Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Emniyet şeridi kullanırken aman dikkat!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BURGMAN UH 200
    Yaklaşık 1 ay kadar önce cbf 150 Motorumu alalı bir ay kadar olmuş alışmaya çalışıyorduk birbirimize.
    E-80 üzerinden Ataşehir'e işe gitmeye çalışıyordum. Daha önce ne kadar motor kullanan insan gördüysem hepsi emniyet şeridini kullandığı için ve trafik içerisinde kendimi riske atmayım mantığı ile bende emniyet şeridinden gidiyordum. Kavacık'ı yeni geçmiştim ki birden dallamanın biri harş diye emniyet şeridine girdi. Ben fren filan derken adamın bagajda buldum kendimi. Allahtan çok hızlı değildim, yerde 2 takla attım üzerimde koruma namına sadece kask olduğu için sağ dirseğim balon gibi şişmişti, üzerimdeki pantolon parçalanmıştı, üstüm başım toz toprak içinde rezil olmuştu. Arabandan sürücü indi geçmiş olsun bir şeyin var mı hastaneye gidelim mi filan dedi veryansın yaptım tabi sen ne yapıyorsun vs. kardeş benim gitmem lazım şimdi polis molis gelir ben hapishaneden izinliyim araba kullanmam yasak polis gelirse sıkıntı olur dedi! Ulan madem araba kullanman yasak niye kullanıyorsun!? Bin taksiye nereye gideceksen si.tir git.

    O günden beri emniyet şeridi kullanmak zorunda kalırsam 60 km hız üzerine çıkmıyorum. Sizde dikkat edin derim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    volkanix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2009
    Motosikleti
    Ford Fiesta 1.5 2013
    teşekkür ederim
    bir arkadaş geçenlerde bir mesaj paylaşmıştı profilinde ondan bir alıntı yapacağım
    Doğruluk: Bizler doğruluk konusunda ciddi sıkıntıları olan bir milletiz. Çocukluğumuzdan itibaren her durumda ve her konuda biran bile düşünmeden yalan söyleyebilmeyi meziyet edinmişizdir. Tek ayak üzerinde kırk tane yalan söyleyebilen ve bazen bu yalanlara kendisini bile inandırabilen enteresan bir kitleyizdir. Bu durum bizim için bir yaşam biçimidir. Bu sebepledir ki doğruluk birçok toplumda bir yaşam şekli iken, bizde erdem olarak kabul edilmiştir ve doğru insan parmakla gösterilmiştir. Kendimiz doğru olamadığımız gibi nadiren de olsa bunu başarabilenleri de sevmeyiz, toplumdan dışlamaya çalışırız ve onuncu köyde bile yaşamalarına müsaade etmeyiz. Onlar da bize benzesinler isteriz. Doğru ve dürüst olabilmeyi enayilik olarak kabul eder ve öyle görürüz.
    kurallara uymak bazı toplumlarda bir yaşam şekli iken bizde sadece bir erdemdir..
    ertuğrul66 bunu beğendi.

  3. #3
    salvoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kymco Süper 8 2012
    Ben aylardır kullanmıyorum emniyet şeridini. geçmiş olsun fakat adam kurallara uymuyosa sende uymuyosun emniyet şeridini kullanmak motorsiklet sürücülerine verilen bi hak değil. adam önüne fırlamış olsa resmi yollara başvurdugunda yine sen suclusun aynısı benım basıma geldi ondan biliyorum

  4. #4
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Emniyet seridini kullanman , o adamin arac kullanmasi kadar dogru .
    Adam arabanin yag lambasi yandi bende direk seride girdim ama bu herif emniyet seridinden kaptirmis geliyor , gordum ama onuda duruyor sandim ne bilim emniyet seridinde bu hizla gidecegini , dese sen istedigin kadar yirtin .

  5. #5
    rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Yollar standartinda yapilsa kimse emniyet seridine girmesin. istanbul 1. Koprude seritlermo kadar dar ki, arabalarin aynalari neredeyse birbirlerine degecek. Dun metrobusle giderken serit arasindan filtreleme yapmaya calisan bir aprillia scooterin gecemedigini gordum. Sonunda o da emniyet seridine girdi.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:43 ----------

    Bu arada serit arasindan giderken araclar duruyorsa max 30 km/h, emniyet seridi max 40 km/h olmali. Cunku daha hizla gidilirse, o araclarin yapacagi ani bir harekette refleksleriniz motoru durdurmaya yetmez.

  6. #6

    Üyelik
    06 Nisan 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA XMAX 250 CC
    otoyollarda olusan trafik ve dengesiz serit kullanimi +seyyar saticilar motor kullanicisini emniyet seridine girmeye mecbur birakiyor ..

  7. #7
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Geçmiş olsun. Merak ettim araç şöföri ile daha sonrası ne yaptınız ? Adam kaçtı gitti ve sizde hiç bir şey yapmadınızmı yani ? ? Polis çağırdınızmı vs vs anlatırmısınız ?

  8. #8

    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BURGMAN UH 200
    Teşekkür ederim.
    Sonrası da şöyle oldu bu arkadaş bunu söylerken polis geldi, polis gelince arkadaşın g.t 3.5 atmaya başladı tabi haliyle, aman abim canım abim tutmayalım tutanak filan ben halledicem senin sıkıntılarını vs.
    Ben dedim hasar var ne kadarlık bir hasar olduğunu bilmiyorum rapor tutturmam lazım kardeş sen bizi bilmiyorsun biz hallederiz gibi bir şeyler geveledi. Polislere gitti aman abi yapmayın etmeyin yalvarıyor...
    Kafaladı polisleri geldi bana polisler rapor istiyor musunuz diye sordular, bende istiyorum deyince bir daha yalvar yakar hafif kabadayı vari yaklaşımla kardeş sen bizi tanımıyorsun biz hallediriz falan filan.

    Tutanak tutturursan yakarsın beni deyince dedim hadi Allah'ından bul tutturmadım tutanak. Polis gitti eleman kardeşini telefonla çağırdı ben bu arada motoru çalıştırmaya çalıştım çalışmadı dedim çekici lazım kardeşim çekici getirir dedi iyi dedim bekliyorum. Elemanı kardeşi geldi kazayı yapan sürücü kardeşim ne istiyorsan halledecek deyip topukladı.

    Kardeş ile başbaşa kaldık. Ben dedim benim sigortam var onları arayıp çekici isteyebilirim eleman çekici masrafı çıkacak diye tırsıyor hala. Dedim masraf filan yok ücretsiz olarak hakkım herhangi bir ücret çıkmayacak. Ne yapacağız benim işim var filan demeye başladı, ben dedim masraf var ne kadar masraf olduğu hakkında bir fikrim de yok gideceğiz bir motor ustasına takribi bir şeyler söyler sen masrafı bırakır kaçarsın.
    Mırın kırın 250 TL vereyim zaten motor 700 TL dedi! Dalgamı geçiyorsun 5000 TL bu motor dedim. Neyse daha fazla uzatmayayım 250 TL yi aldım elemandan telefonunu da aldım eğer masraf daha fazla çıkarsa ararım dedim. Eleman gittikten sonra çalıştırmayı yeniden denedim Allah'tan çalıştı çektim gittim. Daha önce çarpan elemanın ruhsatının resmini filanda çekmiştim oradan bir güvencem vardı kendimi göre. Sonra bastım gittim 500 evler honda servisine ama servise bir girişim var anlatılmaz. Pantolon parçalanmış gömlek toz toprak çamur içinde yolda fark etmemişim yağ tapasını iyi kapatamadığım için egsoza yağ damladığı için egsoz üzerinden yükselen dumanlar ve kırık aynalarım ile bir giriş yaptım ki millet şaştı

    Servis baktı motora sigortanız var mı dedi? Dedim yok. O zaman bu motorun tamiri 1500 TL yi bulur dediler . Ben motorun değeri kaç para zaten bu kadar masraf olabilir mi diyince şu arkada bir usta var isterseniz ona gösterin dediler. Bastım gittim adama adam baktı direksiyon yamulmuş amortisörde de yamuk var düzeltilmesi lazım dedi 70 TL ye bitirdi işi
    30 TL de kırık aynalar için bir takım ayna aldım 100 TL. Nerede 1500 TL nerede 100 TL.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler