Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Pahalısı mı ucuzu mu?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    Denizli
    Herkese merhaba, bir terslik olmazsa önümüzdeki hafta ilk motosikletimi alacağım. Motosiklet ve beraberindeki masraflar sebebiyle epeyce para harcamam gerekeceği için kask konusunda tereddüte düştüm. Ls2 gibi uygun fiyatlı bir marka tercih edip harcama miktarımı nispeten mantıklı seviyede mi tutmalıyım yoksa "kafanın değeri kadar" düsturuna uyup Shoei gibi daha pahalı bir markaya mı yönelmeliyim?

    Maddi açıdan kaska 2000 lira vermem imkansız değil ancak eldiven, çizme, pantolon, mont ve motosikletin diğer ihtiyaçları dahil edildiğinde fiyat epeyce yükselecek. Bu yüzden ilk başta çok daha pahalı olmayan bir markanın iyi bir kaskını alıp biraz birikimle birkaç ay sonra daha iyi bir kaska mı yönelsem diye düşünüyorum.

    Eklemem gereken bir kaç şey var. Kaskı motosikleti aldığım yerden almayı planlıyorum, (fiyat konusunda da daha cazip olacak) internetteki gibi her marka modeli bulma şansım yok ancak Nolan, Arai, Shoei, Ls2 gibi pek çok marka zaten firmada var.

    Bir de ilk (sıfır) motosiklet için "bunu almayı unutma" dediğiniz bir şey var mı? Branda ve disk kilidi almayı planlıyorum.


    Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Kaskta konfor önemli.
    Fakat henüz kask takmaya alışık olmadığın için en konforlu kaskı dahi alsan seni rahatsız edecek.
    Motosiklete ve kaska alışmadan kask konforunu algılayamazsın.
    Bu durumu göz önünde bulundurarak sonra yeni bir kask alacak maddi imkanın varsa uygun fiyatlı bir kaskla başlayabilirsin.
    Dikkat etmen gereken şey kaskın onaylı bir kask ve kafana uygun olması.
    Diğer detaylar için forumda bolca bilgi mevcut.
    Küçük bir arama yaparak ulaşabilirsin.
    espresso bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Metilen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu yüzden ilk başta çok daha pahalı olmayan bir markanın iyi bir kaskını alıp biraz birikimle birkaç ay sonra daha iyi bir kaska mı yönelsem diye düşünüyorum.
    Niye? Kafan şu an para etmiyor sonradan mı değerlenecek?
    Finansal yönetimine karışmak haddime değil, ne kadar parayı nasıl harcayabileceğin konusu tamamen senin insiyatifinde olan bişey. Ancak paran mı daha değerli kafan mı sorusuna bir yanıt bulman lazım.

    Maddi açıcan bakacak olursa da. Bir kaç ay sonra daha derli toplu bir kask aldığında ilk aldığın daha 1-2 ay kullanabildiğin eski kaska verdiğin para ne olacak?
    Şahsi eyyorlamam, 2000 TL verebiliyorsan (imkansız değil lafından bunu anlıyorum) 2000 TL ver.
    Yalnız güvenlik ve maliyet ekseninde kaybolmadan dikkat etmen gereken konu kask konforunun önemi. Birazcık genişleyeceğini de hesaba katarak, rahat edebileceğin bir kask alman lazım - kafana da cuk diye oturuyorken seni rahat ettirmesi lazım. Süper Arai RX7 aldım ama 30dk takınca beynime kan gitmiyor durumuda güvenli bir durum değil.

  4. #4
    Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    Denizli
    Az daha koyup Shoei Qwest Blood Flow aldım. Öneriler için teşekkürler. Motosiklet e parayı verip kendim için ucuza kaçmak mantıksız geldi. İleride daha iyilerini de edinirim umarım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler