Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

3000 TL - KASK - CEKET

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Merdo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2015
    Herkese merhaba,

    Yıllar sonra motosiklet alacağım tekrar, ktm duke 250.
    2000 TL ayırdım kask için, 1000 lira da ceket için ayırdım şuan için. belki 1500'lere de çıkabilirim gerçi.
    ceket için çok fazla alternatif yok, kendini iyi kanıtlamış bazı firmalar var onlardan alacağım büyük bir ihtimalle. revit, dainese gibi.

    ama kask konusunda kafam karıştı, iki haftadır fc moto, revzilla, forum, youtube her yorumu, videoyu okudum ama kafam daha da karıştı.

    Seçenek olarak:

    Shoei Qwest: 2016 yılında üretilmiş sanırım, bir mağadazada buldum 1900 lira civarına. SHARP, Snell vs. bütün testlerden geçmiş, kendini ispatlamış bir model sadece kafamı 2016 yılı üretim olması karıştırıyor. bir de güneş vizörü yok, ama snell alabilmek için güneş gözlüğü şart zaten, gözlüklü bir kask tercih ederim herhalde.

    Shark Skwal : LED bana hiç güvenli gelmedi,görünürlüğü arttırır mı emin değilim. ama bütçeye uygun ve Shark'tır neticede. SHARP'tan 4 almış. alternatiflerden biri.

    Shark Spartan : 3 puan almış SHARP'tan, sanırım karbon modeline daha çok güveniyor shark. fiyat skalasının içinde, kafama da taktım oldu aslında. ama kullanıcı yorumu bulamadım nedense.

    Bell Vortex : üretimi durdurulmuş sanırım. eski üretim tarihli modelleri %50 indirimle satılıyor. sanırım onlar da 2016 yılı üretimiydi. biraz ağır geldi bana. Qualifier da aynı fiyat bareminde satılıyor. 900 TL gibi bir fiyat ile. O da ağır geldi, bir kaç yorumda da ses ile ilgili negatif yorum okudum.

    HJC : Bu markalarında bir kaç modeli gözümde tutuyor. ABD'liler HJC'ye tapıyor, nerede ABD'li yorumu okusam HJC övülüyor. yerel marka diye mi anlamadım ama forumda da okudum çokça HJC'nin bu fiyat aralığındaki modellerine övgüleri. ama aklıma takılan bir şey var, RPHA 11 modeli örneğin Türkiye'de satılıyor ama yurtdışında RPHA 11 Pro olarak var, aralarında bir fark var mı anlamadım. Aynı durum scorpionun bir kaç modelinde de var. güvenemiyorum o sebeple.

    Scorpion : bir kaç modeli olabilir gibi geliyor bana 2000 lira civarında olan kompozit malzemeden yapılan model iyi duruyor aslında, ama scorpion'a dair de yurtdışı kaynaklı yorum bulmak kolay değil, o sebeple yine güvenemedim.


    hangisini alsam bilemiyorum, arada kaldım. acaba gözden kaçırdığım herhangi bir model var mı ondan da emin değilim. sizin de önerebileceğiniz ya da yukarıda modellerden alabileceğim kask var mı acaba? ne yapmam gerekir sizce, ceket bütçesi ile beraber düşünüldüğünde.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    noqturno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha xt660za Tenere
    Siz zaten incelemişsiniz.
    Ben alternatif önereyim.
    Kask olarak Nexx sx100 olabilir, shark skwal muadili. ya da çok daha sağlam tricompozit olarak Nexx x-wst2.
    Ceket yazlık mı kışlık mı düşünüyorsunuz? Clover ve Komine markalarına bir bakın, şu montlar indirimli şu an
    https://www.motoliz.com/urun/clover-...h2-o-neon-mont
    https://www.batuhanmotor.com/jk-572-...h-kirmizi-2803


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)