Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet vitesteyken zincir yağlama ve sonuç!!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Temmuz 2017
    Merhaba arkadaşlar.Yaklaşık bir iki saat önce başıma gelen bir olay.Arkadaşla buluştuk hava iyi dedik gezelim biraz.Ben arkadaşın artçı olarak gidiyoruz.Birden bi kadın çıktı sokağa, deli gibi bi orya bi buraya gidip duruyor.Atladı bizim önümüze arkadaş durdu tabi.Belli Suriyeliler,neyse kadın tuttu bizi birşeyler anlatıyor,üstü başı kan içinde. Dedim olay var.Gittik kadın ile birlikte.

    Bakın bu kısmı abartısız bir şekilde söylüyorum,bahçe kapısından içeri girer girmez sizi yerlere sıçramış kan karşılıyor. Biraz daha hızlıca gitmeye başladım Kömürlükten bozma atölye gibi bir yere geldik kadın ile birlikte.Suriyeli olduğunu düşündüğüm bir eleman eli motosikletin arka dislisine sıkışmış öyle yerde yatar bi şekilde duruyor.Belli ki bu zeka küpü arkadaş ya kan kaybından yada korkudan bayılmış.Normalde midem bulanır falan ama pek etkilenmedi bu defa. Zar zor bir şekilde çıkardık ama karısı korkudan,panikten ambulansı aramamış.

    O ara kan kaybı olduğu için dirsek üzerinden turnike uyguladım,parmaklarından ilk 3 tanesi kopmuştu. Sanırım yüzük parmağı epeyce hasar almış. Bütün kopan uzuvları direk buza temas etmeyecek şekilde soğuk kompres uygulayarak steril bir ortama aldık. Tabi biz bunları yaptık polis geldi tutanak vs tutuldu ama ambulans hala yoktu.En sonunda polis aracına bindirerek götürdük.Arkadaşı ameliyata aldılar.

    Olay yerinden bizi alıp hastaneye getiren polisler ile birlikte bekledik,O ara elemanın ailesi falan geldi sorduk hani noldu falan diye.

    Bu zeki arkadaş motosikletin zincirini yağlamak için makinayı orta sehpaya alıyor,zinciri vs temizliyor,tam yaglamaya başlıyor.Tabi tekerleği döndürmek zirmu geldi artik başka bir buluş peşinde mi koştu bilmiyorum ama bu işlemleri yaparken motosikleti vitese alarak yapıyor.Hali ile de kaza geliyorum diyor.Nasıl başarmışsa elini kaptırmış.Yaninda bir kişi daha varmış ama oda o ara korkudan kaçıp gitmiş.

    Şimdi buradan ders alalım dicem,bunu yapan biri varsa burada zaten bence motosikleti bıraksın.Bu arada motosiklette cbr250.Bu eleman bildiğin gecekondudan berbat bir yerde kalıyor ve böyle bir motosiklet sahibi oluyor.Aklım hafsalam almıyor valla.
    Shrieker bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Dikkat edilmesi gereken bir konu zaman zaman karşılaşırım ve artık bir çok kişiye önerim zincir dişli takımın çok pahalı değilse fazlada girişme derim bir hevesle bende yapıyordum zamanında hem çok uğraş gibi geliyor şimdilerde çünkü bir kaç örnek vereyim

    Çin malı bir motosikletin zincir dişli takımını 35-45 tl ye alabiliyorsun
    honda cbf 150 için zincir dişli takımını 45-60 tl ye alabiliyorsun muadil vs
    şimdi bizim vatandaşımız gidiyor temizleme spreyine ve yağına 50-80 tl arası bir para bayılıyor 10 kere kullanamıyor ama 10 dan pay biçelim her 300 km de bakım yapsa 3000 her 500 de yapsa 5000 km hiç yağlamasa bile 5000 km gider zaten o zincir ben epeydir temizlemiyorum hem kendi hem iş yerinin motorlarında yağı eksikse yağlıyorum yıkamada zincire bol köpük sıkıp tazzikle girişince pırıl pırıl oluyor kuruyunca az biraz yağ devam yani demem o ki zincir dişli takımın 600 tl lerde değilse pek takılmamak lazım

    Bir de ne olursa olsun madem bu işe girişiyorsunuz motoru asla çalıştırmayın olmaz dikkat ederim demeyin bir anda gider güzelim parmaklar..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)