Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

CF MOTO 650 TK ile Yeni Yerler Keşfetmeye Hazır Mısın?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul City
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    ssangyong da piyasaya girdiğinde böyle çok delici yorumlar yapılıyordu :D ama şimdi her sokakta 3 5 tane :D üstelik fiyatlarıda öyle çok ucuz değil


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    09 Ağustos 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    MZ 251, Kawasaki ER6n, Benelli TNT 250
    Bundan 30 yıl önce japonlar, 15 yıl öncede koreliler için söylenirdi böyle laflar. Alırsın bakarsın, binersin, test edersin sonra karar verirsin. Tabi yeni nesil, ağızlarının ayarı da yok; yok çöpmüş, yok satılmazmış, alanın aklından şüphe edermiş. yav kızamıyorsunda işte eleman napsın doğduğundan beri memleket kinden öfkeden kavruluyor, etkileniyor tabi çocukda. ama şu bilip bilmeden yerden yere vurma huyundan bir vazgeçse millet, şaşırmıyorumda gerçi bizimkisi kuru umut işte. evine gitsen baksan da her şey çin malıdır orası da ayrı ya neyse işte...
    bursalıali bunu beğendi.

  3. #23

    Üyelik
    03 Eylül 2015
    Şehir
    Kuşadası
    Motosikleti
    Kawasaki EL-250 ,Mondial Z-ONE 150
    10 yıl öncesine kadar çin ticaret kültürü hızlı para üzerine kurulu idi. Ucuza üret/ucuza sat/çok sat/çok kazan. Bu bakış çinli üreticiye ticari olarak büyük başarı sağladı , Gelir kaynağı nedeniyle Çin hükümeti üreticilere desteğini arttırarak hammaddeye ucuz erişim / vergisiz export gibi kolaylıklar sağladı. Ülkemiz dahil tüm dünyada her kesim için erişilebilir ucuz motosiklet satışları kısa vadede büyük büyük başarı / uzun vadede yerini çinli mal dandikliği algısına bıraktı.

    5 yıl öncesine kadar işleyen bu sistem hindistan'ın motor pazarından pay istemesiyle riske girmeye başladı. Ne dedi hintli benim malım japon kadar iyi çinli kadar kötü değildir , fiyat olarakta çinliden bir tık pahalıya satarım , motorum titrer ama gider yolda bırakmaz,kullanıcıyı üzmez. Hero TVS Bajaj gibi firmalar şu an çinli üreticinin pastasını elinden almış durumda.

    Bunun üstüne çin hükümeti motorsiklet üretimindeki büyük bir bölümü altında bırakan kalite sınırlamaları getirerek ucuza üretilen dandik motorların ülke içi satışını yasakladı. İç pazarda satış yapma şansı bloke edilen üretici dışarıya daha ucuza satarım mantığıyla hareket etmeye çalışsa da çin:dandik algısı yüzünden dahada ucuza satalım stratejisi başarısız oldu ve ticari çöküş başladı. İçinde bulunduğumuz dönem kalitesiz çinli motor ithalinde son dönem. Küçük çapta örneğin motosikletin elektrik aksam parçalarını üreten şirketler tek tek pazarlarını değiştirdi şu an büyük çoğunluğu projeksiyon yada telefon gibi ürünlere parça üretimi yapmakta.

    Büyük çinli üretici kaliteli mal üretmeye mahkum bırakıldı, zongsen gibi DEV üreticilerin bandından artık rx3 evo gibi motorlar çıkıyor. 12 bin liraya yakın satılan bu motorsikleti çinli olduğu için kötüleyen tabi ki yine olacaktır ama kullanıcısına sorarsanız durum hiçte öyle değil. Şahsen ben aynı fabrikadan çıkma daha düşük kalitede 150 z-one kullanıyorum hiç japon aratmadı.

    Bunun yanısıra en baştan ben bu işe kaliteli gireceğim kardeşim diyerek üretim bandını buna göre hazırlayan şirketler oluşmaya başladı , şu an CF MOTO liderlerinden , üstelik ithal eden diğer şirketlerin etiketimi basayım satayım isteklerine karşı çıkarak , hayır diyor CF benim malım kaliteli, benim adımla satacaksan al , benim adım kalitem bilinecekse satarım yoksa satmam . Örneğin ülkemizde şu an Yamaha mt7 gibi bir motor 23 bin lira etikete sahipken CF moto SD 650-T 30 bin liranın üzerinde , diyor ki benim malım hala almandan ucuz...

    Peki kardeşim senin malın artık kaliteli hadi önyargımı yıktın diyelim şimdilik de , bu makinenin servisine kim bakacak? müsteri hizmetleri kalitesi ne olacak?

    (Mayıs ayında açtığım başlıktan , altındaki yorumlarda sanki motoru ben ithal ediyormuşum gibi bi forumdan kovulmadığım kalmıştı.)

    Sonuç olarak yine yazdığımın arkasındayım cfmoto güzel motor arkadaş,çin malı deyince insanların kafasında direkt dandik imajı hazır ,niye? çünkü senin vatandaşın hep gidip dandiğini getirtti hemen her sektörde aynı bu durum . -Gelenler Türk mü? hemen dandik ürünleri dizin reyona yüksek kalite istemez bunlar der çinli üretici. Oysa adamlar her malın iyisinide yapar kötüsünüde üstelik iyisini de ucuza mal ederler. Ama ne kadar ekmek o kadar köfte kardeşim , sen hem motor kaliteli olsun diyeceksin hem ucuz olsun diyeceksin yok öyle. İşte kaliteliside bu , yinede ucuz mu? ucuz.. Pahalı diyen ;

    1 bilgi sahibi olmadan fikir sahibidir ; motoru belki görmemiştir bile
    2 mt7 referans alıyordur , İyide bu motorun fiyatı normal , mt7 ucuz .Bu noktada şu düşünülmüyor yamaha alırken ucuz bunun yedek parçası servisi vs işletmesi hiçte ucuz değil.

    Sözüm o ki , motor güzel de, servis usta servis. ahanda buda başka bir konudan copy paste;

    rx3 güzel örnek olmuş çinden çıkma sayılı kaliteli motordan biri , dünyanın heryerinde de satılıyor niye?

    1 - segmentinde tek
    2- fiyat performans üst seviyede
    3 - temel aksesuarlar üstünde geliyor
    4 - şekil güzel

    Peki neden dünyanın heryerinde bilmemkaç versiyon etiketle satılan bu motorun sadece türkiye versiyonunda kronik sorun var? , Tahminim sorun aslında çok basit ama çözümü bulunabilmiş değil niye? Yahu senin fabrikan var be kardeşim , heba et bir motoru parçala bul şunun sebebini neden stop ediyor bu motor.Ha bulamadın mı yine yüklen zhongsen'e bulun lan bunun sebebini markama bunu yapamaya ne hakkınız var yüklen... Tam peynir ekmek gibi satıyorken , tam herkes mondial bu modelle ilgileniyor marka algısını yükseltmenin peşinde derken bir çok kişi bende alayım bunu bak derken aradan geçen aylar.. Sinirli kullanıcılar.. ben gibi mondiale binerken ,aynı fabrikadan çıkan motorundan memnunken olumsuz yorum yapanlar. Tekrar soruyorum neden minskte olmuyor bu?

    Bu arada cf moto'da
    1 - segmentinde o kadar seçenek varki , ve şu an için hepsini solda bırakan yamaha
    2 - fiyat performans üst seviyede (bozulana kadar sonra gideceğin servis belli)
    3 - bir modeli çantalı diğerlerinde aksesuar yok.
    4 - düşük cc şekil güzel yüksek cc ben beğenmedim kişiye göre değişir tabi.

    Motora dandik demiyorum ama neden alınır cfmoto? Makine iyidir / fiyatı hesaplıdır alınır. E yamaha bitirmiş zaten segmentini? Amerikada satıyor demişsiniz de yahu amerikalı için japon motor sudan ucuz? benzini ucuz ,parçası ucuz bir tek işçilik pahalı oda her markada her serviste aynı. Hadi araştırdım haklı çıktınız satıyor Amerika'da peynir ekmek .. bana ne?

    Z-one 150 , elektrik marşı almıyor gidiyorum servise , diyorlar ki konjektör bozuk aküyü bozmuş değişecek , iyi tamam ne diyeyim değiştirin . -e ücreti şu kadar. Anlamadım benmi bozdum canım garanti ne iş yapar? güç bela değişir garantiden. 2 ay sonra aynı sorun derim ki bakın aynı problem sürüyor bunu bozan başka bir şey olmalı bakın bi.
    Hava sogutmalı tek silindir bilindik çin tipi bir motor bu servis alışık. Telefon geliyor deniyorki
    -siz buna bir parça takmışsınız (konjektöre) niye taktınız bunu? keşke takmasaydınız şimdi motoru garantiden düşürmek zorundayız.
    -neyi takmışım ne parçası?
    - gelin kendiniz görün
    parça falan takmadığımı biliyorum eminim kendimden gidiyorum
    -bu ney?
    -ne biliyim ben , siz takmadıysanız fabrika takmıştır arayın sorun
    -aradık sorduk böyle bir şey yok bu motorda
    -tamam neyse yapın yazın ücretini de veriyorum (Bakıyorum ki adamlar benden daha bi emin sonuç yok burda)
    gelen 0 parçanın üstünde sen takmışsın denen parça kabak gibi duruyor , adamlar farkında ben farkında hiç laf etmeden alıyorum motoru çıkıyorum servisten

    Şimdi ben bu adamların sabah akşam tamir ettiği bildiği motor tipinde bunu yaşıyorken , öbür tarafta dünyaları gezen rx3ler öksürüyorken şurupsuz, bilmem kaç silindir şurdan burdan alınmış teknolojili cf moto yı alıp aynı servise soktuğumuzda ne olacak?

    Neden satmaz? bundan satmaz...
    wing41, ulkerhan, __bakteri__ ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #24
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Rakiplerinden 2 ila 3 bin euro düşük fiyatı ile kendine has bir piyasa yaratacaktır diye düşünmek mümkün ama henüz avrupa satış noktası görmüş değilim.

    Bir fransız motosiklet dergisi 2014 yılında tanıtımını yapıp Pan European'ın çinlisi diye başlık atmış.

    Zaten fiyatını da o dergide gördüm.
    6.299 Euro

    Bu fiyata yaklaşan tek japon modeli kawasakide var o da 700 euro yüksek fiyatlı ama 10-15 beygir daha güçlü.
    Diğer japon rakipleri 8300-8999 euro arasında.
    Başlangıç motoru tercihi için 2000 euro önemli bir fark.
    Bu nedenle piyasada kendine hatırı sayılır bir yer bulması çok da sürpriz olmaz.
    bursalıali bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  5. #25
    fedos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Maalesef Çinli motor algısını kırmak çok güç.Geçmişten gelen bilgi birikimler var. Sanırım 10 yıl oldu ilk çinli motoru ülkemiz yollarında göreli. Hala aynı konu tartışılıyor.20-25 bin ciddi rakamlar. Alırken insan bir kere daha düşünüyor...

  6. #26

    Üyelik
    16 Haziran 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    şimdilik yok :(
    Arkadaşlar bu makineden alıp kullanan var mı?

  7. #27

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı fedos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Maalesef Çinli motor algısını kırmak çok güç.Geçmişten gelen bilgi birikimler var. Sanırım 10 yıl oldu ilk çinli motoru ülkemiz yollarında göreli. Hala aynı konu tartışılıyor.20-25 bin ciddi rakamlar. Alırken insan bir kere daha düşünüyor...
    Valla öyle ama son zamlardan sonra 650 NK ile ER-6n arasındaki fiyat farkı 10 bin TL oldu.

  8. #28
    Keoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2014
    Motosikleti
    Mt-125, R25 Ve Tekrar R25,Dominar 400,Mt-125 Abs
    Şu an bu motoru 23.900'den kampanyalı satıyorlar.İnanılmaz heybetli.kafamı çok karıştırdı.Eve teslim dahi yapıyorlar bu motoru.Hem de 2016 model ABS'li. r25 bile 18 bin olmuşken 650'lik touring abs li motosiklet 23 binlerden satıyorlar.

  9. #29
    western - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mart 2015
    Motosikleti
    Honda 125 Ace
    Kış kış cinler kış kış...
    Cin çık Cin çık Cin çık....
    özgürgenc bunu beğendi.

  10. #30

    Üyelik
    19 Temmuz 2017
    Motosikleti
    Bajaj as 150>Kawa Versys 650>CF MOTO 650 TK
    Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 aydır bu motoru kullanıyorum. Önceki motorum 2016 versys 650 idi, maddi durum gereği satmak zorunda kaldım. Ona nazaran bazı yönlerde iyi bazı yerlerde geri kalıyor. Genelde Amerika, Avustralya ve Kanada'daki forumları okuyarak aldım. O ülkelerde de 3 ila 5 sene arası garanti ile satılan bir motor. Genelde fiyatına göre çok çok memnunum. Soru olursa cevaplayabilirim. Hayırlı sürüsler herkese
    maktama ve bursalıali bunu beğendiler.

  11. #31

    Üyelik
    03 Mayıs 2008
    Şehir
    İstanbul/Tuzla
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı greenex34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 aydır bu motoru kullanıyorum. Önceki motorum 2016 versys 650 idi, maddi durum gereği satmak zorunda kaldım. Ona nazaran bazı yönlerde iyi bazı yerlerde geri kalıyor. Genelde Amerika, Avustralya ve Kanada'daki forumları okuyarak aldım. O ülkelerde de 3 ila 5 sene arası garanti ile satılan bir motor. Genelde fiyatına göre çok çok memnunum. Soru olursa cevaplayabilirim. Hayırlı sürüsler herkese
    hala daha kullanıyormusunuz acaba bu motoru? tavsiye edermisiniz? birde bi video çekseniz ve anlatsınız motoru hala daha varsa çok iyi olur. daha önce pan-european kullandım. aynı hissiyat varsa alınabilir bir motordur bence.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)