Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motorcunun motorcuya yaptığı mı desem bilemedim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2010
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Xmax 400
    5 yıldır motor kullanıyorum. Yaklaşık 40bin km yol yaptım. scooterım da oldu 1100 xx ile gazladığımda. yani motorun pratikliğini hızlanması yavaşlaması manevra kabiliyeti vs vs bildiğim şeyler. Arabada ise çok daha hakimim ve 150.000 km kullanmışlığım vardır.

    Ben tali yolda ışığı bekliyorum. Gece 23:55 suları. O ara eczane arıyorum telefondan nerde nöbetci var vs vs konumlarına bakıyorum. Neyse en son dedim çekmeköydekine gideyim. Bekliyorum ışık yanmıyo. Yol boş. Neyse karşıdan gelen yanımdan aşağı felan geçiyo. Bekle bekle yok. neyse sola baktım boş. Aşağıdan yukarıya baktım boş. Azcık arabanın burnunu sağ şeride çıkarttım. Tam geçeyim dedim baktım yukardan bi scooter geliyo. Dedim mesafe çok o gelene kadar ben rahat geçerim. Zaten o da sağ şeritten geçer problem olmaz. Arabanın burnu artık karşı şeritte kıvırmaya d abaşladım o ara direksiyonu derken güüüümmmm. Dedim yuh ya neyi görmedim de o bana vurdu. Hemen durdum açtım kapıyı o motorcuymuş.

    Neyse hemen ambulansı aradım geldi arkadaşı götürdüler. Bende hemen eczaneye gidip çocuğumun ilacını aldım götürdükten sonra hastaneye geçtim. O ara karakola da gidip tutanak tuttuk. Ama yaralanmalı kazalarda polis şartmış.

    Motorcu arkadaşla konuşuyoruz dedim nasıl oldu. Yer ıslak ya frene basınca motor kızakladı. Bende motoru bilerek devirdim motor bi sürüklendi ben bi sürüklendim. Kazanın oluş yeri sol şeridin ortası. Aşağıdaki fotoya bakarsanız tam taksinin önünde motor arabaya çarpıyor. Aslında motorcu kardeşim sadece sağ şeridi takip etse frene hiç dokunmasa zaten geçecekti :( biliyosunuz hepimiz gün içinde ne hamleler yapıyoruz ki o arkadaşın 50 metre yakın mesafesi vardı. Kazadan sonra hastaneye giderken özellikle o hız limitinin 50 olduğu yerde 70le geçtim cidden çok rahat şekilde sağ şeride geçilebilir :(

    Beni tek üzen arkadaş. Fakat merak ettiğim şu. Sizce ben kırmızı yanmasına rağmen kontrollü olarak geçiyorum ki keşke geçmeseydim diyorum halen neyse orada benim düşündüğüm şey yani çok rahat geçerim motorcu arkadaşta sağ şeritten gider şeklinde yorumum mantıklı mııı mantıksız mı. Günlerdir arkadaşa üzülüyorum sadece ki özellikle hep dikkat eder yol veririm motorculara. Bu arada arkadaşa hiç hızını sormadım canı yandığı için onda suç arıyomuş gibi olmak istemiyorum ama galiba hızı vardı. Çünkü gecenin son siparişi imiş döndüğünde işyerini kapatacaklarmış. Dediğim gibi onun çarpmasını değil görmediğim başka bir vasıta çarptı sandım.
    edit yazmayı unuttum arkadaşın ayağı 2 yerden kırıldı

    Motorcu arkadaşın görüş açısı en az bu şekilde. Ki sinyalimde açıktı sislerim de yanıyordu hani görünmemekte mümkün değil. Işıklar ilerdeki taksinin orası bende aynı şekilde bu kadar mesafe varken onu gördüm.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2010
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Xmax 400
    bu arada öğrendim ki motorcu arkadaş ehliyet almaya hak kazanmış ama henüz emniyete gidip ehliyetini alamamış :(

  3. #3
    Birkan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2017
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yzf R-125 / Honda Today 50 / Ninja 250r / Xmax 250
    Bi kırmızı ışık en fazla kaç saniye yanabilir? 3 gündür orda bekliyomuş gibi anlatmışsın az daha beklesende yeşilde geçseydin. Bide motoru gördüğün halde kendi kendine fikir yürütüp yola atlıyosun. Herkes usta şöför değil, panikleyebilir. Gördüm diyosun, mesafe vardı diyosun, çok rahat geçerdi diyosun, ambulansı aradım, sonra yanına gittim diyosun falan filan kendini mi kandırıyosun bizimi kandırmaya çalışıyısun acaba? Elle tutulur mantıklı hiç bi hareketin yok. Ben daha bu pazar hızlı gelirken kırmızı yandı hafifte rampa iniyodun kırmızı yandı, duramayacaktım ve yeşil yandığı halde adamlar durdu. O yolda çevre yolu, 3 şeritli. Senin gibi düşünüp atlasa vurmayabilirdim ama panik freni yapıp düşebilirdim o arkadaş gibi.

    O çocuk orda yatarken bi de konu açmışsın. Bu konuyu keşke açmasaymışsın. Yazık günah o çocuğa. Ben motor gördüm mü onu rahatsız etmemek için şeridin en dışına kayıyorum. Kızacaksın bana ama senin yaptığın yanlışlar zinciri.
    yilmazozkan bunu beğendi.

  4. #4
    samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2010
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Xmax 400
    senin yazdığın gibi düşünmüyorum. gerçekten motorculara her zaman dikkat ederim ve gerçekten çok fazla mesafe vardı. şehir içinde 80 metre mesafede neler yapılır neler. gece yarısı diye muhtemelen son paket servisi diye kopmuş geliyormuş. kaçla gidiyorsun diye hiç sormadım bile. 1 kez bile çocuk bana neden önüme çıktın bile demedi. ayrıca ışık yaklaşık 4 dakika yanmadı. karşı yöne 2 defa yeşil yandı ama benim yönden araç az diye yanmıyomuş. zaten kaza 23:55te oldu 00:00da da sarıya dönüyo yani yol tenha diye motorcu arkadaş kopmuş geliyomuş. hızını kestiremediğim için böyle oldu muhtemelen.

  5. #5
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    panik yapmış belliki 50 metre diyorsunuz az buz mesafe değil kaçla gidiyordu bu scooter elini gazdan çekse bile ciddi yavaşlar kenarden geçermiş geçmiş olsun

  6. #6
    Berkay* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul / Eskişehir
    Motosikleti
    Superlight / 48
    O kadar beklemişsiniz, motosiklet geçene kadar daha bekleyip öyle yapsaydınız kural ihlalinizi. Hatta keşke hiç yapmasaydınız.

    Geçmiş olsun.

  7. #7
    ozan1991 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Kasım 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    tvs apache/Bajaj dominar 400/yamaha mt07
    Alıntı ozan1991 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    panik yapmış belliki 50 metre diyorsunuz az buz mesafe değil kaçla gidiyordu bu scooter elini gazdan çekse bile ciddi yavaşlar kenarden geçermiş geçmiş olsun
    kırmızı ışıkta geçmişsiniz hatada sizde yalnız
    Sevmek için yaşlanmayı,frene basmak için yolun bitmesini bekleme..

  8. #8
    simurgg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Şubat 2016
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Bir yola katılan araç sağ şeritte kalır. Trafikle aynı hıza çıktığında istersen geçersin sol şeride. Motosiklet senin çıktığını görünce sol şeride geçmiş olabilir. Sen de sola geçmeye çalışınca tüm yolu kapatmışsın.

    Ayrıca "sislerim de yanıyordu" ne demek? Birisi bana açık havada sis farlarını yakmanın mantığını anlatabilir mi?

  9. #9
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Göz göre göre kırmızı ışıkta geçip kazaya sebebiyet vermişsiniz. Boşu boşuna adamın ayağının iki yerinden kırılmasına sebebiyet vermişsiniz.

    Foruma başlık açıp bi sürü laf kalabalığıyla kendinizi ve vicdanınızı temize çıkarmaya çalışacağınıza, adamakıllı suçunuzu üstlenme cesareti göstermenizi tavsiye ederim. Yoksa adam yerine konulmayı bile hakketmez duruma düşebilirsiniz.
    ARAL70 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)