Selamlar motor sürerken benim gibi kask içi rüzgar uğultusundan muzdarip olan birçok kişi olduğunu biliyorum.Bu sorunun çözümü için birsürü masraf edip,çözüm arayışı içine giriyoruz.En başta sessiz kask arayışlarımız "sessiz kask yoktur kulak tıkacı vardır" deyimiyle bertaraf olur.Kulak tıkacı da alması bir dert kullanması başka bir dert oluyor.
PEKİ ÇÖZÜM NEDİR?
Son yıllarda hayatımıza giren bir olgudan bahsetmek istiyorum,Aktif Gürültü Önleme sistemi.Bu sistemi şu anda kaliteli kulaklıklarda ve bazı Honda (CRV)modellerinde görüyoruz.
Sistemin çalışma mantığı aslında basit,mevcut hoparlör hem müzik çalarken aynı zamanda da çevreden gelen gürültülerin frekansını tespit edip o ses dalgaları kulaklarımıza ulaşamadan cihaz karşı frekans üretip o istenmeyen sesleri sönümlüyor.aslında kaynağında üretilen istenmeyen ses kulağa varmadan karşı dalga üretterek azaltmış oluyoruz.
Bu deniz kenarında kıyıya gelmekte olan dalgaya karşı dalga üretip onun kıyıyı dövmesini önlemek gibi birşey.
Şimdi asıl bu başlığı açmak istememin sebebi SENA İnterkom sistemlerinde yeni tespit ettiğim ADVANCED NOISE CONTROL özelliği.Bu özelliği kullanan deneyen varsa bizi bilgilendirirse artık gereksiz aksiyonlara girmeden sessiz kask veya tıkaç gibi zahmetli arayışlara girmeden konforlu yolculuk yapabiliriz.