Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Asfaltla ilk buluşma

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    16 Nisan 2016
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    pulsar rs 200
    Bugün çok talihsiz, beklenmedik anda asfalta motosiklet üzerinde ilk defa buluştum.

    Motosiklete ayırdığım bütçe 2.500 tl idi fakat ani değişiklikle 3000 liraya başka motosiklet almak zorunda kaldım. Haliyle ekipman bütçesinden yemiş olduk, 4k küsür param vardı zaten 3k sı motosiklete, 350 si sigortaya, 150 si devire gitti. 400 liraya da kask alınca haliyle dizlik dirseklik felan alamadık 1-2 aya alırım diye düşünüyordum.


    Tekneyle balığa gidecektik, balık pazarına gidip yemlik alayım dedim. Ayağımda terlik (motosiklete binerken keşke ayakkabıyı giyseydim terlik ne lan apaçi misin sen dedim de iş işten geçti), ekipman olarak sadece kaskım vardı (MT Blade). Yemi aldım, ben henüz kavşağa girmemişken kırmızı ışıkta itfaiye durmuş, suyunu akıtmış hep oraya. Tam yeşil yandı ben de hızımı kesmeden kavşağa girdim, kavşağın sonunda hafif frene dokunmamla ne olduğunu anlamadan motosikletle beraber kendimi yerde buldum sürüklendim. Motosiklet sol dizimin üstünde gitti, ne yazık ki dirseklik ve dizliğim olmadığı için dirsek ve dizden bolca yara aldım. Hemen kavşağın yanında devletten biri geleceği için trafik polisi duruyordu. Beni farkedince indi aracından ehliyetimi ruhsatımı istedi. (Yaşım 18, ehliyetimin olmadığını sandı.) O ara ambulans çağırmışlar, 2 3dk sonra ambulans geldi durdu yanımda pansuman ıvır zıvır yapıldı. Polis tutanak tutmuş ben pansumanla uğraşırken. Motosikletin sol ayna yamuldu far muhafazasının sol plastik kısmı ve sol arka kuyruk kısmı erimiş. Buna da çok şükür, kırık çıkık olmadı. Dizlik dirseklik daha almadığım için de içten içe kızıyorum kendime. Sabredebilirsem 1,5 - 2 ay ekipmanları tamamlamadan motosiklete binmemeyi düşünüyorum.
    orhanay06 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Geçmiş olsun.Şansın varmış ki hem hızlı değilmişsin,hemde hafif yaralar ile ders almışsın.Aman dikkat asfalt yanığı çok can yakmaz,en azından benim yanmadı ama izleri kalıcı olur...
    akindir bunu beğendi.

  3. #3
    Yolcu0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2015
    Şehir
    Izmir - Denizli
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Geçmiş olsun hocam. Dizlik ve dirseklik olsa daha iyi tabi ki ama mont ve pantolonun yerini tutmaz. Size mont ve pantalon öneririm dizlik ve dirseklikte bir yerlerin yuzulebilir mont ve pantalon ise yuzulmeyi en aza indirger. Bir motorcu ata sözü der ki "kırık bir kol kırık bir bacak iyi kötü iyileşir ama kaybedilen doku yerine gelmez."
    akindir bunu beğendi.

  4. #4
    owlam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ağustos 2006
    Şehir
    Ankara-Elazığ
    Motosikleti
    Virago 535
    Çok geçmiş olsun hocam ama ekmek almaya giysem full koruma olmadan çıkmıyorum. Yamaha virago 535 im var chopper & Cruiser kullanıcıları deri yelek yarım kask olayını çok severler bencede çok havalı ama motosikletin şakası yok. İmaj hiçbir şeydir güvenlik herşey
    akindir bunu beğendi.

  5. #5
    scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2009
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    Geçmiş olsun.
    Ekipmanin önemini bir kez daha acı bir şekilde öğrendik.
    Sabredebilirsem yazmışsiniz bence sabredin, daha ağır sonuçlar çıkmasın.
    Acil şifalar dilerim.
    akindir bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    16 Nisan 2016
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    pulsar rs 200
    Geçmiş olsun dileklerini ileten herkese çok teşekkür ediyorum, düştükten sonra da olayın ciddiyetini farkına vardım. Öyle dikkatli kullanırım, yavaş giderim havasında biriydim fakat ne kadar dikkatli olunsa da ne olduğunu anlayamadan yerde buldum kendimi. Mont ve pantolona bakacağım, özellikle sürüklenmede çok iş yapıyormuş bunu anladım.

  7. #7

    Üyelik
    12 Mart 2016
    Şehir
    İstanbul/Artvin
    Motosikleti
    Pulsar 200NS-Yamaha R25-Xmax 250-Fz6 Fazer
    Geçmiş olsun valla bende de mont dizlik ,kask felan ekipman tam ama bu aralar bir apaçi ruhu var. Afedersiniz salak gibi kask dahi takmıyorum iş yerim yakın diye , caddeye ekmek almaya felan gidip gelirken kaskın biri topcasede biri sele altında duruyor. şehir içi en kötü rüzgardan etkilenmemek için turing egitiminden aldığım yeleği giyiyorum.
    Çok çok dikkat ediyorum 30 40 km hızı geçmiyorum hiç. Montu kaskı dizliği takınca su kesiliyorum zaten çok çabuk terleyen insanım kışın karda bile tsihrt üstüne mont giyerim daralıp nefes alamam. İnşallah başımıza birşey gelmez
    akindir bunu beğendi.

  8. #8
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    05 Ağustos 2007
    Şehir
    lubnatsi
    Motosikleti
    z1000e kesik.
    motorcunun iki kesesi vardır derler, biri şans diğeri tecrübe.

    Tecrübe kesesi doldukça, şans kesesi boşalır. Kırık,çıkık olmaması şans. Ders çıkarman dileğiyle.
    akindir bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)