Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet Kazam

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Cihat Me - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    satıldı
    Meraba öncelikle ben kısa kendimi tanıtıyım abilerime.. varsa kardeşlerime.. İsmim Cihat 18 yaşındayım. Daha deli çağlarımdayım, Öğrenciyim okulumla evim arası çok uzak olduğundan dolayı gidip gelmem çok zor oluyordu. Okulumuda sevdiğimden başka okula geçmek istemedim. Yol ise beni bitiriyordu , otobuslerde sürünüyordum.. Kelimelere dökücem dökmeye yorulurum o kadar çok çektim.
    O yüzden bir çare bulmam gerekiyordu taşıt olarak. Bir motosiklet alıcaktım ama nasıl alıcaktım ? ''Aile bireyleri'' ? Bu konuyu onlara nasıl açıcaktım ? Peki ya açtığımda meşguliyet arasında, yahut kuru fasulye pilakisi yerken iri lokmaların çarpışması esnasında verilmiş ağız dolusu küfürlerle yoluma bakıcaktım.. Toplumumuzda ki motosiklete karşı bir baskıcı düşünce yapısı zaten almış başını gidiyor. Ne o motosikletmi lan oğlum o şeytan işi git gel senin işin gücün yokmu. Böyle boş işlerle uğraşıyorsun tarzı cümleler sarf ediliyor. Zaten hayatları tvye bağlı analarımız , babalarımız hatta pamuk babannelerimiz.. Olum daha dün motosikletle kaza yapmış biri haberde gördük ölmüş. Hadi halanın eşi motosikletle kamyonun altında kaldı. Küfürler havalarda uçusucağı için. Hiç bu konunun harfini ağzıma almadım hatta çevremdekilere bile söylemedim.

    Hee olum cekiyom altıma yapıstırıcam buraları yanlıcam görün tarzı liseli şeylerimde yoktur.. Gerçekten ihtiyacım olucağı için ufak bi motor alıcaktım.. İlk defa kendi şahsıma bir araç sahibi olucaktım. İnternet üzerinden araştırmalara başladım. Sizlerin arasına pek katılmasamda hatta hiç katılmasamda , forumları gezdim biraz bilgi sahibi oldum. Bir motosiklet almaya karar verdim ama nasıl ? Aile destegi olmadan nasıl olucak. eee çalış ? Peki ya okul ? gibi sorularla beynimi yedikten sonra para biriktirmeye başladım. Günlük 10 tl harçlık alıyordum.

    Okulun son aylarına girmiştik 12 sınıftım. Kız arkadaşımla bu konuyu zaten epeyce konusuyorduk yol problemim çok oluyor diye. Oda bana destek olucagını söyledi. Tabi hesap yaptık falan oda benim kadar harçlık alıyor. Bir şekilde para biriktirmeye başladık artık buluştugumuzda su bile almıyorduk. O kadar azim ettik. Eee ne demiş atalarımız damlaya damlaya göl olur. Neyse tabi okulun sonlarına doğru geldiğinden dolayı işe girip bu çileden kurtulmak lazımdı. Okul bitti iş arayışlarına girdik beraber o bir iş buldu. Bir hafta çalıştı ve işten ağlayarak çıkmıştı.
    Kıyamamıştım; o benim kız arkadaşım ama bir yandanda kızım.
    O tabi destek olamadığı için çok üzülmüştü. Ben tesselli edici laflar söylerek bu sözlerini bastırdım. Ve iş hayatın bitti sen tatilini yaparsın tarzı sözler söyleyerek geçiştirdim. Ben iş buldum. Simit sarayında yaklaşık 900 tl civarı aylık maaş vericeklerini söylediler. Benimde harçlıklarımla beraber bu para üstüne iyi gider diyerek. İşe başladım mecidiyeköy şubesiydi. En yoğun şubesiymiş çok yoruldum hani kolay kolay yorulan bir tip değilim ama. Orda ki müdürler; zaten onun için ayrı bir başlık açmak lazım. Neyse aynı yerde duramıyorsun. Ve 10 saat boyunca ayaktasın koşturuyorsun herzaman hiç istek bitmiyor.. o ayım bana yıl gibi geldi.

    Ama her zaman aklımda ; bak bundan sonra yol çekmicem. Çekicem altımda motorum olucak istediğim zaman istediğim yere rahat ulaşabilcektim. Bu düşünce ancak içimi serinletiyordu.
    Bir bir bucuk ay sonra işten çıktım. Kız arkadaşımla birlikte biriktirdiğim ve işten gelen parayla elimde ufak bir motor almak için gerekli para oluştu. Ve bir motosiklet aldım. Son param motosikleti almaya yetiyordu. İşte sigortası falan içinde ruhsat herşeyiyle birlikte. Daha kaskım bile yoktu. Neyse alalım diğerleri gelir diyerekten Mh drift 125 aldım.
    Eve gittiğimde küfürler falan filan böyle atılıp tutuluyor. Diyorum ki motosiklet tutkunu değilim gerçekten ihtiyacım olduğundan dolayı aldım diyerekten bu tür cümlelerle ev halkını biraz susturdum. Tabi daha yeni almışım heves olayı var bide hani şöyle bir şey var. Babam bana oğlum bak sana motor aldım.. ne b.k yiyosan ye dese. Hani pekte tınlamam ama bu benim harçlıklarımla biriktirdiğim, çilesini çektigimden dolayı bana acayip, daha bi cazip yani başka bisey diyim.. Öğrenciyiz baba yani aldığın bu ama çok değerli geliyordu.

    Bir kask aldım hatta 2 tane aldım kız arkadaşım için. Motosiklete öncelikle alışmam gerekiyordu. Bir hafta falan buralarda toz attım. Sonra trafige çıkmaya başladım. Kız arkadaşımın yanına gittim falan böyle artık alıştım. Tabi trafikte taksicilere nedense küfür etmekten dilimde tükürük kalmadı. Bilmiyorum hani istanbulun trafiği çok kötü. Yol koşulları zaten malum bilirsiniz.


    Konuyu fazla ince ayrıntılarına girmeden özüne iniyim.Bu kazamı burda sizlerin önüne sizlerinde yakınına varsa yahut yeni başlayan arkadaşlar için yazdım. Bir an tereddüt ettim sorular ve yorumlara maruz kalıcağımdan dolayı. Ama bu motosiklete karşı. Şeytan işi diyip kestirip atanlara.. özelikle bizim toplumumuzun lakayt tavırlarla trafikte canımızı okumaları söz konusu olunca. Kendimide boşverdim ve motosikletle uğraşan ona ilgi duyan ve o özgür insanların hayatları söz konusu olunca içimden gelenleri sizin samimiyetinize sığınarak buraya yazdım.
    Özel hayatımdanda bahsettim çünkü okuduklarımdan burda ki ortam daha bir samimi geldi. Size bu yazım bittikten sonra kazayı paylaşıcam.Kazama geliyorum.

    Ölümden döndüm. Döndüm kelimesi bana bir an çok itici geldi (insanız ya işte.... ) döndük.
    Herşeyi boşverdim. Şuanda yazarken bile böyle boğazım düğümleniyor. Arkamda kız arkadaşımda vardı kazayı yaparken. O canımdan çok sevdiğim kızım vardı arkamda.


    Kazayı nasıl geçirdiğimi anlatmıcam mobese kameraları sagolsun çekmiş. O pamuk babannemin değimiyle.. Bir başka ailenin bir başka oğluna cevap olmuştum habere çıkarken. Bunları buraya yazıyorum ama iyiyim yani şuanda şükürler olsun hani ya o psikolojiyi allah kimseye yaşatmasın. Hala şükür ediyorum. Hayatım boyunca şükür etmeye borçluyum artık.
    Hiç bir kelime o anı yaşatıp tarifini sunamaz önünüze hani yaşayan bilir dicem. Ama o da değil ya kötünün kötüsüde var. Herşeyi sktr ettim ben kendimi ölüp kurtarsam şu gencecik yaşımda. Hadi onuda siktir ettim lan arkamda ki herşeyime * Noluyor evet noluyor düşünebiliyormusun ? Susuyosun , yaşıyosun ama yaşamıyosun. Evet. şükürler olsun ikimizdede hiç bir şey yok. Bi benim ayağım kırıldı
    Ben burda gördüm. Yani onu yaşadım ama gelip sana veya öbürkü arkadaşıma lan olum bu gerçekten şeytan işi demem. Hala demem. Bu yazıyı buraya yazmamda ki amaç ise motosiklet kullanan veya yeni başlayanlar için küçük bir ders değil , büyük bir ders olsun diye. Kaskınızı , ceketinizi ,dirsekliğinizi ,herşeyinizi önce bi alın. Sonra motosiklet üstüne binin ne kendinize yazık edin. Nede yakınlarınıza bu acıyı yasatmayın.Ben büyük bir ders aldım. Umarım sizde bunu yaşamadan büyük bir ders alırsınız.

    http://www.youtube.com/watch?v=L1rBum2Uaqk
    mLh, abeciMotoru, HEROCAN35 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mtasdel60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Temmuz 2012
    Şehir
    Tokat
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Rs 200 2019
    Dostum çok geçmiş olsun inşaallah bir şeyiniz yoktur, kırmızıda mı geçtiniz? Bu hadiseden sonra aileniz motora daha çok karşı çıkacaktır tekrar geçmiş olsun

  3. #3
    abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    haberlerde görmüştüm, çok geçmiş olsun kardeşim, videoya bakınca gerçekten hızlı geldiğini görebiliyoruz.
    tek başınayken hadi birazcık risk alabilirsin ama arkanda özellikle sevdiğin biri varsa çok daha dikkat etmek lazım diyeyim acizane.

    inşallah tekrar böyle bir olay yaşamassın, kaza psikolojisini anlamak zor yaşamadan olmuyor, ümit ediyoruz ilk ve son kazan olur bu. motoru almak için çektiğin cefaları okurken helal olsun dedim kendi kendime.
    sevdiğin insanla bi ömür mutlu olmanı temenni eder gözlerinden öperim

  4. #4
    hasanfuat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2009
    Şehir
    Tekirdağ
    Motosikleti
    ybr .13
    geçmiş olsun büyük bi yara olmadan kurtarmanız sevindirici . ciddi kaza gibi geldi , motor top gibi sekmiş 2. arabadan

    ehliyetiniz varmı ?
    keske diğer korumaları da almaya çalışsaydınız belki daha da az canınız yanardı
    motoru ihtiyat içinde aldınız ama en büyük ihtiyat hayatta kalmanız. diğer herşey ondan sonra

    yanlış anlamayın bu saatten sonra 'sen haksızsın' gibi gereksiz laflar söylemek değil niyetim hani başka kardeşlerimiz okur da dikkatli olurlar

  5. #5
    mLh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Henüz yok
    Allah beterinden sakınsın her birimizi kardeşim, çok geçmiş olsun.
    Ayrıca hikayeni tamamiyle okudum ve kız arkadaşınızı gıpta ettim. Şu zamanda ve bu devirde şaşırılacak biri gerçekten.Bir ömür mutluluklar dilemekten başka bişey gelmez elimden.
    Tekrardan çok geçmiş olsun.

  6. #6

    Üyelik
    24 Ocak 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Asya Elegant 150
    Büyük geçmiş olsun kardeşim.

    Verilmiş sadakanız varmışta küçük bir kırıkla atlatılmış mevzu.

    Allah korusun ölüm de olabilirdi.

    Haklısın haksızsın muhabbetine girmeye gerek yok.

    Sevdiğinle bir ömür boyu mutluluklar dilerim.

    Ayrıca bu ilk ve son kazan olur umarım.

    Tekrardan geçmiş olsun.

  7. #7
    onuRRtas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2011
    Şehir
    Marmaris'
    Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Güzel kardeşim biraz benimde günah çıkartmam gibi olacak bu ama,

    ben 21 yaşındayım.. Marmaris'e 14 yaşımda falan geldim. Daha önce ne motor tutkusu nede motorun nasıl bişey olduğunu bilirdim. İlk gün bir arkadaşımla motora bindik. Merakım başladı..

    Bilgisayarcıydım, yaşım 15-16 civarıydı, ustam askere gitti, dükkanın motoru boşta kaldı. Patron anahtarı çekmecede bırakırdı, geceleri kaçırırdım, 15 dakika gezdiğimdeki o keyfi asla anlatamam. 125 cc sukuter bana z750nin bile yaşatamadığı hazzı yaşatırdı.

    Bigün patron çıkarttı anahtarı verdi. Artık sende dursun servislere yüreyerek gitme gelme dedi. Bayram ettim. Ehliyete 2 sene var.

    Dilekolay 20.000-30.000 km falan, abartmıyorum. İt gibi gezerdik geceleri şehirdışına falan giderdik, deli cesareti, hala döner şaşırırım o günlere.

    Ben o 2 sene içinde Allaha şükür ciddi bir kaza yapmadım. Ehliyetsiz en ufak koruma olmadan deli gibi kullanırdım. Allahıma çok şükür başıma birşey gelmedi. Çok ders aldım. Bende hergün şükrederim.

    Ehliyetimi kendi motorumu falan aldım. Kask pek takmazdım, durum yine aynıydı. Apaçi takılırdık biraz aynaları falan sökmez eksoz açmazdık ama apaçiydik biraz işte gençlik.

    Yavaş yavaş 1-2 ceza sonrası kaskı biraz alışkanlık haline getirdim.

    1 sene önce çok çok yakın bir arkadaşımı çok kötü bi trafik kazasında kaybettim. kaskı olmadığı için kafatası parçaları yerdeydi kaza sonrası. Çok etkilendim o olaydan. 21 gün yoğunbakımda yaşam savaşı verdi. Hergün gittim dua ettim. Başaramadı. Allah rahmet eylesin Sinan'ıma...

    Çok korktum oğlum, Sinanın et, kafatası parçalarını yerde görünce, yoğunbakımdaki halini görünce, çok korktum lan.

    Motorlarımız aynıydı, CBR125'lerımız vardı. Ben korktum, motora binemedim. O CBRa binemedim. Sattım CBF aldım. Biraz rahatlamıştım. Bütün ekipmanlarımla gezmeye başladım. Duruldum. Hızlı gitmemeye risk almamaya yolu analiz etmeye teknik uygulamaya başladım...

    Seninki bu kadar kötü bir musibet değil, anlaşılan sadece maddi zararın var. Suçlusun, çünkü kaza yaptın. Uçarı kaçarı yok! Kaza yaptıysan haklıysan bile haksızsın. EN iyi motorcu torunlarını görebilendir derler. Hele hele kız arkadaşınla kaza yaptın, çok suçlusun. Kendini öldürmeyi geç, ona birşey olsaydı ne yapardın. DERS ÇIKART ! YOKSA BU OLAY SADECE ACI BİR ANI OLARAK KALIR !

    Dinlermisin bilmem, abi tavsiyesi...
    abeciMotoru ve tr_select bunu beğendiler.

  8. #8
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Geçmiş olsun yeşil ışığı kaçırmıyayım diyemi bastın hiç fren yapmamış gibisin

  9. #9

    Üyelik
    01 Temmuz 2010
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600 - 2008
    Bende izlemiştim. Beyaz arabaya bayağı küfür etmiştim. Siyah arabada şansızlığın daniskası olmuş. Ancak 2 şey dikkatimi çekti.

    1: çok hızlısın. O cadde de tehlikeli bir sürattesin.
    2: kasklarınızı sanırım bağlamadınız ya da kitlemediniz. Çarpmayla beraber kafanızı terk ediyor.

    Bunlar en büyük yanlışların bence. Bir de yine ben orada dönmesi yasakken dönen beyaz arabanın ta .... Neyse

  10. #10
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Geçmiş olsun gerçekten ciddi bir kaza. Fakat hatalı olan senmişsin gibi geldi bana.

    Hatta forumda bu kaza konuşulmuştu.
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...ina-kostu.html

  11. #11
    lickup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2013
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Pulsar 200NS için gün sayıyor
    Suç sende gibi görünüyor. O trafikte o hız niyedir? Hadi kendini unuttun arkandaki kız arkadaşını düşünecektin... Ya birşey olsaydı Allah korusun sakat falan kalsaydı? Ailesine ne diyecektin? Kendi ailene ne diyecektin? Kusura bakma ama kızdım sana

  12. #12
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Suçlu, suçsuz muhabbeti yapmayın. Bırakın şu salak saçma muhabbetleri artık ! ! ! Saçmalayıpta adamın canını sıkmayın daha fazla. Olan olmuş. Geçmiş değişmez ! . .

    Kardeşim, büyük geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Geçmişin tesirinde kalmamak gerekiyor. Geçmişten ders alıcaksın, aldığın dersi geliceğinde kullanıcaksın... Kullanıcaksın ki, aynı hatalar yapmayasın...

    Şimdi burada salak saçma yazanlar olucak. Onlarada takılma sen. Boşver, ağzı olan konuşur işte...

    Olan olmuş diyeceksin. Geçmişi hiç bir şey değiştiremez. Önemli olan dediğim gibi ders çıkarabilmektir. Ders çıkardığını umuyorum, daha dikkatli olucağını umuyorum geliceğinde...

    Tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Aynı şehirlerdeyiz, bir şeye ihtiyacın vs olursa çekinmeden mesaj at.
    Linwelin bunu beğendi.

  13. #13
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı Cihat Me adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Meraba öncelikle ben kısa kendimi tanıtıyım abilerime.. varsa kardeşlerime.. İsmim Cihat 18 yaşındayım. Daha deli çağlarımdayım, Öğrenciyim okulumla evim arası çok uzak olduğundan dolayı gidip gelmem çok zor oluyordu. Okulumuda sevdiğimden başka okula geçmek istemedim. Yol ise beni bitiriyordu , otobuslerde sürünüyordum.. Kelimelere dökücem dökmeye yorulurum o kadar çok çektim.
    O yüzden bir çare bulmam gerekiyordu taşıt olarak. Bir motosiklet alıcaktım ama nasıl alıcaktım ? ''Aile bireyleri'' ? Bu konuyu onlara nasıl açıcaktım ? Peki ya açtığımda meşguliyet arasında, yahut kuru fasulye pilakisi yerken iri lokmaların çarpışması esnasında verilmiş ağız dolusu küfürlerle yoluma bakıcaktım.. Toplumumuzda ki motosiklete karşı bir baskıcı düşünce yapısı zaten almış başını gidiyor. Ne o motosikletmi lan oğlum o şeytan işi git gel senin işin gücün yokmu. Böyle boş işlerle uğraşıyorsun tarzı cümleler sarf ediliyor. Zaten hayatları tvye bağlı analarımız , babalarımız hatta pamuk babannelerimiz.. Olum daha dün motosikletle kaza yapmış biri haberde gördük ölmüş. Hadi halanın eşi motosikletle kamyonun altında kaldı. Küfürler havalarda uçusucağı için. Hiç bu konunun harfini ağzıma almadım hatta çevremdekilere bile söylemedim.

    Hee olum cekiyom altıma yapıstırıcam buraları yanlıcam görün tarzı liseli şeylerimde yoktur.. Gerçekten ihtiyacım olucağı için ufak bi motor alıcaktım.. İlk defa kendi şahsıma bir araç sahibi olucaktım. İnternet üzerinden araştırmalara başladım. Sizlerin arasına pek katılmasamda hatta hiç katılmasamda , forumları gezdim biraz bilgi sahibi oldum. Bir motosiklet almaya karar verdim ama nasıl ? Aile destegi olmadan nasıl olucak. eee çalış ? Peki ya okul ? gibi sorularla beynimi yedikten sonra para biriktirmeye başladım. Günlük 10 tl harçlık alıyordum.

    Okulun son aylarına girmiştik 12 sınıftım. Kız arkadaşımla bu konuyu zaten epeyce konusuyorduk yol problemim çok oluyor diye. Oda bana destek olucagını söyledi. Tabi hesap yaptık falan oda benim kadar harçlık alıyor. Bir şekilde para biriktirmeye başladık artık buluştugumuzda su bile almıyorduk. O kadar azim ettik. Eee ne demiş atalarımız damlaya damlaya göl olur. Neyse tabi okulun sonlarına doğru geldiğinden dolayı işe girip bu çileden kurtulmak lazımdı. Okul bitti iş arayışlarına girdik beraber o bir iş buldu. Bir hafta çalıştı ve işten ağlayarak çıkmıştı.
    Kıyamamıştım; o benim kız arkadaşım ama bir yandanda kızım.
    O tabi destek olamadığı için çok üzülmüştü. Ben tesselli edici laflar söylerek bu sözlerini bastırdım. Ve iş hayatın bitti sen tatilini yaparsın tarzı sözler söyleyerek geçiştirdim. Ben iş buldum. Simit sarayında yaklaşık 900 tl civarı aylık maaş vericeklerini söylediler. Benimde harçlıklarımla beraber bu para üstüne iyi gider diyerek. İşe başladım mecidiyeköy şubesiydi. En yoğun şubesiymiş çok yoruldum hani kolay kolay yorulan bir tip değilim ama. Orda ki müdürler; zaten onun için ayrı bir başlık açmak lazım. Neyse aynı yerde duramıyorsun. Ve 10 saat boyunca ayaktasın koşturuyorsun herzaman hiç istek bitmiyor.. o ayım bana yıl gibi geldi.

    Ama her zaman aklımda ; bak bundan sonra yol çekmicem. Çekicem altımda motorum olucak istediğim zaman istediğim yere rahat ulaşabilcektim. Bu düşünce ancak içimi serinletiyordu.
    Bir bir bucuk ay sonra işten çıktım. Kız arkadaşımla birlikte biriktirdiğim ve işten gelen parayla elimde ufak bir motor almak için gerekli para oluştu. Ve bir motosiklet aldım. Son param motosikleti almaya yetiyordu. İşte sigortası falan içinde ruhsat herşeyiyle birlikte. Daha kaskım bile yoktu. Neyse alalım diğerleri gelir diyerekten Mh drift 125 aldım.
    Eve gittiğimde küfürler falan filan böyle atılıp tutuluyor. Diyorum ki motosiklet tutkunu değilim gerçekten ihtiyacım olduğundan dolayı aldım diyerekten bu tür cümlelerle ev halkını biraz susturdum. Tabi daha yeni almışım heves olayı var bide hani şöyle bir şey var. Babam bana oğlum bak sana motor aldım.. ne b.k yiyosan ye dese. Hani pekte tınlamam ama bu benim harçlıklarımla biriktirdiğim, çilesini çektigimden dolayı bana acayip, daha bi cazip yani başka bisey diyim.. Öğrenciyiz baba yani aldığın bu ama çok değerli geliyordu.

    Bir kask aldım hatta 2 tane aldım kız arkadaşım için. Motosiklete öncelikle alışmam gerekiyordu. Bir hafta falan buralarda toz attım. Sonra trafige çıkmaya başladım. Kız arkadaşımın yanına gittim falan böyle artık alıştım. Tabi trafikte taksicilere nedense küfür etmekten dilimde tükürük kalmadı. Bilmiyorum hani istanbulun trafiği çok kötü. Yol koşulları zaten malum bilirsiniz.


    Konuyu fazla ince ayrıntılarına girmeden özüne iniyim.Bu kazamı burda sizlerin önüne sizlerinde yakınına varsa yahut yeni başlayan arkadaşlar için yazdım. Bir an tereddüt ettim sorular ve yorumlara maruz kalıcağımdan dolayı. Ama bu motosiklete karşı. Şeytan işi diyip kestirip atanlara.. özelikle bizim toplumumuzun lakayt tavırlarla trafikte canımızı okumaları söz konusu olunca. Kendimide boşverdim ve motosikletle uğraşan ona ilgi duyan ve o özgür insanların hayatları söz konusu olunca içimden gelenleri sizin samimiyetinize sığınarak buraya yazdım.
    Özel hayatımdanda bahsettim çünkü okuduklarımdan burda ki ortam daha bir samimi geldi. Size bu yazım bittikten sonra kazayı paylaşıcam.Kazama geliyorum.

    Ölümden döndüm. Döndüm kelimesi bana bir an çok itici geldi (insanız ya işte.... ) döndük.
    Herşeyi boşverdim. Şuanda yazarken bile böyle boğazım düğümleniyor. Arkamda kız arkadaşımda vardı kazayı yaparken. O canımdan çok sevdiğim kızım vardı arkamda.


    Kazayı nasıl geçirdiğimi anlatmıcam mobese kameraları sagolsun çekmiş. O pamuk babannemin değimiyle.. Bir başka ailenin bir başka oğluna cevap olmuştum habere çıkarken. Bunları buraya yazıyorum ama iyiyim yani şuanda şükürler olsun hani ya o psikolojiyi allah kimseye yaşatmasın. Hala şükür ediyorum. Hayatım boyunca şükür etmeye borçluyum artık.
    Hiç bir kelime o anı yaşatıp tarifini sunamaz önünüze hani yaşayan bilir dicem. Ama o da değil ya kötünün kötüsüde var. Herşeyi sktr ettim ben kendimi ölüp kurtarsam şu gencecik yaşımda. Hadi onuda siktir ettim lan arkamda ki herşeyime * Noluyor evet noluyor düşünebiliyormusun ? Susuyosun , yaşıyosun ama yaşamıyosun. Evet. şükürler olsun ikimizdede hiç bir şey yok. Bi benim ayağım kırıldı
    Ben burda gördüm. Yani onu yaşadım ama gelip sana veya öbürkü arkadaşıma lan olum bu gerçekten şeytan işi demem. Hala demem. Bu yazıyı buraya yazmamda ki amaç ise motosiklet kullanan veya yeni başlayanlar için küçük bir ders değil , büyük bir ders olsun diye. Kaskınızı , ceketinizi ,dirsekliğinizi ,herşeyinizi önce bi alın. Sonra motosiklet üstüne binin ne kendinize yazık edin. Nede yakınlarınıza bu acıyı yasatmayın.Ben büyük bir ders aldım. Umarım sizde bunu yaşamadan büyük bir ders alırsınız.

    http://www.youtube.com/watch?v=L1rBum2Uaqk
    Kaza başlığı altında hayat hikayeni yazmışsın ama, bir kişide dememiş ki; videodaki sensen, nasıl ayağa kalkıp artçının yanına koşuyorsun diye
    Motosikletli Kaplumbağa...

  14. #14
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaza başlığı altında hayat hikayeni yazmışsın ama, bir kişide dememiş ki; videodaki sensen, nasıl ayağa kalkıp artçının yanına koşuyorsun diye
    Arkadaşın adı cihat meydan mış. Bir önceki attığı mesaj 30 eylül. 13 ağustosda aldığı mondial drift ile ilgili sigorta önerisi istemiş.

    Haber kanallarında-sitelerde verilen bilgiler ile arkadaşınkiler uyuyor. No fake no csb
    Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.

  15. #15

    Üyelik
    01 Temmuz 2010
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600 - 2008
    Koşarak yanına gitmiş diyen arkadaş dikkat edersen, sekerek gidiyor. O panikle kırık ayağının acısını anlamasada normal bir şekilde gidemiyor yanına. Ayağı fena kırılan bilmeyip ayağa kalkıp düşen insanların videolarını izledim. Bu arkadaşta ayağına tam basamadan seke seke gidiyor diğer yaralı arkadaşının yanına.

  16. #16
    tata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    Geçmiş olsun! Ömür boyu sakat kalmamanızı sağdan çıkan koyu renk otomobile borçlusunuz. O olmasaydı kaldırıma doğru savrulmuş olacaktınız. Orada da beton aydınlatma direği ve pekçok sert-esnek olmayan yüzey mevcut. Otomobilin esnek sac gövdesi çarpışma şiddetini emmiş, şükür.

    Yüreğimizi ağzımıza getiren bu kaza görüntüleri nedeniyle bize birkaç cevap borçlusunuz:

    1- Neden şehiriçi limitlerin üzerinde sürat yapıyordunuz? (en az 70 kmh gibi duruyor)
    2- Dikkatiniz neredeydi, dalgın mıydınız? (örneğin biriyle kavga mı etmiştiniz? Arkadan sıkıştıran mı oldu?)
    3- Kaskınız neden kafanızdan çıktı?
    4- Kaza öncesi alkol almış mıydınız?

    Yaşadığınız felaketten ders çıkarılmasını istiyorsanız, en azından yukarıdaki soruları yanıtlamanız gerekiyor.

    Tekrar geçmiş olsun.

  17. #17
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    öncelikle geçmiş olsun...

    kaza görüntülerini izlediğimde ilk olarak içimden geçen şuydu, açık olmak istiyorum: kardeşim siz motor sürmeyin, kendinizi, artçınızı, başkalarını riske atmayın ...

    daha geçen gün eski bir ss sürücüsü ile sohbet ettim, artık evlendim, motora vakit ayıramıyorum, artık geçindirecek bir ailem var, sağlıklı sağlam olup çalışmam gerekiyor diyordu, hızı seviyormuş, normal motorlara binmiyormuş, artık durması gerektiğine karar vermiş ... yani hız tutkunuysanız bu olay umarım size ders olur, bana olayda eğer kırmızı ışıkta geçtiyseniz %100 kusurlu göründünüz, beşiktaşın göbeğinde epey süratli gibiydiniz ... Allah umarım tekrarını yaşatmaz ...

  18. #18
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Haberi izledigimde motosiklet surucusune oyle bir kizmistim ki sinirden kudurmustum. Cok sasirdim foruma uye olduguna. Gonul isterdi ki forumda biraz aktif olup o gibi yerlerde o hizlarda gitmemen gerektigini ogrenmis ol.

    Umarim bundan sonrasi icin dikkatli olursun.

  19. #19
    gisler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2013
    çok büyük geçmiş olsun kardeşim... allah beterinden saklasın

    saklar elbet.. akıllı kullanırsak.. hepimiz için

    sevgiler..

  20. #20
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    ben videoyu daha önce seyretmiş arkanda büyük bir emanet varken duramayacak şekilde hızlı gitmen ve sağına soluna dikkat etmemen sebebiyle kullanan arkadaşa kızmıştım motosiklette ilk kural haklı yada haksızda olsa sen kendini koruyacan
    neyse bir serencem bin nasihata bedel birşey olmaması sevindirici


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)