Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

SMS at, ceza yesin

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    18 Haziran 2009
    Motosikleti
    CRF
     
    Yeni bir dönem başlıyor: SMS at, ceza yesin!
    Minibüs, taksi, dolmuş, halk otobüsleri, servis minibüsleri, okul servisleri ve kamyonlar ile ilgili şikayetler "1530" a kısa mesajla iletilebilecek.
    Güncelleme:16 Eylül 2010 16:35

    Son günlerde meydana gelen trafik kazaları gündemde yerini korurkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulamaya başladı. Buna göre artık şikayetler kısa mesaj yoluyla da iletilebilecek.

    Sistemle ilgili belediyeden yapılan açıklamayla şöyle denildi: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı toplu ulaşım hizmetlerinde sorunların giderilmesi, vatandaşların yönetime katılım, denetim yapması ve şikâyetlerini bildirmesi için cep telefonlarından kısa mesaj hattını hizmete soktu. İstanbul trafiğinde; minibüs, taksi, dolmuş, halk otobüsleri, servis minibüsleri, okul servisleri, kamyonlar ile ilgili şikâyet ve öneriler için Alo Beyaza Masa 153 hattı cep telefonlarından kısa mesaj hattı olarak da kullanılacak.

    Vatandaşlar tüm operatörlerden 1530 kısa mesaj numarasını yazdıktan sonra şikâyet, yer, plaka belirterek isterlerse isimlerini de yazarak kısa mesaj ile iletebilecekler. Beyaz Masa'ya gelen mesajlar Toplu Ulu şaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa sürede değerlendirilerek gerekle yasal işlemler yapılacak"

    DHA


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    Güzel bişey ama ülkemizde herşeyde olduğu gibi bu da formalitede kalacak. Atsan da bişey olmayacak adam gibi uygulanmayacak bence.
    '92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200

  3. #3

    Üyelik
    18 Haziran 2009
    Motosikleti
    CRF
    Alıntı forewer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel bişey ama ülkemizde herşeyde olduğu gibi bu da formalitede kalacak. Atsan da bişey olmayacak adam gibi uygulanmayacak bence.
    Beyaz Masa'ya gelen mesajlar Toplu Ulu şaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa sürede değerlendirilerek gerekle yasal işlemler yapılacak

    elbet uygularlar ama o kısa süre içinde...

  4. #4
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Bu işi ticari yapanlar herhangi bir işte çalışan her insanın uyması gereken iş kuralları olduğu gibi kendileri içinde uymaları gereken iş kurallarının içinde bulundukları trafik kuralları olduğu gerçeğini idrak edene kadar hiçbir önlemin etkili olacağını düşünmüyorum... Ve her çalışan gibi kurallar kendilerine uymuyorsa bırakıp gitsinler. Kim işinde kuralları kendine göre uyarlayabiliyor ki onlar bu hakkı kendilerinde görebiliyorlar. Cahillikten şoförlüğe geçiş dönemi sakatları diye adlandırıyorum ben bu kural tanımaz bağnaz bencil megaloman vsvsvs ticari araç şöforlerini.
    Ayrıcada avrupa ülkelerinde olduğu gibi bize kesilen cezaların en az 5 katı kesilmeli onlara.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara-Trabzon
    Motosikleti
    artık yok
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...eza-yesin.html

    aynı konunun tartışıldığı diğer başlıkta yazdığım mesajla ilgili yapılan yorumlara cevap hakkımı, o başlık kilitlendiği için burada kullanmak istiyorum :

    arkadaşım, devleti ben ve hür iradesi olan halk seçti.

    sen ne devlet düşmanı 1 insansın böyle. sana bir hizmet sunmuş devlet

    sonuçta telefon operatörleri ücretli devlet ne yapsın.+gprs hizmeti alanlara

    (ayda 5tl +3 ay bedava imiş )

    şikayet mesajı yollarsan dikkate alıp takipe alıcak.

    50 kuruş olayını sen g... uydurmuşsun bence link göster.

    atıp tutmak bedava

    1) ordaki mesajlarım siyasi mesaj değildir. nerden çıkardınız siyasi olduğunu. ben bu sistemi getiren cinlerle ilgili yorum yaptım. o cinlerde devlet kurumlarında çalışıyorlar sonuçta, ben napiim?

    2) bana "devlet düşmanı" diyen arkadaşa, diğer mesajlarıma bakmasını öneririm. hakkımda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışmayın.

    3) devleti aynı diğer hür iradesi olanlar gibi ben de seçtim. ama seçtiğim devlet her yaptığını doğru yapıyor, haklıdır diye bir şey yok. yanlış varsa eleştiririm ki, bu sistem bana hizmetten çok buram buram menfaat ve çıkar kokuyor. yoksa suistimale bu kadar açık bir sistem üstelik de böyle bir zamanlamayla gündeme gelmezdi.

    4) SMS ücretleri ile ilgili haberde hiç bir bilgi yok. bu da ücretlerin güncel fiyatlar üzerinden olacağı anlamına gelir. aksi olsa belirtilirdi. bu durumda demek ki, ben "g...." uydurmuyorum. operatörlerin çoğunda mevcut tarifelerde SMS ücretleri bugün itibarıyla 50 kuruştur. benden attığım her SMS için 50 kuruş kesiliyor. yazmadan önce girip GSM operatörlerinin resmi web sitelerine bakaydınız ücretlerine bir zahmet.


    atıp tutmak aynen dediğiniz gibi bedava. tıpkı sizin de yaptığınız gibi...

  6. #6
    -eren- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Değişik bir sl 150
    1) ordaki mesajlarım siyasi mesaj değildir. nerden çıkardınız siyasi olduğunu. ben bu sistemi getiren cinlerle ilgili yorum yaptım. o cinlerde devlet kurumlarında çalışıyorlar sonuçta, ben napiim?
    Mesajınıza siyasi demedim sadece "Öncelikle siyasi konulara değinmemekte fayda var çok kişi uyarı aldı bildiğim kadarıyla" yazdım

  7. #7
    Uğur Bilgili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ocak 2010
    Şehir
    Dubai
    Motosikleti
    BMW R1150GS
    Peki şikayet üzerine gidip hemen cezamı kesecekler, nereden doğrulayacaklar gerçekte hatalı olduğunu Diyelim birisi hatalı sollama yaptı beni tehlikeye soktu bende mesaj çektim sonrası hakkında bilgisi olan var mı acaba?

  8. #8

    Üyelik
    18 Haziran 2009
    Motosikleti
    CRF
    bence ilk sms de ceza kesmezler, izlemeye alırlar ve en küçük hatasında cezayı keserler

  9. #9
    125cm3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2009

    minimum 2200yılından önce hiçbişey değişmez

    bu perşembe sa18.30 2.köprü yolundayım tünellerden geçerken hep emn.şeritinde katil okul servisleri vardı. önümde trafik polis aracı ışıklar yanar şekilde ilerliyoruz , e.şeridindeki araçları anosla falan trafik attı ama bi tanesi mal gibi tekrar önüne atladı polis ya sabır falan çekmiştir neyse biraz ilerledik benim arkamdakilerde normal yola kaçtı tabi.

    bir denyo hariç bende bilerek normal şeride girdim polis bunu görsün diye... ve bu mal gitti polis aracının dibine girdi ; polis durdurdu bunu bende 30-40 mt ilerde durdum acaaba ne olacak. tartıştılar falan ama inanın TRAFİK polisi bişey yapmadı polis bile bıkmış.

    bu tabiki bizim cesaretimizi kıramaz böyle bi servis 1530 çalışıyorsa resimli mms bile atarım 1-2tl ye
    RUHLA BEDENİ AYIRIN , İKİSİNİN İHTİYAÇLARI FARKLIDIR.
    darwin hakli evrim dogru ama insandan maymuna donusum.

  10. #10
    cr4zy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ağustos 2010
    Şehir
    adana
    Motosikleti
    Bmw r 1200 gs
    bence tehlikeli suren bi ticarinin içindeyseniz yerinizi ve istikametinizi direk polise bildirmek en mantıklısı. Polis sanırım önünü kesecektir. En son yaşanan kırmızı ısık facıasına yaklaşmayı hiç birimiz istemeyiz.
    Beyaz masa olayına ise eğer birkaç dolmuş ceza alırsa toplu bir eylemle bizim cahil minibüsçülerimiz çare bulurlar. Adamlar saygı duruşu bile yapıyolardı.
    SUSAMADAN ÖNCE, KUYUYU KAZ!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)