Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kask Hammadde Sıralaması !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    internetteki her yazıyı ya da her reklam afişini ciddiye almamak lazım.Bazı teoriler ve iddialar kanıtlanması mümkün değildir. Ve Türkiye'deki Vlogger'lar gibi yurtdışıda ki editörlerin de satılık olduğunu unutmayalım.

    Türkiye'de ki satılık bir vlogger'ın videosunu izliyorum ''sharp teste kaç para bağış yaparsanız size o kadar yıldız veren bir kurumdur'' diye ciddi ciddi anlatıyor,videoyu izleyen kişi sayısı nerdeyse 100 bin. İşine gelmeyen yorumları anında silmiş, belliki sharptan kötü sonuç alan arai buna indirimli kask vermiş bu da layık olmak için sallıyor. Altında yazan yorumlara bakınca da millet baya inanmış.

    İnternet'te her denk gelinen ilginç bilgiyi benimseme gibi bir hastalık var insanlarda, gerçekten ilginç. Satılık bir editör video çekip ciddi ciddi ''polycarbonate helmets are providing best protection for bikers but big companies are hiding this fact'' fln yazsa, üstüne kask üstünde maymun gibi zıplasa, kaskı sağa sola vursa vb ona bile inanıp ''ooohh iyiki ls2 almışım plastikten şaşmamışım işte bu'' şeklinde yorum yazanlar olur.


    karbon kevlar - gerçek karbon - karbon görünümlü fiber - kompozitimsi karbon - %1-%2 karbon olduğu halde ismini karbonumsu koyan italyan firmalar (bkz.agv bkz. suomy) - karbon olmadığı halde karbonmuş gibi satılmaya çalışılan - derken karbon ile ilgili kafaların karışması normal .
    yamtareroglu ve YasinC bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    22 Ekim 2018
    Parası olan kafayı iyi koruyor kısaca :D

  3. #23
    levend84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2016
    Motosikleti
    ......
    Alıntı myagdi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazdıklarınız sadece kaskın dış kabuğunun yapımında kullanılan malzemeler.

    arkadaşlar açıklamış, kaskın temel işlevi kafaya alınan darbeyi sönümleyerek bunun olabildiğince en azını beyne iletmek. bu işlevi sağlamaya yarayan en önemli kask bileşeni ise içindeki köpüktür. dış kabuk malzemesi ise kaskı hafifletmeye yarar.

    kaskın dış kabuk malzemesinin bir satış taktiği olarak öne çıkarıldığını görüyorum. dış kabuk malzemesine bakarak o iyidir, bu kötüdür demek biz kullanıcıların haddi değil. kullanıcı olarak öncelik sırasıyla şunlara bakmalı ve karar vermeliyiz:
    1. kafamıza tam oturuyor mu? rahat mı? kafana tam oturmuyorsa karbon olmuş, beş yıldız almış bir şey ifade etmiyor.
    2. bağımsız test kuruluşlarından aldığı puanlar yeterli mi?
    3. ağırlığı beni rahatsız ediyor mu?
    4. içi çıkarılıp yıkanabiliyor mu?
    5. bu marka/modeli kullananlar havalandırması, ses yalıtımı hakkında ne düşünüyor?

    şahsen evden işe-işten eve, arada bir hafta sonu gezintisine giden bir kullanıcı olarak polikarbon kabuklu, çeneden açılır kask kullanıyorum. satın aldığım yıl çeneden açılır modeller içinde en çok yıldızı aldığı için bu modeli tercih ettim. kafama tam oturuyor, içi yıkanıyor, havalandırması iyi, ses yalıtımı ortalama, kusuru ağır olması - işimi görüyor ve allah korusun bir kaza yaşarsam işini göreceğinden şüphe etmiyorum.
    Üstadim,

    Kasklarda kullanilan dış kabuk malzemesinin satış taktigi olduğunu belirtmişsin,bu yarginin önü açık.

    Şöyle ki,

    Darbe anındaki enerji,ve o enerjinin saniyenin 10da hatta 100de biri kadar kask kabuk yüzeyinde kaldıgı gerçegi tartişmasiz.

    Darbe alindigi zaman,bu şiddet direk iç köpüğe gelmiyor,((yüzeye etki eden darbesel enerjinin ne kadar sürede absorbe edildigi ile alakali bir makale vardi,bulabilirsem editlerim.))

    Kisaca,kabuk ve köpük kaza aninda senkron çalişarak darbe emilimi sağliyor.bununda bir orani var.

    Testlerin doğrusalligi mutlaka koruma seviyesi anlaminda yeterlidir,ama gercek darbe şartlari laboratuvar ortamindaki gibi olmayabiliyor.

  4. #24

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    o yüzden zaten ece , dot denilen standartlar var..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)