Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Resimli motosiklet / Kadir Ecevit Özoğlu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
     
    Kendisi de bir motosiklet tutkunu olan Evrim Duyar, geçirdiği kaza sonrasında asıl mesleği dış ticareti bırakıp motosiklet, otomobil ve uçakların üzerine airbrush yapmaya başladı.

    İzmirli motosiklet tutkunu Evrim Duyar, 21 yaşında geçirdiği kaza sonucu ağır yaralanıp aylarca tedavi gördüğü hastaneden çıkınca, "Hayat sevmediğim bir yerde çalışacak kadar uzun değilmiş" diyerek hayalindeki işe koştu. Çocukluktan itibaren yetenekli olduğu resim alanında aldığı eğitimi airbrush tekniğiyle birleştirip motosiklet, klasik otomobil, uçak ve kasklar üzerine yaptığı resimler ilgi görünce İstanbul, Ankara ve İzmir arasında mekik dokumaya başladı. Artık motosiklet ve havacılık camiasında tanınan bir isim olan Türkiye'nin tek kadın airbrush'çısı Evrim Duyar ile mesleğinin inceliklerini konuştuk.

    Airbrush'ı nasıl meslek edindiniz?
    Zaten çocukluğumdan beri resim yapıyordum. Çeşitli atölyelerde özel hocalardan ders alarak şekillenen bir eğitim sürecinden geçmiştim. Ama liseyi bitirdikten sonra üniversitede işletme eğitimi aldım. Mezun olunca da İzmir'de bir dış ticaret firmasında çalışmaya başladım ama hiç mutlu değildim. Bir taraftan da motosiklet merakım vardı. Dedem ve babam sayesinde 14 yaşında motosiklet kullanmaya başlamıştım. Yani bir işte çalışıyordum ama aklım hep motosiklette, resim atölyelerinde, sanayi sitelerindeydi. Türkiye'de yaygın olmayan airbrush ise benim için ciddi bir takıntı haline geldi. Hem motosiklet hem de resim tutkumu harmanlamak istiyordum. Ama işimi bırakıp bir türlü buna cesaret edemiyordum. 2002 Nisan'da bir cuma akşamı işten çıkıp İzmir'deki İkiteker Motosiklet Grubu'nun haftalık buluşmasına giderken çok ağır bir trafik kazası geçirdim. Sonrası bir sürü ameliyat, kırılan kemiklerime takılan platinler olarak özetlenebilir. Yüz felci geçirdim, geçici hafıza kaybı yaşadım. İki buçuk ay hastanede kaldım, sonra yavaş yavaş koltuk değneğiyle ayağa kalktım.

    Motosikletten soğudunuz mu?
    Kazadan sonra beni hayata bağlayan şey motosiklet oldu aslında. Altıncı ayda henüz koltuk değneğiyle yürürken Foça'da bir motosiklet kiralayıp 3 günde 600 kilometre yol yaptım. İzmir'e dönünce de yere yakın, küçük hacimli bir motosiklet aldım. Şu anda Honda Transalp kullanıyorum.

    Meslek değiştirmeye bu olaydan sonra mı karar verdiniz?
    Hayat sevmediğim bir işte çalışacak kadar uzun değilmiş gerçekten. Kazadan sonra yaptığım iş benim için bitmişti artık. Airbrush ve resim konusunda kariyer yapmaya karar verdim. 2003'ten beri motosiklet ve klasik otomobiller üzerinde çalışıyorum.

    Uçak da boyuyorsunuz değil mi?
    2006'da Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'ndeki F104 anıt uçağını boyamamı istediler. Uçakta kobra temalı airbrush çalışması yaptım. Bu uçak çok beğenilince belediye başkanının talebiyle şehir merkezindeki F104'ü de boyadım. Duvar resimleri, cam üzerine figür derken F16 pilotlarının kasklarını, filolarına uygun figürlerle boyamaya başladım. Türkiye'deki F16 pilotlarının büyük kısmı benim boyadığım kasklarla uçuyor. NATO tatbikatı için Konya'ya gelen Birleşik Arap Emirlikleri'nin pilotları internetten bana ulaşıp kasklarını boyattırdı. Ayrıca Türk Yıldızları'nın kasklarını boyadığım için gururluyum.

    Airbrush'ın maliyeti nedir?
    Komple motor 700 TL'den başlayıp 3 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Fiyatlar tamamen yapılan işin içeriğine ve kullanılan malzemeye göre değişiyor. Mesela kilosu 1000-2000 dolar arası değişen boyalar var.

    Airbrush: Havalı püskürtmeyle yapılan resim tekniği…


    Mimar Zuhal Tutkun’un büyük ve ağır olduğu için erkek motoru olarak bilinen Honda Goldwing’i, fosforlu pembe ve turuncuyla tam bir kadın motoru olmuş.


    Balıkesir’deki Kaplan Filo’nun uçağını boyarken.


    Ceylan Filo’ya ceylan figürlü kask




    Evrim Duyar

    http://<b>http://www.haberturk.com/y...motosiklet</b>



    Kadir Ecevit Özoğlu
    kozoglu@htgazete.com.tr
    MOTO HABER - Kadir Ecevit Özoğlu’nun yazıları cumartesi günleri Habertürk Gazetesi’nin hafta sonu eki HT Cumartesi’de yayımlanır…


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    14 Mayıs 2008
    Harikülade, motorcuların yüz akıymış.

  3. #3
    barok34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kymco xciting 250 i
    izmirde bir uğramak gerek bakalım
    Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.

  4. #4

    Üyelik
    05 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul
    Bu abla çok yetenekli.

  5. #5

    Üyelik
    23 Nisan 2008
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    fym masai 250cc
    sadece yeteneklimi,miss model of the world olacak kadar da güzelmiş.. allah sevdiklerine bağışlasın
    Masai Grand Eagle 250 ESKİŞEHİR

  6. #6

    Üyelik
    19 Ağustos 2008
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    KUBA - RAINBOW-100 CUB
    Gerçekten de "Hayat sevmediğim bir yerde çalışacak kadar uzun değil-miş" ama çoğumuz sevmediğimiz işte çalışıyoruz. Neden acaba !
    Motosiklet = Özgürlük

  7. #7

    Üyelik
    18 Haziran 2023
    İzmir'de kask motorsiklet üzeri airbrush resim yazı şekil
    Tel: 0545 130 20 45
    https://www.izmirressam.com


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler