Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yaya bana çarptı!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Dün sabah scooter'ımla işe doğru yola koyuldum. Şişli Camii'sini geçtikten sonra sağ şeritten Beyoğlu istikametine giden yoldan (Abide-i Hürriyet Cd) devam ediyordum. İleride trafik çok yavaş akıyordu bir otobüste durup yolcu indirmeye başladı.

    Ben de bu sırada otobüsün solunda ki 1.5 metrelik boşluktan 25 Km/s hızla geçiyordum. Bu tarz trafiğin durduğu durumlarda her an bir yerden biri fırlayacakmış gibi iki elim fren de temkinli gidiyorum.

    Tam ben otobüsün şöför koltuğu hizasına yaklaşmışken, otobüsün önünden hiç soluna bakmadan kafasını sağa çevirerek yürüyen birinin hızla yola çıktığını farkettim. Fren yapmaya çalışsam o mesafe de durma şansım hiç yok. Refleksle kornaya bastım ve motoru biraz daha sola doğru kaydırarak yanından geçmeye çalıştım.

    Neyseki ben yayaya çarpmadım. Ama yaya hala soluna bakmadan yürümeye çalıştığı için üzerime doğru gelmeye devam ediyordu ve benim sağ omzuma çarptı. Ben omzuma gelen darbeyle hafifçe bir sendeledim, çok şükür sola devrilmeden ve motoru bir yere çarpmadan dengemi kurup yoluma devam ettim.

    Zaten İstanbul'da şehir içi trafiğinde paranoyakça ve fazlasıyla temkinli motosiklet kullananmama rağmen böyle bir olay yaşamak, çok daha fazla dikkatli olmak gerektiğini bana bir kez daha hatırlattı.

    Özellikle otobüs gibi büyük araçların önünden, soluna hiç bakmadan kendini yola atan denyolara (çocuk olsa anlayacağım) daha fazla dikkat etmek gerekiyor.[COLOR="Silver"]



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Kasım 2007
    Şehir
    Pendik
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Köyünde trafik görmediği için rahat hareket ediyor. Hele o minibüs durdurmak için ıslık çalarak yola fırlayan ağır mallar yokmu, giden arabaya çarptı adam.

  3. #3
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Haziran 2011
    Geçmiş olsun. Bu şekilde yolun kenarında duran,sağ taraftan ne gelip,gitmediğini göremeyecek kadar açı bırakmayan araçların solundan geçerken çok dikkatli olmak lazım. Ne çıkacağı belli olmuyor malesef.

  4. #4
    maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Malatya
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    40 km hızla giderken kenarda bekleyen bi deli yolla hiç alakasız duruyorken gene de tedbir olsun diye kornayı biplettim. 5 metre var yok. zaten istese bile yetişemez dedim, demez olaydım.

    biplettiğim anda birden yola doğru dönüp at yarışlarındaki tabancayla kalkış yaparlar ya; aynısını soluna hiç ama hiç bakmadan yaptı.

    durabilecek değil kaçabilecek bi mesafem bile yoktu. kornaya basa basa sola kaçtım; gidebileceğim kadar.

    sonra adam bana yan çantamdan çarptı.

    motor yan devrildi, kaskım, arka çantam kaldırıma değdi. soldaki yan çantam ve ön koruma demrim üzerinde sürüklenmeye başladık.

    başladık diyorum, çünkü adam da resmen artçım olmuştu; bir farkla.

    ben yere 90 derece iken kendisi benim ve motorumun üzerinde sörf tahtasındaki gibi yol alıyordu.

    yaklaşık 30 km hızla asfaltta sürüklenmeye başladık.

    durduğumda adam bana bağırdı, hızlıymışım.

    motorun altında olmama rağmen o sinirle adamla beraber motoru fırlattım motor diğer tarafına yattı bu sefer.

    adamın üzerine yürüdüm. güzelce 1-2 tane yumruk vurduğumu hatırlıyorum.

    sonra sokaktakiler gelip ayırdı. hatta bir tane sivil polis de vardı. bı kısmı beni tutarken diğerleri adamı göndermeye çalışıyorlar.

    döndüm motosikletime baktım; ybrmin karterinin oradan bi sıvı aktığını gördüm. "ulan karteri deldik" diye şimşek gibi bi düşünce oluşunca yan çantamdaki 16-17 anahtarını alır almaz kaçan şerefsizin peşine düştüm, siville beraber 1-2 kişi peşimden geldi; tam yakaladım "nereye kaçıyorsun" diye küfürlü ve bağırarak adama saldıracakken gene tuttular.

    sivil polis "bu adam mahallenin delisi, sen dua et adama bişey olmadı; giden malın olsun" dedi iyice delirdim. hepsine küfredip motorun yanına gittim.

    neyse sonra adam kaçtı gitti. motorun yanına gittim; benzin akmış. sağ ayna kırık; adamla beraber motoru diğer tarafına fırlattığımda kırıldı; büyük ön cam da boydan boya kırılmış... arka çantamın tablası kırılmış, arka çantamın ve sol yan çantamın sol tarafı boydan boya kaldırımın sarı boyası. koruma demiri yamuk, kafa karenajı (ybr city modeli) da hafif yamuk.

    herkese bi daha küfrettim. motoru kaldırıp devam ettim. "deli hastanesi bi istanbulda bi elazığda boşuna değil" dedim.

    neden bu kadar sinirlendin derseniz; motosikletimle Elazığ'dan İstanbul'daki Ekşifest'e gidecektim. uzun ön camdan tut, el yapımı yan çantalardan tut, sele minderinden tut, tamir takım taklavattan tut; rotaya, durulacak, gezilecek görülecek konaklanacak yerlere kadar hesaplanmış bir turdu. uzun zamandır beklediğim bir turdu.

    adama da bişey olmadı; eğer bende dizliğim, kaskım, montum olmasa sol tarafım komple kırık olacaktı. hakkım haram olsun o şerefsize.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)