Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Experin verdiği miktar!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Virago250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2012
    Şehir
    İstanbul kartal
    Motosikleti
    Virago 250
    Selamlar Arkadaşlar,
    Bir kaza yaptım ve karşı taraftan maddi yardım alamadım fakat karşı tarafın sigortasından motosikletimi yaptırmaya çalıştım.Karşı taraf asli kusurlu bende de tali kusur var.
    Yamaha yetkili servise götürdüm motorun yapılım bedelinin 4,5 bin lira olduğunu söylediler.Zaten bendeki yamaha virago 250 cc ki 5 bin lira falan yapıyor.Fakat ray sigorta eksperi diyorki motorunu 4000 liraya sayıyorum.senin motorunun masrafı 2,5 bin lira.Sende kusurlu olduğun için 3 te 1 oranında az alacaksın parayı yani 1875 lira verecekmiş bana.Motorun geri kalanını da sen ne yaparsan yap dedi.Kendi tanıdık sigortacıma sordum senin motorun pert olmuş paranın hepsini ödemesi lazım dedi.
    Ayrıca bu ray sigorta eksperi nasıl bir piyasa araştırması yapmış ki 4000 lira fiyat veriyor motoruma?Sahibinden.com da en ucuz 4750 lira ya?
    Arkadaşlar,evleneceğim. motorun borcu hala bitmedi.Satmak istiyordum bu kaza oldu.Lütfen yardım ederseniz sevinirim.Ne yapmalıyım?
    çok teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    agrasiwe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2012
    Şehir
    İstanbul - Gaziosmanpaşa
    Motosikleti
    Yamaha mt09
    teklifi kabul etme, avukata git tanıdık bul, dava et, uğraşırsın ama uzunda sürer biraz alırsın sonuçta istediğini, yada hiç uğraşma direk teklifini kabul et... ben olsam dava yolunu seçerim.
    Virago250 ve cennetkizi bunu beğendiler.

  3. #3
    zizulander - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2013
    Şehir
    Giresun Şebinkarahisar
    Motosikleti
    Şu aralar mecburen otomobil
    şikayet var.com sitesine şikayet et durumunu. güzel bir şekilde kazayı, kazadan sonra sigorta şirketinin experi vasıtası ile sana söylediklerini yaz. şirket olarak onlar eğer müşteri memnuniyeti çeköek istiyorlar ise bir iki güne kadar muhtemelen sana dönüş yapacaklardır.
    Virago250 bunu beğendi.

  4. #4
    astorojna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2012
    Şehir
    kırıkkale
    Motosikleti
    Yamaha Mt09
    kardeşim geçmiş olsun yazacaklarımı iyi oku.
    geçenlerde bende bi kaza yaptım. hatta konusunu açtım. karşı taraf %100 kusurlu çıktı neyse experi aradım 1 hafta sonra. dedim kaç para ödüceksin 160 parça 100 işcilik 260 tl ödeyeceğim dedi. sen dalga geçiyorsun heralde 160 tl neyin parası dediğimde, ben yiba çarşısından fiyat aldım senin motorun parçası o fiyatmış diye yanıt verdi. o zaman sen 160 tl ye al o parçaları bana yolla dediğimde biz parça temin etmiyoruz cevabını aldım. bende o zaman o fiyatı aldığın bayinin numarasını ver ben parçayı ordan alayım dedim ve numarayı bulması için telefonu kapadık. 2 gün telefonlarımı açmadı başka experi aradım ... bey terbiyesizlik yapmasın beni arasın dedim telefonu kapadım ve ... bey beni arayarak mustafa bey kusura bakmayın biz yanlış motrun parça fiyatını almışız hemen ek bir dosya açarakl zararınızı karşılıyoruz dedi ve parayı hesabıma yatırdı. yani demem o ki işin peşini bırakma mutlaka vardır bi yanlışlık.
    Virago250 ve cennetkizi bunu beğendiler.

  5. #5
    Virago250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2012
    Şehir
    İstanbul kartal
    Motosikleti
    Virago 250
    Arkadaşlar,
    Exper diyorki senin motorun 4000 lira yapar ben de bunun 2500 lira olan hasarını karşılarım diyor.halbuki yamaha servisi senin motorunda 4000 lira masraf var diyor.işçilik hariç.
    Ben ne yapmalıyım motoru kime tamir ettiricem?Bu arada kazada asli kusurlu karşı taraftan para talep edebilirmiyim?edebiliyorsam hangi belgeyi masraf olarak göstermem gerekir?

  6. #6
    antilop_skul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul sarıyer / tarabya
    Motosikleti
    cbf600sa 2007 +100k km
    mantıken senin bir servise motoru yaptırıp faturasın sıgorta sırketıne kestırmen gerek bence öyle olması lazım . otomobil olayında aracı yaptırıyorsun faturası sırkete kesılıyor cunki

  7. #7

    Üyelik
    26 Ağustos 2013
    Şehir
    iskenderun
    Motosikleti
    rks 150
    o servis nasıl servis bu experr nasıl eksperr ulan motor 4750 lira 4000 lira masraf çıkartıyon işçilik hariç parça 4000 liraysa işçiligine 3000 lira ister bu adam dava yoluyla ara dicemde ne davası adalet türkiyede kadın ismi kardeş sonra başka bir degeri yok

  8. #8
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    motoru pert'e çıkartmak daha mantıklı gibi,tabi hakettiği parayı alırsan.zaten satacakmışsın,tamir felan uğraşacaksın,bide alıcıya anlat derdini vs... zor satarsın

  9. #9
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Son çıkan kanuna göre araç değeri birkaç internet sitesindeki ilanların ortalaması ile tespit edilecek. Kısacası exper kafasına göre değer biçemez. Hasar tutarı aracın değerinin yarısından fazlası ise ( bu orandan tam emin değilim ) Aracın bedelini sigorta öder ve aracı hurda olarak kendine alır. Aracı almak istersen sana satar.

    Kısaca sen bu konuyu sigorta merkezine taşı adam belki seni kandırıp kendine bir gelir sağlamaya çalışıyor olabilir. Sen genel merkezi ara.

  10. #10

    Üyelik
    17 Ekim 2013
    Şehir
    İstanbul
    Tali kusurlu iseniz karşı tarafın trafik sigortası size kusurunuz oranında ödeme yapar.
    Sizde hiç kusur olmasa idi hasarın tamamını karşılardı.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler