Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

HONDA FORZA ILE KAZA YAPTIM

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Şubat 2015
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Forza
    Bütün motosiklet kullanıcılara selamlar
    Malesef çok kötü bir kaza geçirdim ve omurgamda kırık var cok şükür ki hayattayım

    Kameram herzaman kayıtta olduğu için sizlerle kazayı paylaşmak istedim



    https://youtu.be/L0fY3Y1Lkuc


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Geçmiş olsun, beni sakın yanlış anlamayın ama, aslında çok kötü bir kaza değil yaşadığınız, hepimizin dikkatsiz anlarımızda başına gelebilecek bir durum. Kritiğini yapmamıza da gerek yok zaten neticesini kaza yaparak ve bu kazadan zararlı çıkarak görmüşsünüz.
    Allah daha beterlerinden hepimizi korusun, size de büyük geçmiş olsun.

  3. #3

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı gurkan_k2 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bütün motosiklet kullanıcılara selamlar
    Malesef çok kötü bir kaza geçirdim ve omurgamda kırık var cok şükür ki hayattayım

    Kameram herzaman kayıtta olduğu için sizlerle kazayı paylaşmak istedim

    https://youtu.be/L0fY3Y1Lkuc
    Çok geçmiş olsun, lütfen şerit aralarından ve özellikle en sağda emniyet şeridi tarafında trafiğin olağan akışından çok daha hızlı sürmeyin, aksi takdirde böyle şeyler olması çok olası. En fazla 20km daha süratli olun o kadar. O da her zaman değil, bazı yerlerde daha da dikkatli olmak lazım.

    Bir de asla ama asla şerit değiştirmeden durabileceğiniz sürati geçmeyin, yani önünüz kapanıyorsa fren yapın ve fren yapabileceğiniz mesafede kalın hep.

  4. #4
    owlam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2006
    Şehir
    Ankara-Elazığ
    Motosikleti
    Virago 535
    Geçmiş olsun. Video nun altına ne yapabilirim diye yazmışsınız. Tek yapabileceğiniz mahkemeye gitmek ama kusur oranı size daha fazla çıkacaktır.
    Süratiniz fazla, önde ki araç fren yapıcanca durmayacağımı anlayıp sağından geçmeye çalıştım demişsiniz. Araç sinyal vermedi diyorsunuz ki vermemiş. Takip mesafesini korumadığınız için duramıyorsunuz aracın sağına geçerken siz de sinyal vermiyorsunuz.
    Kusura bakmayın ama hatanın çoğu siz de.

  5. #5
    toreador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2010
    Şehir
    Samanyolu
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Çok geçmiş olsun. Tecrübe olarak kalan bir kaza olması üzse de hayatta olmanız büyük ve sevindirici bir talih.

    Bir süredir aniden tali yola, yan yola ya da anayola bağlantı noktasına dönüş yapmaya karar veren araç şoförlerinin sebep olduğu kaza videolarına denk geliyorum. Bunlar da özellikle benzin istasyonu girişlerine ilave bir dikkat atamama vesile oldular.

    İzlediğim videoda olağanüstü bir şekilde benzin istasyonuna usule çok uygun giriş yapmaya çalışan bir araba görüyorum. Sinyalini veriyor ve çok ani olmayan bir vaziyette dönüşe hazırlanıyor. Belki aceleniz vardı, belki o noktaya kadar güzel bir sürat ile geldiniz ve pek hız kesmek cazip gelmedi tahmin etmek zor. Fakat araçların artık yavaşlamaya başladığı ya da milyonda bir ihtimalle de olsa araçların dönmesi muhtemel noktalarda fizik kurallarının hamlelerinize olumsuz yönde tesir edemeyeceği hızlara düşmek gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda şükür ki hiçbir tecrübe yaşamadım, fakat çok sık motosiklet kaza videolarını izleyip buradan analiz yapmaya çalışırım. Bunu herkese öneririm, izledikçe aklınızda köşelerde bir yerlerde talihsiz arkadaşlarımızın tecrübeleri yer etmeye başlıyor ve aksiyonlarınızı alırken muhakeme sürecinde muhakkak filtrede yardımcı oluyor.

    Özellikle yakın zamanlardan türeye ve her seferinde nahoş sözler sarfetmek zorunda kaldığım bir kurnaz hatasından söz etmek isterim konuya paralel olduğunu düşündüğüm; anayolda seyrederken yanyol bağlantısına yaklaştığında muhtemelen bir navigasyon uygulamasından faydalanarak seyreden ve anlık bir kararla yan yola bağlanmayı uygun gören ahmaklar oluyor, son saniyede direksiyonu kırıp yan yola bağlanıp arkasından gelen herhangi bir araç sürücüsünü büyük tehlikeye atıyor. Bilhassa buna dikkat ediniz arkadaşlar, bu sığırlığı icra edenlerin sayısında büyük artış görüyorum.

    Dilerim iyisinizdir ve çok daha iyi olursunuz. Motosikletten soğumamanızı dilerim. Kaza, motosiklet dışında her alanda her an karşımıza çıkabilecek bir unsur; mümkün olduğunda çevreden dersler edinip bazı tecrübeleri yaşayarak değil gözlemleyerek edinmeyi öneririm.
    Tengri bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    29 Ekim 2012
    Geçmiş olsun.

    Otomobil kazada kesinlikle kusurlu, sinyal vermeden dönüş yapmış.
    Çok şükür kazayı ucuz atlatmışsınız. Ben de daha önce iki kez buna benzer ancak çok daha hafif kazalar yaptım.
    Size tavsiyem başkalarını düzeltmeye çalışmamanız olacaktır. Bu şekilde sinyalsiz dönüş yapan otomobillerle her zaman karşılaşacaksınız. Haklı olmanızın bir önemi yok, önemli olan kaza yapmadan bu gibi durumları atlatmaktır.
    Umarım ders alır, ve bir aracı, aracın şerit değiştirmesi muhtemel yerlerde bu kadar hızlı bir şekilde sağlamaktan vazgeçersiniz.

    Ayrıca kaskınızın da kazanın etkisi ile kafanızdan çıktığını görüyorum. Lütfen bu konuda da dikkati elden bırakmayın.

  7. #7

    Üyelik
    30 Mayıs 2015
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    pulsar ns200
    Öncelikle geçmiş olsun fakat bu tip kazalar defalarca yaşandı sağ şeritten özellikle banket olmayan yollarda trafik üstü hızla seyretmemiz gerek, ben de arasıra yapıyorum trafiğin rehavetine kapılarak sonra hemen akış hızına düşüyorum. Sonumuz hayır olsun. Bence burda hata bizde sonuçta orada şerit yok biz de araç sürücüsünün şeridine girmiş oluyoruz

  8. #8
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Arkadaşım geçmiş olsun, üzülme yine de ucuz atlatmışsın.

  9. #9
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    En başta çok geçmiş olsun.Ucuz atlatmışınız.Yanlış anlamayın ama araba sürücüsünün tek hatası sinyal vermemek.Onun dışında yavaşlamış,yavaş yavaş sağ şeride geçmiş benziliğe gireceği kesin.
    Bunların dışında;
    -Hepimiz trafikte sıkılıyoruz bunalıyoruz emniyet şeridini kullanıyoruz yada aralardan geçiyoruz.Ama bunları yaparken her an birisi şerit değiştirecekmiş gibi,her an birisi kapı açacakmış gibi temkinli ve yavaş gitmek gerekli.Emniyet şeridine göre hızınız biraz yüksek.(Normalde zaten ülkemizde sürekli emniyet şeridi kullanmak kanunlara aykırı.)
    -Zaten çarptığınız aracın arkasında iki araç sağa sinyal vermiş.Bu araçlar her an sağa kıracakmış gibi temkinli yaklaşmak lazımdı.Zaten sağa sinyal vermiş araçların sağından geçiyorsunuz.Ülkemizde trafik sağdan işlediğinden bir aracın sağından sollama yapmaya kalkarsanız asli kusurlu siz olursunuz.Tam tersi olsa siz solundan geçerken önüze kırsa asli kusurlu araba olurdu.

    İstiyorsanız şansınızı kanunlar önünde deneyin.Kesin olmamak ile birlikte bu kazada;asli kusurlu sizi,tali kusurlu arabayı sayabilirler.Tamamen kişisel tahminim yanılıyor olabilirim de.

    Tekrardan çok geçmiş olsun.

  10. #10
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    geçmiş olsun.

  11. #11
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    kardeş geçmiş olsun. sağda o kadar hız yapmamalıydın.

    şifalar dilerim..

  12. #12

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    O kadar hızlı ve güvensiz kullanıyorsunuz ki (tek elle kullanma falan) araba sinyal dahi vermiş olsa kazadan kurtulma şansınız yoktu. Büyük geçmiş olsun mahkemeden bir şey beklemeyin canınızı kurtardığınıza şükredin. Hatayı %100 size verirler maalesef.

  13. #13

    Üyelik
    20 Mart 2017
    Öncelikle geçmiş olsun ,
    Hepmiz benzer trafik hataları bilerek veya bilmeyerek yapıyoruz ,

    Trafik kanuna göre orası şerit değil ,
    YEri geliyor bizde verrgiiii veriyoruz bizde aracız diyoruz ama araç gibi gitmiyoruz biz motorluyuz diyoruz ..

    Arabanın hiç kusuru yok ,

    Devletin yapması gerekenler var tabi , Mesela araba sürücüsünü kusurlu gören kişileri tespit edip var ise ehliyetlerine el koyup tekrar teorik sınava tabi tutup başarılı olmaları durumunda ehliyetlerini iade edilmesi ..(tabi bu söylediğim olayın eksecerasyonu ama Trafik kuralları geregi arabayı kusurlu seni haklı görenlerin olması şu demek bu modellerin araç kullanları bu modellerin minibüs kullanları var demek ..

    Sonra neden doblocular böyle yok kadın sürücüler vs. vs. YAni ne kadar tehlikeli ne kadar riskli bir ortamda araç kullandıgımızı gösteriyor....

    Bu senin yaptıgını bende yapıyorum ama ben yaptıgımın yanlış oldugunu biliyorum ,Seni haklı görebilecek kadar cahil chude ile trafik kanunları nı bilmeyen aynı ortamda araç kulanfıgımın bilincindeyim ve o riski alıyorum , tek farkımız budur her halde.

    Tekrar geçmiş olsun ,aynı şeyleri bizde yapıyoruz yapmıyoruz diyen veya yapmayan motorcu da görmedim gibi ama hatta %100 sizde trafik kuralı geregi 8/8 de

  14. #14
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Geçmiş olsun. Yukarıdaki birçok yazılana katılıyorum.
    Kanala baktığım kadarıyla yeni başlamış değilsin. Kavşaklarda, inşaat giriş çıkışlarında, duraklarda, benzinliklerde, yol çalışmalarında vb. ani hareketlenmeler oluyor bu sebeple ona göre yaklaşmak gerekir.

    Sürekli bu şekilde kullanıyorsan düzeltmen gerekir.

  15. #15
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Ben özellikle İstanbul’da mecburen böyle kullanan kişileri izlerken geriliyorum. Siz trafikte bu şekilde nasıl sürebiliyorsunuz cidden aklım almıyor. Maalesef yukarıda da yazıldığı gibi sinyal harici bir suçu yok arabanın.
    Allah beterinden korusun. Geçmiş olsun.
    Erenk34 bunu beğendi.

  16. #16

    Üyelik
    05 Mayıs 2011
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Trafik duran trafik arabanın suçu yok sağ aynasına bakacak pozisyon da yok. Geçmiş olsun

  17. #17
    Tengri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2017
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CF Moto CLX700 Heritage
    Büyük geçmiş olsun, son kazanız olması dileğiyle.

    İleride benzinliğin girişine yakın trafik durma noktasına gelmiş, çarptığınız aracın arkasındaki iki araç da sağa sinyal vermiş - şerit değiştirmekle meşgul. Ancak sizin kadranınız o arada 80'den 100'e çıkıyor.. Sakin kafayla izlediğinizde siz de hatanın büyük kısmının kendinizde olduğunu göreceksiniz.

    Tekeriniz düz bassın.

  18. #18

    Üyelik
    24 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC 750 X DCT
    Geçmiş olsun,
    Şöyle altyazılı bir video vardı, motosiklet kaza sebepleriyle ilgili, belki bir çok arkadaş biliyordur.. Videodaki kazaların çoğu sizin kazalarınızla çok benzer.. Tekrar geçmiş olsun
    https://youtu.be/IrNnb2VAveo
    Thesinner83 bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    13 Eylül 2018
    Alıntı mfBulut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben özellikle İstanbul’da mecburen böyle kullanan kişileri izlerken geriliyorum. Siz trafikte bu şekilde nasıl sürebiliyorsunuz cidden aklım almıyor. Maalesef yukarıda da yazıldığı gibi sinyal harici bir suçu yok arabanın.
    Allah beterinden korusun. Geçmiş olsun.
    Bir Ankaralı olarak aynı duyguyu ben de hissettim İstanbul'da. Sanki roller coaster'a binmiş gibi adrenalin bastı, İstanbul'un trafiği çok başka eğer orada yaşasaydım asla motor kullanmazdım
    mfBulut bunu beğendi.

  20. #20

    Üyelik
    17 Şubat 2019
    Geçmiş olsun ama suç ağırlı oranda 10 dan bakarsak 7-8 sizde gelir.
    Siz sağlana yapıyorsunuz bu yapılmaz.
    Şeritte gitmiyorsunuz bu yapılmaz.
    Şehir içi hız sınırı aşılıyor bu yapılmaz
    Karşı taraf ise sadece sinyal vermiyor (ben öyle gördüm)
    Onun hariçi karşı tarafta suç yok gibi.

    Geçmiş olsun daha tekrar motor kullanırsanız lütfen dikkatli olun sizde bir araba gibi düşünün kendinizi ve şerit neyse orada hız sınırlarına uyarak gitmenizi tavsiye ederim acil şifalar


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)