Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

1 Günde 2 Kaza - Yinemi Ya

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Derbi ETX
    Bu gün öğlen hızlı gidiyordum kabul 90kmh ile, önde ki servis aracı ile aramda 50-60metre mesafe vardı. Karşı yoldan gelen tır, sağ taraftaki yola girmek için sola açıldı ve sağdaki yola giriyordu. Servis şoförü yavaşladı ben gazı bıraktım, servisçi tırın dorsesine sürtmeden geçti ve durdu
    Ben ise servis şoförü geçer gider diye tahminde bulundum tırı geçtiğini görünce de frenlere asılmadan devam etmeyi planlıyordum servisçiyi sollayacaktım. Maalesef ki servis şoförü durdu dorseyi 1-2 metre geçip, bu olaylar olurken 20 metre kadar mesafe kaldı aramızda servis aracıyla, arka frene abandım ön freni sıktım hafif hafif bir kaç kere sağa ve sola kaydı arka frene abanmamdan dolayı motosiklet ve servis aracının sağ köşe tamponuna gömdüm. Arka teker biraz havalandı bende öyle ve devrildim. Ön çamurluk kırıldı uç tarafından ve sol ayağın bilek kısmında 2 hafif darbe izi oluştu.

    Akşam saati 10 buçuk civarı ana yolda 60kmh ile ilerliyorum önümde 4x4 lüks yabancı plakalı araç, sağda park etmiş doblo önünde polis aracı park halinde -yolun karşı tarafı karakol- yol çift şerit bozuk olduğu için tek şerit gibi ilerleniyor. 4x4 araçta aynı 60kmh hız, 5 metre mesafe kala doblo hiç bir aydınlatması olmadan sol şeride fırladı. Polis aracının hemen arkasından, 4x4 araç, dobloya vurmadan durabildi 1 metre kalmamıştır aralarında, bende aynı şekilde 4x4 de vurmadan durabildim ve düştüm. 6-7 metre yolu kızakladım ve 3-4 metre kala -yine mi ya! diye tepki verdim arkamda artçı vardı güldü -fren yolu kızaklarken- ona bir şey olmadı iyi ki,(Artçı. Düşmeden ayakları yere basıp indi veya atladı) motosikletim düşünce sağ ayak baldırım motor bloğuna temas etti yanmasıyla kaldırmam bir olamadı ve 1 parmak boyu kadar baldırım yandı derisi yüzüldü acıyo gidon biraz yamuldu bu kazada da

    Doblonun aydınlatması olmadığı için plakası alınamadı. 4x4 araç 5metre ilerleyip sağ park etti, içerde olanlar geldi yardıma bir şey var mı diye. Karakolda nöbetçi polis geldi bir şeyin var mı, şikayetçi ol istersen dedi. İsyan ettim şikayet etsem ne olacak ki bunlara ehliyeti kim veriyor diye.

    Böyle işte arkadaşlar bu iki kazayı nasıl yapabildim diye halen düşünüyorum, normal de bu pozisyonlar da kalan birisi değilim. Kıl payı da olsa sıvışacak bir yerden geçerim yoksa da dururum veya yavaşlarım. Şu da bir gerçek ki abs olsa bu iki kazayı da yapmazdım, imkanınız varsa abs'li motosiklet alın.
    Yine de bana pek bir şey olmaması şaşırtıcı, bi günde iki kaza, kaza yapmadan hemen önce ise halen düşünüyorum ne olabilir ihtimallerini ve kaza geliyorum diyor, gerçekten, ufak bir hata da yanılsama da sonuçlarını hesap etmeye başlıyorum.

    Sıkıntıdan yazdıkça yazdım, yine de sürmeye devam tekeriniz düz bassın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    ABS olsaydi da baska bir tur kaza yapardin dostum. Bir gunde 2 kaza kesinlikle motosikletle falan alakali degil tamamen senle alakali (trafigi okuma, dogru fren, surus mesafesi?).

    Basini ellerinin arasina al bir dusun derim
    Mengu16, essegesse ve weirdo1 bunu beğendiler.

  3. #3

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    Geçmiş olsun .

  4. #4

    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Derbi ETX
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ABS olsaydi da baska bir tur kaza yapardin dostum. Bir gunde 2 kaza kesinlikle motosikletle falan alakali degil tamamen senle alakali (dogru fren, surus mesafesi?).

    Basini ellerinin arasina al bir dusun derim
    Birincisi neyse tabakhaneye yetişiyor gibi gidiyordum da ikicisine ne demeli. Öğlen ki kaza da baya baya bi arşınladım lastikleri abs olsa dururdu ya, kızaklamaya başladım hız kesilmedi öylece göndüm gibi bir şey oldu.

  5. #5
    tlgknbs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2013
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Naked
    Kardeşim öncelikle geçmiş olsun.kaza yaptığın pozisyonlar bana bu forumdan vefat eden bir arkadaşı anımsattı (bilgin öztürk)Youtube da adını yazarsan yaptığı kazaların 3 tane videosu var izleyince ne demek istediğimi anlıyacaksın.Çok dikkatli ol dikkat eksikliği hissettiğin günlerde motosiklete binme.bol şans

  6. #6

    Üyelik
    29 Haziran 2012
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    KTM Duke 390
    Sen bahsedince izledim Allah rahmet eylesin . Takip mesafesi, hız sınırlamalarına uymak ,abs . Jafjaf sizede geçmiş olsun

  7. #7

    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Derbi ETX
    Çok teşekkür ettim iyi dilekleriniz için, bundan sonra potansiyel olarak her aracın, sebepsiz olarak, durma eylemini, gerçekleştirebileceğini varsayarak süreceğim motosikleti. Bir sonraki motosikletimi de kesinlikle abs'li almayı düşünüyorum.

    Sağdan geçme imkanım olsa geçerdim sanırım.





  8. #8
    kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2009
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Geçmiş olsun, motosikletin durmuyorsa ihtimaller üzerine kurmayacaksın trafik düzenini. Takip mesafeni de yüksek tutacaksın. Küçük cc motosikletlerin içerisinde 90-100 ile giderken adamakıllı duracak bir tane bile yok frenler hep cacık. Şehir içi için yapmış adamlar ona göre sürmek lazım.

  9. #9

    Üyelik
    26 Nisan 2015
    benzeri de benim başıma geldi yol çalışması vardı diğer şeriti ikiye bölmüşlerdi giderken biri önümüze kırdı zeminde ıslaktı frene basmakla yerde 2-3 metre sürüklendik kol bacak sırt sürtünmeden dolayı yararlarla kurtulduk

  10. #10
    SessizGezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2008
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    suzuki address
    geçmiş olsun kardeşim dikkat et kendine

  11. #11
    nzm75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2015
    Şehir
    İZMİT
    Motosikleti
    SYM WOLF 250Nİ,,KAVASAKİ KLE 500
    Geçmiş olsun bunlar hep tecrubedir.
    Malesef motor kullanıyorsanız her ihtimali düşünmek zorundasın


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)