Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk kaza. Ne yapmam gerekiyor?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Drejge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Yamaha YBR esd
    ugün saat 22:00 sıralarında normalde cadde olan ama bugün pazar kurulan bir caddede motosikletimle 50k/h civarı hızla selektör ata ata ilerliyordum. Çünkü 4-5 tane pazarcı hala toplanmamış çadırlarını topluyolardı, nerdeyse pazarın sonuna gelmiştim birden karşıdan karşıya asılı ip gördüm ve 10mt anca kalmıştı sanki o an bütün okuduğum çalıştığım fren teknikleri aklımdan çıkmıştı. Son gücümle arka frene bastım ve motoru kaydırdım nasıl olduysa arka taraf bir sağa bir sola kaydı (10metre boyunca kayıp nasıl motorun üzerinde kaldım hala şaşıyorum) en son ipe kolum çarptı ve ip kolumda 10cm lık bi alanın derisini kaldırdı. Genede düşmedim pazarcının arabasının tekerleğine yattı motor yani yere temas etmedi ve motorun ön kafa sallanıyor birde çamurluk kırılmıştı. Kaldırdım motoru baktım hasar var sonuçta adamın dikkatsizliginden dolayı oldu karşılaman lazım dedim adam saçma saçma konuşuyor anlatsam eminim küfür edersiniz. Neyse ben aradım polisi adresi verdim bir baktım adam arabasına binicek ben polisi aradım geliyor dedim istediğini ara dedi bindi gitti plakayı aldım tabi. Sonra ekipler geldi ben polis bir abiyi aradım olayı anlattım bana akıl verdi hastaneye git raporunu al karakolda da şikayetçi ol adam zaten kaçmış ama her türlü bulurlar dedi. Ekiplerede anlattım olayı hastaneye gittik raporu falan aldık sonra karakoldada olduğu gibi olayın ifadesini verdim. Adamı da tarif ettim plakayı verdim şikayetçi oldum sağolsunlar karakoldada yardımcı oldular ifade kısmında. Hasarımı karşılarsa uzlaşmak isterim dedim hasar miktarımı kafamdaki tahmine göre yazdırdım. Sonra karakoldan çıktım ve motorun fotoğraflarını çektim. Şimdi düşünüyorum da o ip boynuma veya yüzüme gelse takla bile attırırdı bana veya boynumu bile açabilirdi. Bol bol şükrediyorum şuan verilmiş sadakam varmış heralde diyorum. Birde okuyan herkesin aklında kalsın umarım başımıza gelmez ama gelirsede aklınızda olsun, çok dikkat edin.
    -Bunlardan sonra yapmam gereken ne var hasarı kendim karşılayıp faturasını mı delil yazdırayım yoksa mahkeme sonucunu mu beklemem lazım?
    Adam benim geldigimi göre gôre ipi indirdi ve çarptım yaralandım motorumda hasar oluştu ve adamda bırakıp kaçtı bildiğiniz kısaca böyle.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    CxAnKACx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    KTM Duke 200 (2014)
    Cok gecmis olsun, adamin yaptigina daha cok sinirlendim nasil bir karaktersizliktir. Insan bi yardim eder kaldirir ozur diler... Insanlik olmus resmen...

  3. #3
    Drejge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Yamaha YBR esd
    Teşekkür ederim hocam, maalesef geldiğimiz son durum bu adama polisi aradım dedim bi üstüne yürümediği kaldı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 19:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:51 ----------

    Yokmu bilen eden?

  4. #4

    Üyelik
    22 Temmuz 2015
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    Kuba Razore 100, Mobylette 52,
    Mont yok muydu üzerinizde ?
    Geçmiş olsun.

  5. #5
    Drejge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Yamaha YBR esd
    Mont maalesef yoktu hocam. Birde bugun önemli bir şey daha oldu, kazada darbe alan yere bir araba geri geri gelirken dokundurdu ve kırdı. Servise tekrar gittim çarpan kişi ile birlikte 600 TL hesap çıkardılar adamla 400 TL ye anlaştık ve adamdan parayı aldım. Yarın bütün hepsini degistiricem 700 lira civarı tutucak faturalandirip ilk kazadaki adamdan alirsam hak yemiş gibi olucam napacagım bilmiyorum.

  6. #6

    Üyelik
    21 Haziran 2015
    Geçmiş olsun.

    Yaşadığın maddi hasarı düzeltmekten öte yapman gereken ilk şey ekipmanlarını tam giymek olmalı. Montunun olmaması sebebiyle kolunda daha ciddi bir hasar da olabilirdi. Ayrıca semt pazarlarının olduğu günler pazar toplandığında bile o sokakları daha dikkatli kullanman gerekiyor, sen daha pazar kaldırılmadan 50 km hız yapmışsın. Yerlerde motorunu kaydıracak kadar atık mamül de olabilir. Buna benzer bir olayı sabah pazar kurulurken yaşadım, adam yerdeki halatı tam ben geçerken kaldırdı, motorun altına vurdu. Yavaş gitmiyor olsaydım daha büyük bir sıkıntı olabilirdi.

    Dikkatli ol, tedbirini al.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)