Beta Sürümü tarafından yapılan "Vnetphone/BTI v6 1200” intercom" incelemesi.

İnterkomun kutu içeriği ve özellikleri nedir?
İletişim menzili ne kadardır?
İki interkom bibirine nasıl bağlanır?
Ve daha fazlası bu videoda…


Bu intercom kendisi haricinde 5 farklı intercom’u kendine bağlanabiliyor ve frekanslarını kaydedebiliyor. Fakat diğer interkomların hepsinin aynı anda konuşmasını sağlamıyor. Diğer interkomları bağlayıp hafızasına alıyor istenildiğinde sadece o kanal ile görüşme sağlıyor. Yani aynı anda sadece iki interkom birbirleri ile iletişim kurabiliyor. Üzerindeki tuşları sayesinde 5 farklı düğme ile 5 farklı cihaza bağlantısını yapmak ve kaydetmek mümkün. İstenildiğinde ise ayrı ayrı tuşlar sayesinde her biri ile ayrı ayrı konuşuluyor. Bu videoda elimizde 2 adet interkom olduğu için sadece kendi aralarındaki sesi ve konuşma kalitesini test edeceğiz.

İnterkomun iletişim menzili:

Çalışma frekansı 2.4GHz olduğu için açık alanda 1200 metreye kadar iletişim mesafesi sağlayabiliyor. Şehir içinde veya binaların arasında bu mesafe 300-400 metreye kadar azalabiliyor. Bina içine girdiğimizde ise bu alan çok daha kısa bir mesafede. Tabi açık alanda olduğu zaman sürekli olarak en üst limitinde aynı performansı beklemek çok mantıklı değil tabikide. Sonuçta Fiyat ve özellikleri bakımında 1000 TL’lik bir interkom performansı beklememek gerekli. Bildiğiniz gibi interkomlardaki genel kullanımımız trafik için başka arkadaşlarımız ile ilerlerken trafikte oluşabilecek görsel engelleri aşarak sesli olarak iletişimde olma ve hızlı karar vermemize yardımcı oluyor. Hali ile şehir içindeki engellerden dolayı mesafenin düşmesi beklendik bir durum.


İnterkomun Şarj Süresi:

İletişim halinde iki cihaz birbiri ile belli mesafelere kadar sıkıntısız iletişim ile konuşabiliyor. Belki bilirsiniz bazı motosiklet kullanıcıları iletişim için “Lisanssız Telsiz” kullanır. Bunların dez avantajı aynı anda iki kişinin bir biri ile konuşamıyor oluşu. Ama bu cihaz iki farklı interkom arası bağ kurulduğu zaman hattaki iki kişi aynı anda konuşabiliyor. Toplam 8 saat kullanım süresi olan bu cihaz 2 saat içinde tam şarj olabiliyor. Cihazın 550mA’lik lityum pili ile kapalı iken bekleme süresi ise 10 – 12 gün arasında değişiyor.



İletişimde olabileceğimiz maksimum hız:

Maksimum 120 kilometre hıza kadar destek veriyor. Bu seyir süratinin üstüne çıkıldığında iletişim kesintiye uğruyor. Bunun için bu hızdan daha aşağı hızda iletişim kurma konusunda bir sorun yaşatmıyor.


İnterkomun Telefon Bağlantısı ile bize sundukları:

Bluetooth üzerinde telefonunuza bağlayabildiğiniz gibi telefonunuzdan dinlediğiniz şarkıyı interkomdan da dinleyebiliyorsunuz. Ama radyoda bu bir sıkıntı çünkü telefonlar kulaklık takıldıktan sonra radyoyu açabiliyor. Bunun yanında otomatik telefonu yanıtlayabilmesi büyük nimet. Telefondaki bir çok sesi kulaklıktan duyabildiğiniz için telefonunuzun navigasyonunu açtığınızda telefona bakmadan sesli yönlendirmelerini rahat şekilde duyabiliyor ve istediğiniz hedefe kolayca ulaşabiliyorsunuz. Bluetooth destekli GPS cihazlarınızı da bu interkoma isterseniz bağladığınızda sıkıntısız destek verdiği söyleniyor.



Cihazın sunduğu özellikler:

Bu özelliklerin yanında üzerinde bulunan mikrofonda ki rüzgar engelleyici sistem sayesinde sesiniz karşı tarafta anlaşılabilir ve rahatsız etmeyecek şekilde ulaştırıyor ve motorun sesi çok çıkmıyor ise telefonda konuşurken karşı taraf motor kullandığınız çok anlamayabilir. Dış kırsı ABS plastik olan bu interkomun üst kısmının yumuşak bir dokusu var. Kaskınızda takılıyken tüm hava şartlarında su geçirmiyor. Tabiki test etmek için cihazı su dolu bir kabın içine sokmadık. Üretimi yapılırken kullanıcı dostu olması ve eldiven ile rahat kullanılabilmesi için düğmelerin çıkıntısı dahada dışarıda tutulmuş ve rahat bir kullanımının olduğunu söyleyebiliriz.



İnkterkomun kutu içeriği:

Bizim elimizde tekli olarak satılan kutusu ile geldi. Bunun haricinde özel fiyatlı olup ikili paketleri ile satılan versiyonlarıda var. Elimizdeki bu kutuya dışardan baktığımızda siyah renkte sadece bir kutusu var. Kutuyu açtığımız bizi ilk karşılayan şey 12 sayfalık ingilizce kullanım kılavuzu oluyor. Türkiyeye gönderdikleri pakette Maalesef türkçe bir kullanım klavuzu ÇIKMIYOR! Bunun yanı sıra interkom ile ilgili tüm detaylı bilgileri bu kitapçıktan bulabilirsiniz. Bir adet interkom cihazı. Bir adet kulaklık mikrofon seti. Kulaklığı başka kaskta kullanmak için yedek velcro (cırt) yuvarlak bant. İnterkom-kask ara bağlantı aparatı. İki adet yedek vida ve bağlantı için kullanabileceğiniz ufak vir alyen tornavida. Ve interkomu usb’den şarj edebilmek için şarj kablosu. Bize gelen pakette ayrıyetten bir usb şarj adaptörü çıkmadı. Ama herhangi bir Android-İphone şarj cihazı yada powerbank’ten rahatlıkla şarj olabiliyor. Burada küçük bir not düşelim, interkom cihazlarınızı şark ederken “powerbank”leriniz ile 2,5A’lik kısmının KULLANMAMANIZ daha sağlıklı olur. Kutu içeriği olabildiğine sade tutulmuş. Keşke üretici firma paket içinde yedek kulaklık koysaymış.



Telefon Bağlantısı ve Kullanımı:

İnterkomu telefona yada diğer interkoma bağlamak düşünüldüğü kadar zor değil. Telefona bağlamak bildiğiniz Bluetooth kulaklığı bağlamak kadar basit. Cihaz üzerindeki motosiklet ikonuna 2 saniye basınca cihaz kulaklıktan 3 kez art arda ince bir ses çıkarıyor sonra bağlantı tonuna benzer tok bir ses çıkarıyor. Bu interkomun açıkdığına işaret ediyor ve üzerinde mavi ışık yanıp sönmeye başladığında cihaz aktifleşmiş oluyor. Bluetooth’tan telefona bağlamak için motosiklet ikonuna 3-5sn basılı tutunca iki kez bağlantı tonu verdikten sonra üzerindeki led mavi ve kırmızı renklerde yanıp sönmeye başlıyor. Burada telefonunuzun Bluetoothunu açıp “V6” adındaki cihaza bağlanmanız gerekiyor. Telefon ikterkoma bağlandıktan sonra interkomun kulaklığından ard arda iki defa bağlantı tonu duyunca telefonunuzu bağlamış oluyorsunuz. İnterkom üzerindeki telefon ikonuna 3 saniye basılınca en son aranılan kişiyi arayabiliyorsunuz. Konuşma esnasında tekrar bu butona basınca aramayı sonlandırabiliyorsunuz. İnterkomu telefonunuza bağladığınızda muzik dinleyeceğiniz zaman sadece müzik playerini açmanız ve ekranı kapatmanız yeterli. Müziği açtıktan sonra interkom üzerindeki Yeşil telefon ikonuna basarak müziği durdurup devam etmesini sağlayabiliyorsunuz. Ses tuşları ile sesi azaltıp artırabiliyorsunuz. Ses tuşlarına uzun süre basınca bir önceki yada bir sonraki şarkıya geçebiliyorsunuz. Gördüğünüz gibi telefon kulaklığı kullanmak kadar basit bir kullanımı var. Telefondaki tüm sesleri rahat şekilde duyabiliyorsunuz Whatsapp yeni mesaj gelince, instagramda biri fotoğrafı beğenince, yada youtube’de birisi sizin videosunuza yorum yaparsa telefona gelen tüm bildirimleri kulağınızda da bildirim sesini duyuyorsunuz. Belki bunu engellemek için interneti kapatmak mantıklı ve hızlı bir çözüm olabilir. Kullanımda denediğim diğer bir şey spotify’da internetten muzik dinliyorsanız bu cihazda dinlemek sıkıntı olmuyor tek farkı diğer parçaya geçmiyor, bunun haricinde durdurmak yada ses ayarı gene aynı şekilde. Kulaklıkta bulunan 0.25 wattlık hoparlörler fazlası ile yeterli oluyor. 60dB maxsium çıkışı olan hoparlörler en yüksek seste biraz rahatsız edebilir.



İki İnterkomu birbirine bağlamak:

Bu işlemde telefonu bağlamak kadar basit bir işlem olarak görülebilir.

Standart takipli kargo secenegi ile satın alındıgında ptt ile eve teslim oluyor

Aslında ürün indirim kuponları ile bazı donemlerde ucuzluyor gecen hafta 33$ dı. Şimdi baktığımda 40$ (36€) indirim bitmiş ama ara ara tekrar bakmak lazım Gearbest’e. Güzel indirimler oluyor takip etmek lazım.



Ürünü bu linkten temin edebilirsiniz:


VNETPHONE V6 Motorcycle Helmet Bluetooth Intercom Headset












Artıları:

+ Telefon haricinde Bluetooth destekli GPS’lere bağlanabiliyor.

+ Diğer cihazlar bu fiyatta en fazla iki cihaza bağlanabiliyor. Bu interkom 5 cihaza bağlanıyor.

+ Telefonda muzik dinlerken sonraki yada önceki parçaya atlanabiliyor.

+ Paket içinde yedek velcro (cırt) bantın çıkmadı ince bir düşünce.


Eksileri:

– interkomun anteni katlanabilir değil.

– Paket içinde şarj kablosu haricinde usb şarj adaptörü çıkmıyor.


Vnetphone v6 1200 intercom tanıtım videosu




Yazı içeriği tamamen "BetaSürümü.com"a aittir. İzinsiz kullanılamaz.
Beta Sürümü Youtube kanalını takip etmek için tıklayın