Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Grip nedir,nasıl tedavi edilmelidir.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Eylül 2008
    Şehir
    K.Maraş
    Motosikleti
    Hyo GT250R
    Grip ve soğuk algınlığı mevsimindeyiz. Önlem almak kadar hastalığı hafif atlatmak da önem taşıyor. Ama nasıl?
    Grip nasıl bir hastalıktır, hangi yollarla bulaşır?Grip, viral bir hastalıktır ve virüslerle bulaşır. En sık bulaşma yolu da tokalaşma, yakın konuşmalar, öpüşme gibi yakın temastır. Bu yüzden grip ve soğuk algınlığından korunma yöntemi olarak ellerin sık sık yıkanması, öne çıkan bir yöntemdir. Ayrıca grip olan insanların kalabalık ortamlarda bulunmaları da diğer insanların enfeksiyon kapmalarına neden olur.

    Kimler risk altındadır?Öncelikle kalabalık ortamlarda bulunanlar yüksek risk altındadır. Özellikle yuvaya giden çocuklar, ilkokul öğrencileri, ileri yaştaki insanlar, kalp ve tansiyon hastaları gibi vücut direncinin düşük olduğu insanlar ile hastanelerde çalışan sağlık personeli; hem kalabalık ortamlarda bulunuyor olmaları hem de vücut dirençlerinin kolay düşmesi açısından risk altındadırlar.

    Grip nasıl tedavi edilir? Kullanılan ilaçların özelllikleri nelerdir?Grip enfeksiyonunun başlangıç döneminde antibiyotik kesinlikle kulanılmamalıdır. Çünkü, grip virüslerle ortaya çıkan bir hastalıktır. Oysa antibiyotiklerin virüsler üzerinde etkisi yoktur.

    Grip tedavisinde öncelikle istirahat çok önemlidir. Bol C vitamini ve su tüketmenin yanında piyasada anti-gribal olarak satılan ilaçlardan da yararlanılabilir. Bu ilaçlar poşet halinde sıcak suda eritilerek içilen ilaçlardır. İçinde hastanın ateşini düşürücü, kırgınlığı giderici, burun tıkanıklığını açıcı parasetamol gibi birtakım etken maddeler bulunuyor. En çok kullanılanlardan Tylol Hot gibi anti-gribal ilaçların erken dönemde kullanımı hem gribin daha komplikasyonsuz ortadan kalkmasını hem de daha kısa sürmesini sağlıyor. Bu nedenle hekimler, bu tarz anti-griballeri hastalara tavsiye eder. Ancak komplike olmuş bir gribal enfensiyon varsa mutlaka bir hekime danışmakta fayda vardır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    23 Kasım 2008
    Şehir
    kayseri
    katılıorm elle cok onemlidir kapı tokmaklarını lavabo girişlerini tutan yemek yememize yardım eden tamizliğimize yardım eden ellerdir bu yuzden el yıkamak cok onemlidir ellerimizi her gun bol su ile yıkayalım enfeksiyon hastalıklarından korunmada ilk yoldur yukarıdaki bilgiler için tşkrler

  3. #3
    tbk_1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2006
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    Kuru Fasulye tepkimeli, Enjeksiyon sistemi........
    Grip yatarak 7günde,
    ayakta 1haftada iyileşir...
    ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq

  4. #4

    Üyelik
    18 Temmuz 2008
    Şehir
    EDİRNE
    Motosikleti
    keeway150 sl
    2 duble rakı en yenisin den hemde ama ilaç olsun diye beyaa ok kesin çözüm
    bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri dolaşıyorsa orada güneş batıyor demektir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)