Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kaza ve sonrası yapılacak işlemler.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Arkadaşlar iyi günler. Hemen hemen her gün bir arkadaşımız kaza yapıyor veya kazaya karışıyor. Bunların büyük bir kısmı; başka sürücünün sıkıştırması, önüne kırması, hatalı sollaması, aynayı kontrol etmeden şerit değiştirmesi vb.nedenlerden dolayı oluşan kazalardır.
    Bu kazalarda düşme veya asflatta sürüklenmeden dolayı bizler ve motorlarımız ciddi hasarlar almakta, maddi olarak da bizlere büyük yükler getirmektedir.
    Kaza sonrası şoku atlattıktan sonra sizi sıkıştıran, hatalı sollayan vb.sürücü hakkında hiç bir işlem yapılmamakta, çağırdığınız polisler ilgisiz kalmaktadırlar. İşte tam burası hassas bir konu. Çünkü polisler yaralanmalı bir kaza olmadığında tutanak tutmamaktadırlar. Sizlerde acılarınız ve motorunuza gelen problemler ile başbaşa kalmaktasınız.
    Bir avukat arkadaşım ile bu konuları konuşurken bana vermiş olduğu bilgiler çok mantıklı geldi bu nedenle sizinle paylaşmak istedim.
    1. Birisi sizi sıkıştırdı, hatalı solladı, yola çıktı ve siz ona çarpmadan yere düştünüz. Sizde bir şey olmasa bile polis çağırın ve yaramalı trafik kazası geçirdim, şu plakalı şu model araç yüzünden diyin.
    2. Bu durumda polis mutlaka olay yerine gelmek ve tutanak tutmak zorunda. Olay yerine gelmeden ambulans da çağırıyorlar.
    3. Polis gelince, yattığınız yerden durumu polise izah edin, durumu anlatın. Tutanağı sizin verdiğiniz bilgilere göre tutacaklar. Ambulans ile hastaneye gideceksiniz. Ambulans ile hastaneye gitmeniz sizin iyiliğiniz içinde gerekli. Genel kontrolünüz yapılacak, belki de önemsemediğiniz çok önemli bir ayrıntı yüzünden belki de hayatınız kurtulacak.
    4. Polisin tuttuğu tutanak ile davada açabilirsiniz, hasarınızı karşı tarafa da ödettirebilirsiniz.
    Bu yazdıklarıma örnek olması açısından geçen gece şahit olduğum ve müdahale ederek yukarıda anlattığım olayların nasıl gerçekleştiğini aşağıda anlatıyorum.
    Gece 24 sularında köpeği çişe çıkartmışken, ford escort marka, çok hızlı giden ve muhtemelen alkollü olan 3 zırzop önlerinde giden opel bir araca arkadan çarptılar ve hiç durmadan basıp gittiler. Çarpılan araç kenera çekti, içinde bir aile çocuklar ve yaşlı bir teyze vardı. Birde hamile bir kadıncağız. Tabi hepsi çok korkmuş vaziyetteydiler ve ağlıyorlardı. Araç sürücüsü araca şöyle bir baktı, pek bir şey yok, zaten adam kaçtı allahtan gelen olay ne yapalım havasında gitmeye kalktı. Ben duruma müdahale ederek, içerde hamile bir kadın var, belki korkudan bebeğine bir şey olacak, sakın gitme, polis ve ambulans çağırıyorum dedim ve bunları yaptım. Polis ve ambulans geldi, hamile kadın hastaneye sevk edildi. Polise çarpan aracın marka, model ve rengini söyledim. Plakasını alamadım dedim. Araçta çok bir şey yok gibi gözüküyor ama tutanak tutacağız dediler. 1 saat içinde de o aracı buldular.
    Hamile kadın korkudan ve şokdan dolayı düşük yapmış ve ameliyata almışlar. Aracın sahibi iki gün sonra beni bularak; "ABİ İYİKİ BİZİ UYARDIN VE POLİS ÇAĞIRDIN YOKSA BİZ ÇEKİP GİDECEKDİK, ADAMIN YANINA KAR KALACAKTI" şeklinde teşekkür etti. Aracın hasarı, hastane masrafları çarpan adamın sigortasından yapılacak. Ayrıca kaybedilen bebek ile ilgili manevi tazminat davası açılacak mahkemeye.
    Biraz uzun oldu umarım okumaktan sıkılmazsınız. Ancak gerek araç ile ve gerekse de motor ile yaptığınız kazalarda uyanık olalım. Haklının hakkını aramasına yardımcı olalım.
    Herkese kazasız günler diliyorum.
    krd, mahyo, ardacik ve 21 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    Manisa
    haklarımızı bilmek lazım güzel faydalı bilgiler

  3. #3

    Üyelik
    21 Eylül 2014
    Bilgilendirme icin cok tesekkurler.

  4. #4
    flush royale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2014
    Şehir
    Londra/G.Kore/Ankara
    Motosikleti
    2014 Yzf R125 Anodized Red
    İnsanlara böylesine yardımcı olmanız takdire şayan.
    Kakono hakiri sokomoyu tokaji.

  5. #5
    SCelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Pcx 125
    Teşekkürler

  6. #6
    Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2012
    Şehir
    BURSA/ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Bilgilendirme yaptığınız için çok teşekkürler.
    Emeğinize sağlık.

  7. #7

    Üyelik
    27 Eylül 2014
    Çok değerli bir bilgi. Çok teşekkürler.

  8. #8

    Üyelik
    09 Nisan 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Hyosung GV 650 Haojue 150-9 Mz 301
    peki yaralanmalı diye polis çağırdığımızda vücudumuzda gözle görülen bir yara yoksa iç kanama olabilir diye mi tutanak tutuyorlar birde yattığınız yerden derken kalkmamamız mı gerekiyor

  9. #9

    Üyelik
    24 Temmuz 2014
    Şehir
    Ankara-Alanya
    Bilgilendirme için teşekkürler, gerçekten işimize yarayabilecek bir bilgi.

  10. #10

    Üyelik
    05 Aralık 2011
    Şehir
    antalya/muratpaşa
    paylaşım için teşekkür ederim...ayrıca avukat vs gibi mesleği olan motorcu katdeşlerim...olası mevzuat değişiklikleriyle ilgili bu başlık gibi ara ara başlık açıp bilgilendirmelerini rica ediyorum...

  11. #11

    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Çok yakın avukat ve savcı adayı arkadaşlarım üniversiteden + motor kullananları da var. Gerekli bilgileri sürekli aktarıyorlar sağ olsunlar. Siz fiziksel olarak bir yaralanma görünmese bile iç kanama gibi şüphelerden ağrıyor acıyor basamıyorum dediğinizde zaten yaralı muamelesi göreceksiniz. Bu tarz olaylarda biraz abartı oradaki raporu da etkileyecektir. Cezalarını çeksinler...

    Başlık sahibini tebrik etmeye gerek yok herkesin görevi olan bir şey. Ancak ne yazık ki ülkemizde böyle güzel olaylar artık ütopik bir hal aldı...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)