Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kasksız kesinlikle ve kesinlikle binmeyin!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    19 Haziran 2018
    İyi günler başımdan geçen bir olay hakkında yardım istiyorum. Eğer yardımcı olursanız sevinirim. 8 senelik motosiklet sürücüsüyüm ve motosiklete çok ciddi şekilde aşık bir insanım. 45 gün önce ciddi bir motosiklet kazası geçirdim. Ekipmansız bakkala bile gitmem arkama da kasksız kimseyi bindirmem yedek kaskım yanımdadır hep. Arkamda bir arkadaşım vardı ve kask takmayı istemedi bunaldığını söyledi belki de bindirmemem gerekiyordu arkama fakat keşkeler için geç kaldım.İş yerinden çıktım 400 metre sonra önüme ani bir şekilde yaya fırlamış. Kaza anı hakkında hiç birşey hatırlamıyorum. Hızım 70-80 km/h maksimum üzerimdeki ekipman olmasına ramen ciddi kırıklarım ve ciddi açık yaralarım var. Hastaneye kaldırımdım ameliyata girdim. Kendime biraz geldiğimde arkadaki arkadaşımın sadece kafasını vururak vefat ettiğini söylediler ben hala kendime gelemiyorum. Kendimi çok suçlu hissediyorum ayrıca karşıma çıkan yayanın iki bacağı kırık kolu kırık kafatası çatlak.Çok büyük vicdan azabı çekiyorum. Gerçek motorcu ruhu olan bir insanım. Yolda yardıma ihtiyacı olan hangi canlı olursa olsun durur elimden ne geliyorsa yardım etmeye çalışırım. Bu yük biraz ağır geldi. Birde hayatımda tek değer verdiğim varlık olan motosikletim var. Ailem hiç bir zaman istemedi motosiklete binmemi ama aşık bir insanım ne yapayım vazgeçemiyorum. Motor lafını duyduğumda ailem dikiliyor karşıma. Başıma gelenlerden dolayı sesimi de çıkartamıyorum.Ne yapamam gerektiğini bilmiyorum. Size anlatmak istedim. Hayatıma daha güzel devam etmek için motosikletime veda mı etmeliyim yoksa yola devam mı etmeliyim?Son olarak da şunu söylemek istiyorum. Eğer yanınızda yedek kaskınız yoksa arkanıza kimseyi almayın. Vicdan azabı insanı yaşatmıyor. Kendi kaskınızı arkadaki arkadaşına vermek çözüm değil. Ailenizi düşünün sevenlerinizi düşünün motosiklet tutkunu arkadaşlarımdan tek istediğim kasksız motosiklete kesinlikle binmeyin.Hata affetmeyen bir araca biniyoruz ama hata sadece bizde olmayabiliyor. Arkanızda sevdiğiniz kadını yada ailenden birini kaybettiğini düşünsene insan kendini hayatı boyunca affetmez..
    06Serhat bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2017
    Şehir
    İstanblue
    Motosikleti
    09
    Başınız sağ olsun.
    ders alınacak bir yazı olmuş. bende şu sıralar sıcaklardan dolayı kask takmamazlik arada yapıyorum. Bazen arkamda ki adamda olmuyor.

    Bence motosiklete devam edin. Arkadaşınızın ölmesinin sizin suçunuz olduğunu düşünmuyorum. Kask takmayı kendi reddetmiş. Yaşam ve ölüm arasında oluşacak çizgiyi tamamen şansa bırakmış.

  3. #3
    Slayer5810 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2018
    Şehir
    Balıkesir/Erdek
    Motosikleti
    Suan Motosikletim Yok :(
    Geçmiş Olsun Allah Ailesine Ve Size Sabır Versin Diyorum Yapacak Bişey Yok

  4. #4
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    Geçmiş olsun ve başınız sağolsun.

    bu konuda şu anda bir şey demek anlamsız, tek söyleyeceğim zamanla ne yaptığınızı ve sonuçlarını daha iyi anlayacaksınız, daha baştan kask çok önemli demişseniz bir şeyler başlamış demektir.

    açıkça ben de artçımı kasksız aldığım zamanlar olmadı mı, kesinlikle oldu yalan söyleyemem bu konuda ve işte korktuğumuz olat birinin başına gelmiş ne yazık ki, ben de ısrarla kasksız almayım diyorum ama bazen bir arkadaşımı bilhassa bayan arkadaşlarımı kısa bir mesafe diye kask olmadığı halde arkama almakta ısrar edebiliyorum ki çok yanlış, genelde kendi kaskımı vermek istiyorum ama istememekte ısrar edince mecbur kalıyorum, kendime ders çıkartıp genel olarak daha sık kasksız artçı almamaya çalışacağım, prensip haline getirmek önemli, motorda sürekli ikinci kask taşıma şansım olmadığı için mecbur bu şekilde dikkatli olmam gerekecek, hepimiz de bu konuda çok dikkatli olmalıyız.

  5. #5

    Üyelik
    27 Eylül 2013
    Moralinizi bozmak istemem ancak, artçınız ve yaya ölmüş anladığım kadarıyla umarım hapis cezası vs çekmek zorunda kalmazsınız. Tamam mı devam mı konusunada olacak varmış olmuş diyip geçebilrisiniz özgüveninizi kaybetmeyin.

  6. #6
    ugurr25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R 25
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

  7. #7
    aviregal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ocak 2014
    oww keşke okumasaydım bunu...
    ölen kişinin ailesini düşünemiyorum...tarif edilemez bir acı...

  8. #8

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Bu olay csb değilse motoru bırakırsın. Daha ne olsun ki.
    Carbondioxid bunu beğendi.

  9. #9
    halo1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2016
    Şehir
    Ankara, İzmir
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX636R
    çok çok geçmiş olsun. geçen yaz bir trafik cezası yapıp cezaevine girdim. ölü yoktu ama bir müddet yaralıydı karşıdaki adam. ölü olmamasına rağmen hayati tehlikesi devam ederken vicdan azabından ölecek gibi hissediyorum. yaşadığın çok ağır çok zor bir şey. arkadaşının başı sağolsun Allah sevdiklerine sağlık versin. ama kazada kusurun olmadığını düşünüyorsan kendini rahatlatmak için bunu kullan bence. hani aşırı ivmelenme ya da akrobatik hareketler falan yoksa kazada kusur 8de8 almadıysan bunla kendini rahatlatmaya çalış. çok çok zor. Allah sabır versin. bana sorarsan psikolojini düzeltmeden motora binme. ama düzelttikten sonra binebilirsin. geçen seneki kazadan sonra gece 3te bomboş yolda kırmızıda duruyorum artık. emniyet kemerimi bağlamaya başladım araba kullanırken. insana çok büyük ders oluyor çok daha temkinli kullanıyorsun. kuralları çiğnemedikçe kaza yapmak trafiğin kanunu yapacak bir şey yok. olacağı var ise olur kimse de önüne geçemez. çok geçmiş olsun tekrardan

  10. #10

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Her şey insanlar için bazen insanın basireti bağlanıyor. Bazı şeylere kader demekten başka seçenek yok maalesef. Hayat devam ediyor ders almaktan başka yapaçak bir şey yok.

  11. #11
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Yaşım 45
    Motosikletçi bir ailem, hatta sülalem var, bilen bilir. Motosiklet üstünde doğdum diyebilirim. Babam her yere, şehirler arası aile ziyaretlerine bile motorla götürürdü bizi.
    Çok değişik kazalar atlattık.
    Işıklarda beklerken de araba vurdu, yol hatasından da, kendi hatalarımdan da çok çeşitli kazalar yaptım.
    Aşırı süratli kullanmam ama konsantrasyon eksikliği sebep son kazada sol ayak bileğimi kırdım.
    Yaklaşık 3 aydır yatıyorum.
    İşimi kaybettim, motorumu kaybettim, insanlara güvenimi kaybettim. Hastaneye gitmemde yardımcı olacak insan bulmakta çok zorlandım, kontrollere gidemedim....
    Elbette senin kayıpların yanında bir hiç.
    Kıyaslama yapmıyorum, diyeceğim şu ki;
    Bu savaşta da, barışta da tek başınasın.
    Kendinle iyi geçin, çünkü başka kimsen yok.
    İnsanın kendine yaptığı zulmü başkadı yapamaz.
    İnsan, yeri gelince herşeyi ve herkesi affediyor, ama kendini affedemiyor.
    İşte eşik bu!
    Kendine Aman tanı.
    Ölüme bin türlü sebep var, o kişinin eceline sebep bu olay imiş ve maalesef ki, diğerleriniz bu olayda bulunmak zorundaymışsınız.
    Hayatta ve ölümde hiç bir şey tesaadüfi değil inancındayım.
    Bu yaşaduğınız olayda edindiğiniz tecrübeyi, ileride yanınızdakileri eğiterek, uyararak olumlu yönde kullanmak elinizde.
    Çok daha kötü şeyler de yaşayabilirdiniz.
    Motosikleti bırakın ya da bırakmayın.
    Olan oldu ama kendinize zaman verin ve şefkatinizi eksik etmeyin.
    Allah yardımcınız olsun.
    Ölenlere rahmet, kalanlara şifa ve metanet diliyorum.

    Yapabileceğim bir şey olursa, en azından konuşmak isterseniz ben buradayım ;

    Tekrardan geçmiş olsun..
    zekeriyaimam, yokon, sdt ve 4 diğerleri bunu beğendiler..

  12. #12

    Üyelik
    19 Haziran 2018
    Alıntı uzay gemisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Başınız sağ olsun.
    ders alınacak bir yazı olmuş. bende şu sıralar sıcaklardan dolayı kask takmamazlik arada yapıyorum. Bazen arkamda ki adamda olmuyor.

    Bence motosiklete devam edin. Arkadaşınızın ölmesinin sizin suçunuz olduğunu düşünmuyorum. Kask takmayı kendi reddetmiş. Yaşam ve ölüm arasında oluşacak çizgiyi tamamen şansa bırakmış.
    Alıntı to1ga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Moralinizi bozmak istemem ancak, artçınız ve yaya ölmüş anladığım kadarıyla umarım hapis cezası vs çekmek zorunda kalmazsınız. Tamam mı devam mı konusunada olacak varmış olmuş diyip geçebilrisiniz özgüveninizi kaybetmeyin.



    Ya onun tamamen ecel olduğuna kanaat getirdim. Bineceği araba arızalanmış, diğer araba dolmuş en son benden rica etmiş bırakır mısın diye. Bilmiyorum kendimi bu şekilde rahatlatıyorum belkide.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------

    Yaya bir hafta yoğun bakımda kaldı şu an sağlığı iyi. Ama şikayetçiler, okuduğum için hapis cezası denetimli serbestliğe çevrildi. Bakalım son davada ne olucak kimse kesin birşey söylemiyor.

  13. #13
    aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2017
    Şehir
    Kandilli/İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    geçmiş olsun kardeşim.
    ecel ve kader sıkılma, ölenin öleceği, yaralananın yaralanacağı varmış.
    "bir sadaka bin belayı def eder" unutma, gercekten ihtiyaç sahibi olduğunu hissettiğin kişilere o anki durumuna göre ne müsaitsen onu ver, göreceksinki kazalar senden uzaklaşır, ufacık tefecik şeyler olurlar. tecrübe ile de sabittir.
    ölenin akrabaları sana dava açarsa o sıkıntı olacaktır .

  14. #14
    nigdeli48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2007
    Şehir
    mugla
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Arkana aldığın kişinin eceli gelmiş yapacak birşey yok. Kendini suçlama. Motora binmek konusunda 10 yıl önce bir kaza geçirdim. Motoru hemen satmadim bir süre kullandım sonra sattım. 10 yıl ara verdim. Şimdi yine bir motorsikletim var ama çok tereddüt ederek biniyor um.cogu zaman vazgeçmiyor um araba ile gidiyorum.cok geçmiş olsun

  15. #15
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    geçmiş olsun
    bende 16 yıl önce kaza yaptım motosikletimi bi arkadaş kullanıyordu ve gidip münibüs e çarptık
    15 gün komada kaldı motor pert
    ha bu arada kask falan yok yani tarzan style
    8 sene ara verdim artık motoru kimseye vermem artçı olmam aklnı evde bırakanla yola çıkmam bi müsibet 1000 nasihatten iyidir
    sende bu olaydan büyük dersler çıkar ölen arkadaşın için üzülmekten başka yapacak birşey yok

  16. #16
    sdt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2010
    Şehir
    Diyarbakır
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    Arabaya bindiğimde 50 metre ilerideki bir noktaya gideceksem bile emniyet kemerini takarım.
    Motosikletimle yola çıktığımda kaskım hep kafamda gözlerim hep yolda ve aynalarda.
    Büyük kazalar atlattım. 1 yıl boyunca yatakta yardıma muhtaç olarak yaşadım.
    Çok şükür o günler eskide kaldı. Ama verdiği dersler hep kendini hatırlattı.
    Kazalar insanlarda refleks haline gelen bir takım dikkat mekanizması gerçekleştiriyor.
    Ya da diğer adı ile tecrübe de olabilir.
    Ama bu kazaların olmadan da önlenebileceğini bilmek riskleri sıfırlamak hep bizim elimizde.
    "Lütfen kurallara uyalım, Uymayanları da uyaralım." diye bir trafik sloganı vardı.
    Şimdilerde pek kullanılmayan ama kullanılması gereken.
    Allah daha büyük kaza bela göstermesin. Çok ama çok geçmiş olsun.
    Kaza sonrası psikolojik durumu toparlamaya çalış. Hayat her şekilde devam edecek çünkü.
    Kal sağlıcakla.

  17. #17
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Bir defa Bodrum yokuş başında kaza yaptım kask olmasa zaten yarım akıllıyız o da asfalta sıvanacaktı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:15 ----------

    Büyük geçmiş olsun.

  18. #18

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Prensip olarak motora kendi ailemden birini ASLA almam, çok zorda kalırsam kendi ekipmanlarımı ona giydirir bisiklet hızında giderim. Erişkin birisini korumalı olarak artçı alırım ama onda da güvenlik kurallarını abartarak kullanırım.
    60-70 km ile yapılan bir kazada birinin ölmesi son derece normal, sizin hayatta kalmanız tamamen şans olmuş.

  19. #19
    cbr1100 xx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2011
    Şehir
    şişli
    Motosikleti
    SUZUKİ HAYABUSA 2021 BLACK EDİTİON
    ALLAH CC rahmet etsin....sana da geçmiş olsun kardeşim. Söylenecek tek şey daha dikkatli ve tedbirli olun....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler