Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Arai Chaser v & Marushin RS999 karşılaştırması

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    19 Ekim 2014
    Motosikleti
    Yamaha MT-09 Tracer
    Malum neredeyse tamamıyla ithalata bağlı kendi malımızı üretemediğimiz bu zaman diliminde ülkede ciddi anlamda yaşanan ekonomik kriz ve beraberinde kurların durdurulamayan artışı ile alım gücümüz vasatın altına inmeye başlamış dolayısıyla tercih seçeneklerimiz ciddi anlamda düşmüştür.

    2014 şubat ayında yanlış hatırlamıyorsam 1400 TL aldığım Arai Chaser V modeli şuanda ki güncel fiyatı 2700 TL dir.3 yıl geçen aradan sonra yeni bir kask alma gereksinimi duymuş olup şahsen 3 sene önce 1400 TL aldığım kaska bu sefer 2700 TL vermek kendimi keriz gibi hissetmeme neden olacağı için beni maliyetiyle daha uygun ve performansıyla kalitesiyle üzmeyecek ürünlere bakmamı sağladı.
    Nitekim güncel kurlarla şuan piyasada bulunan çoğu giyilebilecek kaliteli kasklar hemen hemen 2000-3500 TL arasındadır.Ciddi paralar...
    Son zamanlarda çevremdeki çoğu insanında tercihlerini Marushin'den yana kullanmasıyla araştırmalarımı bu kask üzerine yoğunlaştırdığım ve bende tercihimi Marushin RS999 Fundo modelinden yana kullandım.

    Kask 1200 TL denk geldi + 175 TL aynalı vizör.Kaskı bugün ilk defa 120 km lik uzun yolda denedim.

    Arai'nin Chaser modeli ile karşılaştırdığımda;
    Arai'ye göre aşırı derecede konforlu ve inanılmaz hafif ulan ben kaskı giydimmi diye kontrol etseniz inanın şaşırmam hatta kamera takmama rağmen bunu hissettiriyor Arai ile seyahat ettiğimde zaten mevcut ağırlığı yüzünden 1.30-2 saatten sonra boynumu ağrıtmaya başlıyordu
    Rüzgar sesi bakımından değerlendirdiğimde bugün aşırı derecede rüzgarlıydı kaskı sade giymem genelde balaklavayla birlikte giyerim buna istinaden değerlendirdiğimde sanki Arai bir tık önde gibi geldi.

    Kask kalitesi test sonuçlarına gelirsek ki şahsen bu test için biraz yalan dolan para işlerinin döndüğüne inanıyorum.Herneyse
    Shark Arai Chaser modeline 3 yıldız verirken Marushin RS999 modeli için 5 yıldız veriyor.Zaten her iki kaskın youtube kaza testi sonuçlarına bakabilirsiniz.Bana göre her iki kaskta kaza oranında gerçek anlamda başarılıdır.Lakin Marushin kask yapımında en kaliteli ve yeni teknolojiyi sunarak Karbon + Kevlar + Stonefiber bileşiminden yaparak ekstra koruma olanağı sağlıyor.

    Kask aksesuarlarının fiyatları bazında değerlendirirsek en son Arai kaskıma güneş vizörü+vizör+pinlock setini aldım fiyatı 320 TL di.Şuanda 465 TL olup geçen hafta hareket halindeyken uçtu gitti ve arkamdan gelen otobüs üzerinden geçti.Vizör bağlantı olayını açıkçası çok güvensiz buldum.Marushin'in kask aksesuar fiyatları nitekim Arai'ye göre yarısı kadar dolayısıyla sizi üzmeyebilir.

    Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere, ülkemizde satış yapan firmaların satış sonrası müşteri desteği ibaresini daha yeni yeni önemsediği bu zamanda forumlarıda gezerseniz ne demek isteyeceğimi çok iyi anlayacaksınız Marushin Türkiye Distribütörü Tekay Motors satış sonrası desteği ile müşterilerinin sorunlarını %95 lik memnuniyetle çözdüğünü görebileceksiniz.%100 demiyorum çünkü kimse kusursuz değildir
    Vizörümle ilgili sorun yaşadım kendilerine belirttim hiç çekinmeden 175 TL değerinde yeni bir tane vizör gönderdiler.

    Arai'nin özellikle Türkiye için satış sonrası desteği hakkında konuşacak olursak bence hiç konuşmayalım

    İşin özüne gelirsek bir tarafta kendini yeryüzünde belli etmiş ve ismiyle ünlenmiş marka değeri çok yüksek olan 2700 TL değerinde Arai Chaser diğer tarafta ülkemizde hala çoğu insanın bilmediği fakat avrupada yaygın kullanımı olan 1200 TL değerinde favori F/P ürün olarak şahsen benim için Arai ye göre daha fazla olumlu yönleriyle önde olan Marushin RS999...

    Tercih sizin

    [IMG][/IMG]

    [IMG][/IMG]
    tiawern ve mhmtesk bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    Geçen sezon Arai Rebel satın aldım. İnanılmaz ağır, gürültülü bir kask. Yarı fiyatına sattım gitti. Bir daha asla markasına aldanıp Arai'nin yanına yaklaşmam. Hele ki güncel kur üzerinden yapılan fiyatlandırma ile diğer markalara yönelmek çok mantıklı ve gerekli.

  3. #3

    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Brkaç yıldır Marushin RS999 kullanıyorum ve çok çok memnunum.
    Sizin de dile getirdiğiniz üzere 5 yıldızlı test sonuçları mevcut. Özellikle yandan darbelerde yüksek güvenilirlik sağlamış.
    carbon kevlar olması sebebiyle inanılmaz hafif. Motor üzerine rüzgarlı havada koymayın düşebilir
    Tek eksiyönü bence çok ses alıyor.

  4. #4

    Üyelik
    29 Ağustos 2016
    Marushin çok mu iyi gibi sanki şu yorumlarda

  5. #5
    Salvation - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Nisan 2006
    Şehir
    Ankara
    Arai'nin hemen hemen bütün kaskları gürültülüdür veya benzerlerine göre ağırdır.Arai'nin namı ve başarısı dayanıklılığıyla alakalı.Yani kaska parayı niye veriyorsanız o konularda adamların dünya çapında bilinirliği var.Ben ucuz olsun diye gittim tek renk olan modelini aldım.Herkesde bakış açısı farklı olabilir.Ben özellikle kask ve ayakkabı/bot konusunda paraya kıyılması gerektiğini düşünüyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)