Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kask kabuk buyuklugu n64 ve bağlantı şekli

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Kasım 2016
    Şehir
    Trabzon-Norveç
    Merhaba arkadaşlar bulunduğum şehirde adamakıllı magaza olmadığı için internetten kask aldim nolan n64 kaskin bağlantı kayısı bogazima bıçak gibi dayaniyor bir turlu ayarlayamadim ve kask kocaman dev gibi bedeni medium Sizin bildiğiniz halka seklinde baglantisi olan ve dış kabuk boyutu cok kaba olmayan kask var mi ayni fiyat araliginda
    Bu arada basimin ölçüsünü aldim 56,5 57cm diyelim sanırım medium daha uygun. Zor iş uzaktan almak ama başka çare yok şimdilik.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    3-4 farklı boy kabukları olan kasklar var fakat sizin fiyat aralığınızın dışında kalıyor.Arai,shoei vs.

  3. #3

    Üyelik
    17 Aralık 2012
    Şehir
    Ankara
    Aynı fiyat segmentinde, istenen özelliklerde marka model öneremeyeceğim ama istenen özelliklerde olup olmadığına nasıl bakılabileceğine dair fikir sağlayabilirim.

    Kaskın çene bağlantısı plastik ve geçmeli bir klips şeklinde de olabiliyor DD (Double D) dedikleri bir şekilde de. DD genel olarak insanlara ilk denemede zor geliyor ama üç beş bağlamadan sonra alışılıyor. En rahat bağlantı şekli bu. Aslına bakarsanız boğazınıza bağlantı kordunu mu baskı yaptı, yoksa bağlantı klipsi mi onu bilemedim. Esasen o bağlantı klipsi DD'ye göre birazcık daha varlığını hissettirir ama boğaza bıçak saplanmışlık hissini vermez. Eğer ilk kez yeni bir kask alıyorsanız tahminimce kaskın kafanızdaki hissi size sıkıcı, soğucu gelmiştir. Zaman içinde alışacaksınız büyük olasılıkla. Kaskı bağladıktan sonra çene altınızda kopça arasına iki parmak girecek şekilde sıkı olmalı. Kask ile ilgili şurada detaylı bir animasyon ve bazı ek açıklamalar da var.

    Kaskın dış kabuk büyüklüğü shell size dedikleri bir nane ile belirleniyor. Her boy kaska tek bir shell size (kabuk boyutu) kullanılırsa kas medium olsa bile XL beden kask ile aynı dış kabuğu kullanıyor. Bu bilgi (yani kaskın kaç tane shelll size kullandığı bilgisi) alış veriş yaptığımız sitelerde çoğunlukla bulunmuyor. Kaskın kendi Web sayfasına bakıp görmek lazım. Web sayfasında shell size lafı hiç geçmiyorsa o kask tek kabuk boyu kullanıyordur ve astronot kafa etkisi yapar. Ne kadar çok sayıda shell size kullanıyorsa o kadar ebada uygun ölçüde dış kabuk olacaktır. 2 shell size kullanan kask, tek boy kullanandan; 3 shell size kullanan 2 size kullanandan daha kompakt bir kask olur.

    Mesela Shoei GT-Air'i merak ettik diyelim. Açıyoruz sayfayı: http://www.shoei-europe.com/uk/products/gt-air Comfort'a tıklıyoruz. Orada koca koca yazmışlar: "3 SHELL SIZES" kullanıyoruz.



    Nolan N64 ile ilgili Web sayfasında shell size'lardan bahsetmemiş doğal olarak. Ama kaska dair 1 shell size ifadesini şurada görebiliyoruz: http://motoworld.com.ph/nolan-n64-helmet/

    Seçeceğiniz kaskın Web sayfasında birden fazla dış kabuk ebadı kullandığını shell size ifadesi ile kontrol ederseniz o kaskın daha kompakt olacağını düşünebilirsiniz.

    Aslına bakarsanız bence dış kabuk büyüklüğü de zamanla alışılabilecek bir olay. Eğer bütçe imkan vermiyorsa çok da dert etmemek lazım. İsterseniz geri vermek zor olacaksa kullanın gitsin. Ben zaman içinde alışacağınızdan eminim.

  4. #4

    Üyelik
    08 Kasım 2016
    Şehir
    Trabzon-Norveç
    Açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim bir araştırma yapayım bu şekilde.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:44 ----------

    Biraz araştırdım bütçeme uygun 2 model buldum birden fazla kabuk kullanan ve d-ring kullanan.

    1-Scorpion exo-410 : Bu kask 2 kabuk kullanıyor xs-s-m için bir kalıp l- xl-xxl için başka kalıp




    2-Bell qualifier: bu kask 3 kalıp kullanıyor xs-s için ayrı m-l için ayrı ve xl xxl için ayrı



    Daha önce kullanan arkadaşlar varsa bu kaskları düşüncelerini öğrenebilir miyim? Kalıp olarak büyükler mi? Astronot kafa olur muyuz?
    zaferce ve Guts bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)