Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

FuelSave Kurşunsuz 95 - Tasarruflu Benzin Hk.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
     
    Her damlasında daha fazla enerji sağlayan yeni “Shell FuelSave Kurşunsuz 95” ile sürücüler, daha fazla mesafe kat edebilecek.
    Ar-Ge çalışmalarında yakıt ekonomisi sağlamaya yönelik daha verimli yakıtlar üzerine odaklanan akaryakıt sektörünün öncü şirketi Shell, enerji tasarrufu sağlayan yeni ürünü Shell FuelSave Kurşunsuz 95’i pazara sunuyor. 22 Temmuz 2009 tarihinden itibaren Türk tüketicisinin hizmetine sunulan yeni Shell FuelSave Kurşunsuz 95, ilk dolumdan itibaren depo başına 1 litre tasarruf sağlıyor.

    Yakıt ekonomisi formüllü dizel ve benzin ürünlerini 2007 yılında Türk tüketicisiyle buluşturan Shell şimdi, çok daha fazla tasarruf sağlayan yeni ürünü “Shell FuelSave Kurşunsuz 95”i aynı fiyattan satışa sunuyor.

    Türkiye’deki tüm benzinli araç sürücülerinin “Shell FuelSave Kurşunsuz 95” kullanması ile depo başına elde edecekleri 1 litrelik tasarruf, Türkiye’de benzin kullanımında yılda 59.2 milyon litre tasarruf edilmesi anlamına geliyor. Benzinli araç sürücülerinin depo başına ortalama 15-20 kilometre daha fazla yol kat etmelerine olanak sağlayan Shell FuelSave Kurşunsuz 95 sayesinde Türk sürücüleri, yılda 1,18 milyar kilometre daha fazla seyahat edebilecek.

    Her depoda 1 litre tasarruf
    İçeriğindeki benzersiz “Verimlilik arttırıcı” formül sayesinde sıradan motor yağlarının ulaşamadığı yerleri yağlayarak motorun enerji kaybını azaltan “Shell FuelSave Kurşunsuz 95”, böylece motoru temiz tutarak motorun verimliliğini artırıyor.

    Shell & Turcas Petrol A.Ş. İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis: “Türkiye,yılda yüz binlerce litre yakıt tasarruf edecektir”
    Düzenlenen basın toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Shell & Turcas Petrol A.Ş. İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis şunları söyledi: “Bugün dünya genelinde enerji kaynaklarına olan talep katlanarak artarken, mevcut enerji kaynaklarının bu talebi karşılaması gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Sürdürülebilir ulaşım için bize düşen görevi yerine getiriyor ve Ar-Ge çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 2009 yılında bu kararlığımızı, yeni bir ürünle ortaya koyuyoruz. Shell Fuelsave Kurşunsuz 95, Türkiye’nin yüzbinlerce litre yakıt tasarruf etmesini sağlayacak.

    Shell & Turcas Petrol A.Ş. Pazarlama Müdürü Pınar Mavituna: “1 litrelik tasarrufla Yeşilköy Atatürk Havalimanı’ndan Mecidiyeköy’e bedava ulaşım”
    Yakıt ve hizmet kalitesinin Shell’e rekabet üstünlüğü sağlayan en önemli özellikler olduğunu söyleyen Shell & Turcas Petrol A.Ş. Pazarlama Müdürü Pınar Mavituna ise toplantıda yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “2009’da da yakıt ekonomisi alanındaki faaliyetlerimizde iddialıyız. Yeni yakıtımız, diğer tüm yakıtlarımızda olduğu gibi temizleme ve ekstra yağlama gibi özellikler sayesinde ilk depodan başlayarak depo başına 1 litre yakıt tasarruf elde edilmesini sağlayacak. Depo başına elde edilen 1 litrelik tasarrufla Yeşilköy Atatürk Havaalanı’ndan Mecidiyeköy’e, Kavacık’tan Küçükyalı’ya, Adapazarı’ndan Sapanca’ya veya Söke’den Kuşadası’na ulaşmak mümkün.”

    Yakıt Ekonomisinde Yenilikçi Lider
    Shell’in Ar-Ge laboratuarlarında üretilen Shell FuelSave Kurşunsuz 95’in teknik detaylarını, Shell’in İngiltere’deki Ar-Ge Merkezi Global Solutions’dan Yakıt Teknolojisi Uzmanı John Lambert anlattı.

    Lambert, Shell’in pazara sunduğu yeni ürünü Shell FuelSave Kurşunsuz 95 ile, tüketicilere sundukları tasarruf avantajının yanı sıra, küresel ısınma çerçevesinde enerji verimliliğinin sağlanması yönünde de etkin bir fayda sağladıklarının altını çizdi.

    Lambert sözlerini şöyle sürdürdü: “Hep daha iyiye ulaşmak için öncelikle motorda enerji kayıplarının meydana geleceği yerleri araştırıyoruz. Ayrıca yakıt ile motor arasındaki etkileşimi de göz önünde bulundurarak motor verimliliğini artıracak yakıtı geliştirmek üzerine stratejiler oluşturuyoruz. Shell FuelSave Kurşunsuz 95, yakıt tasarrufunu artıracak ve emme supaplarının temizlenip temiz kalmasını sağlayacak formüle sahip.”

    Araştırma ve testlerle tasarrufu kanıtlandı
    Shell FuelSave Kurşunsuz 95, akaryakıt sektöründeki yakıt geliştirme programları içerisinde son yılların en büyük başarıları arasında yer alıyor.

    Ürün, bağımsız laboratuarlarda, geniş çaplı deneme sürüşlerinin yanı sıra, bağımsız bir araştırma enstitüsü tarafından testlerden geçirildi. Enstitü, standart testler dizisi sonucunda ürünün depo başına bir litre yakıt tasarrufu sağladığını onayladı. Dünyanın dört bir yanındaki otomobil üreticilerinden seçilmiş 20 otomobil ile gerçekleştirilen testlerde 400 farklı yakıt tasarrufu kriterini içeren ABD Karayolu Standartları uygulandı. Teste katılan tüm otomobillerde olumlu sonuçlar elde edilirken aynı zamanda Shell FuelSave Kurşunsuz 95’in yakıt tasarrufu etkisinin daha ilk depodan itibaren etkili olduğu tescil edildi.

    Kaynak:SHELL


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Geçen gün fuel save 95 yazan pompadan yakıt almak istediğimi söylediğim pompacı arkadaş bana abi oradan gelen benzinle normal 95 oktan yazan tabancadan gelen benzin aynı ama seni kırmiyim diyerek fuelsave yazandan koydu..sarfiyatta da bi halt fark etmedi..
    bilemem artık..

  3. #3
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    1 depoda bir litre.. Otomobilinin deposunu dolduran insanlar kaldı mı hala memlekette?
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  4. #4
    GÖKTAX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mayıs 2006
    Şehir
    Ankara/Akvaryum
    Motosikleti
    250 MCT
    Alıntı draggy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arabalar için verimli olabilir ama motor için verimli olmayabilir, belki zararı bile olabilir...
    Bencede. 97 oktan kullandığımızda bile daha fazla titreşim oluyor.
    [B][COLOR="Red"]Ankara-Akvaryum Motosiklet Grubu[/COLOR][/B]

    [COLOR="Black"]::xs26::.....TEHDİT.....::xs26::[/COLOR]

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara-Trabzon
    Motosikleti
    artık yok
    bir çok istasyon, akaryakıtı tankerlerle gidip, rafineriden alıp, getirip depolarına doldurur. rafineriden çıkan benzine ise akaryakıt dağıtıcılarının herhangi bir müdahalesi olmaz. bu durumda rafineri çıkışından direkt depoya giren benzine nerde, nasıl, ne katıyorlar da değiştiriyorlar?

    bunların hepsi sallamasyon haberler. belki bir kaç istasyon için geçerlidir, geri kalan çoğunluk için yok böyle bir şey...

  6. #6
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı aya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir çok istasyon, akaryakıtı tankerlerle gidip, rafineriden alıp, getirip depolarına doldurur. rafineriden çıkan benzine ise akaryakıt dağıtıcılarının herhangi bir müdahalesi olmaz. bu durumda rafineri çıkışından direkt depoya giren benzine nerde, nasıl, ne katıyorlar da değiştiriyorlar?

    bunların hepsi sallamasyon haberler. belki bir kaç istasyon için geçerlidir, geri kalan çoğunluk için yok böyle bir şey...
    bütün büyük firmaların ise kendi rafineleri var olupta türkiyede olmayanlar buradaki alım yaptıkları depoları sadece kendilerine kiralıyorlar diye duymuştum sanki ama sallamasyon olma ihtimalide yok değil
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

  7. #7
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Sallamasyon olduğunu sanmıyorum, sonuçta dünyanın petrol devlerinden biri uluslararası bir reklam kampanyası başlatıp, tüm dünyada aynı anda tanıtıyor bu yeni ürününü.
    Ayrıca geçtiğimiz günlerde bir istasyondan benzin alırken sorduğumda, bizim bayiye henüz gelmedi demişti istasyondaki yetkili. Buradan, demekki Shell'de dağıtılan tüm benzinlerin aynı olmadığı sonucuna varıyorum ben.

    Bir de öyle aman aman büyük bir tasarruf beklememek gerek zaten, sonuçta otomobilin 50 litrelik deposunda 1 litre farkediyor deniliyor, yani bir depoda ortalama %2 gibi bir orana tekabül ediyor bu da. Motosikletlerin depo kapasitesine göre siz hesaplayın artık %2'yi.

    Ama bir zararı yoksa eğer, belirtilen:

    "İçeriğindeki benzersiz “Verimlilik arttırıcı” formül sayesinde sıradan motor yağlarının ulaşamadığı yerleri yağlayarak motorun enerji kaybını azaltan “Shell FuelSave Kurşunsuz 95”, böylece motoru temiz tutarak motorun verimliliğini artırıyor."

    Bu özellik sayesinde kullanmak faydalı olabilir diye düşünüyorum.

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara-Trabzon
    Motosikleti
    artık yok
    valla amcam kırıkkale tüpraş'ta. yani bilgi birinci ağızdan. dediğim gibi bazı yerler ve istasyonlar için geçerlidir belki ama ankara'dayım ve burdaki istasyonlara hemen kırıkkale çıkışından geldiğini biliyorum. ankara'da hayal yani bence. gerisini bilmem.

  9. #9
    PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    1 seneyi aşındır sürekli shellden alıyorum .Eğer şimdiki pompalardan sadece FuelSave veriliyorsa en azından motosiklette farketmediğini söyleyebilirim..

  10. #10
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    Alıntı PIERzig adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 seneyi aşındır sürekli shellden alıyorum .Eğer şimdiki pompalardan sadece FuelSave veriliyorsa en azından motosiklette farketmediğini söyleyebilirim..



    ben sırf bu yüzden opet e döndüm....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  11. #11

    Üyelik
    04 Ocak 2008
    Şehir
    hatay/iskenderun
    Motosikleti
    Stunt Apache RTR Artık Yok....
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 depoda bir litre.. Otomobilinin deposunu dolduran insanlar kaldı mı hala memlekette?
    Burdayımm burdayımmmm
    [B]Bahadır Şenonar[/B] [COLOR="Red"]A rh(+)[/COLOR]
    [B]Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.[/B] :bounce:

  12. #12
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2006
    Şehir
    BODRUM
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    yanma odasında ateşlenen yakıt nereyi yağlıyor çok merak ettim....

  13. #13
    Serpico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2006
    Şehir
    07
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Petrol Ofisi ve BPye devam Opete hiç uğramam...
    Shelle zorda kalınca uğrardım
    aynı tarifeye devam o zaman.
    bws deposu 5,75 Lt.
    kaç litre faydam olur depoyu fullersem?
    İNSANOĞLUNUN İCAT ETTİĞİ EN GÜZEL ŞEY MOTORSİKLETTİR...........

  14. #14
    celedin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2009
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Spada XR150 efi
    Bende emin değilim benzin istasyonlarındaki sistemden. Ama bi arkadaştan duyduğum kadarıyla akaryakıt almak için kullanılan tankerlerin belirli limitlerde tankerin içinde odaları olduğu. Yani 5 ton motorin 5 ton kurşunsuz şeklinde 1 tankerin 4 veya 5 bölmeden oluştuğu. Zaten öyle olsada bizim depolarımız çok büyük olmadığı için çok farkettirmez diye düşünüyorum benim depo 14 lt arkadaşın hesabına göre %2 fark ediyorsa 0.28 lt fark eder oda toplamda çok büyük bir fark yaratmaz. Ama gelecek için güzel bir çalışma daha devamının geleceğini temenni ederek iyi olmuş diyorum.
    Celedin
    Özgürlüğü damarlarımda hissetmek gibi bir şey.

  15. #15

    Üyelik
    22 Ağustos 2009
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Kawasaki ER6-F
    shell dip not kullanıyor "en az 50 lt lik depoda, yol, araç ve kullanım şekline bağlı olarak 1 lt tasarruf ediyor" diyor. uzun yola çıkanlar haricinde normal kullanımlarda kimsenin depoyu full lediğine inanmıyorum bizim insanımızın alım gücü okadar yok. ve ortalama bir depoyu 150 tl. sına dolduruyorsam 1 lt nin hesabını yapmam


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler