Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tırlara dikkat

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2010
    Şehir
    HAREM ÜSKÜDAR
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    Geçen gün mahmut bey gişelerinden girdim e6 ya girişde iki otomobil kaza yapmış araba girişleri çok sıkışmış orayı geçtikten sonra otoban boş gibiydi, bende hazır boşluk bulmuşken biraz gaz açayım dedim en sol şeritte170 km civarında seyrederken az önümde tahmini 80-100 mt en sag şeritte kırkayak denilen harfiyat tırlarından biri hızla ilerlerken birden toz duman karıştı tırdan bir şeyler fırlamaya başladı bende gaz kestim orta şeritten siyah bir oto tırdan fırlayan parçalara çarpıp benim şeride fırlattı bende gelen kocaman siyah parçaların gelişine göre sagından geçecek şekilde manevra yaptım ve Allaha şükür sıyırarak geçtim.
    Tır,oto ve ben yavaş yavaş sag arıza şeridine girerek durduk.Ben en önde neydi diye durumu kavramaya çalışırken gördümki oto nun önü parçalanmış tırın sol orta lastiklerinden biri gümlemiş ve üzerindeki kaplama koparken çamurlugunuda koparmış fırlıyan nesne oymuş barıyerlere çarpıp tekrar orta şeride fırlamış duruyor orda.
    BUYUK araçların yanından geçerken bu lastiklerden hep çekinirim mümkün oldugunca yakın geçmemek lazım hele hele sag taraflarına barıyerle araya kesin girmeyiniz bu durum orda geçerken olsa çok kötü bir durum.
    Bilhassa köprüde metrobüslerin sagından geçen arkadaşlar lütfen geçmeyin sol tarafından rahat rahat geçin.Böyle bir şey olmazsa bile soldan bir araç saga kaçsa sürücü de çarpmamak için sag yapacak ve bariyerle arada sıkışacagız.
    SİZ SİZ OLUN BÜYÜK ARAÇLARIN SAGINDAN ARADAN VE YÜKLÜ BÜYÜK LASTİKLİ ARAÇLARIN YAKINLARINDAN GEÇMEYİN.
    Hiç bir şey fırlamasa bile aniden boşalan hava dahi büyük tehlike bizim için.
    FatihC, dockerengin ve C@LiMeRO bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Anlattığınıza göre, verilmiş sadakanız varmış...

    Otobüs, kamyonlardan her halukarda uzak durulması gerekir...

  3. #3
    sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2013
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Öncelikle geçmiş olsun. Bu tırcıların genel olarak kullandığı bir yöntem. Ama aynı lastiği defalarca kaplatıyorlar ve sonuç ortada. Lastik ısındıkça kaplama kendini bırakıyor. Bunun bir standardı da yok maalesef. Resmen patlamaya hazır bomba gibi geziyorlar

  4. #4
    Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2013
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    HHH
    Bende otomobil ile otobanda giderken orta şeritte önümdeki otobüsün bagaj kapağı düştü üstünden geçtim, bir kere de karşıdan gelen kamyonun tekeri koptu kamyonu geçerek üstümüze geldi sıyırdı geçti şans eseri, görüldüğü gibi biz ne kadar kurallara uysakta kaza geliyorum demiyor.

  5. #5
    orhanay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer çalındı - hedef WR250
    21eylul 2013 cumartesi gunu gebze den istanbula gidiyorum. tuzla civarında yuksek tonajlı hafriyat kamyonlarından birinin sol taraf arkadan 2inci yada 3uncu lastigi. kamyonun hızı 90km civarı.

    lastik patlamıs ama diger lastikler sebebi ile asvalt ile bir olmamıs. arada sırada kamyon sallandıkca yere degiyor ve kendiliginden donuyor. sallantı cok olursa jant ta yere degiyor ve kıvılcım cıkarıyor hatta sık sık. ufak tefek kopan lastik parcaları yola yayılıyor kaskıma carpıyor hissediyorum.

    korna calarak soforun dikkatini cekip lastigini gosterdim. dayı "he he" gibilerinden bisey diyip aynen devam etti. belli ki adam lastigin parcalanarak yola savrulmasını bekliyor lastikten kurtulmak icin. bi durayım sokeyim yola zarar gelmesin, insanlara yada mallarına zarar vermesin diye bi dusunce yok adamda. nato kafa nato mermer. buyuk dusuncesizlik!!!

  6. #6
    dockerengin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul - youtube.com/user/dockerengin
    Motosikleti
    YBR125 > CBF150 > CRF250L > XZ250R 4V > ?
    Çok geçmiş olsun. 2-3 sene önce temde giderken ben de benzer bir olay yaşadım. Tırın kaplama lastiğini görüp refleksle biraz sola kaçtım ve o koca lastiğin başımla omuzumun arasından geçtiğini gördüm.
    Şaka gibi bir olay hala inanamıyorum.
    Bu arada bu lastik kaplamaları önünüzdeki tır veya kamyondan da fırlayabilir, yada fırlamış yere düşmüş bir lastiği önünüzdeki başka bir araç da fırlatmış olabilir. Bu yüzden devamlı önünüzü görecek şekilde yol alın. Önünüzde sizin yolu görmenizi engelleyecek yüksek, büyük bir araç varsa ya onu geçin, yada başka şeride kaçın. İkisini de yapamıyorsanız yavaşlayıp takip mesafenizi koruyun.

  7. #7
    abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ağustos 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    çok geçmiş olsun, dikkatli olmak bile yetmiyor bazen ama üzerimize düşeni yapalım.
    her motorcu bu videoyu izlesin arkadaşlar: http://www.youtube.com/watch?v=OoOi7cmXRU4


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)