Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

En Son 120 ile Gidiyordum

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    Bursa
    Sevgili arkadaşlar merhabalar.

    Bundan 35 gün önce (24 Eylül 2015) kurban bayramının ilk akşamı perşembe günü Bursadan motorcu bir arkadaşımla gezmek ve fotoğraf çekmek amaçlı Mudanyaya doğru yola çıktık. Gece motorla gezmeyi çok seviyorum (haftada birkaç kez yollar boşken sabaha karşı 2-3-4 gibi gezerim) Yine böyle bir gezme sevdasına 12 gibi falan Mudanyaya doğru yola çıktık 2 kişi ve 2 motor.

    Hava kapalıydı, yağmur yağdı yağacak. Yollar kuruydu asfalt soğuk. Lastiklerim berbat naylon fabrika lastikleriydi ne zamandan beri değiştireceğim değiştireceğim diye dolanıyordum. Baya niyetine girmiştim. Olmadı. Motor Pulsar 200 NS

    Bursa merkezden Emek Özdilek lambalarına kadar çok keyifli ve sorunsuz bir seyir gerçekleştirdim. Lastikleri ısıtmak için de sağlı sollu geziniyordum. Özdilek lambalarına geldim, kavşağı geçtim, sonra gözümü bir açtım Tomografi cihazının içindeyim. Tepemde bir şeyler dönüyor, ışıklar, sesler. Lan noluyor? dedim anlayamadım durumu.. sonra yine gittim.

    Tekrar gözümü açtım bir sedyede acılar içindeyim. Sürekli birileri geliyor. Biri eliyle sayı gösteriyor bu kaç diye soruyor, diğeri dokunuyor acıyor mu diye soruyor, öteki bak bu ilaç çok ağır bayılabilirsin diyor, o gidiyor tekrar biri geliyor bu kaç diye soruyor... Tüm bunlar olurken ben acıdan ölüyorum ama. Öyle acı çekiyorum ki bağırmaktan ve kıvranmaktan başka yaptığım bir şey yok. Sırtımı sanki orta yerinden koparmışlar gibi geberiyorum acıdan. Bir baktım arkadaşım tepemde. Birlikte yola çıktığımız arkadaşım Murat. Beti benzi atmış, bembeyaz olmuş bana bakıyor endişeli gözlerle.

    Ne oldu? diye sordum. Kaza geçirdin dedi. Durum nedir dedim. Bakıyorlar dur hareket etme fazla iyi misin kendinde misin dedi. Çok acıyor ne olur yardım et dedim. Çok fazla konuşamadık bir doktor gidip diğeri geliyordu telaşla.

    Yaşamadan anlaşılamayacak türden bir acı ile tekrar gözümü açtım bir odada parmağımda nabız ölçen çihazın kablosu, kolumda serum hortumu, diğer kolumda başka bir anjioket, sırtımda kaya gibi sert ve canımı inanılmaz acıtan bir cisimle (omurgam düz olsun diye konulmuş) Yanımda Murat.

    İyi misin diye sordu. Canım çok yanıyor dedim ve kıvranıyordum. Çok ağır ağrı kesiciler istedim serum ve iğne yaptılar derken bayıldım resmen. Gözümü açtım sabaha karşıydı. Ahlamalar vahlamalar eşliğinde Murat'tan durumumu öğrenmek istedim. Durum ne diye sordum. Omurgan, kaburgan ve omzun kırılmış dedi. Nasıl lan dedim. Omurganda 2 kırık, omzunda 1, kaburganda 1 kırık var, ölümden döndün olm dedi. Omurilik kırığımdan dolayı felç kalma riskim vardı. Düşündüğüm tek şey bunu kız arkadaşıma ve aileme nasıl söyleyeceğim oldu. Birkaç saat boyunca bunu düşündüm. Nasıl söylesem, nasıl söylesem...

    Kız arkadaşım bayram dolayısıyla Çanakkale'ye ailesini ziyarete gitmişti, ailem de her şeyden habersiz evdeydiler. Murat'a kız arkadaşımı aramasını söyledim. Aradı ve telefonu uzattı bana. Motorla kaza yaptım hastanedeyim omzumda minicik bir kırık var merak edilecek bir durum yok dedim. Babama da aynı şeyi söyledim. Bu arada bunları söylerken Beyin Cerrahide yatıyorum. Sormuş Murat'a ve durumu öğrenmiş hemen yola çıkmış sabah yanıma geldi. Keza ailem de öyle.

    - Başıma öyle bir darbe almışım ki kafatasımın patlamaması gerçekten mucize. Kazadan bu yana 35 gün geçti ara ara kaska bakıyorum ben bunun içinden nasıl sağ çıktım diye hayrete düşüyorum. Kask LS2 358 full face. tam tepeden yarısı içine çökmüş durumda bir ara fotoğrafını buraya koymak istiyorum. Gerçekten şok edici bir görüntüsü var. İnsan "nasıl ya" demekten kendini alamıyor -

    Polis geldi tutanak imzalattı. Polisler tutanağı hazırlarken çok üzgün gözlerle bakıyorlardı bana. Sanki bir daha düzelemeyecekmişim gibi bakıyorlardı. Tutanağa attığım imza tek bir çizgi oldu, kalem tutabilecek durumda değildim.

    Polisler; araç mı sıkıştırdı diyorlar, bilmiyorum diyorum. Çukur mu vardı diyorlar, bilmiyorum diyorum. Bir şey mi çıktı yola diyorlar, bilmiyorum diyorum. Bir yere, bir araca mı çarptın diyorlar, bilmiyorum diyorum. Özdilek lambalarını geçtim, 120 ile gidiyordum tek hatırlayabildiğim bu. Kazadan 10-15 saniye öncesine kadar net hatırlıyorum ama gerisi yok. Yani kazadan 15 saniye öncesi ile tomografi cihazına girdiğim ana kadar ki mevzuyu hiçbir şekilde hatırlamıyorum. 35 gün geçti düşünüyorum düşünüyorum yok. Hiçbir şekilde hatırlamıyorum kazayı nasıl yaptığımı.

    Her zamanki gibi dümdüz yolumda gidiyordum, gözümü açtım tomografi cihazının içindeyim. Çok ilginç, ürkütücü, garip bir deneyim. Uzaylılar kaçırmış gibi oluyor.

    Üzerimde mont ve kask vardı. Dizlerimde baya yaralar oldu. Çok şükür kırık olmadı. Pantolonum ketendi paramparça olmuş. Mont sağlam çıktı dirseklerimi falan baya korumuş. Sırt koruması da mevcuttu. Muhtemelen beni felç olmaktan kurtardı. Kaskı görmeniz lazım nasıl düştüysem artık zannediyorum uçtum motordan kafa üstü ve sırt üstü çakıldım diye tahmin ediyorum. Yani emareler onu gösteriyor.

    İşin özü ölümden döndüm.

    En son 120 ile gidiyordum. 35 gün geçti ve yeni yeni oturmaya başladım. Omurgamda T4 ve T5 kemiğim kırıldı. Klavikula (köprücük kemiği) kırıldı. Köprücük kemiğim, başıma aldığım darbenin şiddetine vücut ağırlığım eklenince kaskımın yaptığı baskı sonucu kırıldığını düşünüyorum. Bir tane de kaburga kemiğim kırık. İyileşiyorum çok şükür. Yaralarımın hepsi geçti. Yavaş yavaş oturmaya başladım. Korse takıyordum çıkardım şu an yalnızca 8 bandaj denilen bandaj var omzumda.

    Omurgama aldığım darbe sebebiyle felç kalabilirdim. Sinirlerim zarar görebilirdi. Çok şükür hiçbiri olmadı. Tüm hissiyatım yerinde. Başıma aldığım darbe sebebiyle kafatasım kırılabilirdi. Beynim patlayabilirdi. Beyin kanaması geçirebilirdim. Hafıza kaybı yaşayabilirdim. Felç olabilirdim. Çok şükür o da olmadı. Kaburga kemiğim ciğerlerime, kalbime veya diğer iç organlarıma batabilirdi. İç kanama geçirebilirdim. Sinirlerim veya aort damarım kesilebilirdi. Felç kalabilirdim. Çok şükür o da olmadı. 35 metre sürüklenmişim ve durduğum yer bir dere geçidi. 2 metre daha sürüklensem 4-5 metre boşluktan aşağı betona çakılacaktmışım. Ambulans yol üzerinde denk gelmiş 1 dakika bile sürmemiş hemen müdahale etmişler. Yani arkadaşlar o kadar ucuz yırtım ki, gerçekten bu kadar olur. Onlarca ihtimalin hepsi benim lehime sonuçlandı. Doktorlar dahil herkes çok şaşırdı.

    35 gün oldu ve şu an bilgisayar başında zar zor oturmaya çalışarak yazıyorum bu satırları ağrılar ve sızılar içerisinde. Gün geçtikçe iyileşiyorum. İnsan sağlıklı olmanın değerini bu haldeyken anlıyor. Duş almak çok değerli mesela. Tuvalete gidebilmek çok değerli. Sola dönüp yatabilmek çok değerli. Diyeceğim o ki; kasksız, montsuz asla ama asla yola çıkmayın! Lastiklerinizi asla ama asla ihmal etmeyin! Sürat yapmayın! Benim kadar şanslı olamayabilirsiniz...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Çok geçmiş olsun, çok acı yaşamışsınız ama en sonunda bir şekilde ayağa kalkabilmeniz sevindirici.

  3. #3
    keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Çok büyük geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış, iyi kurtarmışsınız. Umarım bizlere iyi bir örnek olur bu hikaye

  4. #4
    Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2013
    Şehir
    Skinoskisama
    Motosikleti
    Dragstar
    Geçmiş olsun. Tek merak ettiğim sana ne oldu kardeşim. Nasıl kaza yaptınki hatırlamıyormusun hala.

  5. #5
    abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    Kardeşim çok geçmiş olsun, anlattıklarınla olayın ciddiyetini bir kez daha idrak edebilmişizdir, çok çabuk iyileşmen dileğiyle.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

  6. #6
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    Geçmiş olsun acının tarifi olmaz çok büyük acılar çekmişsinizdir ama geçicek hepsi sabırlı olun, hadi siz hatırlamıyorsunuz yanınızdaki arkadaşınızdamı kazayı görmedi, gündüz bakmadımı yola polisler bişey bulmadımı?
    Karalı bunu beğendi.

  7. #7
    enable - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS, cbf150,xmax250ABS
    Geçmiş olsun Allah şifalar versin.
    Etrafta hiç kamera görüntüsü yok mu mobese veya daire dükkan güvenlik kamerası? en azından olayın nasıl olduğunu anlardın. Belki de böylesi daha iyi.
    Beynin koruma için kendini kapattığını duymuştum demek böyle birşeymiş.
    Tez zamanda iyileşirsin umarım ama bir daha motora biner misin bilmiyorum, ben cesaret edemezdim heralde.

  8. #8

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    Bursa
    Çok sağ olun arkadaşlar. Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

    Kazayı gerçekten hatırlamıyorum. Çok zorluyorum kendimi ama yok kayıp karanlık. Başıma aldığım darbeden dolayı geçici hafıza kaybı yaşadığımı düşünüyorum. Kaskın fotoğrafını çekip paylaşabilirsem çok şaşıracağınızdan eminim. Yerimden kalkamıyorum kalkabilsem çekeceğim fotoğrafını.
    oenaj bunu beğendi.

  9. #9
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Geçmiş olsun kardeşim.
    EmreKocyigit, Bohemian ve YsNLzTrK bunu beğendiler.

  10. #10
    muglalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2013
    Şehir
    Köyceğiz/MUĞLA
    Motosikleti
    BAJAJ Discover 150F
    Gecmis olsun hocam Allah acil şifalar versin. Tekeriniz düz bassın

  11. #11
    CT.ATC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2014
    Şehir
    Kahramanmaraş
    Motosikleti
    150 Mr Vulture(30k) > X-Treme Max 150
    Çok geçmiş olsun hocam bol bol sadaka verin, Allâh bağışlamış. Ekipmanın önemine bir kez daha şahit olduk. Arkadaşınız kazayı nasıl yaptığınızı görmüş mü, motorun ve kaskın durumunu da aynı şekilde merak ediyoruz?

  12. #12

    Üyelik
    07 Nisan 2013
    Şehir
    Kırklareli Babaeski
    Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    Geçmiş olsun Allahın izniyle yine ayağa kalkabilmişsin bu sevindirici bubarada haklısın insanın başına bişry gelmeden bazı şeyleri anlayamıyor

  13. #13

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    Bursa
    Arkadaşım benden süratliydi. En son hatırladığım aramızda bi 150-200 metre mesafe vardı. O görmemiş kazayı devam etmiş süratli bir şekilde. Kaskın içine kulaklık takar müzik dinler genelde. Baya 3-5 km gitmiş arkada beni görmeyince kenara çekip durmuş beni beklemiş. Sonra bir taksici durmuş yanında "arkadaki motorcu senin arkadaşın mı" diye sormuş, "evet" demiş. "Kaza yapmış yerde yatıyordu" demiş. Murat'ta ters şeritten direkt bana doğru gelmiş. O sırada ambulans başımdaymış. Kamera var mı diye ailem araştırdı ama pek bir şey bulamadık.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:48 ----------

    Montu hastanede üzerimden keserek çıkarmışlar. Mont nerede bilmiyorum ama kask bende. Onu paylaşacağım kardeşime çektireyim fotoğrafını ben kalkamıyorum.

  14. #14
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    çok büyük geçmiş olsun iyileşme süreci baya zahmetli olacak ama verilmiş sadakanız varmış ki Allah sizi ailenize bağışlamış
    umarım kısa sürede düzelirsiniz

  15. #15
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Çok büyük geçmiş olsun görecek gününüz varmış, sadaka verin. Ambulansın arkadaşından önce gelmesi de cok büyük şans gerçekten. Motosiklette durum nedir peki? Lastik mi patlamış ? Düz yolda aklıma başka bir şey gelmiyor. Arkandan birisi çarpmış olabilir mi ? O saatte alkollü bir sürücü ? Gerçekten çok üzüldüm, kaskın da resmini koyman ibretlik olacaktır. Tekrar geçmiş olsun.

  16. #16
    kdiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Şubat 2011
    Şehir
    İSTANBUL/ÜSKÜDAR
    Motosikleti
    14-16 200ns,16 Mt-25, 17 D400, 18 Mt25abs
    geçmiş olsun inşallah eski sağlığınıza en kısa zamanda kavuşursunuz.sağlı sollu slolom yaparken yerde ıslak zemine veya yağlı zemine denk gelmiş olabilirsiniz hızınızda yüksek veya kavşaktan geçerken araç da dokunmuş olabilir.

  17. #17

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    Bursa
    Çok zor oldu ama çektim arkadaşlar fotoğrafları. Buyrun kask.





    kuvvetmira, Mertszgn ve Dodin bunu beğendiler.

  18. #18
    Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2015
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    PCX150
    Abi çok üzüldüm geçmiş olsun. Bende servise: bu 150cc scooter değil mi abi bu niye 110 da kesici giriyor herkes kabloyu iptal etmiş 130 yapıyor diyorum. Ah benim cahil kafam.
    sagat, Dodin ve gokberk6426 bunu beğendiler.

  19. #19
    hgdr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2011
    Şehir
    konya
    Motosikleti
    salcano wolf s
    geçmiş olsun büyük kaza atlatmışsınız. Allah hepimizi korusun.
    Karıncaezmez bunu beğendi.

  20. #20

    Üyelik
    03 Mayıs 2015
    Şehir
    Bursa
    Motorun lastikler patlamamış bir sıkıntı yok. Ön far ve far kafası kırılmış, ayna, sinyal, vites pedalı falan kırılmış. Gidon falan yamulmuş.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)