Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kazaya Sebebiyet Verip Kaçan Sürücü Bir Şey Yapılabilir mi (Kamera Kaydı Ekledim)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    22 Nisan 2019
    Bugün hafif hasarlı bir kaza yaptım sürücüyü daha sonrasında yakaladım görmedim dedi ve gitti tutanak tutturmadığı gibi birde Üç Kuruşluk Motorun İçin Kaskomu Sigortamı Bozduramam git istediğin yere şikayet et dedi polisi aradım oda temas yoksa yapacak bir şey yok ayrıca takip mesafesini korumadığın için sen suçlusun dedi (ancak 02.02.2016 tarihinde resmi gazetede yayımlanan bir genelgede temas olmasa da kazaya neden olan sürücü kusurluysa tutanak tutulabilir denilmiş) öylece ortada kaldık sizce yapılacak olan bir şey var mı yoksa kanunlar bu durumda beni haksız mı çıkarır
    https://youtu.be/VJHOLRFQNnE" width=320 height=288 type=application/x-mplayer2 controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="false">

    https://youtu.be/VJHOLRFQNnE


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    25 Ocak 2017
    Sizin dediğiniz kazaya sebebiyet bu şekilde olmuyor dikkatsiz yola çıksa tamam derdim videonun başındaki araç gibi. Bence bir şey olmaz bundan burda hatanın fazlası sende takip mesafen ve duruş konumlanman yanlış ve sinyal vermeden dönen de hatalı tabi. Hatalar zincirlemesi. Ayrıca kaskını görmedim aynadan varsa kask harici bir ekipmanın yok.

  3. #3
    owlam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2006
    Şehir
    Ankara-Elazığ
    Motosikleti
    Virago 535
    Büyük kusur sen de takip mesafesini korumuyorsun. Minibüs yavaşlayınca sağından geçmeye niyetleniyorsun. Sinyal vermediği için minibüsün hatası var ama kusurun çoğu sende.

  4. #4

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Öncelikle geçmiş olsun.

    Sürücü sinyal vermemiş, ancak siz de takip mesafesini korumadığınız gibi aracın sağından geçmeye yeltenmişsiniz ve öndeki aracın frene bastığını da farketmemişsiniz.

    Frene basan aracın o şekilde sağından geçmeniz hata olmuş; ya dönmek için basıyor ya da önünde sizin görmediğiniz bir tehlike olduğu için, bu durumda sağından geçmeye çalışmamalıydınız. (Bu husus özellikle toplu taşıma ve ticari araçlar için daha da geçerli, bunların asla sağından geçmeyin...)

    Üç tavsiye:
    1. Trafiği daha iyi okumaya ve sürüş yaparken trafiğe daha konsantre olmaya çalışın. Roadcraft Academy gibi kurumlar sürüş güvenliği konusunda çok iyi eğitim veriyorlar; mümkünse bu eğitimleri mutlaka alın
    2. Motorunuz ABS'siz ve/veya lastikleriniz yolu iyi tutmuyor. Öncelikle acil durum freni çalışın. ABS'li araç olup da öyle düştüyseniz de lastiklerinizi zemini çok daha iyi tutan düzgün bir şeylerle değiştirin. Öyle zank diye frene asılırsanız ne olduğunu anlamadan aynen böyle yere düşersiniz. En iyisi kendinizi böyle fren yapmak zorunda kalabileceğiniz durumlara hiç sokmamak. (Bkz. madde 1.)
    3. Koruma ekipmanlarınız yetersiz, dizlik ve eldiven de kullanmanız gerekiyor. Scooter da olsa korumalı bot da giymeniz lazım.

    Asıl soruya gelirsek; bu gibi durumları tam bilemiyorum, ancak bir tazminat vs almanız zor gibi görünüyor. Buradaki hafif hasar / maliyet sizin gelecekteki güvenliğiniz için kulağınıza bir küpe olsun; pek çok kişi böyle şanslı olamıyor ve saçma sapan bir şekilde bir yerde patlayıp aramızdan göçüyor, siz şanslısınız ufak ama etkili bir uyarı aldınız. Bu uyarıya kulak verip gereğini yapın.

  5. #5

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    önce geçmiş olsun. kusurun % 100 sizde % 0 minibüste.

    Çünkü aynı şeritte gidiyorsunuz o sağa dönüyor döndüğü için doğal olarak yavaşlıyor. Sizde fren mesafesini korumadığınız için frene basıp sağına giriyorsunuz ve sağına girdiğiniz için düşüyorsunuz. Olay bundan ibaret.

    Minibüsün dönüş sinyali vermemesi kusur ama bunun bu kazayla alakası yok. Bu olaydan bağımsız kusur.

  6. #6

    Üyelik
    22 Nisan 2019
    Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar açıklamam gereken bir konu var öncelikle frene bastım ancak motor durmadı daha sonrasında aracın arka köşesine çarpmamak için frene basarken motoru sağa doğru yatırdım öteki türlü olsa araca arkadan çarpacaktım buradan çıkardığım sonuçta Çin malı motorlarda aradaki mesafeyi oldukça açık tutmak gerektiği tabi trafikte takip mesafesini koruduğunu düşündüğüm kişi sayısı oldukça az araya mesafe koydukça diğer araçlar sürekli önüme geçiyor çünkü genelde öndeki araçlar aynadan görsün diye sağdan gittiğim içinde yanıma veya önüme sürekli araç geçmesinden gına geldi kimsenin motosiklet sürücülerini taktığı önemsediği yok malesef


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)