Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Keyifli sürüşün yolu / Kadir Ecevit

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Motosiklet tutkunlarının kurduğu One More Mile (OMM) Turkey, 6 bine yakın sürücünün ileri sürüş teknikleri eğitimi almasını sağlayarak ulaşılması güç bir başarıya imza attı.

    1989'da geldiği Türkiye'den bir daha ayrılmayan İtalyan reklamcı Paolo Volpara ile kendisi gibi motosiklet tutkunu bir grup arkadaşının, birlikte çıktıkları ilk yurtdışı seyahatinde aslında iyi sürücü olmadıklarını anlayıp Avrupa'daki köklü eğitim kurumlarıyla temasa geçmesi, ülkemizdeki akademik düzeyde motosiklet eğitiminin başlangıcı oldu. One More Mile (Bir Mil Daha) çatısı altında eğitim çalışmaları başlatan grup, önce Avrupa'dan yabancı eğitmenler getirdi.


    Fotoğraf: OMM Eğitmeni Robert Kohadadad

    Bir süre sonra kendini geliştiren Türk sürücülerin de sertifika alarak eğitim vermeye başlamasıyla, binlerce kullanıcı OMM'nin sadece eğitimcilerin masrafları karşılığında verdikleri ileri sürüş teknikleri eğitiminden faydalandı. Bugün bünyesindeki 35 eğitmenle gönüllü faaliyetlerini sürdüren grubun neler yaptığını, OMM'nin aktif isimleri Levent Vardar, Mithat Kılıç ve Ekran Demirel'le konuştuk.



    Levent Vardar / Turizmci
    OMM Haberleşme Direktörü
    Türkiye'de yaşayan ve ülkemizi ziyaret eden tüm sürücüler için motosikletçilik faaliyetleri merkezi olarak 1998'de İstanbul'da kurulan OMM Riders'ın, 'eğitim', 'paylaşım' ve 'seyahat' gibi 3 misyonu var. OMM, Avrupa'nın önde gelen güvenli sürüş entstitüleri ile bağlantı kurup Türk sürücüleri yabancı eğitmenler liderliğinde ileri ve güvenli sürüş teknikleriyle tanıştırdı. 2002'den itibaren de Türk sürücüleri eğitmen olarak yetiştirmeye başladık. Şu anda 35 eğitmen sürücü arkadaşımız var. OMM olarak ücretsiz ileri ve güvenli sürüş eğitimleri vermeye devam ediyoruz, 1999'dan bu yana 5 bin 916 sürücüye ulaştık. Türkçe ve İngilizce web sitesinin yanı sıra 3 ayrı internet paylaşım platformu ile motorcuları ve diğer araç sürücülerini bilinçlendirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Web sitemizin sayfa izlenme sayısı kasım 2010 sonu itibarıyla 437 bin 345'e ulaştı. Yurtiçi ve yurtdışından toplam 2 bin 324 abonemiz için her ay İngilizce ve Türkçe bültenler yayınlıyoruz. Uluslararası alanda isim yapmış kişi ve kuruluşlar tarafından yayımlanmış iki kitabı Türkçe'ye çevirip toplam 9 bin adet bastırdık. Şu an üçüncü kitabımızın tercüme ve fotoğraf çalışması devam ediyor. Bu yıl "motosikletle seyahat" misyonumuzu ön plana çıkarmaya karar verdik.



    Mithat Kılıç / Ekonomist
    OMM ARA Kontrol Antrenörü - IAM Danışmanı
    OMM'ın kuruluş amacı motosikletten keyif almayı sağlayacak turlar düzenlemekti. Eğitimler de, birlikte yola çıktığımız arkadaşların güvenli, akıcı, uyum içinde motosiklet kullanmalarını sağlamak ve bundan emin olmak için başladı. Fakat ülkemizde motosiklet eğitimi konusunda bir açlık yaşandığı için faaliyetler arasında eğitim ön plana çıktı. OMM'den eğitim almak isteyenlerin önce "ARA Teori" dediğimiz "motosiklet yol sanatları" sisteminin anlatıldığı seminere katılması gerekiyor. Ardından kapalı pistte yapılan ARA Kontrol eğitimi var. Bu seminerleri başarıyla tamamlayan arkadaşlarımız, ayda bir yaptığımız Roadcraft sürüşlerimize katılabiliyor. Bu ücretsiz sürüşlerde de katılımcılar nasıl geliştiklerini görebiliyor. ARA Yol sürüşlerini kıdemli gözlemcilerle veya yurtdışından gelen eğitmenler eşliğinde yapıyoruz. Ayrıca yurtdışından gelen hocaların yaptığı IAM (institute of Advanced Motorists) sınavları var. Bu sınavı geçen sürücüler, gold seviyesinin de üstünde IAM öğrenci, yani bu sistemi çok iyi bilen ve uygulayan sürücü olarak değerlendiriliyor. Tabii daha ileri seviyeler de var...


    Erkan Demirel / Otomotiv Satış Pazarlama Müdürü
    OMM IAM Danışmanı
    Verdiğimiz eğitimlerde, trafikte karşılaşılan problemlerle ilgili egzersizler yapıyor; teknik kontrol, panik fren, engelden kaçış, viraja giriş stilleri ve bakışın önemini anlatıyoruz. Tabii tüm bunları uyguluyoruz aynı zamanda. OMM; Roadcraft-Motosikletli Polis El Kitabı ve IAM'ın onayladığı ilkeleri izliyor, ileri sürücülüğün doğruluğu kanıtlanan yöntemlerini uyguluyor.



    Kadir Ecevit Özoğlu
    kozoglu@htgazete.com.tr
    MOTO HABER - Kadir Ecevit Özoğlu’nun yazıları cumartesi günleri Habertürk Gazetesi’nin hafta sonu eki HT Cumartesi’de yayımlanır…


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    angorstatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    FAZER 2006
    daha önceden honda güvenli sürüş 1 eğitimi almıştım. yaklaşık 10bin km bir tecrübem var. bu pazar gunu de OMM'nin teori eğitimine katıldım. 4 saat gibi sürdü. herkese tavsiye ederim. teori eğitimi ücretsizdi. sitelerinden takip edebilirsiniz.
    her zaman acemi olduğunuzu biliniz ve sürekli eğitime gidiniz..
    eğitim iyidir..
    motorda motor, ille de motor

  3. #3
    casillas00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2010
    OMM ile bende yeni tanıştım geçen haftasonu teori eğitimindeydim.
    Ve 2011 için takvim acıklancak çoğu sürüş eğitimleride ücretsiz yapıyor.
    Güzel bir gelişme.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)