Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: PEMBİŞ'im SATILDI!/Regal Raptor250-Dragstar650
Kan Grubu: O Rh+
08-02-2007, 10:39 AM
sabah sabah moralim bozulmuş olsa da bu yararlı bilgi için teşekkür ederim...
daha fazla hayat kurtaracak bilgi isteyenleri ücretsiz ilk yardım kursuna bekliyoruz! http://www.motosiklet.net/forum/moto...dim-kursu.html
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '05 Yamaha XT660R
Kan Grubu: AB Rh+
08-02-2007, 14:14 PM
Umarım ihtiyacımız olmaz hiç, ama bilmek lazım sonuçta.
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: AS 150 T1 ( Yiğidim Aslanım, Façası bozulsada eski günlerine geri döndü )
08-02-2007, 15:47 PM
Önemli konu sağol 1 - 2 parça bişey daha öğrenmiş oldun.
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: mondial 150 Zat
Kan Grubu: O Rh+
09-02-2007, 15:18 PM
Okurken etkilendim aynı olay Annanemin başına gelmişti şükürki geçici bir felç geçirip bir beyin kanamasınıda atlatarak hayata geri döndü. Allah böyle ağır hastalıkları yaşatmasın.
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: kanuni deer 2005
09-02-2007, 16:09 PM
beyindeki doğumsal olan berry anevrizmalarının yırtılarak kanamaya yolaçması ile TIA (geçici iskemik atak) arasında sebepleri,tedavisi ve sonuçları arasında büyük farklılıklar vardır.
-anevrizma rüptürü sonucu beyin kanaması olur ve bir çoğu ölümcül seyreder. önceden tanınması zordur.hızlı tedavi edilenlerde bile sonuçlar çok iyi değildir.
-TIA ise beynin bir bölümüne kan gitmesinin geçici olarak bozulmasıdır. adı üstünde geçicidir ve ilaç tedavisi ile sonuçlar yüz güldürücüdür.
-daha önemlisi, ki hepimizin bu konuda riski çok yüksek; travmatik beyin kanamalarıdır. bunun görülme sıklığı diğer tüm beyin kanaması nedenlerinden daha fazladır. yapılacak şeyler: aklı başında bir motosiklet sürücüsü olmaktır. (kask, uygun süratte gitmek,trafik kurallarına uymak...)
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: Artık motorum yok. askerden sonra inşallah :))
Kan Grubu: A Rh+
09-02-2007, 17:37 PM
gerçekten çok basit gibi gözüken ama dikkat edilmediğinde birkaç saat içinde ölüme götüren bir hastalık.
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: honda cbx 250 twister HONDA hayat ONDA
Kan Grubu: A Rh+
10-02-2007, 00:52 AM
faydalı bır topic ellerınıze saglık
''''GERCEKCI OL İMKANSIZ OLANI İSTE'''' 34 AZ 3637 TEK ASKIMM MOTORUM HERSEYIMMM.
AMA MALESEF SATIYORUM..... Denize ve Özgürlüğe
Çevrimdışı (offline)
Motosikleti: '05 Yamaha XT660R
Kan Grubu: AB Rh+
faydalı bir bilgi olmus
frangrance_chaplininde dediği gibi istanbul büyükşehir belediyesi isteyen 20 kişilik gruplara ücretsiz ilk yardım eğitimi vermekte
haftada bir gün ortalama 5 saat sürüyor 3 hafta devam eden bu kursta daha cok faydalı bilgiye ulasabilirsiniz
bilgileri ögrendiğinizde normal hayatta sıklıkla karsılastıgınız dogru oldugunu sandıgınız bir cok bilginin aslında yanlıs oldugunu ve dogru uygulamaları(dünya saglık örgütünün belirlediği standartlar) ögrenebilirsiniz
Öncelikle Vefat eden Kardeşimeze Allah'dan Rahmet Ailesine Sabır dilerim...
Malesefki benim babamda 2,5 ay önce 1 hastanede olmak üzere 2 kez beyin kanaması geçirdi ve şuanda hala yoğun bakım ünitesinde hayata dönmek için çabalıyoruz...
Allah kimseyi bu ve benzeri hastalıklara düşürmesin Elimizi kolumuz bağlı kalıyor sadece dua ediyoruz...