Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

23-26 Şubat 2017 MOTOBIKE / ISTANBUL Motosiklet Fuarı Başlıyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
     
    Türkiye'de motosiklet sektöründe ithalat, dağıtım, satış ya da üretim faaliyeti bulunan 13 firmanın üyesi olduğu 19 markanın temsil ettiği Motosiklet Endüstrisi Derneği "MOTED" tarafından desteklenen 2017 Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları fuarının dokuzuncusu, 23 - 26 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşiyor. 2016 yılında 120 bin kişinin ziyaret ettiği ve her yıl büyük ilgi gören fuar iki yıldır Messe Frankfurt'tun tarafından düzenlenmektedir.

    Moted ve Fuar yönetiminin çalışmalarıyla fuar alanında yapılan iyileştirme ve geliştirmelerle ziyaretçileri daha konforlu bir ortam beklemektedir

    - Motobike Academy ile Etkinlik, seminer ve atölye çalışmaları
    - Giriş çıkışlarda düzenlemeler
    - Biletlerin Biletix tarafından satılması
    - Kamu kuruluşlarının fuara katılımı ile sektöre yakınlaşması
    - Ziyaretçilerin ihtiyaçları sosyal alanlarında iyileştirme ve genişletilmesi
    - Otopark, Ulaşım ve güvenlik hizmetlerinde rahatlık

    Motosiklet sezonunun başlangıcı olarak algılanan fuar tüketicinin satın alma kararında önemli bir rol oynamaktadır. Moted olarak sektörün gelişimini gösteren önemli bir etkinlik olan bu fuarın daha verimli olması yönündeki çalışmaları önemsiyor ve aktif olarak destekliyoruz.

    2016 yılı itibari ile Türkiye'de trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 3.003.733 adettir. 27 kişiye 1 motosikletin düştüğü ülkemiz birçok Avrupa ülkesine göre geride kalmaktadır. Bu rakam Yunanistan'da 6 kişiye 1, İtalya’da 7 kişiye 1 motosiklet şeklindedir.

    2016 yılında pazar önceki seneye göre %13 daralmış ve toplam 143.678 adet motosiklet satılmıştır. 2016 yılı toplam pazarın cirosu yaklaşık 1.3 milyar TL olarak gerçekleştiği tahmin edilmektir. Moted üyelerinin satış adedinin ise 54.959 adet olarak gerçekleşmiş ve pazarın %38,3'ünü temsil etmiştir. Uluslararası markaların üye olduğu derneğimizin pazardaki payı her geçen yıl artmakta kalitesiz ucuz ürünlere olan talep giderek azalmaktadır.

    Mevcut çevresel koşulları göz önüne aldığımızda pazarın kısa dönemde büyümeyeceğini ve 2017 yılında da satışların 140.000 adedin de altında kalacağını tahmin etmekteyiz. Yaşadığımız coğrafyanın getirdiği bir takım olumsuzluklar pazar üzerinde negatif etki yaratsa da kentlerde sürekli artan trafik motosiklet sektörünün gelişimini desteklemektedir. Motosiklet trafik sıkışıklığına rahatlık getirecek en ekonomik ve hızlı çözüm olup motosiklet bir otomobilin dörtte biri kadar yer kaplamaktadır. Motosiklet ayrıca park yeri bulmakla harcanan zaman kaybı, enerji kayıpları, alt yapıda daha az aşınma ve çevreye zararlı gazların yayılmasının da önüne geçecek en önemli alternatif araçtır.

    Motosiklet algısının olumlu yönde değişimi, trafik bilincinin toplumun tüm kesimlerinde oluşturulması ve motosiklet kullanımının artması için MOTED ve üye firmaların çalışmaları devam etmektedir. Bu yönde sektörün gelişimine ışık tutacak ve çalışmalarına yön verecek önemli bir araştırmayı 2017 Ocak ayında tamamladık. 20 ili kapsayan 1600 kişi ile yapılan bu araştırma sonuçlarını analiz ederek çalışmalarımıza yön vereceğiz. Motosiklet kullanımın önündeki en büyük engellerin aşılması için Moted olarak belirlediğimiz ana hedef olumsuz algıların değiştirilmesi olacaktır.

    Motosiklet kullanımının artırılması için yaptığımız diğer çalışmalar;

    Kamu kurumları ve ilgili kuruluşlar ile Zorunlu Trafik Sigortası maliyetlerinin geri çekilmesi, İthalatta uygulana fonların kaldırılması, İstatistiki verilerin sektör tarafın daha kullanışlı hale getirilmesi, ÖTV, KDV ve diğer vergilerde indirim, otoyol ve köprü geçişlerinde motosiklete özel tanımlanma, karayollarında iyileştirmeler ve trafikteki statüsünün yeniden değerlendirilmesidir.

    Motosiklet fuarının hem sektöre hem de motosiklet tutkunları için sezona iyi bir başlangıç olmasını dileriz.

    Sektörün Geleceği ve Güvenliği İçin Planlarımız

    Motosiklet algısının olumlu yönde değişimi, trafik bilincinin toplumun tüm kesimlerinde oluşturulması ve motosiklet kullanımının artması için MOTED ve üye firmaların çalışmaları devam etmektedir. Bu yönde sektörün gelişimine ışık tutmak ve çalışmalarına yön verecek önemli bir araştırmayı 2017 Ocak ayında tamamladık. 20 ili kapsayan 1601 kişi ile yapılan bu araştırma sonuçlarını analiz ederek çalışmalarımıza yön vereceğiz.

    Trafikte Motosikletin güvenli bir araç olmama algısı bu durumun en başında gelmektedir. Bu algının düzelmesi için EGM ile birlikte yakın temas halinde çalışmaktayız. Eğitici filmlerle destek verme girişimlerimiz artarak sürmektedir. Motosiklet kullanımıyla ortaya çıkan avantaj ve kazanımları (örneğin; trafikte zamandan tasarruf, yakıt tüketiminden tasarruf, bireysel özgürlük kazanılması gibi) kampanyalarla topluma aktarma yönünde yeni bir kampanya yapmayı planlıyoruz.

    Trafik kurallarının iki tekerlekli araçlara avantaj sağlayacak şekilde düzenlenmesi, karayollarındaki önceliğin motosiklet kullanımına verilmesi, bütün sürücü sınıflarının motosikleti trafikte fark edecek şekilde eğitim alması emniyet genel Müdürlüğü’nün ve milli eğitim Bakanlığı’nın öncelikli olarak yapacağı çalışmalar arasında olmalı.

    Motosiklet kültürünün gelişmesinde genç nüfusumuzun yoğunluğu düşünülerek gençlerimize motor sporları aktiviteleri için onlara güvenli ortam ve imkânlar tanınması için girişimlerde bulunmak başarılı sporcuların çıkmasını sağlayacak ve gençlerimize motosiklet kullanımının özendirilmesine katkı sağlayacaktır. Motor sporlarının desteklenmesi bu açısından önemlidir, pistler yapmak, yarışlar düzenlemek, eğitimler vermek bu konuya destek olacaktır.

    Bu konuda son yıllarda Kara Yolarında güvenliğin artırılması için önemli çalışmalar yapılmaktadır. Yeni Karayolları Trafik Yönetmeliği 2016 yılı Ocak ayında uygulamaya girmesiyle en başta Sürücü Kurslarında Avrupa müktesebatlarına göre eğitim verilmesine başlanmıştır. Ayrıca Sn Kenan Sofuoğlu’nun da rol aldığı Trafikte Motosiklet Farkındalığı ve Güvenli Sürüş içerikli KAMU SPOTU Filmimiz RTÜK ve EGM Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi başkanlığı tarafından onaylanmış olan filmimiz ulusal kanallarda yayınlanmaktadır.

    Kamu Spot Filmi;

    RTÜK - Onay Sayı :44096195-110.03/E.3219
    Film Adı : •(2016-3219) Emniyet Genel Müdürlüğü / rtuk.org.tr

    Motosikletin de bir ulaşım aracı olduğunu algısını pekiştirmek ve trafikte en hassas araç olan motosikletlerin daha güvende olmaları için ilgili tüm resmi kuruluşlar ile temas halindeyiz. Brezilyada düzenlenen karayolu güvenliğini önemli ölçüde artıracak olan kararların yer aldığı “İkinci Karayolu Güvenliği Üst Düzey Konferansı”, 18-19 Kasım 2015 tarihinde Brezilya’da üye ülkeler tarafından imzalamıştır. Türkiye’nin de kabul ettiği bu önemli düzenleme Karayolu güvenliğinin daha üst düzeye çekilmesi için alınacak önlemler sayesinde kazaların azalmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Kabul edilen Brezilya deklarasyonda Özellikle araç üretiminde AB ülkelerinde uygulanan üretim kriterlerinin tüm ülkeleri kapsayacak ulusal boyutta bir standart haline getirilecek olması yönünde politikaların geliştirilmesi oldukça önemlidir. Moted olarak destekçisi olduğumuz 2016 Kasım ayında yapılan “ 7. Karayolları Trafik güvenliği Sempozyumda” motosikletler için alınması gereken önlemleri sunduk. Bu konuda EGM Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi başkanlığının hassas yaklaşımı da bizlere güven ve cesaret vermektedir.

    Motosikletin önünde engel olarak duran tüm sorunların aşılmasında MOTED sektörün bilgi birikimi ve tecrübesini ilgili tüm birimlerle paylaşmaktadır. Moted ’in bu yaklaşımı karşısında ilgili resmi kuruluşlarda çalışma guruplarına bizleri her aşamada davet etmektedirler

    Moted'in 2017 yılında Motosiklet Sektörünün için hedefi

    Yaşadığımız coğrafyanın getirdiği bir takım negatif olumsuzluklar etki yaratsa da kentlerde artan trafik nedeni ile yaşanılan olumsuzlukların aşılmasında motosiklet bir çözüm aracı olarak görülmektedir. Satışların 2017 yılında da 140.000 seviyesinde olması beklenmektedir. Ayrıca Elektrikli Motosikletlerin bugüne kadar olan kayıt dışı davranışlarının EGM ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının denetimleri ile kayıt altına alınacak olması nedeni ile toplam pazara %5 artış getireceğini düşünmekteyiz.

    Sektörünüzün son dönemdeki en önemli artı ve eksileri, 2017’de odaklanacağımız en önemli konu başlıkları.

    Oto yol ve Köprü geçiş ücretlerinde indirim için yaptığımız müracaatlar sonucunda motosikletler 6.sınıf araçlar kategorisine alınarak %50 indirim yapılması sağlanmıştır. Bu indirimden yararlanabilmek için araç sürücüleri mevcut 1. Sınıf KGS etiketlerini 6. Sınıf etiketlerle değiştirmesi gerekmektedir. OGS sisteminde 6. Sınıf tanımı henüz yapılmadığı için mevcut OGS ler iptal ettirilerek 6. Sınıf KGS etiketi alınması gerekmektedir. OGS ler için ise 6. Sınıf motosiklet tanımının ilave edilmesi için Kara Yollar Genel Müdürlüğü ile karşılıklı çalışmalarımız sürmektedir.

    Vergi ve Sigorta uygulamaları
    Motosiklet kullanım maliyeti düşürülmeli, Zorunlu Trafik Sigorta ücretlerinde az da olsa iyileşme olsa da daha uygun maliyetlere çekilmesi gerekiyor.

    Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü yaşadığımız bu sıkıntının aşılmasında özverili yaptığı çalışmaları takdirle karşılamaktayız. Sigorta yenilemelerinde önemli düşüşler gerçekleşmiştir. Ancak bu konuda şu anda yaşanılan en büyük sıkıntı ilk kez motosiklet alacak kişilerin sigorta ücretlerinin yaklaşık 1.500 – 2.000 TL civarında olmasıdır. Pazara ilk kez motosiklet alacak kişilerin katılamaması satışların bu denli düşmesine neden olmaktadır. Bu konuyu tekrar inceleyip ilk kez bir motosiklet alan kişilerin risk durumunu sigorta şirketleri nasıl düşürebilir diye bir müracaatımız daha olacak. Belki de Avrupa da olduğu gibi ehliyet sonrası daha kaliteli eğitim alarak sertifikaları olan sürücülerin risk durumlarında düzelme olacağı için bu sürücülerin sigorta ücretlerinin düşmesi hatta belki de en düşük olması sağlayacaktır.

    İkinci el ürünleri motosiklet bayilerinden alınması halinde ödenen % 18 KDV ürün maliyetini gereksiz yere yükseltmesine neden olmaktadır. Bu nedenle haksız olan bu uygulanan İkinci el ürünlerde şirketler için ödenen %18 KDV nin %1 e düşürülmesi için Maliye Bakanlığı – Gelirler İdaresi Başkanlığına müracaatta bulunduk. Bakanlık tarafından gelen cevapta KDV oranlarının düşürülme talebimizin yapılacak mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere not edildiği tarafımıza bildirilmiştir.

    Şu anda yaşanılan motosiklet satışlarındaki düşüşlerinin sigorta fiyatlarının düzelmesi ile pek aşılamayacağı düşüncesi üye firmalarımızın ortak kanaatidir. Sektörün Devletten beklentileri KDV oranında yapılacak indirim, 10 yaşın üzerindeki hurda araçların vergi ve plaka cezalarının silinmesi, hurdaya ayrılmaları halinde vergi indirimi yapılması gibi düzenlemeler hem güvenliği ciddi oranda artıracak hem de sektörün geleceğe daha umutlu bakması sağlanacaktır.
    Saygılarımızla

    Nihat ÇADIRCI
    MOTED Yönetim Kurulu Başkanı
    68charger bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    19 Eylül 2016
    Şehir
    Küçükyalı
    Motosikleti
    Msx Sf 17
    Yatlardan almıyorsun ötv yi, motosikletten de alma, kdv alma. Bir kere de vatandaşın işi görülsün.

    Dolu Golf olmuş zaten 130 bin lira. İnsanların 2. alternatifi olabilecek olan motosiklet kullanımını, vatandaşa bu denli zorlaştırmak niye.

    Sigortası kaskosu ayrı dert, çalınması nispeten kolay ayrı dert. Trafikteki sürücüler ayrı dert.

    ---

    Umarım Vergi ve Sigorta uygulamaları başlığı altındaki çalışmalar sonuç verir. Cuma günü sabahtan gideceğim ben de fuara, çok dolu olmaz diye ümit ediyorum rahat gezebilmek adına.

  3. #3
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    kapıda bilet satışı olacak mı, var mı bilgisi olan?

  4. #4

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Şahsım adıma konuşmak gerekirse protesto ediyorum ve gitmiyorum. Filmin sonu hüsran.

    Hafta sonu 97 doğan buldum ona bakıcam!! Çok ciddiyim
    essegesse bunu beğendi.

  5. #5
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    3 güncük fuar mı olur.Kısa süreye bağlı aşırı yoğunluk oluyor ve fuar gezilmez hale geliyor.Bırakın adım atacak yeri nefes alacak boşluk olmuyor.Sırf bu yüzden gitmeyi düşünmüyorum.Yola ve fuar biletine vereceğim para ile benzin alırım bol bol gezerim.

  6. #6
    demirarch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    NC 750 İntegra
    kapıda şatış olacak mı ? güzel soru takipteyiz

  7. #7
    BigLion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2015
    Motosikleti
    Piaggio xevo 250 ve Yamaha Tracer 700
    "Motosiklet kullanımının artırılması için yaptığımız diğer çalışmalar;

    Kamu kurumları ve ilgili kuruluşlar ile Zorunlu Trafik Sigortası maliyetlerinin geri çekilmesi, İthalatta uygulana fonların kaldırılması, İstatistiki verilerin sektör tarafın daha kullanışlı hale getirilmesi, ÖTV, KDV ve diğer vergilerde indirim, otoyol ve köprü geçişlerinde motosiklete özel tanımlanma, karayollarında iyileştirmeler ve trafikteki statüsünün yeniden değerlendirilmesidir. " denmiş, bu çalışmalar ne aşamada bilen var mı yoksa laf olsun diye mi yazılmış?

  8. #8
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    sektor 2016 da yuzde 13 daralmis. 2015 te de yuzde 10 du.

    yakinda daraltacak adam bulamayacaklar

  9. #9
    salimpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2017
    Şehir
    Aksaray
    Motosikleti
    kuba sl 200- gd 250 n
    hangi markalar gelecek liste filan varmi arkadaşlar

  10. #10

    Üyelik
    22 Şubat 2017
    arkadaşlar selamlar,

    yarın fuara gideceklerden bir ricam olacak. gittiğinizde "hyosung gv 300" modelinin gelip gelmediğini buraya yazabilir misiniz lütfen.
    forumda "hyosung gv 250 nin üretimine son verildi ve bu modelin yerini gv 300 alacak" gibi konuşmalar geçmişti.
    ben istanbulda yaşamıyorum. eğer bu model varsa istanbula gelip almayı düşünüyorum, ona göre hemen bilet alacağım.

    eğer fuarda bu modeli görürseniz bir fotoğraf atmanız ve aşağıdaki soruların cevaplarını öğrenmeniz rica olunur

    1 - fiyatı nedir?
    2 - 275 cc mi, yoksa türkiye ye özel 249 cc olarak mı getirildi? (vergi diliminden dolayı)
    3 - abs var mı?
    4 - fuardan alınan motosiklet istanbul dışındaki illere ücretsiz gönderiliyor mu?
    5 - bayilere ne zaman gelir ve motosikletin fuardaki satış fiyatı, bayideki fiyatından düşük müdür?

    yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler ve iyi eğlenceler.

  11. #11

    Üyelik
    19 Eylül 2016
    Şehir
    Küçükyalı
    Motosikleti
    Msx Sf 17
    Yarın cevap gelmez ise, Cuma gidince soracağım.

  12. #12

    Üyelik
    23 Eylül 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Piaggio Fly 100
    Acaba fuara giriş için bilet fiyatları nedir arkadaşlar bilen varmı?
    tamam öğrendim 20 tl öğrenci 10 tl

  13. #13

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Onlar hafta içi fiyatları. Haftasonu tam 35 TL.

  14. #14

    Üyelik
    01 Eylül 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    pulsar ns200
    motorsikleti meraklıları ve kurye kebabçılar dışında alana deli gözü ile bakarlar ayağımı yerden kessin kısa mesafe gidip geleyim otobüsle uğraşmayayımbir cup alayım desen motor 3000tl tırafik sigortası 1300tl almayın diye bir politika uygulanıyor sektörü batırmıya çalışıyorlar.

  15. #15
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Kapıda bilet satılıyor.

  16. #16
    skullz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2015
    Şehir
    Tatooine
    cumhurbaskanımız dolarla yürö ile satmayın diyorken euro ile malzeme satmaları pek mutlu etmedi :/


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)