Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

240km ile yaptığım kaza. (ilk motorunu alacaklar için yazıyorum)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #121
    MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2011
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Alıntı AhmeT16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bilmez olur mu

    Bir süre görüştük konuştuk tabiki beklenildiği gibi olmadı kendimde istemedim.

    Hayat anlık tamamiyle kıymetini iyi bilin arkadaşlarım

    Gönlünüz kadar güzel mesajlarınız için teşekkür ederim

    Sırtlık giymeyi ihmal etmeyin

    Hepinize saygı ve sevgilerimle
    Valla üzüldüm adına kendim yaşamış gibi oldum her şerde bi hayır her hayırda bir şer vardır imtahanlar dünyasındayız HZ.ALLAH C.C yardımcın olsun sabır ve sıhat ile
    CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #122

    Üyelik
    10 Aralık 2006
    Yatmak üzereydim, bilgisayarı kapatmadan yazınızı gördüm. Çok çok geçmiş olsun demek neye merhem bilmiyorum, yaşadıklarınızı anlamaya çalışsak da anlamamız zor biliyorum. Yine de eliniz klavyeye gitmiş ve gençlere yeni başlayacaklara uyarı amaçlı yazmışsınız bravo, tebrik ederim sizi.

    Belki tanıyorsunuz bilemiyorum ama Ufuk Koçak'ı internette araştırın, kendisi 99 marmara depreminde engelli hale gelmiş, ama bunu asla umursamayıp dünya engelliler tüpsüz dalış rekorunu kırmış, kaya tırmanışçıcı ve likya yolnu yürüyen ilk engelli kişi. Bunları detaylıca bilmemin sebebi, eşimin lise arkadaşı olması. kendisi ile irtibata geçerseniz içinde bulunduğunuz durumla ilgili gönüllü olarak sizi motive edecek biridir. Sırf bunun için gönüllü olarak aracına binip ziyaret ettiği insanlar vardır. Ben sapasağlam halimle onu kendime örnek alırım zaman zaman hayat beni çok bunalttığında. Esasında siz de metanetle ve cesaretle yazarak öyle biri olduğunuzu göstermişsiniz, helal olsun.

    Bilgin arkadaşımızın başlığına da yazmıştım, neden 600 cc ve de bilhassa racingle başlanmamalı diye. Bu başlık bizim hiç bir şey dememize gerek bırakmıyor tıpkı rahmetli Bilginin başlığı gibi.

    Motosiklette geçmişte ben de müzik dinlerdim, uzunca bir ara verdim şimdilerde yeniden motor aldım ve artık kimse bana müzik dinletemez, kulaklıkla telefonu bile imtina ederek kullanıyorum, o gün çok gerekmiyorsa kullanmıyorum. Motosiklet insana çok güzel şeyleri hissettiren bir araç ama o güzellikleri çok kolay da elimizden alabilir, tabii sizin de yazdığınız gibi bunu motosiklet yapmaz biz yaparız esasen.

    Bir başka mesajınızda sırtlık kullanın demişsiniz, bence racinge binenler direkt tulumla binmeliler, yarış tulumuyla. Şehir içinde tulum mu olur diyenleri, kaskı koluna takıp ayağında New Balance larla caddelerde gezenleri duyar gibiyim, belli ki onlar hiç düşmemişler.
    hep söyledim, yıllardır söylerim ve yine söyleyeceğim, evet her tür motorla düşebilirsiniz ama racingle düşmeniz hele de tecrübeniz yoksa, CS viraj eğitiminiz, pist deneyiminiz filan yoksa çok acı sonuçlanabilir. ve bana dileyen kızsın ama ben de racinglerin bizimki gibi ülkelerde yollarda(yol kalitesi ortada commuterle bile bin tane risk var yolda) kullanılmak için doğru motosikletler olmadığını düşünenlerdenim. Geçen hafta sonu aracımla İzmite gittim, otobanda yanımdan bir racing motor gurubu geçti, hemen hepsi makaslar atarak, kural ihlalleriyle birbirleriyle yarışarak inanılmaz hızlarla sürüyorlardı ve bir tanesi aynamı sıyırdı adeta, onu aynamda görmedim bile, kazara şeridimde 5 santim sola kaysaydım o çocuğun bana çarpmaması imkansızdı. Yani böyle pervasız biniyorlardı. İş değil arkadaşlar, iş değil. Sadece ucuz kahramanlık. Niye, çünkü bu aletler hız için yarışmak için yapılmış ve tabii ki yarış pistte olur, adı üstünde racing. Yollarda binerim adam gibi giderim diyebilene de çokça inanasım gelmiyor zira adam gibi binince şişer o alet, amacı devir ve hız yapmak çünkü. Alıp binen beni ırgalamaz binsin ama en azından başkalarının hayatına da saygı duysun, otobanda ne yaptığını bilmeden araçların şeridine girip sıyırıp geçmesin.

    Güzel kardeşim umarım şifa bulursun, umarım hayatının bundan sonrası çok güzel geçer, öyle bir insana benziyorsun.

    Ufuk Koçakla iletişime geçmek istersen ÖM'den bunun nasıl olacağını konuşabiliriz.

    Selamlar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:23 ----------

    Yaz geliyor, neyle başlayayım diyenler için konuyu güncel tutmalı. Esasında MT yönetimi bu ve bilginozi başlıklarını bir şekilde sabitlemeli, ya da yeni başlayacaklara tavsiyeler diye bir bölüm altına koymalılar. İnsanlara, ne var canım iki tekerli bir alet, bisiklet gibi, alırım binerim giderim gibi geliyor genellikle çünkü. İş yerinde bir arkadaşım, benim bajaj pulsarns150'yi görünce çok beğenip, abi güzelmiş ben de alayım bir tane dedi, daha hiç motosiklet selesine oturmamış biridir. Dedim ki, daha önce hiç binmemişsin, sürebilecek misin? istersen önce bir eğitime git, sürücü kursunda bile iyi kötü öğretiyorlar dedim. Ne var ki abi, sen sürüyorsun ya, dedi. Bu mantaliteden hareketle motosiklete binilmez, binilmemeli.

    Konuyu GÜNCEL tutmalı kanımca.
    AhmeT16, Emreerol, bpak ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #123

    Üyelik
    21 Mart 2016
    Motosikleti
    MT-25 ABS
    Geç olsada geçmiş olsun hocam. Param varsa 600 lüklede başlarım diyenler gelsin bu konu , bu arada motorunuzdan kısın model küçültün ama ekipmanınızı en iyisinden alın bu hep söylenen birşey ama dinleyen yok işte...

  4. #124
    Crixa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2014
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yamaha 1100 dragstar
    Geçmiş olsun kardeşim inşallah bir gün iyileşirsin yazını okudum şarkını dinledim aynı olayı şuan yaşadım resmen büyük geçmiş olsun ne dicemi bilemiyorum :(

  5. #125
    egemen1800bz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Nisan 2016
    Şehir
    ödemiş
    Motosikleti
    Suzuki Intruder 1800bz
    Geçmiş olsun dostum. Bu yazdığın bu forumda çokça insanı etkilemiştir. Teşekkürler.

  6. #126
    isfa67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2014
    Şehir
    ZONGULDAK
    Motosikleti
    DRAGSTAR 650
    gerçekse gerçekten geçmiş olsun.lütfen beni yadırgamayın yanlış anlamayın.zira bu forumdan kimler gelip geçmediki.kaza yapanlar ablası hastanede ölüm döşşeğinde olanlar vs vs şekilde trolleyenler. bahsedilen durumları çoğumuz yapıyor müzik de dinliyor gaza da kapılıyor.en azından müziği tek kulaklıkla dinlemek gerekir zira uzun yola çıkınca müziksiz yol bitmiyor.1 saatte en az 10 dakika mola vermek gerekiyor.

  7. #127
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    böyle burda okuyunca vay be başkarının başına neler geliyor bize hiçbirşey olmaz diye hiç hayıflanmayın,

    1 bucuk ay önce çok değil.... dip gaz gidiyordum yumruk kadar bir taş bana feleğimi şaşırttı yarım saat sonra kendime geldim,ben gittikten sonra dünyamı duracak neleri yemiş yutmuştur dünya ölümlü olduğunuzu asla unutmayın eldiven mont vs vs bunlar sadece koruyucu ölümden korumaz hasadan korur...

    gök yırtılmışça sözü.... kaza yaptığımda çatur çutur sesler gelmeye başladı aklıma bariyerlere çarpıp parçalancağım geldi annecim babacım kolu bacğaı olmayan ceset götürecekler yazık anneme babam dedim sonra birkaç saniye sonra yerden kalktım hiçbişreyim yoktu 120 km hız tek hatırladığım motora bir kez çarptığım kuyruk sokumunda sızı hiçbişreyim yoktu sadece dizimin yanında bir soyulma çocukken bisikletten düştüğümde bile dah fazla hasar alırdım...

    ve sorumluluks ahibi olmaya bir adım daha yaklaştım geceleri motosiklet sürmüyorum.... motosikelt sürerken acele etmiyor çünkü hayat zaten akıyor acele etsende akacak yavaşta akacak kavgaya dövüşe hiç karışmıyorum 1 tane canım var tatlı güzel yaşamak istiorum...


    motosiklete binip dip gaz gezen kişilere sadece imreniyorum artık....
    bpak ve montanaturne bunu beğendiler.

  8. #128

    Üyelik
    18 Aralık 2006
    Yazınızı okuduktan sonra derin bir nefes verdim.O kadar güzel ifade etmişsiniz ki kitap tadında olmuş yazdıklarınız.Türkçeyi çok güzel kullanmışsınız.
    Tabi anlattıklarınız çok üzücü ama ders niteliğinde, maalesef hiç şansınız olmamış. Yeni başlayan arkadaşlara umarım yazdıklarınız küpe olur.

  9. #129
    zafer5959 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2013
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 ESD 13" Estoril Blue
    Geçmiş olsun rabbim acil şifalar versin dostum.. Satırların gerçekten okurken cız ettiriyo insanın sol tarafını yüreğine sağlık.. Yeni başlayanlar okumalı ki örnek alsın.. Tekrardan geçmiş olsun dostum rabbim en kısa zamanda inşallah eski sağlığına kavuşturur seni..

  10. #130
    asde06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2014
    Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    geçmiş olsun, bu işin büyük cc ile ilgisi olduğu kadar kaderle de ilgisi var..Bazen insanın nutku tutulur, basireti bağlanır..geçen sene motorsikletime ayar yapmıştım, 1 km deneme turu atıp hemen eve çıkacaktım, kask dışında bir şey takmadım, üşendim..kısa süre sonra yokuş yukarı viraja girdim, öndeki araçla mesafem olmasına rağmen viraj içinde arkasından geldiğime bile bakmadan ani fren yapınca ben de arka ve ön fren yaptım, virajda olduğumdan motorsikletim savruldu, sol şeritteki kaldırıma çarptıktan sonra yerde sürüklenmeye başladım..süratim azdı ama ekipman tam olmayınca yanık, sıyrık ve dizde ufak bir et kopmasıyla ucuz kurtuldum..verilmiş sadakam varmış, sol şeritte kaza yaptım, arkadan gelen araçlar ezebilirdi, motor üzerime düşünce benzin belden aşağıma boca oldu, motorun sıcak demirleri sırtımı dağladı resmen..motorun sıcak parçaları sırtımı dağlarken ben bir taraftan benzini alev alıp diri diri yanacağımdan korktum..sıcak demiri ellerimle kavramaktan başka çarem yoktu ve o şekilde motoru üzerimden alabildim..Demem o ki, bazen kaderin önüne geçemezsin, Barış abi demiş ya, İnsanın bir kez ters gitmesin işi
    "Muhallebi yerken kırılır dişi
    Kazma olmaya özenmeyin dostlar
    Alın teriyle kazanan en mutlu kişi " hesap bu hesap..Nasipte yoksa dayak bile yemezmiş insan..tekrar geçmiş olsun, Allah hepimizi kazadan beladan korusun..tekeriniz düz bassın..

  11. #131

    Üyelik
    09 Şubat 2016
    Şehir
    İstanbul&Bodrum
    Allah acil şifalar versin sanada ailenede sabır dilerim. Okurken aklımdan neler geçti yutkundum duraksadım. Bazı hataların bedeli daha ağır haklısın. Paylaşımın için teşekkür ederim kendi adıma ve tekrar sana acil şifalar dilerim.

  12. #132
    Eagle7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT
    Öncelikle geçmiş olsun. Konuyu ilk açıldığında okumuştum ama yazacak bir şeyler bulamadım. Geçmiş olsun bile demek zor. Bu konunun ve bilginin konusunun yukarılarda kalması gerekir diye düşünenlerdenim. Çünkü bir olay bu kadar anlatılabilir

  13. #133
    linkinpark20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2013
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    İnsanın içinde, boğazında birşeyler düğümleniyor okurken gerçekten. Yüce Allah(cc) acil şifalar verir inşallah.

  14. #134

    Üyelik
    07 Mayıs 2016
    Geçmiş olsun abi,emin ol yazarken ki amacına ulaşmışsındır sezonun açılmasıyla 600cc ile başlamayı düşünen arkadaşlarımın yolu inşallah senin yazılarına düşer ve derslerini alırlar.Sen de sıkma canını be abi bak en azından şanslıymışsın tamam kalıcı bir etki kalmış sende belki ama sonuçta aileni sevdiklerini görebilme imkanın var.Bizimle paylaştığın için çok teşekkürler,yolun açık olsun.

  15. #135
    mehmetseza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2010
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    SYM / GTS 250, FİDDLE 2, ORBİT 2, JOYMAX, JET 4
    AhmeT16

    ne deyım Allah yar ve yardımcın olsun hersey gonlunce olsun
    15 yasında bır oglum var gecen sonbahar bır motor aldım ogrendı gelıstırdı kendını 125cc ye gecırdım ama bu yazını buram buram ıctenlık dogruluk ve yasanmıslık kokan bu yazını ogluma mutlaka okutacagım
    sagol varol
    yuregıne ıctenlıgıne saglık kal saglıcakla
    bpak bunu beğendi.

  16. #136

    Üyelik
    22 Mart 2016
    Şehir
    İstanbul
    Bir kez daha bu konuyu yukarı taşımak istedim çook geçmiş olsun. 50 kere konu açmıştım bu kotor mu şu ku bu mu o mu diye, bu yazıyı az önce facebook üzerinden okuyunca cidden duygulandım. 50 konuda büyüklerim bana o kadar fikir vermiş olsada ben en büyük cevabı mı burada aldım. Bundan sonra da konu açmama gerek kalmadı diyecek bir şey cidden bulamıyorum cidden çok üzücü bir olay insan kilitleniyor okurken böyle bir yazıyı okuduma sevindim çünkü en doğru cevapları aldım. Aynı zamanda üzüldüm böyle bir olay yaşandığı için Allah acil şifa versin.

  17. #137
    cem_bloodz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul/Ortaköy
    Motosikleti
    Jawa250, CGL2003, CGL2005, GT250, Bajaj, YBR
    Öncelikle çok geçmiş olsun, bu yazın için çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsın bilinçsiz arkadaşların bilinçlenmesi için.. Umarım tıptaki gelişmeler dahilinde tekrar ayağa kalkıp motora binebilirsin sağlıcakla kal..

  18. #138
    HamzaBey95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    GT250R
    Bu konunun eski mesajlara gömülü kalmaması gerek! Hatta ana sayfaya iliştirin bunu...
    Çok geçmiş olsun... Allah kimsenin başına vermesin...
    HYO-GT250R
    İstanbul

  19. #139
    efizikci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2014
    Şehir
    kırklareli
    Motosikleti
    kuba xcg 100>Pulsar 200NS>xtreme max200>Dominar400
    Bugünkü kazamdan sonra aklıma geldi yazı ilk sayfalara geçsin istiyorum kardeşim çok çok geçmiş olsun gerçekten ne desek az...

  20. #140

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    merhaba seni yorumlardan hatırlıyorum çok üzgünüm dostum sen hangi şehirdesin


    REKLAM ALANI
7. sayfa BirinciBirinci ... 56789 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)