Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

09.06.2016 e5 kozyatağı kaza

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı ObsesifInsan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu arada benim kask kameramda şahsın sinyal vereden sol şerite geçtiği ve benim üstüme direksiyonu kırıdıgı görülüyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=P5fHmwACma0
    çok geçmiş olsun, ne yazık ki trafik sıkışınca hepimiz emniyet şeridinden gidiyoruz, gitmiyorum diyen bir Allah'ın kulu İstanbul'da çıkamaz, ben öyle birine bu zamana kadar hiç rastlamadım, yani araba gibi yoğun trafikte şerit içinde bekleyen motor görmedim, neyse sol şeride geçmekten bahsetmişsin, aynı video'ya mı bakıyoruz bilemedim, araç emniyet şeridine kırıyor gibi geldi, oraya girse ne olacak onu da anlayamadım, sığmaz bir kere, neden öyle bir salaklık yapmış, çok enteresan ...
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62

    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    Kafama Göre
    Motosikleti
    Chopper
    ilk manevrada aslında görmüyor ama arka kapı kısmına geldiğimde görmemesine imkan yok, zaten videonun bir kısmında frene basmayı bırakıyor. ben son anda birazda olsa gaz açtım, frene basmayı devam ettirse muhtemelen solundan kaçacam.

    olacağı varmış oldu. ufak sıyrıklarla kurtulduk Allah beterinden saklasın.

  3. #63
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Geçmiş olsun.
    Tutanak biraz senin lehine tutulmuş. Arkada olmana rağmen sanki seni görmesine rağmen çarpmış gibi bir durum söz konusu.

    Diğer arkadaşların belirtildiği gibi maalesef çizgi dışında gitme hakkımız yok. Her gün aynı saatte aynı yolu kullanıyorum, 30km geçmemeye çalışıyorum. Büyük talihsizlik olmuş.

    Araç sürücüsü yapması gerekeni yapmış. Motor kullanan birçok kişi araba kullanmadığı için objektif olamıyor.
    "Neden sola kırıyor, çarpsa en fazla tampon kırılırdı" böyle bi mantık kaza anında işlemez. Kaza anında herkes kaçmaya odaklanır, yarın öbür gün sizde bi araçtan kaçarken yayaya çarparsanız belki anlarsınız.

  4. #64
    NoWyld - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    X-Max 250
    Öndeki trafiğin zaten sıkışık olduğu bariz. 20 senedir videonun çekim yerine yakın ikamet ederim.
    Buralar e5 karayolu kartal yönü akşam saatlerine doğru tıkanıklığın başladığı yerdir. Yenisahra kozyatağı metro durağı arası yol bi açılır, insanlar gereksiz hızlanır, sonra bu videodaki yer civarında bir bakarsın araçlar duruyor. Yani böyle ani frenlerin bol olduğu bir yol bu kısım.

    Yolu bilmesem kaç defa düşmüştüm, e5 in bu kısmı en çok çekindiğim yerlerdendir, çünkü diğer sürücüler bilmiyor.

    Gel gelelim, geçmiş olsun. Ancak bariz ki araç sürücüsü yola odaklanmamış. Önde bir anda fren, zincirleme kaza gibi bir olay yok. Öndeki araba zaten durmuş halde, size çarpan araç bu durumu geç fark ediyor. Bu kısmı atlamayın derim lütfen.

  5. #65

    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    Kafama Göre
    Motosikleti
    Chopper
    Herkese selamlar;

    ilk davam geçen hafta görüldü. kısaca olaydan bilgi vermek istedim, dava açacak olanlar varsa, hiç uğraşmasınlar diye.

    arkadaş sağ olsun gene aynı "yalan" ifadesine sağdık kaldı, "ben şeritte gidiyorken hafif sol yaptım o geldi bana çarptı" dedi.
    anlamadığım olay, elimde video kaydı, kaza sonrası araç ve motorun konumlarını gösteren video, tamir edilen parçaların listesi. hepsine bakılınca, motorun önden bir darbe almadığı anlaşılıyor. Ama gel gör ki dava Nisan ayına ertelendi.

  6. #66
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Siz emniyetten gidiyorsunuz, adam emniyetten sollamaya çıkıyor, ikinizinde suçu paylaşması gerekiyor, duramayacak kadar hızlı gittiğinize kanaat getirilirse sizin yüzdeniz acayip artar, hatta %100 olur, araba öndeki araç bozuldu sandım, onu geçmek için öyle bir işe girmek zorunda kaldım derse sıyrılır, kilit nokta bence sizin hızınız, yavaş olsanız zaten kornaya asılıp durabilirdiniz, kameranın sesi kapalı galiba, korna sesi yok. Şöför orada gitmese sorun olmazdı diyip çıkacak kenara, o şeridi sürekli işgal eden mi daha çok suçlu, anlık bir olay için mi
    Şöföre de bir suç yüklemek lazım ki fırlamaklıktan vavgeçsin, yol adım adım gidiyor, ne işin var orada, hakkına sadık olucan değil mi...

  7. #67
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    Alıntı kahraman1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sol şeritle bariyer arasında ne işin var, bulunmaman gereken yerde bulunduğun için kaza olmuş bu kadar basit,araç sürücüsü haklı,sol şeritteki aracı sollarken kaza olmuş eğer aracin sol önü senin arka fren kısmına carptiysa.Dikkatsiz araç sürücülerine söverken kurallari hiçe sayan motosiklet sürücüsüne geçmiş olsun diyemiyorum.
    yav sen ne diyorsun kardeşim .motosiklet hadi usulsuz bir şekilde şerit ihlali yapıyor mademki yasak bir şerit daha doğrusu istikametten gidiyor görmüyormusun otomobilde b segmenti olduğu için sıra beklememek için oradan gitmeye çalışırken direk dalıyor .

    ya da hadi ifadesindeki gibi otomobil önundekine çarpmamak istedi direksiyonu sola kırdı 1.yalan 2.öyle bile olsa yola bakmıyor 3.trafiğin akış hızından demekki fazla bir hızda seyrediyormuş 4.ayna kontrol yok sinyal zaten yok

    valla şaşıyorum ya nasıl yorum bunlar videoyu izle adam zaten belli bir hızda seyrederken o boşluktan gecer giderim trafikte sıra beklemem benım otomobilim küçük diyerek birden dalıyor sonrada e adam haklı gitmeseydin o yoldan öl geber gibisinden yorumlarda bulunuluyor ben anlayamıyorum burdakileri
    Mustafa Kemal Atatürk

  8. #68
    ernaltnts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul 03
    Motosikleti
    Honda pcx
    Yaklaşık 3 ay önce Göztepe Medikal park hastanesinin önünden bostancı istikametine doğru sizin bulunduğunuz sol şeritle bariyer arasında düşük hızla gidiyordum. Orta şeritten Tofaş kartal model araç sol şerite geçmek için sinyal verdi ve sol şeride doğru hareketlendi. Sol şeritte bulunan reno clio model araç kartala yol vermemek için aynı bu şekilde sol şeridin dışına çıktı ve bende bunu farketmemle birlikte frene asıldım ve yeni aldığım kışlık eldivenlerin azizliğine uğrayarak ön freni fazla sıkmam neticesinde tekeri kitleyerek yere düştüm.
    Allaha şükür yavaş gitmem ve tam ekipman olmam sayesinde hiçbir zarar görmedim ve yaklaşık 5 dakika oturup kendime geldikten sonra yola devam ettim.
    Sağolsun kartalda bulunan sürücü hemen durup yardımıma geldi, düşmeme sebep olan clio oralı bile olmadı bastı gitti. Yani diyeceğim şu ki sol şerit ve bariyer arası çok tehlikele bir bölge, otomobil sürücülerinin sol şerit dışına yaptığı en ufak hareket bizleri biçare bırakıyor ve genelde durum kazayla sonuçlanıyor lütfen bu bölümü mümkün olduğunca kullanmayalım ve kullanıyorsak da bu bölgede ağır şekilde hareket eden motosikletlerin dibine kadar girip hızlı gitmeleri için sıkıştırmayalım.
    Kazasız belasız sürüşler dilerim.
    Salurbey bunu beğendi.

  9. #69

    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    Kafama Göre
    Motosikleti
    Chopper
    ya benim zaten davadan bir beklentim kalmadı...kanıtlar ortada, her şey ortada ve hala yalan ifadeye devam edp, hakimde davayı erteliyorsa. bu ülkede adalet falan yok. Biz yollarda ölmeye devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi sinek muamelesi göreceğiz.

  10. #70
    Salurbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2016
    Motosikleti
    Triumph Streettriple 765
    benımde cok buyuk sıkayetım var,kac kere basıma geldı,arkadan motorcu arkadaslar gelıp o dar yolda sıkıstırıyor , beyler bunu yapmayın dusman mısınız!!!!
    zaten arabalarla cebelleşiyoruz birde sırtımızdan hancerlıyorsunuz
    oxus bunu beğendi.

  11. #71
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Geçen aylarda sol şeritten ön kaldıran, son sür'at giden bir denyonun videosunu izlemiş idim.

    Nedense onlara birşey olmuyor; bu arkadaş gibi, bizim gibi düzgün sürücülerin başına tesadüf ediyor bu tip hadiseler.

    Hayret ve de geçmiş olsun canım kardeşim.

  12. #72

    Üyelik
    13 Mayıs 2015
    Şehir
    istanbul üsküdar
    Motosikleti
    yamaha tracer 700 2016
    oncelikle gecmis olsun kardesim. kazayi sanki ben yapmiscasina uzuldum.umarim surec lehine isler ama madem konu acilmis ve bu duruma kadar gelinmis ufak bi yorumda bulunucam.

    trafik gayet akici gorunuyor bence serit disina cikmamaliydin.dusunuyorum acaba bende yapiyomuyum diye o yoldan 5-6 defa gecmisimdir 1-2 defa o sekilde gectigimi hatirliyorum ama trafik cok daha sikisikti aracla cok yavas hareket ediyordu. en azindan karsi tarafa o geldi bana carpti savunmasini yaptirmazdin.

    neyse artik olan olmus tekrar gecmis olsun bende kendi payima duseni alip bi dahakine o yol ve benzeri yollardan gecerken daha dikkatli davranacagim.

  13. #73

    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    Kafama Göre
    Motosikleti
    Chopper
    zaten ben o yolu kullandığım kendi payıma düşen kusuru aldım. ondan yana şikayetim yok.
    göz göre yalan ifade verip ve halen yalan koşuyor. Sonuç erteleme...

  14. #74
    Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT
    Çok geçmiş olsun. Dava muhtemelen uzun ve sıkıcı olacak ama yalan söylediğinden dolayı art niyetli olduğunu varsayıp hakkınızı sonuna kadar aramanızdan yanayım.

  15. #75
    harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    muhtemelen %50 %50 bölüştürürler kazayı ..
    sol şeridin sol kısmı maalesef emniyet şeridi gibi değil yani orası yol sayılmıyor.
    Bu yolu kullanan herkes bilir ki yolun o kısmını motorcular sürekli kullanır.
    Aslında ben vurdum dese trafik sigortası motorun masrafını karşılar neden böyle yalan söylemeyi tercih ediyorlar anlamıyorum gerçekten..

    Umalım da adaletli bir sonuç çıksın.

    Tekrar geçmiş olsun.
    "Bildiğini sandığın bir şeyi asla öğrenemezsin."
    Epiktetos

  16. #76

    Üyelik
    30 Ocak 2017
    Dostum arkadaslarin bazilarinin dedigi gibi hakkini ara ve ne yapman gerekiyorsa yap. Ben uzman degilim ama en kötü sende de onda da hata var gibi gözüküyor. Ama işin birde ahlaki boyutu var. Arac sürücüsü dediğine göre farklı ifadeler. Erip ikiyüz lu davranmis. Hakkını sonuna kadar ara. Çok gecmis olsun.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)