı ve genel prosedürleri öğreniyorsunuz. Kurs bitiminde sertifikanız ve iş planınızla birlikte kosgebe müracat ediyorsunuz. İş planınız incelemeye tabi tutuluyor. İlk başvuruda geçme şansınız yüzde sıfır. Şuraları şuraları düzeltin tekrar başvurun deniliyor. İkinci başvuruda geçme şansınız belki yüzde 5. Aynı gel gitler devem ediyor ve en sonunda projeniz şayet kabul edilirse size tamam işinizi kurabilirsiniz deniliyor. Siz de gidip projenizde tarif ettiğiniz dükkanı bulup kiralıyorsunuz. Belediye ruhsatını, oda kaydını, bağkur kaydını, vergi kaydını yaptırıyorsunuz. Bunlar yaklaşık 1000TL ile 3000TL arasında bir rakam tutar. Bunların dekontlarını saklıyorsunuz. Sonra da gidip makinalarınızı mobilyalarınızı falan filan alıyorsunuz. Eğer gerekiyorsa işçinizi de işe alıyorsunuz. ve tüm bunlar size tam 20.000TL ye patlıyor. varsayalım bunun 1500TL sini işletme kuruluşu için geri kalanını da makina ve ekipmanlar için harcadınız.

    Bu aşamaya kadar Kosgeb size bir kuruş vermiyor hepsi sizin cebinizden çıkıyor. Sonra Kosgebe gidip ben işletmemi açtım diyorsunuz ve bir dilekçe ile 27.000TL’lik Genç Girişimci Hibesinden yararlanmak istediğinizi söylüyorsunuz. Bir müddet sonra müfettişler gelip sizi ziyaret ediyor ve tutanak tutuyor. Umarım bu aşamada herşey iş planınızda yazdıklarınızla uyuşuyordur. Diyelim ki sorun çıkmadı başvurunuz kabul edildi. Farzedelim ki siz bir erkeksiniz ve 2. bölgedesiniz yani kosgebin yüzde altmışlık hibe verdiği bölgedesiniz.

    Kosgeb işletme açılış giderlerinin yüzde altmışını yanı 1500 liranın 900 TL sini size ödüyor. Geri kalan sizin harcadığınız 18.500 liralık kısmında KSV sini düşüp (18500-%18KDV= 15.678TL) yüzde altmışını yani 9406TL yi size ödüyor. Bundan sonra sizin kosgebe her ay işçi maaşı elektrik su telefon gibi giderlerinizin kdvsiz 1650TL tuttuğunu ispat etmeniz gerekiyor ki (1650Tlnin yüzde altmışı 990TL tutuyor) geriye kalan 12 ay boyunca size ödenecek olan 1000 TL yi almanız için. Bu hesaba göre Kosgebin geri ödemesiz 27000TL lik hibe kredisinin tamamından yararlanmanız için sizin 1 yıl boyunca KDV dahil 53.100TL lik harcama yapmanız gerekiyor. Çünkü Kosgeb 53.100 TL nin KDV hariç tutarının yüzde altmışını ödüyor. Yani 53.100 -%18 = 45.000TL bunun da %60′ı = 27.000 TL. Sonuç olarak Kosgeb size hemen al bu 27.000TL yi dilediğince harca demiyor. Önce siz harcıyorsunuz sonra faturaları ibraz edip kdv si düşülmüş tutarın yüzde altmışını alıyorsunuz. Eğer 53.100TL niz var ise ve iş planınızı Kosgebe kabul ettirebilecek bir projeniz, çelik gibi sağlam sinirleriniz var ise bu işe girişin. Yok ise hayal kurmayın. Ha bu arada Kosgeb sizin dükkan kiranızı, bağkur piriminizi, muhasebe giderlerinizi, vergi borçlarınızı ve işçinizin ssk primini ödemiyor. Bunların da toplamı ortalama 1000TL olsa ki geçer.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  6. #6
    TwisTeD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Ocak 2012
    Şehir
    İstanbul Küçükçekmece
    Motosikleti
    Hyosung Gv250 2007
    Vergi dairesine ve sgk'ya borcunuzun olmaması şartı ile düşük faizli dosya masrafsız yada sabit masraflı faizsiz!! eşit taksitli kredi kullandırımı. Kobilere destek amaçlıdır. Vergi ve/veya sgk'ya borcunuz varsa da kredi kullandırımı yapılabilir ancak paranızı ancak borcunuzu kapattıktan sonra alabilirbilirsiniz. Misal 50.000TL krediniz onaylandı. 5.000 vergi borcunuz var. banka size 5000TL verir gider borcunuzu kapatır borcu yoktur yazısı ile paranın kalanını alırsınız. saygılar

  7. #7

    Üyelik
    17 Şubat 2007
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    Harbiturk'un mesajı hibe konusu ile ilgili en yalın ve net açıklama. Paran varsa hibe alabiliyorsun, yani önce ödeyecek sonra ödediğinin bir ksımını alabileceksin. Yapılan harcamaların bir ksımını (yatırım yapılan bölgeye ve yatırım yapan kişinin cinsiyetine göre değişiyor, kadın girişimciler %10 daha fazla teşvik alabiliyor) o da ancak peyderpey alabiliyorsun.


    Kuruluşu hibe ile yaparım, sonrada düşük fazili, 2 yıl geri ödemesiz kredi ile de keyfime bakarım diyorsanız, o krediye ancak iş yerini açtıktan 1 sene sonra başvurabiliyorsunuz. Böyle de bir durum var.

  8. #8
    jackal_64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900
    Bende düşünüyordum ama yaa o kadar param olsa delimiyim krediyle ugrasiyim bende bırakın 50000 tl yi 20000-25000 tl olsa yine işimi kurarim zaten önümde bi kendi isim var destek olsun diye kosgep kredisi düşünüyordum ama boşu boşuna kafa agritmaya gerek yok git bi bankadan onbeş yirmibin faizlii kredi al daha iyi....

    devlet baba hiç bedava para verirmi.....

  9. #9

    Üyelik
    01 Nisan 2007
    Şehir
    amerika
    Babam şirketimiz için kullanmıştı.Hocam bu işlerde alengir fazla oluyormuş bildiğim kadarı ile.Borcun olmayacak vs.Bu gg ve sahibinden sitelerinden alışveriş yapmakla aynı mantık.Sürekli kollayacaksın.Bazen bankalarda güzel krediler oluyor.Eğer hesabını güzel yaparsan zarar etmezsin.Ama dediğim gibi.Çok güzel hesap yap!!!Ülkemizi görüyorsun.İnsanlar artık bir bankadan diğerine diğerinden öbürüne para yatırmak için kredi çekiyor.

  10. #10
    anaconda84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ocak 2011
    Şehir
    Akhisar/Manisa
    Motosikleti
    Mondial Z-One S 180
    arkadaşlar bilgiler için hepinize teşekkür ederim. ama ne anladım ben o işten benim cebimde zaten o kadar para olsa ben salak mıyım krediyle uğraşayım.gider direkt açarım dükkanımı. bunları öğrendiğim iyi oldu yoksa birde boş yere akhisardan izmire her cuma git gel yapıp yol parası verecektim. tekrar hepinize teşekkür ederim. saygılarımla...
    TAKARIM KASKIMI GİYERİM MONTUMU VERİRİM GAZIMI ALIRIM YOLUMU

  11. #11
    serdar60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ekim 2011
    Şehir
    Tokat / Zile
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    1 yil sonra paranin bir kismini geri almak diye bir sey yok. 9 unda kosgeb kursuna basliyorum. 1 aylik kursu var. Tamamladiginda sertifika aliyorsun. Yapmak istedigin isin proforma faturalarla projesini yaziyorsun (kurs veren kisiler proje konusunda yardimci oluyorlar.) Projen onaylandiktan sonra 2 ay icerisinde hibe olan 27 binlirayi aliyorsun. Uretim yapacaksan 75 binlira 2 yil geri odemesiz faizsiz kredi veriyor. Daha buyuk projen varsa bu raakam 150 binlira oluyor. Yani isin ozu; projen onaylanacak, sirketini kuracaksin ve parani alacaksin. Seni an az 2 ay idare edebilecek paran olmali...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:57 ----------

    Kosgeb girisimci icin nimettir. Bu paralar ab den alinan paralar, kullanilmadigi kisim iade ediliyor. Ankarada bir arkadasim bu kursa yazilabilmek icin 2 yildir sira gelmesini bekliyor. Bu sansi degerlendirmek isteyenler 1 dk bile durmasin derim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)