Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
32. sayfa BirinciBirinci ... 22303132

[MT] Fotoğrafçılar / Fotoğrafla İlgilenenler / FotoKritikçiler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #621

    Üyelik
    26 Aralık 2017
    Merhaba arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza. Zaten fotoğrafçılık yapıyordum üzerine motorsiklet hobisini ekledim. Lakin acemi olduğum için kısa kısa sürüyorum İstanbul içinde kilyos bahçeköy levent arasında gidip geliyorum. Benim gibi yeni başlayan arkadaşlarla tanışmak tecrübe kazanmak kısa kısa başlayıp sonraları günü birlik yada iki günlük turlar yapmak fotoğraf çekmek niyetim. Yönlendirmeler için şimdiden teşekkür ederim. Yaşım 38 4.leventte yaşıyorum iş yeri maslak. Örneğin daha köprüden Anadolu yakasına geçmedim. Rüzgardan savrulmaktan tırsıyorum biraz bu acemi arkadaşı kabul ederseniz küçük gezilerinize mutlu olurum. Saygılar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #622
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Merhaba arkadaşlar; fotoğraf konusunda bilgim yok, galiba daha güncel başlık vardı bulamadım. .

    Daha ziyade aksiyon kamerasınin lensini toz taş v.s.den korumak için filtre alacagim. ( housingi sevmiyorum harici mikrofon sesini de kestiginden), ekstradan görüntüye faydası olursa fena olmaz.

    Filtrelerde nd4, nd8, Uv, Star gibi ibareler var, benim istediğim kameranın görüntüsünü güneş gözlüğü takilmiş gibi yapmasın, kamera nasıl çekiyorsa ona en yakın görüntüyü versin bozmadan..Linki atıyorum, nd4 alıp gececektim fakat bilgim de yok hangisini almaliyim.

    https://m.tr.aliexpress.com/item/328...w1562011463671

  3. #623
    Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2008
    Şehir
    Momchilgrad...
    nd filtreler uzun pozlama için kullanılır. yani kısacası siyah camdır. yanındaki 4 8 16 gibi rakamlar ise koyuluk derecesini gösteriri.

    uv filtre bildiğin beyaz cam. ama uv ışınlarının etkisini azaltmak özlelikle deniz seviyesindeki mavi puslu seviyeyi azaltmak için kullanılır.

    polarize filtre ise aslında en güzellirinden. metal olmayan yüzeylerden gelen yansımaları kırır. ama polarize filtre hareketledir. mesela deniz parlamasın denizin içi görünsün dersen hareket ettirirsin ve bi bakarsın denizin içi görünür. ama polarize filtreyi döndürdüğün zaman bu etki ortadan kalkar gözün gördüğü gibi denizi üstü parlak olur güneş yansıması olur. bu olayı sadece deniz için değil aslında bitkilerde çok yansıtıyor özlelikle yapraklar. polarizeyi takınca doğa fotosu çekince herşey daha renkli daha canlı gelir. ama polarize etkisini kapatınca yapraklar güneşi yansıtacağı için o tok yeşil rengi alamazsın.
    tabi polarize biraz siyah camlı olduğu için bi tık karanlık yapabilir. ama nd filtre gibi değil.


    REKLAM ALANI
32. sayfa BirinciBirinci ... 22303132

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler