Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

AIRSOFT

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ga85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ocak 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR1000RR REPSOL 2016
    Arkadaşlar merhaba,

    Herkesin hayatta mutlaka bir hobisi olmalı. Sevdiği, ilgi duyduğu ve hatta keşfetmek istediğimiz bu müthiş gezegende hem spor hem de eğlence amaçlı hobiler ile uğraşmaktayız. Adrenalin tutkusu, iş stresinden uzaklaşma, sosyalleşme ve kendimizi geliştirmek için çeşitli renklerde zevklerimiz bulunmaktadır.

    Ülkemizde aslında oldukça uzun zamandır bulunan ancak pek fazla da detayları bilinmeyen "Airsoft" ile ilgili ayrıca bir başlık açmak istedim.

    Airsoft tanıtımı ve detayları hakkında aşağıdaki bilgileri ekliyorum.


    alıntı: https://eksisozluk.com/biri/zibidibadabum
    ------------------------------------------------
    - öncelikle kesinlikle paintball vs gibi şeylerle karıştırmayın. oldukça ciddi bir şekilde oynanıyor. orjinal üniformaları giyiyorsunuz, telsizinizi, ek ekipmanlarınızı kuşanıyor, o şekilde oynuyorsunuz.
    - maskedir boktur püsürdür gibi koruma amaçlı ekipmanlar yok. sadece bu iş için üretilen gözlüklerden takıyorsunuz. takmak da zorundasınız. aksi takdirde oyun alanında bulunmanız yasak.
    - önceden belirlenmiş senaryoları oynuyorsunuz. bildiğiniz fps oyunları senaryolarıyla benzer bunlar çoğunlukla.
    - silahlar gerçekleriyle birebir. yani görüntü olarak. örneğin favori tüfeğiniz m4a1 ise, kendinize bir adet m4a1 ediniyor, o şekilde katılıyorsunuz. üretici firmaların sitelerine baktığınız zaman her türlü silah/otomatik tüfek modelini bulmak mümkün. ve evet; hepsi görüntü olarak gerçekleriyle birebir.
    - gerçekçilik bir hayli yüksek. öyle ki genel ekipmanlar (telsiz, kamuflaj, ghillie suit vs) dışında silah olarak tabancalar, otomatik tüfekler, sniper tüfekleri, rpg'ler, mayınlar (claymore gibi tuzak bazlı modellerde mevcut), el bombaları ve aklınıza gelebilecek envai çeşit ekipman mevcut.
    - gerçeklik konusunda bir diğer önemli unsur, tamamen askeri stratejiler ve askeri kurallar çerçevesinde oynuyorsunuz oyunu. telsiz konuşmaları, çatışma stratejileri vs hepsi kuralına ve gerçeğine uygun.
    - kişi sayısı 10-20 kişi gibi sayılarla sınırlı kalmıyor. çoğunlukla toplam oyuncu sayısı 50 veya üzeri oluyor. yani iki takıma ayrıldığınızı düşndüğünüzde 25 vs 25 gibi bir çatışma ortamı oluşuyor. bu sayı yeri geldiğinde 100 kişiye kadar çıkıyor.

    belirttiğim üzere atmosfer olarak gerçek bir çatışmadan neredeyse hiç farkı yok. oyun alanı olarakta kullanılan yer çoğunlukla (istanbul'daki katılımcılar için) şile taraflarındaki terkedilmiş bir askeri üs idi. (uzun zamandır oyunlara katılmadım burası en son beykoz belediyesi tarafından satın alınmıştı. inşaat yapılacak diye duymuştuk fakat akibeti belli olmadı. halen orda oynanıyor ama her an elden çıkabilir). burası dışında oyun alanları var. duruma göre boş binalar (cqb oyunlar için) veya ormanlık alanlar kullanılabiliyor. diğer şehirlerdeki oyuncuların oyun alanları hakkında bir bilgim yok.

    oyun kurallarından ve genel olarak düzenden bahsetmek gerekirse;

    - oyun alanına bir safe zone kuruluyor. oyuncular oyun dışı oldukları müddetçe burada takılıyorlar. muhabbet ediliyor, yenilip içiliyor vs.
    - oyunda aktif olarak bulunmadığınız müddetçe oyun alanında bulunmanız yasak.
    - vurulduğunuz takdirde oyunculara dağıtılan kırmızı bezi kafanızın üstüne koyup, "güle güle hoşçakal sevgilim" tezahüratı eşliğinde safe zone'a doğru uğurlanıyorsunuz.
    - en çok sorulan ve en hassas olan nokta şu; "vurulup da vurulmadım demek mümkün mü?" evet mümkün. ama eşşek kadar insanlar olarak hala piçliğin ibneliğin peşindeyseniz mümkün. aksi takdirde vurulan paşa paşa çıkıyor zaten. (bu husus organizasyonların düzenlenmeye başladığı tarihten beri hiçbir zaman bir sorun oluşturmadı. herkes efendi efendi oynuyor.)
    - kör atış yapmak yasak. kör atış şu oluyor; bir kapının arkasından sadece kolunuzu çıkartıp "mnakorum bülent başkan" nidalarıyla "birisine denk gelir illaki" şeklinde atış yapmak ayıp. ayıplığından dolayı yasak.
    - 18 yaşından küçüklerin katılımı yasak.

    şimdi ekipmanların genel olarak yapısından bahsedelim;

    - silahlar elektrik veya gaz gücüyle çalışıyor. genel olarak otomatik tüfekler ve tabancalar elektrikli sistemlerle çalışsa da el bombası, rpg, havan topu, mayın gibi ekipmanlar sadece gaz ile çalışıyor.
    - elektrikli ekipmanlar kalem pil ile değil, şarj edilebilir bataryalar ile çalışıyor.
    - gaz ile çalışan ekipmanlar sıkça kullanılan karbondioksit gazı ile değil, daha uysal olan green gas adı verilen bir çeşit gaz ile çalışıyor.
    - otomatik tüfekler için çoğunlukla elektrikli modeller kullanılıyor fakat gaz ile çalışanı da mevcut. fakat hem fiyat olarak pahalı, hem dezavantajları fazla. bu nedenle elektrikli modeller kullanılıyor.
    - tabancalar için elektrikli modeller bulunmasına rağmen etkili olamadıkları için (namlunun kısa olması, boyut nedeniyle bataryanın küçük olması vs) gazlı modeller kullanılıyor.
    - tüm ekipmanlar bb adı verilen, çocukluğunuzdan boncuklu tabanca boncuğu olarak hafızanıza kazınmış plastik bilyeler atıyor. bunların kullanım alanına göre 0.15, 0.2 ve 0.25 gr ağırlığında olanları var. 0.15 elektrikli tabancalar için, 0.2 otomatik tüfekler ve gazlı tabancalar için, 0.25 gr olanlar da gazlı otomatik tüfekler ve sniper tüfekleri için.

    bunlar gibi daha aklıma gelmeyen binlerce detay var. detayları öğrenmek zor değil. zaten katılım gösterdiğiniz takdirde herkes elinden geldiğince yardım ediyor size.

    ek olarak;

    - bu iş hobi amaçlı. zaten katılım gösterdiğinizde farkedeceksiniz ki oyunculuarın büyük çoğunluğu yaşını başını almış, evli, iş güç sahibi adamlar. amaç sadece iki haftada bir pazar günleri bu şekilde vakit geçirmek, stres atmak.
    - en önemli kısımlardan birisi ekipmanları kendiniz ediniyorsunuz. yurtdışından sipariş verip satın alıyorsunuz. türkiye'de sadece ufak tefek şeyler bulunabiliyor. (kamuflaj, green gas, telsiz, giyim-kuşam eşyaları) fakat bunların bile bazılarını türkiye'den almak yerine yurtdışından sipariş etmek daha ucuza geliyor. "ohoo kim uğraşacak yurtdışından sipariş ver, bekle o gelsin rerere" diyorsanız eğer, tahmin ettiğiniz kadar zor değil. hatta hiç zor değil. sipariş ve siparişin gelişi konusunda hiçbir problem çıkmıyor.
    - daha ilk oyunda kendinizi kaptırıyor, resmen zevkten dörtköşe oluyorsunuz. hatta biryerden sonra bilgisayarın başına oturup fps tipi oyunları oynamak bile eskisi kadar zevk vermemeye başlıyor. kesinlikle verdiğiniz paranın, uğraşın hakkını veriyor.
    - katılım ücreti gibi bir durum yok. ulaşım konusunda belli toplanma noktalarından aracı olanlar olmayanları alıyor. ulaşım da dert değil. sadece istanbul'da değil, birçok şehirde üyeler var. muhakkak bulunduğunuz şehirde birileri vardır. oyun konusunda zorluk çekmezsiniz."
    ------------------------------------------------
    alıntı: https://eksisozluk.com/biri/zibidibadabum
    berk_cglr bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    çok sevdiğim yapmayı çok istediğim maliyet acısından beni zorlayan hobi-spor karışımı olaydır kendileri izlemesi de oynaması da aşırı zevklidir

  3. #3
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Bu hobi ile uğraşıp normal hayatında da kendisini "özel tim" sanan arkadaşlarım var.. Fazlası zarar


    Bizi paintball paklar


  4. #4
    zekeriyaimam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2016
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    simson
    Vay bunların organizasyonları da mı varmış Türkiyede ?

  5. #5
    Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Stockholm
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Airsoft'u paintball'la kıyaslamak biraz motosiklet sürmek isteyen adama 3 tekerlekli plastik bisikletten de aynı zevki alırsın demeye benziyor.

    Aynı beklentilerle, aynı düşüncelerle olmuştu benim de ilk denemem; hatta bu paraya 10 kere paintball'a giderdik, ne gereği vardı şimdi diye söylenmişliğim de olmuştu bolca.
    Nihayetinde oldukça farklılar ama biribirinden; birincisi şu boyacı eldivenleri ve kanalizasyoncu çizmelerinin eksikliği özel timci hissettirmese de bir ciddiyet getiriyor olaya, güvenlik önlemlerinin de sadece görüntü olsun diye değil, hakikaten bir amaç uğruna alındığını ve işe yaradığını hissediyorsun. Paintball'da silahların canım nereye isterse oraya sıkarım rahatlığı Airsoft'ta hakikaten nişan alma, elinin ayarına sahip olma gerekliliğiyle yer değiştiriyor, sağa sola bin top atayım da biri birine gelir nasılsa gibi hareketler de olmayınca daha daa keyif kazanıyor mesele.

    Sonuç olarak, olmazsa olmaz, yapmadan duramıyorum denecek bir hobi olmasa da (benim için), en azından bir kez denemeye değer bir keyif. Devamında kendini iyice kaptırıp, silahından kamuflajına herşeyini kendisi edinip düzene bindiren arkadaşlarım da var, neyse ki şimdilik özel timci modunda olmadıklarından iletişimim devam ediyor onlar çok daha ballandıra ballandıra anlatıyorlar meseleyi, o ayrı...

  6. #6
    Quad87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2016
    Şehir
    Kayseri
    Motosikleti
    MT-07 Umuyor..
    Çok araştırdım. Youtube ve instagram dan oyuncuları takip ediyorum. Türkiye de istanbulda bir kulüp bulmuştum sanırım. silahlarının fiyatlarını görünce ağlayarak vazgeçmiştim

    Maddiyat elverse kesinlikle ben ve arkadaşlarım çete olarak katılmaya gönüllüyüz.. SSG24 ve glock ikilisiyle oyun hayallerim vardı Hayal kaldı... Bu ülkede böyle hobiler malum maaşlarda imkansız.

  7. #7
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Merak alanlarımdan biridir.
    Ama uygun ve kaliteli cihazlar ülkemizde yok ve pahalı.
    Zaten satışları da yasal değildi..
    Teknik servis de yok..

    Ama çok özel ve güzel..

  8. #8
    mfBulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2016
    Şehir
    Adana
    Evdeki airsoft tabanca ile hedef dikip vurmaya çalışmaktan öteye götüremediğim hobicik. 2 tane yay ve oklarım da var gerçi

  9. #9
    aokuyumcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2017
    Şehir
    Kandilli/İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA CBF280 mod
    selam
    tam benim konum. airsofttürkeyde inferno takımında çok oynadım.
    bu akımın türkiyede ilk başladığı zamanlarda bende oyuncağımı temin edip 6 yıl gibi bir süre bu hobiyle adrenalin salgıladım.
    eski oluşumlar forumlar şu anda çok aktif değil veya forumlar isim değiştirmiş durumda, airsoftturk, airsoftturkey vb.
    eskiden replika silahları direk cinden veya taywandan getiriyorduk , bazen gümrük te takılır gider vergisini öder alırdık, kimi zamanda kapımıza kadar gelirdi. bir inceleyin diye linklerini veriyorum. posta üzerine gift yazdırır faturayı düşük gösterterek ptt kargoya takılmasını önlemeye çalışırdık , ama aynı isme senede 5- 6 kez geldiğinde genelde takılıyor.
    https://www.evike.com/shop/21/44/486/
    https://shop.ehobbyasia.com/pistols-.../kj-works.html
    oyunlar genelde pazar günleri askeri terk edilmiş alanlarda oynardık ve saat8 de başlar güneş batarken biterdi, çok sıkı bir dostluk ,arkadaşlık ortamı vardı. 140 küsür kişi birden oynadığımızı bilirim. kurtlar vadisinin çekimlerinin yapıldığı kılıclı radar bölgesinde kaç adam vurdum veya vuruldum.
    bire bir askeri düzende bölge koruma, saldırı, kurtarma, bomba imha ,vb. daha önceden hazırlanmış mizansen göreve göre doğaçlama olarak operasyonları uygulardık. müthiş zevkli bir aktiviteydi.
    tüfeklerin tabancalarım ekipmanlarım, kıyafetlerim hala duruyor arada bakım yapıp yerine kaldırıyorum. özel kuvvetlere sunum yapıp replikalar ile onlara karşıda çok çetin müsabakalar yapmışlığımız var.
    eskiden birkaç resim atayım, anılarım depreşti.

    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]

    aynı ekip ile dalışada giderdik

    [IMG][/IMG]

    aynı ekip ile gene havalı silah ile uğraşır akşamları efkarda dağıtırdık

    [IMG][/IMG]
    velhasıl güzel zamanlardı.

  10. #10
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    heves ettiğim ama maliyetli bir yetişkin oyunu

  11. #11
    Memory42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Ninja 300 , CBR 650F, Rc 390
    Benimde çok heveslenip sonra maliyet açısından hevesimin kursağımda kalmasına sebep olmuştur. Aslında uygun fiyata gelse yurt dışından ki çook zor gerçek silah sanıp işlem yapmaları süpriz olmasa gerek. Fakat gerçekten aşırı zevkli ve keyifli imkan bulunca kesinlikle yapmak istiyorum..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler