Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

dizilerle, futbolla, kadın programlarıyla uyutulup zamlara tepkisiz kalan millet

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    08 Aralık 2011
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    Benelli trk 502 & tvs neo x3i
    buraya yazılacak çok şey var aslında ama yazsam kimse okumaz okusada anlamayanlar yada işine gelmeyenler olabilir.

    yinede kısaca bişeler yazayım.

    insanlar artık eskisi kadar huzurlu degil.

    zengininden fakirine, yaşlısından gencine, işverenden işcisine, ögrencisinden ögretmenine, kısaca toplumun her kesimi gelecek ve geçim kaygısına düşmüş.

    esnafın hali perişan. kar oranları iyice kısılmış ama masraflar giderek artmakta. herkes bir arayış içinde. iyi olur diye riske girerek batan bir kuru ekmege muhtaç olan kişiler çogalmakta.

    işsizlik ciddi boyutta.

    insanlar borç batagında. bir küçük esnaf olarak şunu gözlemliyorum gelen müşterilerin parasını alma canını al. o dereceye geldi.

    1000 tl maaşla çalışan bir aile resinin evinde arabası varsa gelirinin 1/3 akaryakıt, bakım, mtv, sigorta, muayene vs gibi devlete dogrudan yada dolaylı olarak ödemekte. 1/3 ise elektirik, dogalgaz( mutfak tüpü 80 lira ve ortalam her ev ayda bir degiştirmek zorunda.), su, haberleşme, internet, gibi yine devlete dogrudan yada dolaylı ödenmekte

    geriye kalan 1/3 ü ile mutfak masraflarına mı harcasın üstüne başına bişeler mi alsın.

    şimdi bazı arkadaşlar bedavamı yaşayalım elbette bu yukarda saydıklarımızın bedelini ödemeliyiz. evet dogru ödemeliyiz ama 1000 tl maaşla çalışan bir kişi bu yükün altından kalkamıyor. hesap ortada.

    benim babam ssk emeklisi(1996). emekli olduktan sonra aldıgı ikramiye ile küçük çaplı ticari faaliyette bulundu. bunu yapmak zorundaydı çünkü aldıgı emekli maaşı yetmiyordu. vergi kaydı ve diger oda kayıtlarını açtırdı.

    2003 yılında mevcut hükümetin çıkardıgı bir yasa ile emekli olupta vergi kaydı olanlardan maaşının %15 i kesinti yapılacak diye. işi bırakıp vergi kaydını sildirdiginde bu kesintinin yapılması için dilekçe verilmesi gerektigi verilmedigi için bu kesintinin yapılmadıgı ve 2003 yılından beri yapılması gereken miktarın tamamının tahsil edilecegi haberini aldık. babamın ödeyecek gücü yok az para degil 12 bin lira. bu parayı yapılandırdık ve ben ödüyorum.

    insanlar köleleştirildi.

    mevcut iktidar öncesinde hayatımıza geçici olarak giren ötv (o zamanlar yapılması gerekliydi. çünkü devlet maaşları ödeyemez duruma gelmişti. teröre harcanan para ve 99 marmara depremi bunu zorunlu kılmıştı. ) mevcut hüküme tarafından kalıcı hale getirilmiş buda yetmezmiş gibi kapsamı ve oranları arttırılmış vaziyette hayatımızın her alanınına girmiştir. düşünün kullandıgınız traş bıçagından bile ötv alınmakta. dolaylı oldugundan siz bunu görmüyorsunuz.

    10 yıllık süre boyunca 1 tane fabrika açılmadıgı gibi cumhuriyet tarihimizin kazanımları yok pahasına heba edildi. devletin tek gelir kaynagı zengin fakir ayrımı yapmaksızın acımazı bir vergi türü olan dolaylı vergidir. düzeni ona göre kurmuştur artık.

    hal böyle olunca evlenen sayısının 3 katından daha fazla boşanan olmakta

    hal böyle olunca dar gelirli vatandaş ihtiyaçlarını karşılamak için sihirbazlık yapmakta.

    hal böyle olunca temel ihtiyaçlar lüks sınıfına girmekte.

    polis devletinde bir farkımız kalmadı.

    yazık bu millete böyle yönetimi haketmiyor

    en azında %50 si
    nadrov, Shrieker ve inzell bunu beğendiler.
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    ysn17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ekim 2010
    Şehir
    Çanakkale/Biga
    Motosikleti
    motoranTorro 100 - Mtr 125
    Televizyon=aptal kutusu
    Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü olur, ama unutmayalım ki bir kibrit çöpünden de binlerce ağaç kül olur...

  3. #23
    erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2008
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    tracer 900
    ben seviyorum televizyonu...ohhh mis...

  4. #24

    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    malatya
    Motosikleti
    kymco ck 125
    çözüm tabi ki bize yavaş yavaş kabul ettirilen, o ne olduğunu anlamadan evimize sokulan, günün nerdeyse 8 saatini hayatımızdan çalan aptal makinesini evden defetmek. eskiden akşam olduğunda haber izlemek ve haftada bir bilemedin iki tane aile dizisi izlemek için gerekliydi. ama şimdi twitter var sosyal medya var. her türlü haberi anında öğrenebiliyorsunuz. o aile dizilernin yeriniyse aptal aşk dizileri ve onların ihtirası aldı. hergün aynı saatte bir sürü mal dizi var. yetmedi mi bu köle oluşunuz.

    liseli filan değilim. düşünün adam aldığı zam haberine iki küfür sallıyo sonra akşam dizisi çıkınca her şeyi unutuveriyor. işte bir siyasetinin en çok isteyeceği şey: halk akşam tv nin önüne geçtiğinde derdi kederi unutsun. aptallaşsın. cimbom veya fener galip geldiğinde sokaklarda halay çeksin, facebookda paylaşsın. çünkü eğlenmek unutmak demektir. bilinciniz elinizden alınıyor yerine eğiliminize bağlı olarak kendi kendinize gözünüzde büyüteceğiniz futbol takımları, siyasi liderler, boş sloganlar ve aptal programları konuyor.

    çözümün devamı: bol bol kitap okumak. elinize ne geçerse. fakat biliyorum bu toplumumuz için en zor çözüm. sigarayı bırakmaktan bile daha zor bu millete kitap alışkanlığı kazandırmak. ben dostum tbag elimden geldiğince okumaya anlamaya çalışıyorum. kitap okumak bizim için üniversitede kazanılan ve iş hayatıyla beraber zamansızlıktan şikayet ederek! bırakılan bi hobi olmayacak. günün birinde zamansızlıktan yakınırsam kitaplarımı değil başka şeyleri feda eder kendime yine de en azından bi 45 dakika ayırırım.

    çözüm 3-5 kişi biraraya gelip motorla şuraya buraya gitmek bunu bi yaşam biçimi haline getirmek mangalcı olmak değil. alem de güzeldir ama asla yaşam biçimimiz olamaz. odak noktan keyifse çok şey gözden kaçar.
    sizleri japonlarla veya almanlarla karşılaştırmayacağım. onlar birçok konuda almış yürümüş zaten fakat en azından temelleri atalım. okuma alışkanlığı edinelim. nedim şener, ahmet şık ve birçok gazeteci onca zaman içerdeydi. hiç merak ettiniz mi niye diye. hiçkimseyi aziz yıldırım'ın içerde olması kadar ilgilendirmedi, suç sabit olmadan cezalar verildi, taraftarlar kavgalar etti. bu ülkenin en nefis özetidir, güzel örnektir.
    aziz nesin hep okuyun derdi, tüm malını mülkünü de zaten nesin vakfına bağışladı. o bu milletin kitap okuyarak, ufkunu açarak bir yerlere varabileceğini biliyordu ama kim sallasın onu, yaftası hazırdı: "allahsızsız gominist"

    bir siyasetçi olsam şunu düşlerdim: halkım bir zulme uğradığında hakkını aramasın ve kenara çekilsin, zulmedeni direkt allah'a havale etsin. ne güzel di mi? adamın rızkını elinden alıyorlar ve cevabı allah'a havale ediyorum oluyor. eee ne oldu? zalim zulmetti, aciz ise sustu. ohhh etraf duruldu. kaos olmayacak demek bu, yani her şey iyi görünecek, siyasetçi rahat edecek: asayiş berkemal!

    bana dilerseniz küfredin, halkından utanıyor deyin, ergen deyin (uzun zamandır moda oldu bu, farklı fikire ergen de geç) ama lütfen kulak verin. yahu ne kitabı ben gazete okurum sadece diyen erkek kardeşim uğraşlarım neticesinde bugün apayrı düşünüyor. ona verdiğim kitapları okuyor, epey sardı yani o okuduysa ve sevdiyse herkes sever. bilinçli bir halkı bazı şeylerin farkında olan halkı ne siyasetçiler kandırabilir ne reyting kölesi yapımcılar ne de ahlaksızlık ve para için apartman için evlenme kepazeliğini normalleştiren kadın programları. hooooop orda dur yemezlerrr!

    artık biri evinize misafir gelmek istediğinde izlediğiniz dizilerin gününe göre boşluk arayıp randevu vermeyin, maç günü gelecekler diye yüzünüzü buruşturmayın, evinize 1 yetmiyomuş gibi 2-3 tv alıp (çocuğa ayrı >> pepe'yi izlesin, babaya ayrı >> maç izlesin, anneye ayrı >> dizi izlesin) odalarınıza çekilip hipnoz olmayın. sonra neden boşanma oranı arttı. iletişim mi kaldı be, iletişim mi kaldı?? aile bağlarını öldüren şey o aptal tvdir işte. akşam işten yorgun gel dizi izle ve zıbar yat. hayat bu işte!! aman ne güzel.
    inzell ve carsvegas bunu beğendiler.

  5. #25
    DarkSeleCT93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ekim 2011
    Şehir
    balıkesir
    Motosikleti
    Rks rocca 100 max
    [QUOTE=xawa;2627838]
    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaww anlamıyorum bu halkı...
    herkes rahatsız, ama herkes seçiyor... vayyy beee... nası bi dünya bura...
    [/QUOT
    valla bizim sectiğimizden de şüpheliyim biligisayar araya girdi yabancı firmaların elinde istedikleri gibi rakamlarla oynarlar en son secimde chp
    önde götürüyordu son anlarda akp gecti anlamadım ne iştir.
    aynen hiç unutmam belediye başkan seçiminde Ankara da nerdeyse hiç kesilmeyen elektrik nedense o akşam 3-4 defa kesilmişti Kılıçtaroğlu önde götürüyordu Ama Gökçek kazandı bence şaibeli bayaa

  6. #26

    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    malatya
    Motosikleti
    kymco ck 125
    araba reklamlarına dikkat ettiniz mi? ana tema etrafın ilgisini çekme ve diğerlerini kıskandırma üzerine kurulu. x markasını tercih edin ve herkes size özensin. y modeli alın havanızdan geçilmesin. t yi alarak herkesi çatlatın. niye yahu, niye? o arabayı ben dostlarımı kıskandırmak için mi almalıyım yani? millet pazarda görsün hesabı mı? bu insanları dolduruşa getirmek niye, kar oranını yükseltmek için kişiyi bir demir yığınının köpeği etmek niye? para biriktirin arkadaşlar. biriktirelim ki gidip o arabayı alıp etrafa hava atalım. tek derdimiz buydu di mi?

    ya sex mesajlı parfüm reklamları? güzel kokmak için parfüm mü sıkıyorum sevişmek için ruh mu çağırıyorum belli değil. diyecek çok şey yok. ele geçirildik fena şekilde hem de. kurtuluş ümidim de yok ama birileri daha bilinçli hareket etse yeter.

    ---------- Post added at 23:40 ---------- Previous post was at 23:36 ----------

    dün maksim gorki ve lady gaga'nın doğum günüydü. tabi ki gorki kimsenin umrunda değildi. her yerde lady gaga sesleri. popüler kültür, dayatılana yapılan uşaklık ve bilgisizlik. gorki ki gerek yazarlığı gerek dünya görüşüyle birçok insanı etkilemiş, yeni yollar açmış, çektiği tüm sıkıntılara rağmen yılmayıp bir halkın sesi olabilmiş biri. lady gaga: diğer emsalleri gibi arabada dinlemelik müzik yapan biri. kötü demiyorum ama abartmayın diyorum.

  7. #27
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    sezer sana katiliyorun gercekten herkes huzursuz. Metroda bazen dikkat ediyorumda tek gulumseyen benim nedenmi, herkeste 5 karis surat sabahin korunde, sunlara bak olmeyecek sanki salaklar diye dusunup guluyorum insanlarin aglanicak haline. Bunu gercekten belki her seferinde dusunup her seferinde gulumsuyorum.

    Birde tvyi atin evden demek , motor tehlikeli atin binmeyin gibi birsey.
    Birseyleri dogru kullanmayi ogrensek de hicbirseyi atmak zorunda kalmasak.
    Birde tv olmasa basin olmasa memleketin satildigini sira sizin eve gelince ogrenirsiniz. Ha goruyoruzda ne oluyorki ; heeec.
    Biz facialari davar gibi dizilip seyreymeyi seven bir milletiz. Ancak seyrederiz.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

  8. #28
    carsvegas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    yenisi bekleniyor
    Arkadaş yazmayayım yazmayayım diyorum ama yazmasamda sinirden çatlayacağım.
    İş söylenmeye geldimi maşallah kimseye sıra vermiyoruz,herkesten çok derdimiz var.
    Yahu adama sormazlar mı benzin 5tl olana kadar nerdeydin diye vurdumduymazyız biz vurdumduymaz.

    öss gelir tepki yok lgs gelir tepki yok,zam gelir tepki yok,af gelir tepki yok,köprü kendini amorti edene kadar geçiş ücreti alacam der köprü kendini 100 kere amorti eder ama hala ücret alınır tepki yok,deprem oldu der vergi alacam durum düzelince kaldıracam der o vergi daimi olur tepki yok,üniversite örencisi parasız eğitim istedi diye yıllarca hapis yatar tepki yok,internete sansür uygulanır tepki yok,sokakta hakkını arayan işçi yine başka bir işçi olan polis tarafından coplatılır tepki yok.38 kişi devlet eliyle öldürülür tepki yok,35000 kişi kürt sorunu için öldürülür tepki yok...daha hangi birini sayayım.

    Siz bir doktorsunuz ve şuan Türkiye'de yaşayan türkiye Cumhuriyetindeki tüm vatandaşlarda hastanız yukardaki saydıklarımı da hasta tedaviye cevap veriyor mu vermiyor mu diye uyguladığınız gereçler...

    soruyorum hangi doktor bu hasta için yaşıyor diyebilir? Biz ölmüşüz haberimiz yok!

    Birkaç şey daha eklemek isterim:Televizyon aptal kutusu denilmiş hayır değildir,televizyona eğer ona bir aptal sahipse yada bir aptal izliyorsa aptal kutusudur.Seçici olun kardeşim tv de acun var diye sen onu mu izlemek zorundasın evinde tek kanal mı var yada fatmagül yada ne bileyim ne kendimizi kandırmayalım son derece eğitici programlar da var saygıdeğer yazarlar ve program yapımcıları var istediğinizde ulaşamayacağınz kanal yok hangimizin eviinde internet yok?eğer sen spor programı açıyorsan tv de spor programı vardır kadın programı açıyorsan kadın programı hala neden dert yanıyorsunuz anlamadım yoksa evlerinizde kumanda sizin değil de başka gizli bir gücün elinde mi...

    Duyarlı olalım!
    Yukarda bir arkadaşımızın yazdığı gibi memleketin satıldığını sıra bizim evimize geldiğinde anlamayalım!

    İyi uykular diyeceğim ama hiç uyanmadık ki!
    biglebowski bunu beğendi.
    Yaratan rabbinin ismi ile oku!

  9. #29
    biglebowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Adana
    Alıntı amauri adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zama ses çıkarmak yerine akşam eşi ve çocuklarıyla tv kavgası yapar, biri maç der, diğeri dizim var. gs-fb için en yakın arkadaşıyla dikleşir, daha önce hiç görmediği 70'lik zengin morukla evlenmek isteyen genç kadınları garipsemez, izlemeye devam eder, paravan açılır, etrafa bilinçsizlik saçılır. her şey videodan ibaret. izlenir ve diğerine geçilir.

    artık eller kollar bağlı. zamı da sindireceksiniz, şehit haberlerini de, ah vahı da. artık bu şuursuz kalabalık sinir bozucu olmaya başladı. alıp başını gideceksin.
    Sanirim tam da buydu anlatmak istedigin.

    http://haber.gazetevatan.com/modern-...4/4/Yazarlar/5

  10. #30

    Üyelik
    26 Ocak 2008
    yazın yazıııııııın.
    Freng’ i görünce hayran kalmış, adını almış. Ne yapsın işte garip bir sevnç.
    Kendi halkını sevmek, Eyfel’ den küçük görme ile olur mu hç?
    Senin atan da oraları görünce Devletine-İnsanına sövmüş idi bre pç.

  11. #31
    abdullah_03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mayıs 2008
    Motosikleti
    YOK
    diziler çok salak saçması hepside
    arasıra haberlere bakarım faydalı yarışma programlarını izlerim belgesellere bayılırım ama dizilerden nefret ederim bilgisayar başında da çok zaman harcamam zaman değerli bu dünyaya boş işlerle uğraşmak için gelmedik herkes kendinden sorumlu

  12. #32
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    peki neden bu tür aldatmacalarla oyalanıyoruz bilen var mı?
    birileri bunun için uğraşıyor olmalı
    sadece hükümet programlarına karşı gelmeyen zamlara tepki vermeyen halklar için mi bunca zahmet?
    peki hiç hükümetlerin programlarının ne olduğunu okumaya kalktınız mı?
    hiç komşu coğrafyada neler döndüğünü anlamaya, hedefin ne olduğunu bulmaya çalıştınız mı?


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler